-
civil357 επαρχία η περίπτωση;
Συγγενής(ηλικιωμένη) μου πήγε δικαστικά τον διπλανό που ήθελε να κάνει εξωτερική θερμομόνωση η οποία θα έμπαινε μέσα στο οικόπεδο το οποίο είχε ήδη σπίτι(μεσοτοιχία) αλλά χαμηλό. Το κέλυφος θα έμπαινε στον όροφο που δεν ήταν μεσοτοιχία. Φυσικά το δικαστήριο δικαίωσε τη συγγενή μου, παρά τα όσα της είχα πει για καλή γειτονία κλπ. Και τότε ο criuser μου είχε πει ότι ουσιαστικα η θερμοπρόσοψη θα έπαιρνε τον αρμό διαστολής που λέτε. -
Αν υπάρχει γείτονας -ένας- είναι χάρμα , εγώ από την μία πλευρά έχω 2+2 ιδιοκτήτες και από την άλλη έχω το χαμόσπιτο της θείας που απότι κατάλαβα δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα την μεταβίβαση στο όνομα της ' έγκυρες πληροφορίες λένε ότι δεν υπάρχει διαθήκη και ότι βρέθηκε και άλλος συγγενής της θανούσας . Γκίνια και εκεί δηλαδή , τι να κάνω την εξωτερική θερμομόνωση μόνο στην εμπρός και πίσω όψη του πρώτου και γύρο-γύρο από το πλυσταριό ? Πασαλείμματα ... Μόνο η μόνωση της ταράτσας θα έχει λίγο νόημα αλλά και εκεί θα έχω έξτρα έξοδα γιατί την ταράτσα την χρησιμοποιώ πολύ και θα βάλω και πλακάκια !
-
Παιδιά δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα.
Σωστά λέει ο Χάρης , ότι θα χρειαζόταν αρμό διαστολής ο γείτονας, αλλά σε αυτά τα θέματα οι δικηγόροι δεν αφήνουν . Και για μένα σωστά κάνουν.
Γιατί ζούμε σε μία χώρα που οι νόμοι αλλάζουν , που ισχύει η χρησικτησία και που η δικαιοσύνη κάνει δεκαετίες για να τελεσιδικήσει.Εστω ότι σε άφηνε και μετά από 10 χρόνια , εσύ ή άλλος που θα είχε το διαμέρισμα σου, όταν πήγαινε να χτίσει του λέγατε ότι αυτό είναι δικό σας.
Και θα είχε ένα χαρτί , αν το είχε φυλάξει , γιατί δεν είναι δημόσιο έγγραφο , όπως τα συμβόλαια και τελικά ίσως μπλέκατε σε διαμάχες .Να θυμίσω ότι στην υπόθεση που μία συριζαία μάζεψε υπογραφές και κατέβασε 2 ορόφους στο ξενοδοχείο στου Μακρυγιάννη, σύμφωνα με όσα έλεγε επίσημα ο μηχανικός του ξενοδοχείου, διαμαρτυρόταν ότι έχασε την θέα στην Ακρόπολη, από ένα παράθυρο που είχε ανοίξει αυθαίρετα πάνω από διπλανό άχτιστο οικόπεδο.
Εν τω μεταξύ περιπτώσεις συχνές που κάποιοι ανοίγουν παράθυρα σε τυφλούς τοίχους σε άχτιστα οικόπεδα ή πολεοδομία δεν τα κλείνει, αλλά σου λέει τρέχα στο δικαστήριο.
Γενικά και εγώ θα ήμουν απόλυτος και δεν θα άφηνα, γιατί εδώ ισχύει το κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε
-
Ακόμα και η υπεύθυνη δήλωση δεν έχει νόημα γιατί και οι 2 πλευρές είναι εκτεθειμένες . Πες ότι ο γείτονας για τον Α ή Β λόγο ζητάει να ξηλώσεις την μόνωση και εσύ του λες το κλασικό Ελληνικό : Δεν έχω λεφτά, αν θες βγαλτην μόνος σου.. Τέλος πάντων, πάει και το εξωτερικό κέλυφος πάμε για άλλα.
