-
Για τα οικογενειακά διαφωνώ σε πολλά από αυτά που λέτε , αλλά τα πάντα όλα δουλεύουν όταν υπάρχουν προυποθέσεις .
Οταν δεν τα βρίσκουν τα αδέλφια , τι να πει κανείς . Συχνό πολύ και λυπηρό πολύ το φαινόμενο αυτό .
Yπο προυποθεσεις τρεχα γυρευε δηλαδη. Που ξερεις εσυ την ψυχονσυνθεση καθε ανθρωπου;
Αν τα αδελφια θελουν να συνεργαστουν και να βοηθησουν το ενα το αλλο δεν θα τα εμποδισει οτι το καθενα θα εχει το δικο του ακινητο και οχι ολα τα ακινητα να ειναι μοιρασμενα σε ποσοστα. Αν δεν θελουν, τα ποσοστα και επικαρπιες τους δινουν το δικαιωμα να κανουν τα παντα μπουρδελλο γιατι ενας μπορει να μπλοκαρει ολους τους αλλους.
Μια φορα στην Μυκονο ειδα ενα ερειπιο σπιτι αναμεσα σε αλλα περιποιημενα στην χωρα μερικα μετρα απο την μικρη βενετια. Ρωτησα εναν ντοπιο γιατι αυτο το σπιτι δεν εχει φτιαχτει. Κλασσικη απαντηση: Ειναι πολλοι κληρονομοι και δεν τα βρισκουν. Ακινητο 1+ εκατ αξια.
-
Καλα τα λεει ο ταξιδευτης.
-
χθες εφερε ενας γνωστος στο γραφειο να του σκαναρω μια επιστολη της εθνικης που του προτεινε διακανονισμο για το διαμερισμα του, εχει ηδη ενταχθει στο νομο κατσελη απο καιρο.
ολιγη ιστορια, ο φιλος δουλευε οδηγος σε βανακια, γνωρισε την εκλεχτη και αποφασισαν σε ηλικια 23-25 να παντρευτουν, ηταν καλες εποχες, μιλαμε για αρχες 2000. υπηρχε και καποιο πασοκοβυσμα και μπηκε σε γνωστο, τοτε δημοσιο, οργανισμο. για να ξεκινησουν την ζωη τους αμεσως μετα το γαμο, χωρις σπουδες αμφοτεροι, επρεπε να παρουν σπιτι για να χωρεσουν την αγαπη τους και τα μελλοντικα παιδια τους. δεν υπηρχε ευρω. νο προμπλεμ εσκεφτηκαν, θα παρουμε με δανειο. ακριβως την ιδια εποχη ο γατος εμενε σε μικρο ημιισογειο δυαρι με δυο ηδη παιδια κανωντας αιματηρες οικονομιες για να παρει σπιτι, πραγματι βρηκαν ενα νεοδμητο ρετιρε σε μετρια συνοικια του περιστεριου, 80τμ. αρεσε και στους δυο κυριως επειδη ηταν ρετιρε που δεν ειχε κανενα αδερφι, 210 χιλιαρικα του ειπαν, νο προμπλεμ απαντησαν, γιατι αλλωστε απο τη τσεπη τους τα εβγαζαν? δανειο, χιλια εκατο δοση. ζοριστηκανε, επιασε δουλεια και η κυρα, κανανε και δυο παιδια, δυσκολεψανε. οχι και πολυ αφου δηλωνουν χρονια τωρα οικογενειακο εισοδημα 25 και πανω χιλιαρικα - υπαρχουν και καποια αρκετα μαυρα- ομως ειναι οπαδοι των άιρον, των μπραντς γενικα. και μια και ειχε ερθει η κριση μπηκαν στο νομο κατσελη και δινουν διακοσια πενηντα για το δανειο. ρε συ του λεω, καλη φαινεται η προταση, ηταν για καποιο λογο δυο προτασεις που εσπαγαν το δανειο στα δυο, στη μια περιπτωση 140000 που τους ελεγε θα μου δωσετε με επιτοκιο γιουριμπορ συν 2.3 τα εκατο σε 25 χρονια και αν το κανετε σας χαριζω τα 40 και η αλλη το ιδιο με 45 που αν πληρωθουν τα 30 θα εφερναν δωρεαν τα 15. συνολο δοσης μηνα και για τα δυο, τετρακοσια ευρω. ρε συ του λεω, σωθηκες. οχι μου απανταει, το ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ δεν θα το παρει κανεις και τα ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ δεν θα τα αγγιξουν οι κωλοτραπεζες. ΑΥΤΕΣ ΦΤΑΙΝΕ. ενα ρετιρε θελαμε, φαγαμε ενα μηνα στους δρομους τοτε να μαζεψουμε χαρτια για το δανειο, να πανε να γαμηθουνε. επειδη ειμαστε και άουτο φορουμ, η οικογενεια λεει ενα μοντεο νεο, ενα γιαρις λιγο παλαιοτερο, ενα μικρο σκαφακι.
