-
Για αυτό τονίζω πως είμαι άσχετος και ρωτώ.
Εχω ρωτήσει μηχανικούς και οι μισοί είτε δεν τ ξέρουν καν είτε μου λένε να δουμε πρωτα μελέτες όπως ο ταξιδευτής.Σας μετέφερα αυτό που τονίζουν όσοι το πουλανε, μέσα σε αυτά αναφέρουν την μονολιθική κατασκευή ως κάτι το πολυ θετικο. Αυτό μεταφέρω και εγώ.
Για να σε πειραξω και λίγο το τι αρλουμπες διαβαζω σε τομείς που είναι στον γενικότερο γνωστικό μου αντικείμενο δεν λεγεται όχι ότι τα ξερω όλα, το αντίθετο συμβαίνει, αλλά είναι τελείως βασικά αυτά που συζητάμε .... Κάποιες τις απαντώ και κάποιες τις αφήνω....
Δεν χρειαζεται να με μαλώνεις....Σε πειραζω, λεγε οτι θες. Τα λες με καλό σκοπό.
Τεσπα ψαξε το όσο μπορείς και έχεις όρεξη να μας ενημέρωσεις και εμάς διότι πραγματικα έτσι όπως το παρουσιαζαν φαινόταν σαν να είναι το μέλλον.
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Για αυτό τονίζω πως είμαι άσχετος και ρωτώ.
Εχω ρωτήσει μηχανικούς και οι μισοί είτε δεν τ ξέρουν καν είτε μου λένε να δουμε πρωτα μελέτες όπως ο ταξιδευτής.Σας μετέφερα αυτό που τονίζουν όσοι το πουλανε, μέσα σε αυτά αναφέρουν την μονολιθική κατασκευή ως κάτι το πολυ θετικο. Αυτό μεταφέρω και εγώ.
Για να σε πειραξω και λίγο το τι αρλουμπες διαβαζω σε τομείς που είναι στον γενικότερο γνωστικό μου αντικείμενο δεν λεγεται όχι ότι τα ξερω όλα, το αντίθετο συμβαίνει, αλλά είναι τελείως βασικά αυτά που συζητάμε .... Κάποιες τις απαντώ και κάποιες τις αφήνω....
Δεν χρειαζεται να με μαλώνεις....Σε πειραζω, λεγε οτι θες. Τα λες με καλό σκοπό.
Τεσπα ψαξε το όσο μπορείς και έχεις όρεξη να μας ενημέρωσεις και εμάς διότι πραγματικα έτσι όπως το παρουσιαζαν φαινόταν σαν να είναι το μέλλον.
Συγγνώμη αν ακούστηκαν τα γραφόμενα με "δασκαλιστικη" διάθεση, καμία τέτοια πρόθεση.
Άντε και καλή μας χρονιά!!! -
Οχι μην ανησυχείς, μια χαρά τα λες. Απλά επειδή διάβασα φοροθμς μηχανικών το τι πεσιμο πεφτει σε κάποιον που ρωτάει δεν λέγεται, και είπα θα πεσει και πανω μου επειδή άνοιξα αυτή τη συζήτηση
... Έχετε αυτήν την τάση οι μηχανικοί, όχι εσυ όμως.
Τα καλύτερα ευχομαι σε όλους μας.... Να μας έχει ο θεος καλά να ανταμωνουμε ιντερνετικα που λέει και ο Νιονιος -
Το ποσό πυραντοχο είναι ένα σπίτι με συνθετικούς τοίχους, μόνο αυτό αμφιβάλλω... και τι γίνεται με τον πολυμερισμό σε βάθος χρόνου, γιατί η κλασική τοιχοποιία επισκευαζεται...
Για τη στατικότητα της σιδηροκατασκευής δεν αμφιβάλλω. -
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα....
-
Εμ αν δεν μιλάτε οι ειδικοί καπως πρέπει να ενημερωθούμε και εμείς. Άρα θα γράφουμε με ότι βρίσκουμε με την επιφυλαξη ΝΑ ΜΗ μας πάρει κανεις στα σοβαρά διότι είμαστε άσχετοι και απλά συζητούμε.
Το ξεκαθαρίζουμε από την αρχή.
Είναι διογκωμένη πολυστερινη. Δεν μεταδίδει την φλόγα και ειναι αυτοσβηνομενη.