-
Στο σπιτόγατο μου έρχονται ζητήσεις από διαφόρους που πιστεύουν ότι οι μεσίτες θα τους χαρίσουν σπίτια . Αλλά χτες ήρθε ο ορισμός της γελοιότητας . Σας ανεβάζω το κείμενο :
Ενδεικτική Τιμή: 50.000 €
Ενδεικτικό Εμβαδό: 100 τ.μ.
Αναζητώ φθηνή κατοικία ή διαμέρισμα για ανακαίνιση και χρήση ή και επένδυση.
Ιδανικά παλαιά διπλοκατοικία ή χώρος που να μπορεί να χωριστεί σε δύο διαμερίσματα.
Προτιμούνται περιοχές κοντά σε μετρό. Δεν συζητάμε υποβαθμισμένες περιοχές όπως κέντρο Αθήνας.
Η τιμή είναι σχετική και εξαρτάται από το μέγεθος της ανακαίνισης που απαιτείται.
Ιδανικά ένα μη ανακαινισμένο ακίνητο να μην ξεπερνά τις 60000, ενώ ένα ανακαινισμένο έως και 80000. Συζητήσιμες τιμές.Κάθε μέρα έρχονται τέτοιες ζητήσεις αλλά αυτός ο τύπος θέλει και ανακαινισμένη και κοντά σε μετρό και σε καλή περιοχή με 800 το τμ. Το τερμάτισε εντελώς.
Σκεφτείτε ότι μία ολική ανακαίνιση πλέον κοστίζει 800 €/τμ , οπότε εδώ ο τύπος ψάχνει κάποιον να του χαρίσει ένα σπίτι.
Σε όλους και όλες αυτούς που στέλνουν τέτοιες ζητήσεις , θα ήθελα να τους απαντήσω :
Μην στέλνετε τέτοια μηνύματα.
Πηγαίνετε σε ένα προποτζήδικο και παίξτε , λόττο, πρώτο, κίνο , τα πάντα όλα , σε απλό δελτίο.Εχετε πιο πολλές πιθανότητες να κερδίσετε...
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Στο σπιτόγατο μου έρχονται ζητήσεις από διαφόρους που πιστεύουν ότι οι μεσίτες θα τους χαρίσουν σπίτια . Αλλά χτες ήρθε ο ορισμός της γελοιότητας . Σας ανεβάζω το κείμενο :
Ενδεικτική Τιμή: 50.000 €
Ενδεικτικό Εμβαδό: 100 τ.μ.
Αναζητώ φθηνή κατοικία ή διαμέρισμα για ανακαίνιση και χρήση ή και επένδυση.
Ιδανικά παλαιά διπλοκατοικία ή χώρος που να μπορεί να χωριστεί σε δύο διαμερίσματα.
Προτιμούνται περιοχές κοντά σε μετρό. Δεν συζητάμε υποβαθμισμένες περιοχές όπως κέντρο Αθήνας.
Η τιμή είναι σχετική και εξαρτάται από το μέγεθος της ανακαίνισης που απαιτείται.
Ιδανικά ένα μη ανακαινισμένο ακίνητο να μην ξεπερνά τις 60000, ενώ ένα ανακαινισμένο έως και 80000. Συζητήσιμες τιμές.Κάθε μέρα έρχονται τέτοιες ζητήσεις αλλά αυτός ο τύπος θέλει και ανακαινισμένη και κοντά σε μετρό και σε καλή περιοχή με 800 το τμ. Το τερμάτισε εντελώς.
Σκεφτείτε ότι μία ολική ανακαίνιση πλέον κοστίζει 800 €/τμ , οπότε εδώ ο τύπος ψάχνει κάποιον να του χαρίσει ένα σπίτι.
Σε όλους και όλες αυτούς που στέλνουν τέτοιες ζητήσεις , θα ήθελα να τους απαντήσω :
Μην στέλνετε τέτοια μηνύματα.
Πηγαίνετε σε ένα προποτζήδικο και παίξτε , λόττο, πρώτο, κίνο , τα πάντα όλα , σε απλό δελτίο.Εχετε πιο πολλές πιθανότητες να κερδίσετε...
ειναι απλα μια αναζητηση, δεν ειναι ολοι αστοι να τα εχουνε χοντρα
-
Γάτος προβακάτωρ!
-
Δεν έχουμε μόνο τους αστούς.
Εχουμε και τους σοσιαλιστές επενδυτές...
