-
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Με 1300euro θα νοίκιαζα μία σπιταρώνα (ακόμη και μονοκατοικία) και δεν θα έμενα σε διαμέρισμα κοινοβίου 36ετών.
Η διαφορά ειναι οτι στα 20 χρόνια για πράδειγμα θα έχεις πετάξει €300.000!! Ενω με την ιδιοκτησία θα το πουλήσεις και θα τα πάρεις πισω. Σε κάθε περίπτωση το ενοίκιο ειναι πεταμένα λεφτά και ενδείκνυται σε οσους εχουν πολλά χρήματα. Βλέπω και από τους γονείς μου που νοικιάζαμε σπίτι για 30 χρόνια περίπου. Με αυτά τα χρήματα θα είχαμε αγοράσει δύο διαμερίσματα και σήμερα η θα τα πουλάγαμε ή θα ζούσαμε από τα ενοίκια!
Απλά το πρόβλημα σημερα ειναι οτι θες προκαταβολή που μαζεύεται δύσκολα (ενω πριν 20 χρόνια επαιρνες το 100% δάνειο).
-
Άντε πάλι τα ίδια. Κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε;
Για να αγοράσεις σπίτι πρέπει να έχεις πολύ μετρητό. Με σκέτο δάνειο δεν αγοράζεις σπίτι. Εμένα το σπίτι που αγόρασα κοστίζει το μήνα ακριβώς 1300euro.
500euro το δάνειο.
420euro από τα χρήματα που μάζευα για να δεχτεί η τράπεζα να μου δώσει δάνειο
380euro τα πάγια έξοδα του σπιτιού κάθε μήνα (διαχείριση, ΕΝΦΙΑ,μερική ανακαίνιση, έξοδα αγοράς)
Σε αυτά δεν υπολογίζω τα σοβαρά προβλήματα που μπορεί να σκάσουν στο σπίτι τα οποία επιβαρύνουν εμένα και όχι τον ιδιοκτήτη αν ήμουν ενοικιαστής.Γίνεται τώρα κατανοητό ή όχι;
Με 1300euro θα νοίκιαζα μία σπιταρώνα (ακόμη και μονοκατοικία) και δεν θα έμενα σε διαμέρισμα κοινοβίου 36ετών.
Και χωρίς όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που μπορούν να υπάρξουν.
Φυσικά εγώ εκφράζω άποψη ως απλός πολίτης. Δεν είμαι ούτε μεσίτης, ούτε εργολάβος, ούτε κατασκευαστής, ούτε πολιτικός/αρχιτέκτονας μηχανικός, ούτε δικηγόρος, ούτε συμβολαιογράφος.δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα λες.
Εγώ για παράδειγμα όταν αναγκάστηκα να αλλάξω σπίτι, αναγκάστηκα να αλλάξω και κρεβατοκάμαρα γιατί η πρώτη που αγόρασα δεν ταίριαζε και δεν χωρούσε στο νέο ενοικιαζόμενο που βρήκα.... 1000 ευρώ η νέα κρεβατοκάμαρα.... και μέτρια....οπότε καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν κι άλλα πράματα που δεν υπολογίζονται ούτε στο ενοίκιο.
Τέλος, σκέψου ότι από τα 10 άτομα τα 9 συμφωνούμε σε κάτι...
-
Σε πολυκατοικία 25 ετών των ΒΠ, όχι υπερ-βόρεια, διαμέρισμα 110 τμ αγοράστηκε το 1998 150000 και πουλήθηκε πέρσι 300000. Αλλο στο ίδιο κτίριο 150 τμ αγοράστηκε 2 φορές. Ο δεύτερος το πήρε το 20
10 πριν την κρίση 450000 και τώρα το πούλησε εύκολα 430000.Και στις δύο περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες το πούλησαν γιατί μεγάλωσαν τα παιδιά τους και 2 άτομα , πάνε να μείνουν σε μικρότερο σπίτι και θα έχουν βέβαια και ένα καλό κομπόδεμα.
Οπότε τι να συζητάμε.
Και τα δύο είχαν αγοραστεί με δανεισμό στο 60-70 %, άρα το θέμα είναι η προκαταβολή.
