-
Στα ενοικιάζεται βάζουν πολλοί ιδιώτες γιατί οι μεσίτες δεν πολυασχολούνται. Από ένα ενοίκιο ο μεσίτης θα πάρει 300-500-600 ευρώ, αλλά από μία πώληση 2-3-4 χιλιάρικα. Εν τω μεταξύ πολλοί νοικιάζουν πχ έναν όροφο και μένουν στον άλλο, και θέλουν να περάσουν τον νοικάρη από 'φέις κοντρόλ- ξεψάχνισμα' οπότε βάζουν αυτοί την αγγελία για να έχουν τον πλήρη έλεγχο.
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Εμ άμα άνοιγες το έρθ θα έβλεπες και το τηλέφωνο νωρίς...
Αν αναφέρεσαι σε μένα, την διεύθυνση το μεσιτικό μου την έδωσε μία ώρα πριν το ραντεβού. Μάλιστα μου έδωσε άλλο αριθμό στην οδό Δημοσθένους, έξω από μία παρόμοια διπλοκατοικία.
Κανείς και ποτέ μεσίτης δεν μου έχει δώσει διεύθυνση τηλεφωνικά. Ούτε καν κάποιο στοιχείο ώστε να καταλάβω που περίπου είναι το ακίνητο που ενοικιάζεται ή πωλείται.
Κάποιες φορές μάλιστα μου έδωσαν ραντεβού αρκετά μακρυά και ακολουθούσα τη μηχανή ή το αυτοκίνητο του μεσίτη/της μεσίτριας μέχρι το ακίνητο.
Ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι προφανής.
-
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Εμ άμα άνοιγες το έρθ θα έβλεπες και το τηλέφωνο νωρίς...
Αν αναφέρεσαι σε μένα, την διεύθυνση το μεσιτικό μου την έδωσε μία ώρα πριν το ραντεβού. Μάλιστα μου έδωσε άλλο αριθμό στην οδό Δημοσθένους, έξω από μία παρόμοια διπλοκατοικία.
Κανείς και ποτέ μεσίτης δεν μου έχει δώσει διεύθυνση τηλεφωνικά. Ούτε καν κάποιο στοιχείο ώστε να καταλάβω που περίπου είναι το ακίνητο που ενοικιάζεται ή πωλείται.
Κάποιες φορές μάλιστα μου έδωσαν ραντεβού αρκετά μακρυά και ακολουθούσα τη μηχανή ή το αυτοκίνητο του μεσίτη/της μεσίτριας μέχρι το ακίνητο.
Ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι προφανής.
Αστεία το είπα, γιατί άνοιξα το ερθ και έχει επάνω πανώ με το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη.
-
Α, ναι, το ξέρω. Το κορυφαίο είναι ότι δεν νοικιαζόταν αυτό που βλέπεις, αλλά το διπλανό που έχει από κάτω την αποθήκη του εργολάβου. Μάλλον την εποχή που πέρασε η Google νοικιαζόταν και αυτό που βλέπεις με το κινητό. Δύο αδέλφια έχουν το κτίριο, χωρισμένο στο μέση.
Καλό σημείο, σχετικά ήσυχο, ευάερο διαμέρισμα, με υπνοδωμάτια στην πίσω πλευρά, με μεγάλο αυτόνομο πάρκινγκ, εντελώς ανεξάρτητη θέρμανση (δικό του κλιμακοστάσιο + αποθήκη) αλλά με πολύ κακή διαμόρφωση χώρων.
Π.χ. δεν είχε σημείο μέσα στο διαμέρισμα για πλυντήριο ρούχων. Πουθενά. Επίσης το μπάνιο ήταν ένα μικρό WC με μικρή μπανιέρα και ένα πολύ μικρό παράθυρο. Τα ίδια και τα υπνοδωμάτια. Μικρά και αυτά. Η κουζίνα τεράστια. Γήπεδο. Το σαλόνι εντελώς ανεξάρτητο με δική του διπλή πόρτα, μεγάλο και αυτό.Πάντως είχε φτηνό ενοίκιο. 6 κατοστάρικα. Όποιος είχε μικρή οικοσυσκευή ή καθόλου, ήταν λουκούμι....