στις προηγουμενες εκλογες, εψηφισε ζαιους, θα ξαναψηφισει ζαίους, ειναι λεει οι καλυτεροι για τον λαο.
ΑρΕς
100% ρηαλ
-
Γατε ο τροπος που γραφεις ειναι λιγος δυσνοητος. Αυτος ο τυπος τωρα ειναι δημοσιος υπαλληλος ακομα? Η γυναικα του? Οτι χρηματα βγαζουν τα ξοδευουν ή εχουν χρηματα κατω απο το στρωμα;
Φαινεται να ειναι το τυπικο live your myth in Greece πασοκοζαιος πληρωστε με γιατι ειμαι μαγκας εστω και αν ειμαι αμορφωτος. Μπορει βεβαια να κανω και λαθος και ο ανθρωπος να ειναι εξω ψυχη και ευχαριστος., δινει καλο τιπ κλπ
-
Γατε ο τροπος που γραφεις ειναι λιγος δυσνοητος. Αυτος ο τυπος τωρα ειναι δημοσιος υπαλληλος ακομα? Η γυναικα του? Οτι χρηματα βγαζουν τα ξοδευουν ή εχουν χρηματα κατω απο το στρωμα;
Φαινεται να ειναι το τυπικο live your myth in Greece πασοκοζαιος πληρωστε με γιατι ειμαι μαγκας εστω και αν ειμαι αμορφωτος. Μπορει βεβαια να κανω και λαθος και ο ανθρωπος να ειναι εξω ψυχη και ευχαριστος., δινει καλο τιπ κλπ
-
ειμαι πολυπλοκος. ή απλος
-
ο συγκεκριμενος οργανισμος δεν ειναι πλεον δημοσιος, εξακολουθει να εχει ομως εξαιρετικη μισθοδοσια, με υπερωριαι και βαρδειες μιλαμε για 2k+ το μηνα με 14 μισθα, και ελαχιστη εργασια, εχει μαλιστα δοθει το δικαιωμα να κανουν μεταταξη οσοι επιθυμουν σε δημοσιο ή τοπικη αυτοδιοικηση
-
η γυναικα του δουλευει στην οικογενειακη επιχειρηση και δεν φαινονται ολα
-
γιουρα νιετ. ολα, μα ολα, τρωγωνται, μεχρι σεντ
-
καλο τυπακι ειναι, ολιγο αγαθο. που του εχουν πει οτι ειναι γαματος, αξιζει τα παντα ολα και με λεφτιστς θα τα εχει. αν και βαθεια θρησκευομενος!
-
ενας απο τους πολλους ειναι, νομιζω οτι μπορεις να επιβεβαιωσεις την τραπεζικη προταση και το πλαισιο της.
-
αναρωτιεμαι εγω γιατι πλερω ολα, μα ολα, δεν εχω κλεψει ουτε δεκαρα και στιλ με πηδανε αλυπητα?