Να μαζέψει κάποιος 50-100000, από δουλειά ή γονείς, ή από πώληση άλλου περιουσιακού στοιχείου.
-
@gtsartsal said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Για ποια αποταμίευση μιλάμε;
όσα δίνεις για ενοίκιο, τόσα δίνεις για δάνειο....
Σε καμία των περιπτώσεων! Η δόση του στεγαστικού δανείου ενός σπιτιού είναι ίση με το ενοίκιο ενός αντιστοίχου σπιτιού, μόνο αν έχεις δώσει και ένα σεβαστό ποσό ως προκαταβολή (ας πούμε περί το 40% της συνολικής αξίας).
Γενικά, τα προβλήματα με την αγορά σπιτιού με δάνειο είναι βασικά τα εξής δύο:
α) Απαιτείται να έχεις μαζέψει ένα σεβαστό ποσό για προκαταβολή, ώστε το ύψος της δόσης του στεγαστικού να είναι σε ένα λογικό επίπεδο για ένα μέσο εργαζόμενο. Αν δεν έχεις μαζέψει αυτό το αρχικό ποσό, τότε θα καταλήξεις με μια τεράστια δόση - βραχνά (πιθανώς διπλάσια από ένα αντίστοιχο ενοίκιο) και επιπλέον σε βάθος 15-20-30 χρόνων θα έχεις πληρώσει το σπίτι δύο και τρεις φορές λόγω τόκων.
β) Η δόση του στεγαστικού δανείου είναι ένα ανελαστικό έξοδο, το οποίο σε περίπτωση οικονομικής δυσπραγίας μπορεί να σε πνίξει. Το ενοίκιο αντιθέτως μπορεί να προσαρμοστεί, αν αλλάξεις περιοχή ή/και μέγεθος σπιτιού.Αν μπορείτε να ξεπεράσετε τα δύο παραπάνω θέματα (έχοντας εξασφαλίσει το σεβαστό ποσό της προκαταβολής και ένα σταθερό εισόδημα), τότε ναι, αγοράστε άφοβα!
-
This post is deleted! -
@fanis75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Η διαφορά ειναι οτι στα 20 χρόνια για πράδειγμα θα έχεις πετάξει €300.000!! Ενω με την ιδιοκτησία θα το πουλήσεις και θα τα πάρεις πισω. Σε κάθε περίπτωση το ενοίκιο ειναι πεταμένα λεφτά και ενδείκνυται σε οσους εχουν πολλά χρήματα. Βλέπω και από τους γονείς μου που νοικιάζαμε σπίτι για 30 χρόνια περίπου. Με αυτά τα χρήματα θα είχαμε αγοράσει δύο διαμερίσματα και σήμερα η θα τα πουλάγαμε ή θα ζούσαμε από τα ενοίκια!
Απλά το πρόβλημα σημερα ειναι οτι θες προκαταβολή που μαζεύεται δύσκολα (ενω πριν 20 χρόνια επαιρνες το 100% δάνειο).
Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις για το θέμα της στέγασης.
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Να μαζέψει κάποιος 50-100000, από δουλειά ή γονείς, ή από πώληση άλλου περιουσιακού στοιχείου.
Ακριβώς αυτό λέω.
Αν κάποιος στα 30 του έχει τα 50 ή τα 100 χιλιάρικα τότε ναι. Η αγορά αξίζει.
Αν δεν υπάρχουν αυτά τα φράγκα και ξεκινά να τα μαζεύει, θέλει 15 χρόνια σταθερής εργασίας με καθαρό μισθό τουλάχιστον 1200euro ώστε κάθε μήνα (αδιάκοπα) να βάζει στην τράπεζα ένα μεγάλο ποσό (άνω των 600euro) ώστε να αποταμιεύσει τελικά 80 με 100 χιλιάρικα.
Μόνο έτσι μπορεί να έχει ικανή πιστοληπτική ικανότητα και αυξάνει την αξία εξασφάλισης για την τράπεζα ώστε να μπορεί διεκδικήσει δάνειο. Διαφορετικά θα φάει τα μούτρα του.Όμως αυτά τα 15 χρόνια, ο 30άρης κάπου θα πρέπει να μένει και πολλά θα πρέπει να θυσιάσει. Γιατί π.χ. δεν μπορεί να μένει στο ενοίκιο και ταυτόχρονα να αποταμιεύει.
