-
Δεν ξέρω αν την ξέρετε αυτήν την πλατφόρμα και μηχανή γραφικών αλλά μπορείτε να φτιάξετε το σπίτι σύμφωνα με ρα σχέδια και να το φορτώνεται στην πλατφόρμα και να το δουν οι πελάτες ακόμα και ως vr (σαν να βρίσκονται μεσα)
Έτσι σχεδιάζεται και τα έπιπλα είναι αγορασμένα και ακριβή αντίγραφα. Για παράδειγμα παίρνεις πακέτο επίπλων του ΙΚΕΑ που κάποιος τα έχει φτιάξει και τα πουλαει (στο τελευταίο δεν είμαι σίγουρος, αλλά από ότι κατάλαβα έτσι συμβαινει).
-
Ολες αυτές οι ανάγκες διαμορφώνουν τις λύσεις που προτείνουν οι αρχιτέκτονες και οι πολιτικοί μηχανικοί που ενίοτε ως προς τις κατόψεις και την λειτουργικότητα τους , έχουν καλές ιδέες γιατί δεν έχουν τις εμμονές των αρχιτεκτόνων
Στις όψεις όμως εκεί παίζουν μόνοι τους οι αρχιτέκτονες .
Βασίλη, αυτά δεν πρέπει να λέγονται ούτε για αστείο ούτε για υπεράσπιση των συντεχνιακών συμφερόντων των πολιτικών μηχανικών! Προφανώς, όπως σε κάθε επάγγελμα, έτσι και στους αρχιτέκτονες υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες. Οπότε ναι, υπάρχει περίπτωση ένας καλός και έμπειρος πολιτικός μηχανικός (ή ακόμη και απλός εργολάβος) να βγάλει μια καλύτερη διαρρύθμιση ενός διαμερίσματος ή μιας πολυκατοικίας από έναν κακό ή άπειρο αρχιτέκτονα. Ο μέσος όμως αρχιτέκτονας θα είναι πολύ καλύτερος από το μέσο πολιτικό μηχανικό! Γιατί; Γιατί είναι το κύριο αντικείμενο των πενταετών σπουδών του αρχιτέκτονα και όχι ένα μάθημα (αρχιτεκτονικό σχέδιο) δύο εξαμήνων του πολιτικού μηχανικού.
Σας έπεισα; Αν όχι, κάντε την εξής απλή ερώτηση στον εαυτό σας: Αν είχατε π.χ. κάποιες καρδιακές αρρυθμίες, θα πηγαίνατε στον καρδιολόγο ή στον ορθοπεδικό, για να σας δει μαζί και αυτά τα πονάκια που έχετε στις αρθρώσεις; Στον καρδιολόγο θα μου πείτε, παρόλο που ο ορθοπεδικός έχει κάνει περισσότερα εξάμηνα καρδιολογία στις σπουδές του απ΄ότι αρχιτεκτονικό σχέδιο ο πολιτικός μηχανικός. Και παρόλο που μπορεί να πέσει μέσα στη διάγνωση, αν δεν είναι κάτι σοβαρό. Γιατί λοιπόν για τον σχεδιασμό της οικοδομής σας να πάτε στον πολιτικό μηχανικό; Επειδή δεν θα πέσει στο κεφάλι σας;
-
Βασίλη, αυτά δεν πρέπει να λέγονται ούτε για αστείο ούτε για υπεράσπιση των συντεχνιακών συμφερόντων των πολιτικών μηχανικών! Προφανώς, όπως σε κάθε επάγγελμα, έτσι και στους αρχιτέκτονες υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες. Οπότε ναι, υπάρχει περίπτωση ένας καλός και έμπειρος πολιτικός μηχανικός (ή ακόμη και απλός εργολάβος) να βγάλει μια καλύτερη διαρρύθμιση ενός διαμερίσματος ή μιας πολυκατοικίας από έναν κακό ή άπειρο αρχιτέκτονα. Ο μέσος όμως αρχιτέκτονας θα είναι πολύ καλύτερος από το μέσο πολιτικό μηχανικό! Γιατί; Γιατί είναι το κύριο αντικείμενο των πενταετών σπουδών του αρχιτέκτονα και όχι ένα μάθημα (αρχιτεκτονικό σχέδιο) δύο εξαμήνων του πολιτικού μηχανικού.
