-
Το θέμα είναι τι προσφέρει η αγορά. Αν υπάρχει πληθώρα 115-120 τμ τότε ο ανταγωνισμός ρίχνει την τιμή τους.
Εγώ ρωτώ τους ειδικούς. Εάν έβγαζαν έναν λιγότερο όροφο σε κάθε πολυκατοικία, θα έβγαιναν τα τετραγωνικά και ημιυπαιθριοι μαζί ;;;; Αν αντί για 85 τμ έβγαζαν 115τμ με ημιυπαιθριους και το έκανε οι συντριπτική πλειοψηφία των κατασκευαστών, οι τιμές της αγοράς δεν θα έπεφταν;
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Το θέμα είναι τι προσφέρει η αγορά. Αν υπάρχει πληθώρα 115-120 τμ τότε ο ανταγωνισμός ρίχνει την τιμή τους.
Εγώ ρωτώ τους ειδικούς. Εάν έβγαζαν έναν λιγότερο όροφο σε κάθε πολυκατοικία, θα έβγαιναν τα τετραγωνικά και ημιυπαιθριοι μαζί ;;;; Αν αντί για 85 τμ έβγαζαν 115τμ με ημιυπαιθριους και το έκανε οι συντριπτική πλειοψηφία των κατασκευαστών, οι τιμές της αγοράς δεν θα έπεφταν;
Δεν θα κάνω τον κόπο να απαντήσω σε αυτά που γράφεις, ειδικά επειδή τα γράφεις με σιγουριά, ενώ είσαι παντελώς άσχετος επί του θέματος. Το ότι διαβάζεις οικονομικές θεωρίες, δεν σημαίνει ότι καταλαβαίνεις και τι γίνεται έξω στην αγορά...
-
Ρε συ χάρη, αν δεν θέλεις μη γράφεις δεν σε υποχρεώνει καποιος. Αν δεν θέλεις μη με διαβαζεις. Κανε μπλοκ. Μπαίνεις στην διαδικασία να απαντήσεις για να απαξιώσεις και να υποβιβασεις έναν άλλο άνθρωπο που δεν συμφωνείς με αυτά που έχει το κεφάλι του μέσα. Μπορεί αδίκως μπορεί δικαίως.
Για να μειώνεις συνεχώς τον συνομιλητή σου έχεις χρόνο, και κλέβεις χρόνο από την εργασία σου.
Σου έβαλα λινκ για να καταλάβεις τι εικόνα βγάζεις προς τα έξω με την συμπεριφορά σου και πώς σε αντιλαμβανόται οι συνομιλητές σου.
Τεσπά για να στηρίξω την ερώτηση μου....μου έκανε εντύπωση κάτι που γράψατε.
Εσείς δεν λέγατε τις προάλλες πως δεν υπάρχει πλέον μια τιμή ανά τμ και κοστολουνται τα σπίτια ολόκληρα ως συνολικό προϊόν. Έτσι λοιπόν όταν υπάρχει μια πληθώρα παρόμοιων σπιτιών, δεν θα πέσει η τιμή τους;
-
Λαπ στην συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρεις η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι.
Αν δεν χτιστεί ένας όροφος, σημαίνει ότι θα υπάρχουν και θα πουληθούν λιγότερα διαμερίσματα, οπότε θα πουληθούν πιο ακριβά για βγει το ίδιο κέρδος.
Άλλο που πάντα χτίζεται και ο επιπλέον όροφος και γίνονται και οι ημιυπαιθριοι σαλόνια και μπαλκόνια .
win win situation
-
Σαφώς πιο ακριβά το ερώτημα μου είναι αν θα ειναι πολύ πιο ακριβά από ότι τώρα που είναι ελάχιστα στην αγορά; Αυτό ρωτώ.
Όπου πας να δεις σπίτια όλα είναι στα 100 πάρα κάτι. Γιατί συμβαίνει αυτό;
-
@gtsartsal said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Με το παλιό σύστημα υπήρχαν οι ημιυπαίθριοι.
