-
Άσε φίλε και τραβάω μεγάλο ζόρι με τα σκατοξύλα. Τα σιχαίνομαι. Έτσι μου έρχεται να βάλω φωτιά στο σπίτι να το κάψω ολοσχερώς. Άχρηστα δύο υπνοδωμάτια. Άχρηστα εντελώς. Είναι ένας από τους λόγους που θέλω να σηκωθώ να φύγω.
Τώρα γίνεσαι υπερβολικός. Γιατί το ξύλο είναι όντως το καλύτερο υλικό, αν μπορείς να ξεπεράσεις τα δύο βασικά του μειονεκτήματα: κόστος και συντήρηση, σε σχέση με τα συνήθη πλακάκια. Κατά τ' άλλα όμως χαίρεσαι τη βασική του ιδιότητα, που δεν την έχει ούτε το πλακάκι ούτε το μάρμαρο: Προσαρμόζεται στην εποχή του χρόνου. Ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι.
-
Στο πατρικό της γυναίκας μου είχαν βάλει τέτοια κάπου το '9x για οικονομία και είναι σα να μην υπάρχουν. Για πολλά χρόνια τα συντηρούσε ο πεθερός αλλά τα παράτησε. Με μια κλωτσιά τα κατεβάζεις κάτω. Αλλά τώρα και αν τους φαίνονται ακριβά και δεν μπορούν να τα αλλάξουν. Να δούμε με κανένα 'εξοικονομώ' μπας και γίνει τίποτα. Έχει κανένας γνώμη/εμπειρία επ αυτού;
Δύο λύσεις:
α) Η καλή και σωστή: Μπαίνεις στο νέο κύκλο του 'Εξοικονόμηση κατ' οίκον' (όταν ξεκινήσει), εφόσον το σπίτι δηλώνεται ως πρώτη κατοικία του ιδιοκτήτη ή του ενοικιαστή. Αν έχεις μεγάλο εισόδημα το όφελος μπορεί να είναι από μικρό ως ανύπαρκτο (θα το εξηγήσω άλλη φορά).
β) Η μεσοβέζικη, σχετικά φθηνή και εύκολη: Αν τα χρήματα είναι περιορισμένα και δεν μπορείς να μπεις στο παραπάνω πρόγραμμα, η ευκολότερη και φθηνότερη λύση είναι η αποξήλωση των παλαιών ξυλίνων κουφωμάτων και η αντικατάσταση τους με αλουμινίου με διπλά τζάμια κτλ, με στερέωση τους πάνω στις υπάρχουσες ξύλινες κάσες, εφόσον αυτές είναι σε καλή κατάσταση. Μεσοβέζικη λύση, όπως είπαμε, αλλά με πλεονεκτήματα την φθηνή τιμή και την αποξήλωση τω παλαιών και τοποθέτηση των νέων κουφωμάτων μέσα σε μία μέρα.
-
Storm wrote:
Άσε φίλε και τραβάω μεγάλο ζόρι με τα σκατοξύλα. Τα σιχαίνομαι. Έτσι μου έρχεται να βάλω φωτιά στο σπίτι να το κάψω ολοσχερώς. Άχρηστα δύο υπνοδωμάτια. Άχρηστα εντελώς. Είναι ένας από τους λόγους που θέλω να σηκωθώ να φύγω.
Τώρα γίνεσαι υπερβολικός. Γιατί το ξύλο είναι όντως το καλύτερο υλικό, αν μπορείς να ξεπεράσεις τα δύο βασικά του μειονεκτήματα: κόστος και συντήρηση, σε σχέση με τα συνήθη πλακάκια. Κατά τ' άλλα όμως χαίρεσαι τη βασική του ιδιότητα, που δεν την έχει ούτε το πλακάκι ούτε το μάρμαρο: Προσαρμόζεται στην εποχή του χρόνου. Ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι.
Εγώ διαπιστώνω τα αντίθετα, αλλά τέλος πάντων, λεπτομέρειες.
-
Σε πιστεύω, οπότε προφανώς έχεις πέσει σε περίπτωση με ξύλα (ή laminate) κακής ποιότητας ή/και κακή τοποθέτηση.