-
Ερώτηση κρίσεως.
Ας υποθέσουμε ότι έχουμε δύο σπίτια, σε ίδιο όροφο, με ίδια θέα.Αυτά τα σπίτια όταν φτιάχτηκαν είχαν στον νόμιμο συντελεστή 100 τμ το καθένα. Επίσης είχαν την δυνατότητα να έχουν 20 τμ ημιυπαίθριους και 20 τμ εξώστες.
Ο ένας κατασκευαστής έκανε τα 10 τμ από τον ημιυπαίθριο το τρίτο δωμάτιο και τα άλλα 10 , με 14 τμ από τους εξώστες τα έκανε μία μεγάλη βεράντα στο σαλόνι και δεύτερη βεράντα 6 τμ για τα 2 υπνοδωμάτια και την κουζίνα. Ετσι ο κλειστός χώρος του διαμερίσματος είναι 100 νόμιμα και 10 ημιυπαίθριος σύνολο 110.
Ο άλλος κατασκευαστής έκανε το ίδιο με τα πρώτα 10 , δηλαδή το τρίτο δωμάτιο, όπως και τα 6 τμ στα υπνοδωμάτια και την κουζίνα, αλλά τα 10 που ήταν στην βεράντα τα έκλεισε και τα έδωσε στο σαλόνι, οπότε το κλειστό τμήμα είναι πλέον 120 τμ , με 14 τμ βεράντα στο σαλόνι.
Αν θέλατε να αγοράσετε ένα από τα δύο ποιο θα προτιμούσατε ?
-
Κοίτα να δεις, ακόμα και στα παραδείγματα να κλείσουν ημιυπαιθριο θέλουν.
Να φτιάξουν μεγαλύτερο σπίτι και να αφήσουν τα μπαλκόνια ελεύθερα.
Ένας ημιυπαιθριο είναι εξαιρετικός χώρος. Τους βάζεις και τα νάυλον για να κόψει τον αέρα και έχεις στην ουσία ένα χώρο για να απλώνεις ρούχα, να τον χρησιμοποιείς ως εργοτάξιο όταν κάνεις δουλειές, υπαίθριο γυμναστήριο κτλ. -
Εξαρτάται από το αν σου αρέσει να κάθεσαι στην βεράντα. Εξαρτάται επίσης από το σχήμα της βεράντας. Άλλο είναι 2x7μ -όπως σε ένα σωρό πολυκατοικίες- και καλύτερο να είναι 3x4.
-
@tgd said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Εξαρτάται από το αν σου αρέσει να κάθεσαι στην βεράντα. Εξαρτάται επίσης από το σχήμα της βεράντας. Άλλο είναι 2x7μ -όπως σε ένα σωρό πολυκατοικίες- και καλύτερο να είναι 3x4.
Στο 110 η βεράντα είναι 7 Χ 4 βάθος και στο 120 7 Χ 2 μπαλκόνι.
Τυπικά τα 120 θα πρέπει να πωληθούν ακριβότερα αφού έχουν 10 τμ περισσότερο κλειστό χώρο.Εννοείται ότι και τα δύο είναι πλήρως νόμιμα πλέον με τους νόμους των αυθαιρέτων.
Θα προτιμούσατε τα 120 έστω και ακριβότερα ?
Επίσης η μεγάλη βεράντα δεν θα πρέπει να ανεβάσει την τιμή ανά τμ του 110 ?Δηλαδή αν το 120 πουλιέται 3000 το τμ και σύνολο 360000, το 110 δεν είναι δίκαιο να πουλιέται 3150 το τμ δηλαδή στα 345000 ?
Η θα λέγατε, 120 το ένα 110 το άλλο, άρα 330000 και ας έχει και μεγάλη βεράντα ?
-
Οι εξώστες είναι εξώστες δεν είναι σπίτι.... Δύσκολη απόφαση όμως
Και τα 2 μέτρα σε πλατοςνείναι πολύ καλα. Ανετα αραζεις με τραπέζι και τρως έξω στο μπαλκόνι κτλ.