Και όταν θα πάρει το δάνειο θα συνεχίζει να θυσιάζει γιατί κάπως θα πρέπει να αποπληρώνεται το δάνειο. Το οποίο φυσικά είναι έντοκο και η τράπεζα βγάζει τα κέρατά της.
-
Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις για το θέμα της στέγασης.
Ο καθένας εχει την άποψη του, αλλα υπάρχουν και αντικειμενικα νουμερα τα οποία δεν είναι θέμα άποψης αλλά πραγματικότητας!
Το οποίο φυσικά είναι έντοκο και η τράπεζα βγάζει τα κέρατά της.
Τα στεγαστικά εχουν πολύ χαμηλά επιτόκια, δεν βγάζουν και τόσα οι τράπεζες. Το μεγάλο κέρδος ειναι από κάρτες και καταναλωτικά δάνεια με επιτόκια 10-18%.
-
Σήμερα είναι δύσκολα για κάποιον νέο να ξεκινήσει να μαζεύει λεφτά.
Αλλά αυτά είναι τα αποτελέσματα, της παράνομης πολιτικής των τραπεζών και του κράτους, που πότε δίνει λεφτά στην οικοδομή, πότε τα μαζεύει, οπότε κανείς δεν μπορεί να επενδύσει, για να μην μιλήσουμε για το φορολογικό καθεστώς που έχει αλλάξει 10 φορές τα τελευταία 30 χρόνια.
Τώρα δεν χτίστηκαν σπίτια για 10 χρόνια, οπότε έχουμε θέμα.
Στην δική μου εποχή, οι νέοι, παντρεύονταν νωρίς τότε και έμεναν σε δυάρια και σιγά σιγά πήγαιναν σε μεγαλύτερα όταν έκαναν παιδιά και αυτά μεγάλωναν.
Αγόραζαν το μικρό και έτσι δεν πέταγαν λεφτά σε ενοίκια, αλλά πλήρωναν ένα χαμηλό δάνειο.
Μετά μου έρχονταν άτομα που δεν είχαν παιδιά ακόμα και ήθελαν 3 υπνοδωμάτια.
Η λογική, αφού θα το χρωστάμε 40 χρόνια, να κάνουμε το κέφι μας.Αυτά πληρώνουμε.
-
Ο καθένας εχει την άποψη του, αλλα υπάρχουν και αντικειμενικα νουμερα τα οποία δεν είναι θέμα άποψης αλλά πραγματικότητας!
Το οποίο φυσικά είναι έντοκο και η τράπεζα βγάζει τα κέρατά της.
Τα στεγαστικά εχουν πολύ χαμηλά επιτόκια, δεν βγάζουν και τόσα οι τράπεζες. Το μεγάλο κέρδος ειναι από κάρτες και καταναλωτικά δάνεια με επιτόκια 10-18%.
(1) Η πραγματικότητα δεν είναι μόνο η δική σου οπτική γωνία.
(2) Δεν βγάζουν φράγκα οι τράπεζες από τα στεγαστικά; Είσαι σίγουρος; Εγώ γιατί τέλος της 15ετίας θα δώσω στην τράπεζα το 150% του ποσού που μου δάνεισε; Αν αυτό το θεωρείς μικρό κέρδος, τότε εγώ ανήκω σε άλλη κατηγορία πολιτών. -
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Σήμερα είναι δύσκολα για κάποιον νέο να ξεκινήσει να μαζεύει λεφτά.
Και σήμερα είναι δύσκολο και παλιότερα και πολύ παλιότερα. Χωρίς πλάτες (χορηγούς) η αγορά σπιτιού είναι λάθος κίνηση. Χαραμίζεται όλη η ζωή. Και φθάνεις στα 60 ή τα 70 και ακόμη είσαι δεσμευμένος.
Και σε αυτές τις ηλικίες η ζωή έχει τελειώσει.