Σας έπεισα; Αν όχι, κάντε την εξής απλή ερώτηση στον εαυτό σας: Αν είχατε π.χ. κάποιες καρδιακές αρρυθμίες, θα πηγαίνατε στον καρδιολόγο ή στον ορθοπεδικό, για να σας δει μαζί και αυτά τα πονάκια που έχετε στις αρθρώσεις; Στον καρδιολόγο θα μου πείτε, παρόλο που ο ορθοπεδικός έχει κάνει περισσότερα εξάμηνα καρδιολογία στις σπουδές του απ΄ότι αρχιτεκτονικό σχέδιο ο πολιτικός μηχανικός. Και παρόλο που μπορεί να πέσει μέσα στη διάγνωση, αν δεν είναι κάτι σοβαρό. Γιατί λοιπόν για τον σχεδιασμό της οικοδομής σας να πάτε στον πολιτικό μηχανικό; Επειδή δεν θα πέσει στο κεφάλι σας;
Εντάξει τον χαβαλέ μας τον κάνουμε , αλλά υπάρχουν πολλά θέματα για συζήτηση . Εμένα ο συνεταίρος μου είναι αρχιτέκτονας και δουλεύουμε μαζί . Προφανώς έχει περισσότερες γνώσεις από μένα σε αυτό το θέμα .
Αλλά κοιτώντας δουλειές και δεν θα σταθώ τόσο σε όψεις γιατί η αρχιτεκτονική είναι τέχνη και ως εκ τούτου είναι και άποψη , θα σταθώ στις διαρρυθμίσεις , όπου βλέπω χαζά λάθη τα οποία πιστεύω οφείλονται σε προσωπικές εμμονές του μελετητή .
Και στις όψεις βέβαια έχουμε στοιχεία που μπαίνουν ξεκάθαρα για εντυπωσιασμό και για περιοδικά και όχι για ουσία , αλλά εκεί έχουμε το κορυφαίο να υπάρχουν αρκετοί κατασκευαστές που εδώ και 30 χρόνια κάνουν τις ίδιες όψεις στα κτίρια τους , συνήθως με κάτι κιτσαριές στα μπαλκόνια και αλλού , γιατί λένε έτσι ξέρει ο κόσμος ότι είναι αυτοί .
Τώρα πόσο θα αγόραζες σπίτι του 2020 , με όψη σχεδιασμένη το 1990 , μου φαίνεται περίεργο .
Από την άλλη για να συνδέουμε τα θέματα , μπορούμε να σκεφτούμε , Αουντι , Φάου βε και άλλους με όψεις 30 ετών ...
-
Η αλήθεια είναι ότι δυστυχώς η εμπορική (εργολαβική) 'αρχιτεκτονιά' συχνά περιορίζεται στο ' περίτεχνο' σχήμα των μπαλκονιών και στην 'ομορφάδα' των κιγκλιδωμάτων...
-
Συμφωνώ απόλυτα .
Το κακό είναι ότι βλέπουμε πλέον και αρχιτεκτονιές , ψαλιδοκωλιές τις έλεγαν οι παλιοί εργολάβοι του 70 και σε ιδιωτικά σπίτια , απλά και μόνο για να δημοσιευθούν στα περιοδικά και στα κοινωνικά δίκτυα .
-
Οι ιδιοκτήτες των site Χρυσής Ευκαιρίας και Σπιτόγατου πόσο άχρηστοι μπορεί να είναι;
Δεν βλέπουν ότι τα 'ανανεωμένα' site που έχουν φτιάξει είναι άθλια εντελώς;
Δεν έχουν μπει ποτέ στα δικά τους site να διαπιστώσουν ότι είναι για γέλια; Έχουν προσπαθήσει οι ίδιοι ποτέ να κάνουν μία αναζήτηση;
Αυτά δεν είναι site για αναζήτηση ή πώληση. Ταλαιπωρία είναι και για όσους έχουν μεγάλες αντοχές.