-
-
Αχ Γατε!!!
Γιατί οι επιλογές μας έχουν συνέπειες.
Και για τις δικές σου επιλογές (να μην φοροδιαφεύγεις, να πληρώνεις καλά τους υπαλλήλους σου, να μην αγοράζεις κάτι με δόσεις αν δεν είσαι σίγουρος ότι θα μπορείς να τις πληρώσεις ΟΛΕΣ κλπ κλπ) στο οικονομικό σύστημα που ζούμε οι συνέπειες είναι αυτές.
Τουλάχιστον μπορείς να ζεις με αξιοπρέπεια, άλλοι ούτε αυτό δεν μπορούν (και δεν το λέω σε καμία περίπτωση σε στυλ ' σταμάτα να γκρινιάζεις', έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που γράφεις, και επίσης ξέρεις τι φταίει).
-
'το ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ δεν θα το παρει κανεις και τα ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ δεν θα τα αγγιξουν οι κωλοτραπεζες. ΑΥΤΕΣ ΦΤΑΙΝΕ. ενα ρετιρε θελαμε'
Πρόκειται βασικά για ένα μισοτελειωμένο άτομο, γύρω μας υπάρχουν χιλιάδες τέτοιοι, ζουν ανάμεσά μας. Είναι χρεωμένο εδώ και 18-20 χρόνια, και θα είναι για άλλα 25 σύμφωνα με τον διακανονισμό. Στο πέρας της 25ετίας θα έχει ένα σπίτι χρέπι που θα θέλει εκ βάθρων ανακαίνιση, αλλά αυτός τότες θα είναι 70 χρονώνε με σύνταξη 700-800 ευρά και άλλα 400 η σύζυγος, δεν θα μπορεί να ξαναπάρει δάνειο και θα το λουστεί με ούλτρεξ.
Κατά τα φαινόμενα δεν έχει ρισκάρει ποτέ στη ζωή του, δεν έχει κουραστεί ποτές του, τα χρήματα που βγάζει είναι αρκετά για το τίποτα που είναι, ας ανάψει λοιπόν ένα καντήλι στο πασόκ το ορθόδοξο, αν και η πραγματική του θρησκεία είναι το ιερό λεφτόδεντρο, το άλτερ έγκο του πράσινου ήλιου που δεν δύει ποτές, αλλά μην το πει παραέξω.
Φταίμε και εμείς, που κάτι τέτοια τα ανεχομαστε και δεν τα στηλιτεύουμε δημοσίως, ας τα λουστούμε και εμείς με ούλτρεξ λοιπόν και ας απολαύσουμε αβαζελίνωτες τις δόσεις που πληρώνουμε χωρίς διακανονισμούς στην ώρα μας.
-
Να φανταστώ τώρα πως οι άλλοι μισοί Έλληνες, αυτοί της δεκσϊάς, δεν έβαλαν ποτέ βύσμα, δεν διορίστηκαν στο Δημόσιο, ήταν όλοι φτωχοί πλην τίμιοι ιδιώτες που έτρωγαν ψωμί με τον ιδρώτα του προσώπου τους, δεν έπαιρναν αβέρτα δάνεια για διαμέρισμα σένιο αλλά έμεναν σε μια παλιά μονοκατοικία με αυλίτσα και μαντρότοιχο που τον ασβέστωναν την Πασχαλιά για το καλό και έβαφαν κόκκινους τους γκαζοντενεκέδες με τις γαρδένιες και τα γιασεμιά, καμαρουλα μια σταλιά, τοίχος και φιλιά. Και δεν φορούσαν ριγέ Oxford Company με γαλάζιο πουλοβεράκι GAP ριγμένο στους ώμους, αλλά μαντάριζαν στους αγκώνες το παλιό κοτλέ σακάκι που τους έδωσε ο ξάδερφος γιατί δεν του έκανε. Είχαν κι ένα μπορντώ Cherry για να πηγαίνουν τον Αύγουστο στο χωριό και δεν χρεωνόταν να πάρουν καινούρια Lancia Delta με αλκαντάρα σαλόνι, όπως έκαναν οι πασόκοι σε κυπαρίσσι χρώμα για να τιμήσουν το κόμμα και το σοσιαλισμό. Οι δεκσϊοί επιπλέον είναι και κουλ τυπάδες με θεληματικό πηγούνι που κάνουν ωραίο κέφι κι αφήνουν και τιπ...