-
παντως, το ελεγα και στον κριου
εχω βαλει στο γραφειο το καινουργιο στον ενα οροφο γαμοξυλο πανακριβο και στους αλλους επεισα τη διακοσμητρια και μου εβαλε ενα πλαστικο(?), κατι τελος παντων που μοιαζει με πλακακι εμφανισιακα, ειναι ακαυστο, ειναι πανεμορφο, ειναι ηχομονωτικο, πατας πανω και βουλιαζει το ποδι ευχαριστα, δροσερευει το καλοκαιρι και ξεσταινει το χειμωνα και δεν εχει παθει ουτε γρατζουνια αν και ειναι στους οροφους με το 80% του προσωπικου που του πηδαν το κερατο καθημερινα με καρεκλες που σουρνωνται, γραφεια μεταλλικων ποδιων, καφεδες και νερα να χυνονται πανω. το καθαριζει πανευκολα η καθαριστρια. οκ, τωρα που μπηκα στο λογιστικο και ειδα κατι σε 32 γιουρα το τμ ανευ φπα. επισης μου εχουν κανει στις κουζινες και τα μπανια ενα πραμα που λεγεται πατητη τσιμεντοκονια. επισης αθραυστο, πληρωμενο βεβαια χρυσαφι απο οτι θυμαμαι. στο ξυλο που εχω βαλει στον κυριλε οροφο τον εχω πιει. ζημιες, ζημιες, ζημιες. μου μου πειτε για μαστορια, χαλασε ενα παραθυρο, μπηκε νερο, ζημια, φουσκωσε, επεσε καφες, τρεχουν ολοι να μη ρουφηξει, εφυγε η ροδα απο το ποδι στη καρεκλα, σημαδι βαθυ, εσταξε το ερ κοντισιον δεκα ταβλες αλλαγη... για εμενα τελος το ξυλο, τα συνθετικα ειναι καλυτερα απο ολα και οταν χαλασουν επισκευαζονται ευκολα.
-
Storm wrote:
Σε πιστεύω, οπότε προφανώς έχεις πέσει σε περίπτωση με ξύλα (ή laminate) κακής ποιότητας ή/και κακή τοποθέτηση.
Προφάνεστατα ούτε αυτό ισχύει, αλλά τέλος πάντων. Είπαμε. Λεπτομέρειες.
-
εχω βαλει στο γραφειο το καινουργιο στον ενα οροφο γαμοξυλο πανακριβο ...στο ξυλο που εχω βαλει στον κυριλε οροφο τον εχω πιει. ζημιες, ζημιες, ζημιες. μου μου πειτε για μαστορια, χαλασε ενα παραθυρο, μπηκε νερο, ζημια, φουσκωσε, επεσε καφες, τρεχουν ολοι να μη ρουφηξει, εφυγε η ροδα απο το ποδι στη καρεκλα, σημαδι βαθυ, εσταξε το ερ κοντισιον δεκα ταβλες αλλαγη... για εμενα τελος το ξυλο, τα συνθετικα ειναι καλυτερα απο ολα και οταν χαλασουν επισκευαζονται ευκολα.
Κουράγιο και υπομονή.
Πήγα σε μία εταιρεία και είχε ξύλινο πάτωμα στον όροφο της διοίκησης. Το πάτωμα είχε γίνει μαύρο χάλι από τα τακούνια των γυναικών. Τόσα βαθουλώματα και σημάδια δεν είχα ξαναδεί σε πάτωμα.
Καθόταν η άλλη στο γραφείο και είχε κολλήσει το τακούνι στο πάτωμα και το στριφογύριζε πέρα/δώθε σαν ανοιχτήρι.
Μπήκε μέσα ο άλλος από την αποθήκη της εταιρείας με τις λασπωμένες μπότες από τo λασπουριό της βροχής και τα έκανε όλα σκaτά!!!
Χαρακίρι λέμε!!!!!
-
Προφάνεστατα ούτε αυτό ισχύει, αλλά τέλος πάντων. Είπαμε. Λεπτομέρειες.
Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση!
-
Προσπαθείτε με το έτσι θέλω να με πείσετε ότι αξίζουν τα ξύλινα πατώματα χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί κάτι θετικό, το οποίο να έχω διαπιστώσει στα δικά μου ξύλινα πατώματα.