Αυτοί δεν ήταν τζάμπα και βέβαια δεν ήταν νόμιμο να τους κλείσεις.
Στην περίπτωση μας έχεις ένα σπίτι με 2 υπνοδωμάτια και έχεις και 20 τμ ημιυπαίθριους.Τι κάνεις ?
1.Τίποτα ?
-
Ολο βεράντες άρα έχεις κόστος και ανεβαίνει η αξία του σπιτιού, ΑΝ όμως στην πληρώσει κάποιος, αφού θα είναι με 2 υπνοδωμάτια.
-
Μισό το ένα δωμάτιο και μισό βεράντα, οπότε πάλι θα ζητάς παραπάνω, αλλά θα έχεις και 3 υπνοδωμάτια και μεγάλη βεράντα, άρα πιο εύκολο να στα πληρώσει κάποιος και
-
Μισό ένα δωμάτιο και το άλλο μισό στο σαλόνι, οπότε θα ζητάς παραπάνω γιατί θα έχεις περισσότερους κλειστούς χώρους, αλλά μικρά μπαλκόνια, οπότε πρέπει να μάθουμε τι θα κάνει ο αγοραστής.
Εσείς σαν αγοραστές ποιο θα παίρνατε ?
Τα 3000 το τμ, μπαίνουν για να υπάρχει και κάποια διαφορά τιμής ανάμεσα στις περιπτώσεις σχετικά αξιόλογη.
Το ξαναέβαλα για να μην το ψάχνετε.
Αν το σενάριο είναι τι θα έκανα εγώ για να το πουλήσω πιο εύκολα ,θα επέλεγα το 4.
Αν ήταν τακτοποιημένο και έψαχνα να αγοράσω πάλι το 4.Με την προϋπόθεση ότι ψάχνω 3 δωμάτια.Το κρατάμε για τον σχολιασμό
-
-
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
απαντηση επι της ουσιας της ερωτησης: αμα ειχα τοσα γιουρα θα ψωνιζα καπου αλλου φθηνοτερα. αν ηταν ομως να εχω γειτονα τον καταιγις να τα λεμε τα πρωινα, ναι θα επαιρνα αυτο με τον μεγαλυτερο κλειστο χωρο.
Το κρατάμε για τον σχολιασμό
-
@harisma23 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Κανένα δίλημμα στην άτυπη δημοσκόπηση!
Το 95% των αγοραστών (και λίγο λέω) θα διάλεγε την επιλογή 4 με τα μέγιστα τετραγωνικά χώρων κύριας χρήσης για το σπίτι. Από αυτούς, οι πιο ψαγμένοι ή ρομαντικοί μπορεί να αμφιταλαντευόντουσαν και λίγο (πολύ λίγο όμως, για την τιμή των όπλων), τελικά όμως θα έπαιρναν τη μέγιστη εκμετάλλευση. Σε θεωρητικό επίπεδο, πολλοί θα κόπτονταν υπέρ της ποιότητας ζωής που μπορούν να προσφέρουν τα μεγάλα μπαλκόνια και οι ημιυπαίθριοι στην Ελλάδα, αλλά την ώρα που θα μιλούσαν τα λεφτά όλοι θα γινόντουσαν "ρεαλιστές".
Ο Έλληνας ψοφάει για αυθαιρεσία και έξτρα τετραγωνικά!
Το κρατάμε για τον σχολιασμό...
-
Εάν έχτιζαν έναν λιγότερο όροφο, θα εβγαιναν τα τετραγωνικά και οι ημιυπαιθριοι μαζί;
Το γεγονός ότι όλοι ψάχνουν εσωτερικό χώρο σημαίνει ότι οι χώροι που προσφέρει η αγορά δεν φτάνουν στην πράξη
-
Κάποια παγίδα έχει στήσει αυτος
-
Αν υπάρχει παγίδα , δεν ισχυει η απάντηση μου.. χαχαχα
-
Και εμένα, αποσύρω την απάντηση μου...άντε να σε δω τώρα ταξιδευτή. Το 1 το καλό ψηφίζω
-
Ρε συ χάρη, αν δεν θέλεις μη γράφεις δεν σε υποχρεώνει καποιος. Αν δεν θέλεις μη με διαβαζεις. Κανε μπλοκ. Μπαίνεις στην διαδικασία να απαντήσεις για να απαξιώσεις και να υποβιβασεις έναν άλλο άνθρωπο που δεν συμφωνείς με αυτά που έχει το κεφάλι του μέσα. Μπορεί αδίκως μπορεί δικαίως.