Στο 110 κερδίζεις μπαλκόνι, που εδώ που τα λέμε είναι κραχτης αλλά στην ουσία όχι και τόσο πρακτικό. Απλά θα κοιτάς άδεια πλακάκια μπορστα από τα πόδια σου όταν θα κάθεσε.
Το 120τμ όμως έχει χώρο και ο χώρος είναι σημαντικός, είτε για αποθήκευση είτε για οτιδήποτε άλλο.Από την άλλη αν κλεισεις τα άλλα μπαλκόνια θέλεις χωρο για να απλώνεις ρούχα και να ανοίγεις απλωστρες. Εκεί τα 4 μέτρα πλάτους βοηθούν να έχεις μια γωνιά μόνο για ρούχα.
Όντως πολύ δύσκολη απόφαση.
330 και τα δύο. Διαλέγει ο αγοραστής αν θα κάθετε πολλές ώρες έξω τότε θα χάσει κάτι από μέσα. Αν καθετε σπάνια έξω τότε κερδίζει πιο άνετο χώρο μέσα.
Ο καθένας με το προφίλ του.
-
Και αν υπήρχε και ένα τρίτο σπίτι, που απλά δεν έκανε ούτε το τρίτο δωμάτιο, που ήταν ημιυπαίθριος και είχαμε ένα σπίτι με 100 τμ όλα νόμιμα και μεγάλη βεράντα μπροστά 7 Χ 4, αλλά 2 όμως υπνοδωμάτια, αυτό πόσο έπρεπε να πουληθεί ?100 Χ 3000 = 300000 ?
-
This post is deleted! -
Ασε να απαντήσουν και οι άλλοι και θα δούμε τι θα κάνουμε τελικά...
-
αυτο με τον μεγαλυτερο κλειστο χωρο.
η βεραντα ειναι υπεραρκετη. -
Εξαρτάται από το αν σου αρέσει να κάθεσαι στην βεράντα.
+1
Για μένα επίσης παίζει ρόλο η περιοχή, τι βλέπουν οι βεράντες καθώς επίσης και αν είναι με κάγκελα ή με χαμηλό τοιχίο με μεταλλικούς σωλήνες. Επίσης ρόλο παίζει αν υπάρχει βρύση και φυσικά αν υπάρχει δυνατότητα για καθαρισμό με νερό.Μία βεράντα αν έχει ελαττώματα αμέσως γίνεται περιττή.
-
Την μεγάλη βεράντα ή το μικρό μπαλκόνι ? χχμχμμ Αν έχει υποδομές όπως είπε ο καταιγίδας όπως νερό και καλή αποστράγγιση , δεν θα έλεγα όχι σε υποδομή για bbq μιας και ψήνω συνέχεια ,αααα και υποδομές σε μια άκρη για αποχέτευση / παροχή νερού / ρεύματος για πλυντήριο ρούχων τότε δεν θα με πείραζε και το 7χ2 είναι αρκετό και το 7χ4 είναι τεράστιο , αν δεν έχει λίγο "αέρα" μέχρι τον απέναντι ή κάποια "θέα" τότε θα έλεγα το 7χ4 να βάζω και τα παιδιά να κάνουν πατίνια !
EDIT: Φίλος είχε ενθουσιαστεί που ο κατασκευαστής είχε βάλει καμινάδα για BBQ στο πίσω μπαλκόνι , του είχα πει ότι θα έβγαινε άχρηστο μιας και θα έπρεπε να περνάει μέσα απο το master για να βγει μπαλκόνι , μπες - βγες με κρέατα / τσίκνα / βρωμιά απο τα κάρβουνα / ξένος κόσμος κτλ αλλά με αγνόησε . Στο πείσμα του έχτισε και το bbq ... 2 φορές έψησε και τέλος .