'Αυτός' που περιγράφεις Γάτε, είναι ο κλασικός ο μαλάκας ο Έλληνας που έκανε φίρμα τον Γεωργίου, είναι ο άνθρωπος που πίστεψε κι ακολούθησε κατά γράμμα τη ζωή που του παρουσίαζαν και στην οποία τον έσπρωχναν τα λαμόγια, οι πολιτικές και μεγαλοεπιχειρηματικές οικογένειες του τόπου που τίναξαν τη μπάνκα στον αέρα και άφησαν πίσω τους μια χρεοκοπημένη μπανανία για τα παιδιά του μαλάκα. Ο μαλάκας ('αριστερός' ή 'δεξιος') είναι θύμα τους κι όχι θύτης, και δε μπορώ να έχω μίσος γι αυτόν, επειδή δε μπορεί να το χωνέψει πως τον έπαιξαν και νόμισε πως ήταν κάποιος κι είχε πιάσει τον παπά από τ'αχαμνά... Ίσως κι εγώ τον απεχθάνομαι, αλλά δεν ξεχνάω ποίοι είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι, ώστε να τους εχω ξανά πρώτη μούρη να τους ξαναχειροκροτάω, έχοντας τον μαλάκα ως αποδιοπομπαίο τράγο και τους πραγματικά υπεύθυνους ως 'σωτήρες'...
-
Αν θέλει κάποιος να πουλήσει ένα λιόφυτο, πολύ κοντά σε πόλη, 6,5 στρέμματα με 80 ελιές μέσα τί πουλάει οικόπεδο ή λιόφυτο?
-
Αν θέλει κάποιος να πουλήσει ένα λιόφυτο, πολύ κοντά σε πόλη, 6,5 στρέμματα με 80 ελιές μέσα τί πουλάει οικόπεδο ή λιόφυτο?
Tι ειναι το λιοφυτο? Δεν ξερω αν πρεπει να κανεις αυτες τις ερωτησεις. Αν ειναι στο σχεδιο πολης ειναι οικοπεδο αν ειναι εκτος δεν ειναι. Τουλαχιστον ετσι το καταλαβαινω εγω. Εκτος σχεδιου θελεις πολλα στρεμματα για να κτισεις κατι.
-
Eντός σχεδίου έκταση = οικόπεδο
Εκτός σχεδίου έκταση = κτήμα, και δεν έχει σημασία αν έχει ελιές, πορτοκαλιές ή χασισιές
Πρόσεξε όμως την ντρίπλα τώρα: εκτός σχεδίου εντός ζώνης σε οικισμό προ του 1923 και προυφιστάμενο του 1977 = εκτός σχεδίου, άρα κτήμα, αλλά μπορεί να οικοδομηθεί αν είναι 2 στρέμματα και είναι εντός μια ζώνης 500μ. από τα καθορισμένα όρια του οικισμού που ανήκει όταν συντρέχουν όλες οι χρονολογικές προυποθέσεις.
Τιπ: δώσε μερικά φράγκα και κάνε ένα τοπογραφικό σχέδιο. Θα σου λυθούν όλες οι απορίες, και θα έχει και ένα χαρτί του τι πουλάς.
-
¨Ετσι και το χωράφι με τις κερασιές του θείου μου θεωρείται οικόπεδο και τον έχει ταράξει ο ΕΝΦΙΑ...