Για να μειώνεις συνεχώς τον συνομιλητή σου έχεις χρόνο, και κλέβεις χρόνο από την εργασία σου.
Κανείς δεν λοιδορήθηκε ποτέ για την άγνοια ή την έλλειψη γνώσεων πάνω σε ένα θέμα. Εσύ τα ακούς κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση από πολλούς γιατί δεν θες στην ουσία να μάθεις από ανθρώπους που ξέρουν, αλλά να κάνεις επίδειξη των (θεωρητικών) γνώσεων σου και ει δυνατόν και μάθημα σε αυτούς που έχουν πολλαπλάσιες πραγματικές γνώσεις από σένα.
Παραδείγματος χάριν, είπες "αν υπάρχει πληθώρα 115-120 τμ τότε ο ανταγωνισμός ρίχνει την τιμή τους". Την χρυσή δεκαετία 1995-2005 της οικοδομής στην Ελλάδα, υπήρξε υπερπλήθώρα διαμερισμάτων κάθε μεγέθους στην Ελλάδα. Οι τιμές όμως ανέβαιναν 10% κάθε χρόνο! Ο ανταγωνισμός δεν λειτούργησε λοιπόν, όπως εσύ φαντάζεσαι. Επίσης τα διαμερίσματα των 70 ως 105 τετραγωνικών, τα οποία ήταν πολύ περισσότερα από αυτά των 115-120 τετραγωνικών, πουλιόντουσαν σαφώς πιο ακριβά ανά τετραγωνικό. Ούτε εδώ λειτούργησε ο ανταγωνισμός, όπως φαντάζεσαι.
Γενικά μην προσπαθείς να εφαρμόσεις αποσπασματικά οικονομικές θεωρίες... Οι νόμοι της αγοράς και της οικονομίας εφαρμόζονται κι εδώ, αλλά όχι με τον τρόπο που επιλέγεις εσύ.
-
Τεσπά.. φτάνει βαρέθηκα...κατινιστικα πράγματα.
Οι τιμές που λες αυξήθηκαν είναι ονομαστικες; Διότι και τα εισοδήματα καλπαζαν τότε. Ανά δεκαετία διπλάσια ήταν. Οπότε εγώ ερωτω αν ξέρεις ή έχεις κάπου ευακιρο τον λόγο εισοδημάτων και κοστους κτηριων.
Και αν τελικά παρά την ονομαστική αύξηση των τιμών η αγορά όντως ισορροπήσε σε χαμηλότερες τιμές με βάση τα εισόδημα
-
ο μισθος ενος καθηγητη δημοσιου ηταν το 2008 1300 με 14 μισθους.
ενα σπιτι 100τμ με λαικη συνοικια ειχε καινουργιο, 180000 ευρω
αρα με 10 και κατι χρονια δουλεια χωρις ψωμι, αγοραζοταν
τωρα παιρνει 1200 με 12 μισθους.
το ιδιο σπιτι εχει 240000
τεραστια η διαφορα, περναει πλεον τα 16 χρονια χωρις μισθο.
αναλογα ενας μισθος μεσαιου στελεχους σε ιδιωτικο τομεα ηταν 2000 το μηνα
πλεον ειναι 1300.
χαλια.
εξακολουθω να απορω που βρισκονται τοσα χρηματα
και μιλαω για 1ο οροφο με 3 υπνοδωματια, ολα πιεσμενα και χωρις πολυτελειες. -
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
εξακολουθω να απορω που βρισκονται τοσα χρηματα
Τα έχουμε πει άπειρες φορές: μαύρο χρήμα. Είναι πάνω από 50% του ΑΕΠ.