Παπαδημούλης, Τσακαλώτος, Βαρουφάκης και εκείνον που είχε πάρει εφ΄ άπαξ 1.000.000 λίρες , δεν θυμάμαι τώρα το όνομα του, γιατί έξυπνα ποιών φρόντισε να εξαφανιστεί .
-
Δεν έχουμε μόνο τους αστούς.
Εχουμε και τους σοσιαλιστές επενδυτές...
Παπαδημούλης, Τσακαλώτος, Βαρουφάκης και εκείνον που είχε πάρει εφ΄ άπαξ 1.000.000 λίρες , δεν θυμάμαι τώρα το όνομα του, γιατί έξυπνα ποιών φρόντισε να εξαφανιστεί .
μαντελης
-
Ο Τσουκαλάς ήταν που πήρε 900.000 από την KBPN αν δεν κάνω λάθος….
Καλύτερα να έρχονται τέτοιες ζητήσεις, το δωρεάν γέλιο καλό μας κάνει. Εδώ σε εμάς έρχονται κάτι ζητήσεις του στυλ «θέλω 100τμ στο κέντρο και δίνω 25000»….. -
και εκείνον που είχε πάρει εφ΄ άπαξ 1.000.000 λίρες , δεν θυμάμαι τώρα το όνομα του, γιατί έξυπνα ποιών φρόντισε να εξαφανιστεί .
€1.000.000 (όχι λίρες), ο Δημήτρης Τσουκαλάς, βουλευτής Σύριζα. Αποζμίωση από την ABN-AMRO. Είχα την γυναίκα του συνάδελφο στην Alpha, δίπλα μου καθόταν.
-
Να κάνω μία ερώτηση να μου πείτε τη γνώμη σας. Εάν σε μία περιοχή ένα ολοκαινούργιο διαμέρισμα έχει 3.300€/τ.μ., το αντίστοιχο διαμέρισμα σε πολυκατοικία 30ετίας που χρειάζεται ανακαίνιση πόσο πρέπει να έχει;
-
@lapin said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Να κάνω μία ερώτηση να μου πείτε τη γνώμη σας. Εάν σε μία περιοχή ένα ολοκαινούργιο διαμέρισμα έχει 3.300€/τ.μ., το αντίστοιχο διαμέρισμα σε πολυκατοικία 30ετίας που χρειάζεται ανακαίνιση πόσο πρέπει να έχει;
Χωρίς να είμαι ειδικός, από εμπειρία θα έλεγα €1.800-2.000, ανάλογα με τις παροχές και το εύρος της ανακαίνισης.
-
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
μαντελης
''Mαντέλης νοιώθει χαρούμενος στην τοποθεσία Μπακού''
-
@lapin said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Δεν είναι τόσο απλό.
Γιατί μπορεί το παλιό να είναι σε καλύτερη τοποθεσία από το καινούργιο, να είναι πιο κοντά σε μετρό , ή να έχει ησυχία , να είναι σε πεζόδρομο, να έχει θέα και διάφορα άλλα.
Χοντρικά όμως θα έλεγα ότι αν το καινούργιο πουλιέται 3300, αυτό σημαίνει ότι η αξία της γης είναι γύρω στα 1000 ευρώ το τμ.
Από την άλλη τα σπίτια από το 1985 και μετά και μέχρι το 1992 έχουν κάποιες μονώσεις, ενώ αυτά μετά το 1992 έχουν καλές μονώσεις και γενικά είναι σε καλή κατάσταση.
Τα πριν το 85 και κυρίως τα πριν το 1975, είναι παλιά σπίτια.
Οπότε για μένα η λέξη ανακαίνιση για ένα σπίτι του 1992 δεν θεωρώ ότι σημαίνει κάτι σοβαρό.
Αν δεν το έχουν καταστρέψει το σπίτι οι ένοικοι του, τότε ανακαίνιση σημαίνει βάψιμο, πιθανό τρίψιμο πατωμάτων.
Από εκεί και μετά πάμε σε κατά περίπτωση εκσυγχρονισμό και όχι αναγκαία ανακαίνιση.
Για μένα λοιπόν σπίτι του 2000, θα κάνει 2700 το τμ , του 1990 θα κάνει 2000 το τμ, του 1980 1500 το τμ και παλιότερο όχι λιγότερο από 1200 , αφού 1000 είναι η αξία της γης και 200 η αποτίμηση της βασικής κατασκευής.