Ο καθένας μπορεί να θέλει να πατάει όπου θέλει μέσα στο σπίτι του.
Εγώ δεν έχω εντοπίσει κανένα θετικό στοιχείο στα ξύλινα πατώματα ώστε να πω ότι μου έχουν κάνει την ζωή ποιο όμορφη, ευέλικτη και κυρίως λειτουργική.
-
Κανενα.....
Εγω ειχα πλημμύρα σε πανακριβο ξυλινο δαπεδο δωματιου, μασιφ κιολας. Και φουσκωσε σαν αν εχει καρουμπαλα.
Αληθεια πως το φτιαχνεις αυτο; τα βγαζω και τα ξυνω;
-
Πάρε μαζεμένα μερικά θετικά των ξύλινων παρκέ αφού δεν μπορείς να διακρίνεις ούτε ένα από μόνος σου:
Διαχρονικό υλικό κορυφαίας εμφάνισης
Πάντα της μόδας, ταιριάζουν με κάθε στυλ επίπλωσης και διακόσμησης
100% ανακυκλώσιμα, πολύ χαμηλό αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα
Προσφέρουν θαλπωρή και θερμομόνωση
Δίνουν προστιθέμενη αξία στο ακίνητο
Δεν έχουν ραφές και αρμούς που έχουν άλλα υλικά (λινόλεουμ, πλακάκια, μάρμαρα) και που είναι σημεία συγκέντρωσης βρωμιάς
Αντέχουν αιώνες με σωστή συντήρηση
Επισκευάζονται τοπικά αν χρειαστεί
Έχουν σχετική ελαστικότητα: πέφτει π.χ. ένα πιάτο/ποτήρι/συσκευή/κώλος κάτω. Ίσως να μην σπάσει, αν και μπορεί να αφήσει σημαδάκι-βαθούλωμα, ενώ αν ήταν κάποιο σκληρό υλικό όπως μωσαικό/πλακάκι/μάρμαρο μπορεί να σπάσει ΚΑΙ το μαραφέτι ΚΑΙ το δάπεδο στο σημείο πτώσης
Δεν κάνουν για όλες τις χρήσεις φυσικά. Σε χώρους όπως γραφεία, χώρους μεγάλης κυκλοφορίας και συνάθροισης, χώροι με μεγάλη υγρασία, ατσούμπαλες νοικοκυρές και παιδιά-σταρχιδιστές, δέον όπως αποφεύγονται. Επίσης δεν παντρεύονται καλά με την ενδοδαπέδια.
-
Εντάξει δεν θα μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης για ευνόητους λόγους. Απλά εγώ αυτά είτε δεν τα έχω διαπιστώσει, είτε δεν μου λένε κάτι αφού δίνω βαρύτητα μόνο στην ευκολία χρήσης, στην λειτουργικότητα και στην καθαριότητα.
-
Πλακακι ρε. Βαζεις χλωρινη, μαπα και γλυφεις το πατωμα.
Ουτε νερα, ουτε φουσκωματα, ουτε συντήρηση κτλ
Δες εδω και ζεστασια και ξεγνοιασιά
https://decoration.gr/ta-parke-pou-exoun-kataktisei-ton-kosmo-den-einai-kan-apo-ksylo/
-
@Storm, είναι ακριβώς όπως ένα πλακάκι με την διαφορά ότι επειδή αναπνέει από κάτω, είναι πιο υγιεινό ειδικά εαν έχεις κρυφές υγρασίες που δημιουργούν μούχλα και μύκητες ΚΑΤΩ από το πλακάκι και όταν πλέον βγουν στην επιφάνεια είναι άργα τόσο για το πάτωμα όσο και για την υγεία κάποιες φορές. Τα 'ζωντανά' υλικά ανιτδρούν αμέσως και άρα προλαβαίνεις την ζημία. Αυτό είναι αντικειμενικό και αδιαμφισβήτητο όπως και η μόνωση. Η ομορφιά κλπ. είναι υποκειμενικό.
Δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι, δνε έχω λόγο. Απλά τα γράφω για νά έχουμε όλες τις διαστάσεις...δεν γίνεται να λέμε π.χ. ότι τα δισκόφρενα είναι χάλια φρένα και καλύτερα τα ταμπούρα, επειδή έτυχε να έχουμε χαλασμένα / κακά τοποθετημένα / κακής ποιότητα κλπ. δισκόφρενα.@dstou: δεν έχουν κανένα πρόβλημα με ενδοδαπέδια (έχει ο πατέρας μου) αρκεί να γίνει σωστή τοποθέτηση βάση προδιαγραφών τόσο της ενδοδαπέδιας όσο και του πατώματος (έχει άλλη τεχνική, πιο ακριβή).
@Lap: Βγαίνει το πάτωμα και εαν τα ξύλα είναι καλής ποιότητας κατά 90% θα επανέλθουν στην αρχική τοςυ κατάσταση και τα ξανατοποθετείς. Πρέπει να το δει ειδικός.
-
Eίναι πιο αποδοτική η ενδοδαπέδια στο πλακάκι ή στο μάρμαρο, γενικά στα πιο σκληρά, συμπαγή υλικά και με καλύτερο συντελεστή θερμοαγωγιμότητας. Στο ξύλο, επειδής είναι σχετικά θερμομονωτικό και άρα όχι τόσο θερμοαγώγιμο, χωλαίνει ολίγο. Όχι ότι δεν γίνεται, αλλά χωλαίνει, έχει χειρότερη απόδοση δηλαδής. Επιπλέον σε αναγκάζει να μην το βάλεις καρφωτό, που είναι η καλύτερη κατασκευή, αλλά είτε κολλητό (ξεκολλάει καμιά φορά), είτε με ειδικά πανάκριβα στηρίγματα (ένας τα φέρνει). Και από κάτω αναγκαστικά ενισχύεις τις σωλήνες, για να αποδώσουν περισσότερο.
Μιλάτε για καθαριότητα στο πλακάκι, προσπερνώντας τους αρμούς που έχει και που είναι η εστία συγκέντρωσης όλης της βρωμιάς. Γελάω έξω δυνατά.
Ο βασιλιάς της καθαριότητας είναι το μωσαικό, επειδής είναι ενιαίο.+_
Κοντά πάει και η πατητή τσιμεντοκονία και το μάρμαρο, το πλακάκι είναι πολύ πίσω. Καθαρίζει εύκολα με νερά/χλωρίνες/απορρυπαντικά κ.α., αλλά μόνο στην επιφάνειά του, ΟΧΙ στους αρμούς. Αλλά εκεί είναι που κάνουν πανηγύρι τα μικρόβια και οι μικροοργανισμοί, μην ψαρώνετε.
-
https://www.koulisfamily.gr/index.php?route=product/product&product_id=6574
εμουα αυτο εβαλα και δεν μασαει τπτ...
και δειχνει και χλιδα στο γατογραφειο
-
Γιστι ρε dstou. Με σφουγγαριστρα και οι αρμοι καθαριζουν. Περνα απο πανω τους νερο με χλωρινη...τι να μεινει.....τα λιωνει ολα η χλωρινη. Το μωσαϊκό ή μαρμαρο θαλει σταγανοπιηση με νανοκεραμικη επιστρωση για να μην φθαρει με τα απολυμαντικά. Αλλιως χανινται τα χρωματα τους και γινονται ματ.
-
Το μωσαϊκό ή μαρμαρο θαλει σταγανοπιηση με νανοκεραμικη επιστρωση για να μην φθαρει με τα απολυμαντικά. Αλλιως χανινται τα χρωματα τους και γινονται ματ.
Δεν ισχύει αυτό....μαρμαράς ήταν ο παππούς μου, όλο το σπίτι του με μωσαϊκό ήταν, φτιαγμένο το 1937....έλα να δείς τα χρώματα σήμερα, 83 χρόνια μετά! Και εννοείται το 1940 δεν υπήρχαν νανοκεραμικά...αχαχα!! Θέμα τεχνίτη και τεχνικής ειναι.
-
Καλα ενταξει....το δεχομαι για το μωσαϊκο.
Για το μαρμαρο ομως....Το σπιτι μου ειναι ολο μαραμαρο. Και το ετριψα και ξανα χαλασε με τα καθαριστικα.
-
Γουστάρω κόντρες ...
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!