Άλλωστε έχει τσιμεντοκονια και στις δυο πλευρες. Δεν έρχεται σε άμεση επαφή η φλόγα με την πολυστερινη.
Αλλά δεν γνωρίζω τι παθαίνει με την ζέστη όταν υπάρχουν φλόγες έξω απο τον τοίχοΈνα άλλο που δεν ξέρω είναι αν την τρώνε τα τρωκτικά
-
https://news.b2green.gr/14284/σε-φεκ-η-απόφαση-για-το-νέο-πρόγραμμα-οι
Ετσι και αλλιώς θα ήταν αναγκαία τα φωτοβολταικά για να πιάσεις από Α και πάνω ενεργειακή απόδοση.
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
https://news.b2green.gr/14284/σε-φεκ-η-απόφαση-για-το-νέο-πρόγραμμα-οι
Ετσι και αλλιώς θα ήταν αναγκαία τα φωτοβολταικά για να πιάσεις από Α και πάνω ενεργειακή απόδοση.
Στην πίστωση θα πιστώνει kw για μελλοντική χρήση (πχ σε περίπτωση που δεν θα έχεις ηλιοφάνεια και παραγωγή) ή θα έχει κάποια προκαθορισμένη τιμή αγοράς των περισσευούμενων kw ? Ενδιαφέρων αν ισχύει τι 2ο σενάριο (που δεν ισχύει τώρα με το net metering ) . Θα δοθεί και επιδότηση όπως στο εξοικονομώ?
Καλημέρα και χρόνια πολλά
-
Που να ξέρω.
Απλά το ψιλοδιάβασα και το ανέβασα.Η όλη λογική είναι ότι τώρα που θα έχουμε και ηλεκτρικά αμάξια , συμφέρει να έχουν Φ/Β όταν φτιάχνουμε καινούργιες κατοικίες , ενίοτε και στις υπάρχουσες...
-
6-7000 ευρώ τα 6kw.
Έτσι, και τα δυο σενάρια που λέει ο γιεμ φαίνονται καλά.
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
6-7000 ευρώ τα 6kw.
Έτσι, και τα δυο σενάρια που λέει ο γιεμ φαίνονται καλά.
Πριν 2 χρόνια μου ζητάγανε 6.500-7.500 με ΦΠΑ για 4.5 kw (τριφασικό πίνακα) , έπεσαν τόσο οι τιμές? Με τα κλασσικά φ/β είναι το ανώτερο που μπορώ να παράγω αν τα τοποθετήσω στην κεραμοσκεπη της πέργκολας, υπάρχουν κάτι Τζαπαν που έχουν σχεδόν το μισό μέγεθος από τα συμβατικά οπότε στα ίδια τετραγωνικά βγάζεις πιο πολλή ρεύμα.
-
Μήπως είναι χωρίς το ρολόι της ΔΕΗς (=500 ευρώ), και χωρίς εγκατάσταση αυτά τα λεφτά?
-
Κρίνοντας από τις τιμές που διαφημίζονται στο διαδίκτυο, πάει 10χίλιαρο για τριφασικό 6kW στη στέγη.
-
10000 είχε το δεκάρι τις παλιές εποχές αν θυμάμαι καλά .
Τώρα νομίζω ότι το 6άρι θα είναι στα 6000. -
Τι να σου πω, χάζευα χθες τις καταχωρήσεις των εταιρειών και πάνω-κάτω ήταν:
https://www.mp-energy.gr/προσφορεσ/προσφορεσ-αυτοπαραγωγη.html -
@tgd said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Τι να σου πω, χάζευα χθες τις καταχωρήσεις των εταιρειών και πάνω-κάτω ήταν:
https://www.mp-energy.gr/προσφορεσ/προσφορεσ-αυτοπαραγωγη.htmlΕίχα μιλήσει και με αυτόν , μου φάνηκε φιλικός και εξηγούσε διάφορα . Η τιμή είναι αυτή όπως λέμε για τα αυτοκίνητα με το "κλειδί στο χέρι".
Επίσης ο μοναδικός που είχε έρθει να μετρήσει κλίσεις πέργκολας - διαστάσεις - καλωδιώσεις κτλ ήταν ο μηχανικός απο τον Ήρωνα , οι περισσότεροι ήθελαν μεροκάματο για να έρθουν να μετρήσουν και να δώσουν προσφορά , Χ απο το τηλέφωνο
-
@cpp said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Παιδιά όσο και να σας φαίνεται τρελό... έφτασε η ώρα!!!!!