Άντε να κάνεις login ή να βάλεις νέα αγγελία στο παρακάτω χάλι...
υ.γ.1 ας πει κάποιος σε αυτούς τους άθλιους επιχειρηματίες ότι θα πρέπει τα site τους να τα δοκιμάζουν σε όλους τους web browsers και να τα περνάνε από ελέγχους.
υ.γ.2 το Ελληνικό ίντερνετ πάει από το κακό στο χειρότερο. Άλλωστε το βλέπουμε και εδώ μέσα.
-
Και τα δύο σάιτ είναι για τα ανάθεμα και ειδικά την ΧΕ άρχισαν να την κόβουν και οι επαγγελματίες. Ο δε Σπιτόγατος το έχει εντελώς ξεφτυλίσει. Έχει ακουστεί ότι πλέον ο ιδιοκτήτης είναι μια εταιρεία την Ιταλία που νοιάζεται μόνο για τα φράγκα...για αυτό άλλωστε ανέβασε υπέρογκα τις χρεώσεις σε όλους. Εν τω μεταξύ χρησιμοποιούμε ειδικό διαχειριστικό πρόγραμμα που ακριβοπληρώσαμε. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε κάνει μια συμφωνία με τον Σπιτόγατο η οποία αναιρέθηκε μονομερώς με την λογική 'έτσι είναι και αν σας γουστάρει'....μόνο προβλήματα....
-
-
Έχει αγγελίες και είναι δωρεάν και έχω ανεβάσει ήδη δύο δικές μου και βλέπω ότι έχουν καλή επισκεψιμότητα. Σε δύο εβδομάδες θα κάνω την ανάλυση τους
-
https://www.plot.gr/classifieds/new/
οντως εχει.
-
Και είναι και δωρεάν για όλους....
-
Τώρα τους βάζω αντλία θερμότητας , ξεχωριστή σε κάθε διαμέρισμα . Κόστος 8000 σε κάθε διαμέρισμα διαφορά από το πετρέλαιο ή το αέριο . Απόδοση 2 έως 2,5 φορές μεγαλύτερη , αλλά το αρχικό κόστος κοστίζει . Αδιάφορο τους είναι
.
cruiser, για τέτοια προσανατολίζομαι και εγώ για το σπίτι στο Π.Φ. που θα ανακαινίσουμε. Το πιο πιθανό για ψυξη/θέρμανση/ζεστό νερό.
Τοποθέτηση μονάδας στη ταράτσα (3ος οροφος σε 4οροφη, με άδεια χρήσης απο κατασκευη χώρου για μονάδα κλιματισμού) ή μπαλκόνι (πολύ μεγάλο, έχει χώρο). Τι προτείνεις;
Από μάρκες έλεγα Daikin ή Μιτσουμπισι, και καποιος ειπε η Μιτσουμπισι εχει πιο καλη αντιπροσωπεία και διαθεσιμότητα ανταλλακτικών. Ισχύει; Αλλες, αξιόπιστες επιλογές και κάπως πιο οικονομικές; -
Σε αντλίες θερμότητας δες και τις BlueBox. Γνωρίζω πολύ καλά, ως συνεργάτες και πλέον ως φίλους, τους αντιπροσώπους. Αν σε ενδιαφέρουν, μπορώ να σε φέρω σε επαφή.
-
https://www.plot.gr/classifieds/new/
οντως εχει.
Ούτε που ήξερα ότι υπάρχει αυτό το domain.
Εγώ νόμιζα ότι λέγατε για το https://www.car.gr/plot/search/20002/ .
Τώρα τελευταία και το car.gr έχει διαφορετικές μορφές ανάλογα το λειτουργικό. Σε παλιότερο υπολογιστή που έχω εμφανίζεται με την παλιό κλασσικό γραφικό περιβάλλον, όπου δεν φαίνεται πουθενά το Plot.