-
(2) Δεν βγάζουν φράγκα οι τράπεζες από τα στεγαστικά; Είσαι σίγουρος; Εγώ γιατί τέλος της 15ετίας θα δώσω στην τράπεζα το 150% του ποσού που μου δάνεισε; Αν αυτό το θεωρείς μικρό κέρδος, τότε εγώ ανήκω σε άλλη κατηγορία πολιτών.-
Φυσικά και δεν είναι η δικιά μου. Αλλά τα νούμερα δεν είναι δικά μου είναι η πραγματικότητα. Τα νούμερα δεν είναι η δικιά μου πραγματικότητα αλλά αντικειμενικά. Στα 30 χρόνια ενοίκιο δεν έχεις τίποτα, στα 30 χρόνια δάνειο στο τέλος έχεις το ακίνητο....τεράστια διαφορά. Τα έγραψα....σε 30 χρόνια με ενοίκιο θα έχεις πληρώσει περί τις €300.000. Το ίδιο και με το στεγαστικό αλλά μετά θα έχεις ένα σπίτι να το πουλήσεις σχεδόν όσο το πήρες.
Άλλο παράδειγμα: αγόρασε φίλος μου διαμέρισμα στα Βριλήσσια, €450.000 (δεν είναι έτοιμο, θα είναι σε 1.5 χρόνο). Θα του κοστίσει περί τα €600.000 με τους τόκους. Εαν νοίκιαζε το ίδιο θα ήθελε 15.000/χρόνο = 450.000 στα 30 χρόνια (και βασικά παραπάνω γιατι το ενοίκο κάθε λίγο αυξάνεται) και δεν θα είχε τίποτα στο τέλος των 30 ετών!! Τώρα θα έχει κάτι να αφήσει στα παιδιά του η να το πουλήσει και να πάρει 300-400.000 πίσω. Τι να λέμε...όπως και να το υπολογίσεις Στόρμ, τα μαθηματικά λένε την αλήθεια. -
Δεν είπα ότι δεν βγάζουν οι τράπεζες, είπα ότι δεν βγάζουν πολλά γιατί τα επιτόκια είναι χαμηλά. Δλδ. στα 100.000 δάνειο βγάζουν περί το 4% ενώ στα 100.000 κάρτας ή καταναλωστικού βγάζουν τα 4πλά!! Πχ. στις 200.000 στεγαστικό για 25 χρόνια πληρώνεις 80.000 τόκους (https://www.atticabank.gr/el/calculate-mortage-loan). Εαν η τράπεζα δώσει τα ίδια χρήματα σε καταναλωτικό πληρώνεις 431.000 (!!!) σε τόκους.
-
-
Eιναι απλοικα αυτα που γραφεις Φανη. Καταρχας σιγουρα αυτην την στιγμη λογω χαμηλων επιτοκιων συμφερει να αγορασει καποιος με δανειο. Αλλα ποιος ξερει τι θα συμβει στο μελλον. Πχ εδω εχουμε πολεμο στην Ουκρανια. Αν επεκταθει ο πολεμος τι νοημα εχει να αγορασεις ενα ακριβο ακινητο τωρα, αφου το πιθανοτερο ειναι να χασεις τα παντα.
Για τα καταναλωτικα δανεια το επιτοκιο ειναι υψηλο γιατι οι περισσοτεροι δεν τα πληρωνουν, ετσι απλα.
-
(2) Δεν βγάζουν φράγκα οι τράπεζες από τα στεγαστικά; Είσαι σίγουρος; Εγώ γιατί τέλος της 15ετίας θα δώσω στην τράπεζα το 150% του ποσού που μου δάνεισε; Αν αυτό το θεωρείς μικρό κέρδος, τότε εγώ ανήκω σε άλλη κατηγορία πολιτών.-
Φυσικά και δεν είναι η δικιά μου. Αλλά τα νούμερα δεν είναι δικά μου είναι η πραγματικότητα. Τα νούμερα δεν είναι η δικιά μου πραγματικότητα αλλά αντικειμενικά. Στα 30 χρόνια ενοίκιο δεν έχεις τίποτα, στα 30 χρόνια δάνειο στο τέλος έχεις το ακίνητο....τεράστια διαφορά. Τα έγραψα....σε 30 χρόνια με ενοίκιο θα έχεις πληρώσει περί τις €300.000. Το ίδιο και με το στεγαστικό αλλά μετά θα έχεις ένα σπίτι να το πουλήσεις σχεδόν όσο το πήρες.