Ξέρετε πόσοι χάρηκαν στο Πήλιο για την επέκταση των οικισμών, και τώρα πια με την κρίση τους χρεώνονται τα λιόφυτα ως οικόπεδα;
-
Εντός σχεδίου είναι οικόπεδο και εκτός σχεδίου είναι αγροτεμάχιο ( όπως σωστά προαναφέρθηκε) . Όμως η οικοδομησιμότητα και η αρτιότητα δεν αλλάζει τον χαρακτηρισμό .Κοινώς και ένα αγροτεμάχιο που μπορεί να χτίσεις μέσα , πάλι αγροτεμάχιο είναι δεν έγινε οικόπεδο.
Επίσης οι όροι δόμησης είναι χαρακτηριστικοί για κάθε περιοχή και όπως πάλι σωστά αναφέρθηκε αναγράφονται στο τοπογραφικό και περιλαμβάνει πολλούς παραμέτρους, (π.χ. πρόσωπο σε οδό κ.λπ.)
-
Επίσης οι όροι δόμησης είναι χαρακτηριστικοί για κάθε περιοχή και όπως πάλι σωστά αναφέρθηκε αναγράφονται στο τοπογραφικό και περιλαμβάνει πολλούς παραμέτρους, (π.χ. πρόσωπο σε οδό κ.λπ.)
Μπορεί ο τοπογράφος να λύσει την εξίσωση και να πει έγκυρα αν και πόσο μπορεί να χτιστεί, κι αν όχι, ποιος μπορεί να το κάνει (και να έχει νομική ισχύ) ;
Για τον Megane, δες ακριβώς τι δικαιώματα δόμησης έχεις. Αν είναι πολύ κοντά στη πόλη, ίσως έχει νόημα να το κρατήσεις για το μέλλον που θα επεκταθεί το σχέδιο πόλης και θα ποσοστιαίο πολλαπλασιαστεί η αξία του.
-
Μπορεί ο τοπογράφος να λύσει την εξίσωση και να πει έγκυρα αν και πόσο μπορεί να χτιστεί, κι αν όχι, ποιος μπορεί να το κάνει (και να έχει νομική ισχύ) ;
Μόνο ένας τοπογράφος ή ένας πολιτικός μηχανικός μπορούν να εξακριβώσουν και να βεβαιώσουν για μια συμβολαιογραφική πράξη τους όρους δόμησης . Στην πράξη το πιο σημαντικό σε ένα τοπογραφικό και αυτό που ακολουθεί την επαγγελματική ζωή του μηχανικού , είναι όταν σφραγίζει τη δήλωση της αρτιότητας που αναγράφεται στο σχέδιο.
Απλό παράδειγμα είναι να κάνεις μη σκόπιμα λάθος (γιατί δεν πρόσεξες κάποιες αποκλίσεις ή συγκεκριμένους όρους δόμησης ενός οικισμού) και μη οικοδομήσιμο οικόπεδο να το γράψεις άρτιο και οικοδομήσιμο και αυτό να πουληθεί ως τέτοιο ( έχοντας αυξημένη αξία) ,δεν είναι μετά παράλογο να κινηθεί νομικά εναντίον σου ο αγοραστής.
-
Οι τοπογράφοι κυρίως και όσοι πολιτικοί μηχανικοί ασχολούνται σοβαρά με τοπογραφικά , είναι συνήθως κινούμενες νομικές βιβλιοθήκες . Γιατί είναι πολλές οι παράμετροι που επηρεάζουν αρτιότητες , οικοδομησιμότητες , αρχαιολογίες και διάφορα άλλα θέματα . Είναι εστιασμένοι σε περιοχές και συχνά έχουν αποτυπώσει όλη την περιοχή .
Ο τοπογράφος είναι ο δρομέας μηχανικός .
-
Πάρα πάρα πάρα πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες όλων.
Ευχαριστώ πάρα πολύ.