Αυτά όλα όμως είναι σχετικά και διαφέρουν ανά ακίνητο λόγω θέσης και αξίας.
-
Cruiser σ' ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση. Να σου πω μερικά ακόμα στοιχεία για να έχεις καλύτερη άποψη. Τα 3300€ που γράφω για τα καινούρια διαμερίσματα είναι στην ίδια ακριβώς γειτονιά, στον ίδιο όροφο και μάλιστα ως μέσος όρος σε 2-3 καινούργιες πολυκατοικίες που φτιάχνονται τριγύρω, αν και οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν και μπορεί πολύ σύντομα να είναι 3500€.
Η πολυκατοικία έχει οικοδομική άδεια του 1988 και η κατασκευή ολοκληρώθηκε στις αρχές του 1990. Έχει τοίχους με μόνωση, κουφώματα αλουμινίου (κάποια διπλά και κάποια μονά) και μόνωση στο πάτωμα γιατί είναι πρώτος όροφος. Να προσθέσω ότι παρότι πρώτος είναι πολύ φωτεινό γιατί έχει μεγάλα ανοίγματα και σωστό προσανατολισμό. Έχει αυτόνομη θέρμανση πετρελαίου (με κεντρικό καυστήρα). Είναι πολύ ωραίο το σημείο, σε ήσυχο δρόμο και πολύ κοντά στο μετρό.
Η ανακαίνιση που χρειάζεται το σπίτι είναι εκτεταμένη (κουζίνα, μπάνιο, κ.α.) και την υπολογίζω σε 10 με 15000€ χωρίς αλλαγή στα κουφώματα. Οπότε λες 2000€/τ.μ. είναι η σωστή τιμή; -
Αν αλλάξεις αυτά θα είναι καλύτερο να αλλάξεις και τα κουφώματα. Εκεί θα έχεις σημαντικό κέρδος τόσο σε ηχομόνωση όσο και σε θερμομόνωση. Γενικά μιλώντας, καλύτερα να κάνεις ολοκληρωμένη ανακαίνιση τώρα παρά μετά. Η όχληση θα είναι ανασταλτικός παράγοντας.
-
@kkostask said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Αν αλλάξεις αυτά θα είναι καλύτερο να αλλάξεις και τα κουφώματα. Εκεί θα έχεις σημαντικό κέρδος τόσο σε ηχομόνωση όσο και σε θερμομόνωση. Γενικά μιλώντας, καλύτερα να κάνεις ολοκληρωμένη ανακαίνιση τώρα παρά μετά. Η όχληση θα είναι ανασταλτικός παράγοντας.
Από την άλλη, μάλλον καλύτερα είναι να περιμένει για τα κουφώματα (ανάμεσα στα άλλα) να ενταχθεί σε κάποιο επόμενο πρόγραμμα "Εξοικονόμησης κατ' οίκον". Από ότι φαίνεται τέτοια θα βγαίνουν συνεχώς. Άσε που ειδικά η αντικατάσταση κουφωμάτων δεν είναι και τόσο μεγάλη όχληση όσο άλλες εργασίες.
-
Είναι στο όριο της παλαιότητας , είναι πρώτος όροφος, μάλλον έχει κουφώματα σειράς 150, δηλαδή χρώματος ασημί ή καφέ και τετράγωνης διατομής.
Η μόνωση θα είναι φελιζόλ 3-5 εκ ανάμεσα στους τοίχους και όχι στις κολώνες και στα δοκάρια.
Αν μπεις σε διαδικασία ανακαίνισης επειδή το κτίριο, είναι στο μεταβατικό στάδιο, εύκολα θα πας σε 500-600 €/τμ.
Θεωρώ ότι λόγω ηλικίας και ορόφου, πρέπει να είσαι μέχρι 1800, αλλά δεν γνωρίζω την εσωτερική του κατάσταση.
-
Σε ευχαριστώ και πάλι. Δεν είναι για αγορά αλλά για πώληση το ακίνητο. Προσπαθώ να εκτιμήσω την αξία του με βάση την αξία των καινούριων και το κόστος της ανακαίνισης για τον αγοραστή. Θα δω τι θα μου δώσει η αγορά αλλά τα 1800€ μου φαινονται λίγα.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!