Άλλο παράδειγμα: αγόρασε φίλος μου διαμέρισμα στα Βριλήσσια, €450.000 (δεν είναι έτοιμο, θα είναι σε 1.5 χρόνο). Θα του κοστίσει περί τα €600.000 με τους τόκους. Εαν νοίκιαζε το ίδιο θα ήθελε 15.000/χρόνο = 450.000 στα 30 χρόνια (και βασικά παραπάνω γιατι το ενοίκο κάθε λίγο αυξάνεται) και δεν θα είχε τίποτα στο τέλος των 30 ετών!! Τώρα θα έχει κάτι να αφήσει στα παιδιά του η να το πουλήσει και να πάρει 300-400.000 πίσω. Τι να λέμε...όπως και να το υπολογίσεις Στόρμ, τα μαθηματικά λένε την αλήθεια. -
Δεν είπα ότι δεν βγάζουν οι τράπεζες, είπα ότι δεν βγάζουν πολλά γιατί τα επιτόκια είναι χαμηλά. Δλδ. στα 100.000 δάνειο βγάζουν περί το 4% ενώ στα 100.000 κάρτας ή καταναλωστικού βγάζουν τα 4πλά!! Πχ. στις 200.000 στεγαστικό για 25 χρόνια πληρώνεις 80.000 τόκους (https://www.atticabank.gr/el/calculate-mortage-loan). Εαν η τράπεζα δώσει τα ίδια χρήματα σε καταναλωτικό πληρώνεις 431.000 (!!!) σε τόκους.
-
Μου φαίνεται ότι μιλάμε άλλη γλώσσα. Δεν καταλαβαίνεις με τίποτα ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι και ότι η αφετηρία που ξεκινά ο κάθε άνθρωπος για το θέμα στέγασης είναι διαφορετική. Εγώ αναφέρθηκα στην δική μου περίπτωση και ουδέποτε δεν είδα τη στέγαση σαν επένδυση. Και προφανέστατα δεν είμαι λεφτάς. Αυτά.
-
Δεν ξέρω από καταναλωτικά δάνεια. Κοιτώ το δικό μου στεγαστικό που η τράπεζα στο τέλος της 15ετίας θα πάρει το 150% του ποσού που μου έδωσε.
-
-
Με 5 % επιτόκιο που είναι πολύ θα πάρει λιγότερο από 40 % κέρδος.
Με 4 % θα πάρει 30 % κέρδος.Αλλά σε 15 χρόνια, το σπίτι θα έχει πάρει 30 % τουλάχιστον.
Τα ενοίκια, που γλυτώνει ο αγοραστής, θα άλλα 60 % της αξίας του σπιτιού, με μία μικρή απόδοση του 4 %.Τώρα για πόλεμο και καταστροφές που λέει ο γουάντον, υπάρχουν πολύ πιο κοινές καταστροφές για τους ανθρώπους, που επηρεάζουν μόνο αυτούς.
Εχουν βέβαια ασφάλεια ζωής μαζί με το δάνειο, αλλά οι ίδιοι πάλι θα τα έχουν χάσει όλα... -
Εγώ πάντως που παίζω με σταθερό επιτόκιο στα 15 χρόνια θα μου πάρει ακριβώς 50% κέρδος. Σταθερή μηνιαία δόση για 15 χρόνια και κάθε μήνα γίνεται αυτόματη πληρωμή.
Επίσης επειδή έχω ψάξει την περίπτωση της αποπληρωμής, έχω μπλέξει απίστευτα με την τράπεζα.
Στο κατάστημα που πήρα το δάνειο, το παλικάρι που με είχε εξυπηρετήσει έφυγε με εθελούσια. Ανέλαβε μία άλλη υπάλληλος τους φακέλους δανείων, η οποία δεν είχε διάθεση ούτε καν να με ενημερώσει τηλεφωνικά. Και από κοντά μόνο με ραντεβού και συνέχεια έλλειπε. Κανείς δεν σήκωνε τηλέφωνα, χάος εντελώς.Από τα κεντρικά μου είπαν ότι μόνο με το κατάστημα θα πρέπει να συννενοηθώ.