-
Στο προηγούμενο σπίτι μου (τριπλοκατοικία) ήμουν σε υπερυψωμένο ισόγειο. Η βεράντα έβλεπε το πάρκινγκ και μπροστά μου είχα το αυτοκίνητο. Μία βεράντα που την είχα ευχαριστηθεί. Με βρύση και με απλά κάγκελα, έριχνα νερό και αμέσως καθάριζε. Τα νερά έπεφταν στο τσιμέντο του πάρκινγκ και αμέσως στέγνωναν. Ένα σκούπισμα και τέλος. Καθόμουν με τις ώρες τα απογεύματα και χαλάρωνα χαζεύοντας τα δέντρα και το αυτοκίνητο. Χωρίς φυσικά να την χτυπά ο ήλιος και να βράζει από τη ζέστη. Μόνο το πρωί μέχρι τις 12 την χτύπαγε ο ήλιος. Τις καλύτερες ώρες ώστε το χειμώνα να ζεσταίνει τα υπνοδωμάτια και το καλοκαίρι να μην βράζουν.
Αυτή η βεράντα πράγματι άξιζε.
-
Τυπικά τα 120 θα πρέπει να πωληθούν ακριβότερα αφού έχουν 10 τμ περισσότερο κλειστό χώρο.Εννοείται ότι και τα δύο είναι πλήρως νόμιμα πλέον με τους νόμους των αυθαιρέτων.
Επίσης η μεγάλη βεράντα δεν θα πρέπει να ανεβάσει την τιμή ανά τμ του 110 ?Δηλαδή αν το 120 πουλιέται 3000 το τμ και σύνολο 360000, το 110 δεν είναι δίκαιο να πουλιέται 3150 το τμ δηλαδή στα 345000 ?
Η θα λέγατε, 120 το ένα 110 το άλλο, άρα 330000 και ας έχει και μεγάλη βεράντα ?
Αν είναι ήδη τακτοποιημένα και τα δύο, αυτό με τον κλειστό χώρο στο σαλόνι.
Το ένα 360χιλ. και το άλλο 330χιλ μου φαίνεται πιο λογικό. -
Ασε να απαντήσουν και οι άλλοι και θα δούμε τι θα κάνουμε τελικά...
Δεν έχει σημασία τι θα πούμε ορισμένοι "ρομαντικοί" εδώ. Όταν πρόκειται για ένα διαμέρισμα που εμείς δεν πρόκειται να αγοράσουμε λέμε και και καμιά "ρομαντικούρα". Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι το μεγαλύτερο διαμέρισμα (με μεγαλύτερους κλειστούς νόμιμους χώρους) θα πουληθεί ακριβότερα από το μικρότερο, όπως και να έχουν οι βεράντες...
-
@gtsartsal said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Το ένα 360χιλ. και το άλλο 330χιλ μου φαίνεται πιο λογικό.χαχαχαχ
ρε παιδια μισο λεπτο.
τι λετε?
εχω εισοδημα, οπως και ο φιβερτζι, στο 1-2% των top
330000 ΔΕΝ μπορω να δωσω ουτε για ανεκδοτο
ΔΕΝ ειναι σοβαρο να μιλαμε για ενα σπιτι 110 σε αυτα τα λεφτα
οκ, με σνιφακια και πουτανες μπορει να βγαινει. αλλα τελικα αναρωτιεμαι ποιος ειναι η πουτανα και ποιος ο νταβατζης -
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@gtsartsal said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Το ένα 360χιλ. και το άλλο 330χιλ μου φαίνεται πιο λογικό.χαχαχαχ
ρε παιδια μισο λεπτο.
τι λετε?
εχω εισοδημα, οπως και ο φιβερτζι, στο 1-2% των top
330000 ΔΕΝ μπορω να δωσω ουτε για ανεκδοτο
ΔΕΝ ειναι σοβαρο να μιλαμε για ενα σπιτι 110 σε αυτα τα λεφτα
οκ, με σνιφακια και πουτανες μπορει να βγαινει. αλλα τελικα αναρωτιεμαι ποιος ειναι η πουτανα και ποιος ο νταβατζηςΤα 3000 ευρω/τ.μ δεν τα όρισα εγώ αλλα ο cruiser.
Δεν μπηκα στη λογική σχολιασμου τιμής.
Αν δεις το σχολιο του, θα καταλαβεις τι ρωτάει.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!