-
Παλεύω από χθες να βγάλω ασφαλ. ενημερότητα από το ΤΣΑΥ για μεταβίβαση ακινήτου.Τηλέφωνα (έπαιρνα για κανένα 2ωρο 15τηλ. νούμερα(!),email, κ.τ.λ. χωρίς αντίκρυσμα).Δεν μπορώ να το βγάλω ηλεκτρονικά μέσω e-efka,γιατί μου έβγαλε ειδοποίηση ότι για την 1η φορά έκδοση ασφαλ.ενημερότητας πρέπει να προσέλθετε από το ταμείο (κι ας μην έχετε οφειλές) με ραντεβού.Τελικά με τα πολλά,κατάφερα να μου πουν ότι δε χρειάζεται ραντεβού,αλλά όντως χρειάζεται να προσέλθετε 8π.μ-1μ.μ.
Και για να τα λέμε όλα,το να θέλουν ασφαλ.ενημερότητα από τα ταμεία για μεταβίβαση,είναι έργο προ 2μηνου από τον υπουργό Εργασίας Βρούτση και πιθανόν μετά κι από πρόταση κάποιου πανηλίθιου,διεστραμμένου υπουργ.συμβούλου.Δηλαδή εν μέσω πανδημίας που θα έπρεπε -κι υποτίθεται υποστηρίζουν- να κάνουν τα πάντα για να αποφεχθεί ο συνωστισμός κι η γραφειοκρατία,ψηφίζουν νόμο να προσθέτει κι άλλο ένα έγγραφο κι άλλη μια υπηρεσία και μάλιστα με φυσική παρουσία.. Μα πόσο καμμένοι είναι..
Υ.Γ. Μαζί σου Αντρέα για μια Ελλάδα νέα.. Ναι, συγγνώμη,αλλά δεν μπορώ -όπως σε άλλους δικαίως φταίει η δεξιά- έτσι και σε μένα φταίει για πολλά και γι αυτή τη νοοτροπία του να περνάνε όλα από το δημόσιο και τη γραφειοκρατία ,ο 'αρχιμάστορας' και 'πρωτεργάτης' του.Θα μου πείτε κι άλλοι,οι καλοί που ήρθαν γιατί δεν το άλλαξαν.Πολύ σωστό και τελικά αναδικνύει ότι όλοι τους ζουν σε μια κλειστή γυάλα,παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν και να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά προβλήματα -ακόμη και τους κινδύνους υγείας- της κοινωνίας.
-
Σκέψου ο ιδιοκτήτης να είναι δικηγόρος και να πρέπει να βγάλει ενημερότητα από το Ταμείο Νομικών...εκεί να δεις...από 3 μήνες και πάνω η αναμονή.....
-
πταισματα κυριοι, πταισματα....
σκεψου ο ιδιοκτητης να ειναι μηχανικος 28ετη που ειχε και ταυτοχρονο τεβε 21 χρονια αλλα και διαχειριστης επιχειρησης στην οποια ΧΡΩΣΤΑΕΙ το ικα λεφτα απο παλαιοτατες συναλλαγες για προμηθειες ψιλοπραγματων για το δικτυο του, ολες οι συναλλαγες μαζι 119 ευρω, χασανε τα τιμολογια τπ 2010, δεν πληρωσανε το 2012, τα βρηκανε το 2016 και αποφασισανε οτι τα χρωστανε αλλα δεν τα πληρωνουν αφου οι μοναδες που εκαναν τη προμηθεια δεν ανηκουν πια στο ικα-εφκα και δεν ξερουν ποιος θα τα πληρωσει. ομως το ισοζυγιο δειχνει διαφορα και πρεπει να γινει πληρης. και πολυετης απο το 1995, ασφαλιστικος ελεγχος ΚΑΘΕ φορα που χρειαζεται ασφαλιστικη ενημεροτητα. κουταμαρες οπως σας τα χαριζω, τι πραγματα ειναι αυτα, παλι τα ιδια δεν πιανουν... εχω χασει ευκαιριες πωλησης κατι τουριστικων ετσι και βασικα πλεον δεν δυναμαι...
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!