Πολλοι από τους καθηγητές που λές, έχουν άλλα τόσα (και περισσότερα) μαύρα. Το ίδιο και πάρα πολλά άλλα επαγέλματα, ΕΕ και υπαλληλικά. Το μαύρο χρήμα ΣΩΖΕΙ τηςν Ελλάδα και τους Έλληνες.
-
Και εκτός από το μαύρο χρήμα, σημαντικότατος παράγοντας η ευρεία μικροϊδιοκτησία. Πάρα πολλοί είχαν και έχουν να πουλήσουν ένα παλιό διαμέρισμα, ένα κτηματάκι στο χωρίο ή ένα οικοπεδάκι για προκαταβολή στο καινούριο σπίτι. Οπότε η δόση του δανείου διαμορφωνόταν κοντά στο ύψος του ενοικίου.
-
Κάποια παγίδα έχει στήσει αυτος
Δηλαδή θες να πεις ότι έχεις καταλάβει το ερώτημα και τις επιλογές;
Εγώ μόλις διάβασα την λέξη ημιυπαίθριο μπλόκαρα.
Είδα την λέξη βεράντα και εκεί σταμάτησα. Αυτή την λέξη την ήξερα.[offtopic]
-
Να απαντήσει ο ταξιδευτής.... Χαχαχα
Εγώ εκεί που λέει το "μισό και το άλλο μισό" από τα συμφραζόμενα το έβγαλα... Είχα άγνωστο συντακτικό και λέξεις.
-
Με το παλιό σύστημα υπήρχαν οι ημιυπαίθριοι.
Αυτοί δεν ήταν τζάμπα και βέβαια δεν ήταν νόμιμο να τους κλείσεις.
Στην περίπτωση μας έχεις ένα σπίτι με 2 υπνοδωμάτια και έχεις και 20 τμ ημιυπαίθριους.Τι κάνεις ?
1.Τίποτα ?
-
Ολο βεράντες άρα έχεις κόστος και ανεβαίνει η αξία του σπιτιού, ΑΝ όμως στην πληρώσει κάποιος, αφού θα είναι με 2 υπνοδωμάτια.
-
Μισό το ένα δωμάτιο και μισό βεράντα, οπότε πάλι θα ζητάς παραπάνω, αλλά θα έχεις και 3 υπνοδωμάτια και μεγάλη βεράντα, άρα πιο εύκολο να στα πληρώσει κάποιος και
-
Μισό ένα δωμάτιο και το άλλο μισό στο σαλόνι, οπότε θα ζητάς παραπάνω γιατί θα έχεις περισσότερους κλειστούς χώρους, αλλά μικρά μπαλκόνια, οπότε πρέπει να μάθουμε τι θα κάνει ο αγοραστής.
Εσείς σαν αγοραστές ποιο θα παίρνατε ?
Τα 3000 το τμ, μπαίνουν για να υπάρχει και κάποια διαφορά τιμής ανάμεσα στις περιπτώσεις σχετικά αξιόλογη.
Το ξαναέβαλα για να μην το ψάχνετε.
Μου αρέσει να κάθομαι ταράτσα κάτω από την πέργκολα μου και να χαζεύω, ανάβω καμία σιτρονελα... και ότι άλλο βρω... βάζω το τρανζίστορ που κατά κάποιο περίεργο λόγο πάντα παίζει παλιά ωραία λαϊκά και χαζεύω στο άπειρο ή στα γύρω μπαλκόνια, έχω δίπλα την ψησταριτσα μου και τσιμπάω κανένα μεζεδάκι ή φτιάχνω κανένα πιάτο με αυγό και αγγούροντομάτα για το ουζάκι μου. Οπότε θέλω το μπαλκόνι αλλά μοιρασμένο με το 3 υπνοδωμάτιο. Οπότε νομίζω δικαιολόγησα γιατί θέλω το ν. 3
-
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!