Είμαι της θεωρείας ότι οι τιμές θα καταρεύσουν και είναι τρελό στην Ελλάδα του 2005 να υπάρχουν τέτοιες τιμές!!!!!!
Ακούς στην αγορά για ημιυπαίθρια, υπόγεια play room, μαύρα κλπ..... τα κουφά της μπανανίας... Μην πλουτίζετε τζάπα τους κατασκευαστές η φάση είναι όπως το 1999 με το Χρηματιστήριο...........
Η απόδειξη του ότι είναι φούσκα στην Ελλάδα είναι ότι όσοι ήσαν μάστορες πριν 10 χρόνια (μπογιατζίδες, πλακάδες, μαρμαράδες) έχουν γίνει από μόνοι τους πλέον 'κατασκευαστές' και κονομάνε .....
Πουλήστε το σπίτι σας .... νοικιάστε και θα ξαναγοράσετε ή χτίσετε σπίτι σε τρία χρόνια με τα μισά λεφτά!!!!
Η Κυβέρνηση παίζει το παιχνιδάκι της για να τα πάρει μη μασάτε!!!!!Ρίξτε και εδώ μια ματιά......
http://www.economist.com/opinion/displaystory.cfm?story_id=4079027
http://www.economist.com/opinion/displayStory.cfm?story_id=4079458
Μην με περνάτε για τρελό... είναι φιλική συμβουλή!!!!!!!!
Πόσο μπροστά ήσουν ρε φίλε;;;;;
Τα @@ μου και τα σκαμπό μου μέσα. -
Μόνο που άργησε 4 χρόνια να αρχίσει να δικαιώνεται σε μια μεγάλη καταστροφή της χώρας και τελικά όσοι δεν αγόρασαν τότε γιατί θα πέσουν , περίμεναν μετά να πέσουν και άλλο και τώρα πάλι δεν πρόκαναν...
Και μέχρι τότε 17 χρόνια ενοίκια ,είναι περισσότερα από τα λεφτά που θα έδιναν τότε...
-
Θα ήθελα να ζητήσω, για πολλοστή φορά, τα φώτα σας για ένα θέμα/ πρόβλημα.
Έχω ένα λιόφυτο νότια της πόλης του Ηρακλείου, 2-3 χιλιόμετρα μετά την Κνωσσό. Είναι λοιπόν πολύ κοντά στην πόλη παρόλο που είναι στην εξοχή. Είναι περίπου 6-7 στρέμματα και εκτός ότι είναι κοντά στην Κνωσσό, έχει ακριβώς δίπλα του κι άλλα αρχαία. Καραμπινάτη αρχαιολογική ζώνη δηλαδή.
Γύρω γύρω υπάρχουν δεκάδες σπίτια, υπάρχει και οικισμός αν και ούτε που θυμάμαι πότε είδα τελευταία φορά ανέγερση καινούργιας κατοικίας. Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 χρόνια.
Επειδή να πω την αλήθεια δεν θα με χαλούσε να το πουλήσω, ποιος πιστεύετε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να γίνει ανέγερση κατοικίας, νόμιμα ή έστω και όχι και τόσο νόμιμα?
Υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον να αγοραστεί αλλά όλοι κάνουν πίσω όταν δουν τα αρχαία δίπλα ή μου αντιπροτείνουν απλά μια τιμή τόσο χαμηλή που σκέφτομαι "ρε δε πα να το έχω εκεί μέχρι να πεθάνω σιγά που θα σας το δώσω τσάμπα."
Πως έχουν χτίσει γύρω γύρω τόσοι και τόσοι? -
Noμιζω δεν ειναι σοβαρο να ζητας να σου προτεινουν να φτιαξεις αυθαιρετο το 2022. Εφτιαχναν πολλα παλια να το δεχτω αλλα υποτιθεται οτι εχουμε γυρισει σελιδα τωρα. Περα απο το οτι δεν θα μπορεις να το πουλησεις γιατι θα πρεπει να το νομιμοποιησεις και αυτο θα παρει χρονια μεχρι να δοθει η επομενη αμνησια.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!