Το κατάστημα ξαφνικά έκλεισε, λόγω μείωσης αριθμών καταστημάτων και ο φάκελός μου μεταφέρθηκε σε άλλο κατάστημα. Άλλο χάος εκεί. Τώρα δεν θέλουν καν να ακούσουν για αποπληρωμή και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μου πουλήσουν κάτι περίεργες υπηρεσίες. Θεωρητικά μία νέα υπάλληλος διαχειρίζεται τους φακέλους δανείων, αλλά δύο φορές που πήγα (με ραντεβού) διαπίστωσα ότι διαχειρίζεται πωλήσεις, παρά θέματα πελατών. -
Προφανώς έχεις πάρει μεγάλο επιτόκιο και δεν θέλουν να το χάσουν.
Μίλα με τον λογιστή και τον δικηγόρο σου.
-
Σωστά. Έτος 2015, Αλέξι Τσίπρα, capital controls ... και όλα σκ@τά με τις τράπεζες.
Και δεν μπορούσα να κάνω πίσω γιατί έσκασα προκαταβολή και προσύμφωνο αγοράς τον Μάρτιο του 2015, πριν αλωθεί το Μαξίμου από τον απατεώνα της Κουμουνδούρου. Που να ήξερα ο καψερός ότι οι εμπαναστάτες του κ@λου θα ξέσκιζαν εντελώς τις τράπεζες και τελικά θα έβαζαν και λουκέτο;Εξαιτίας τους η διαδικασία αγοράς κράτησε ακριβώς 16 μήνες. Μάρτιος του 2015 προσύμφωνο και τελικά το σπίτι πέρασε στο όνομά μου Αύγουστο του 2016.
Αντιμετώπισα απίστευτα προβλήματα σε όλους τους τομείς.
-
Εγώ πάντως που παίζω με σταθερό επιτόκιο στα 15 χρόνια θα μου πάρει ακριβώς 50% κέρδος. Σταθερή μηνιαία δόση για 15 χρόνια και κάθε μήνα γίνεται αυτόματη πληρωμή.
Επίσης επειδή έχω ψάξει την περίπτωση της αποπληρωμής, έχω μπλέξει απίστευτα με την τράπεζα.
Στο κατάστημα που πήρα το δάνειο, το παλικάρι που με είχε εξυπηρετήσει έφυγε με εθελούσια. Ανέλαβε μία άλλη υπάλληλος τους φακέλους δανείων, η οποία δεν είχε διάθεση ούτε καν να με ενημερώσει τηλεφωνικά. Και από κοντά μόνο με ραντεβού και συνέχεια έλλειπε. Κανείς δεν σήκωνε τηλέφωνα, χάος εντελώς.Από τα κεντρικά μου είπαν ότι μόνο με το κατάστημα θα πρέπει να συννενοηθώ.
Το κατάστημα ξαφνικά έκλεισε, λόγω μείωσης αριθμών καταστημάτων και ο φάκελός μου μεταφέρθηκε σε άλλο κατάστημα. Άλλο χάος εκεί. Τώρα δεν θέλουν καν να ακούσουν για αποπληρωμή και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μου πουλήσουν κάτι περίεργες υπηρεσίες. Θεωρητικά μία νέα υπάλληλος διαχειρίζεται τους φακέλους δανείων, αλλά δύο φορές που πήγα (με ραντεβού) διαπίστωσα ότι διαχειρίζεται πωλήσεις, παρά θέματα πελατών.Όλες οι τράπεζες έκαναν συγχωνεύσεις υποκαταστημάτων και έδιωξαν κόσμο με αποτέλεσμα η παροχή υπηρεσιών να είναι επιπέδου Ζιμπάμπουε. Έχουν πλέον τόσο λίγο προσωπικό που ουσιαστικά αδυνατούν να εξυπηρετήσουν…και φυσικά η κεντρική γραμμή είναι να πέφτουν τα μπικικίνια, για τον πελάτη απλά χέστηκαν.
-
Όπως τα λες είναι. Και όποιος αποπληρώνει κανονικά το δάνειό του είναι ιδανικός πελάτης για να τον πρήζουν κάθε τρεις και λίγο για πωλήσεις τραπεζικών προϊόντων/υπηρεσιών.
Από αγορά μετοχών για αυξήσεις μετοχολογίων διαφόρων ΑΕ μέχρι ασφαλίσεις σε τσάντες, πορτοφόλια, συκώτια, νεφρά και ότι ποιο τρελό υπάρχει.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!