-
Σε αντλίες θερμότητας δες και τις BlueBox..
Ευχαριστώ, δε τις ήξερα. Θα σου πω αν ειναι!
-
Τις bluebox δεν τις ξέρω . Πέρα από αυτές που είπατε είναι κλασσικά η LG και Panasonic .
Γενικά πρέπει να μπεί σοβαρή εταιρεία με μηχανολόγο , για να έχεις υποστήριξη .
Εγώ έτσι κάνω . Εχω κάποιο μηχανολόγο που ασχολείται με αυτά και τον εμπιστεύομαι , γιατί δεν μπορούμε εμείς να ξέρουμε τα πάντα .
Επειδή όμως φτιάχνεις το δικό σου σπίτι , μπορείς να επιλέξεις και κάτι που δεν είναι πολύ γνωστό σαν όνομα , οπότε δες αυτό που σου λέει ο συνάδελφος που έχει επαφή .
Εγώ προφανώς πρέπει να βάλω γνωστή μάρκα , γιατι θα πρέπει να την ξέρει ο πιθανός πελάτης .
-
Τις bluebox δεν τις ξέρω . Πέρα από αυτές που είπατε είναι κλασσικά η LG και Panasonic .Γενικά πρέπει να μπεί σοβαρή εταιρεία με μηχανολόγο , για να έχεις υποστήριξη .
Ευχαριστώ cruiser, πρσωπικά θέλω μάλλον Ιαπωνική εταιρεία, ωστόσο, επειδή στο σπίτι θα μείνουμε τελικά εμείς, όμως υπάρχει και το ενδεχόμενο να πουληθεί σε ενα 'α' χρόνο βραχυ/μεσοπρόθεσμα, και επειδή ειναι πολύ πιθανό να ζουμε μεταξύ 2 χωρών, έλεγα μήπως βάζαμε τελικά ενα κλικ κάτω 'όνομα' κατηγορία. Δηλαδή αν μια Daikin μονάδα κάνει 8-9.000, να βλέπαμε μια σοβαρή εταιρεία που μπορεί να ειναι στα 5-6.000 αν δε διακινδυνεύουμε πολύ σε θέμα ποιοτητας/υποστήριξης. Αν ειναι όμως η διαφορά στην αξιοπιστία ειναι 'εμφανής' τότε πάμε σε Daikin / Μιστουμπισι που εμπιστεύομαι μιας και εχω χρησιμοποιήσει κλιματιστικά τους εδώ και εξώ.
Σίγουρα θα μπει εταιρεία, μηχανικός για όλο αυτό το κομμάτι αλλά και γενικά να δει το σπιτι/πολυκατοικία επειδη ειναι του '67 να δούμε τι γίνεται. -
Aλεχάντρο-σαν έχει ή σκοπεύεις να βάλεις ενδοδαπέδια στο διαμέρισμα? Ή κάτι άλλο?
-
Aλεχάντρο-σαν έχει ή σκοπεύεις να βάλεις ενδοδαπέδια στο διαμέρισμα? Η κάτι άλλο?
dstou, δεν είμαι σίγουρος μιας και λέμε να έχουμε κρυφα fan coils για ψύξη (ένα κόστος) και να τα εκμεταλλευτούμε και για θέρμανση (αν και δεν ειναι και η ιδανική λύση). Ομως το σπίτι το βλέπει ήλιος πολλες ωρες όπου και ακομα το Γενάρη με τα κρύα στα δωμάτια με ήλιο έβγαζα μπουφαν (θερμοκήπιο). Θα πέσουν τοίχοι οπότε η θερμότητα θα περνάει και στο υπόλοιπο σπίτι.
Τελος, τα μάρμαρα ειναι σε πολύ καλή κατάσταση και 135τμ σπίτι να το ξηλώσουμε και να ξαναστρώσουμε το κόστος θα παει πολύ.
Να βάλουμε σε ένα κομμάτι του σπιτιού; Σαλόνι; Να το σκεφτώ, κοστολογήσω με μηχανικό..
Ευχαριστώ για τη παρέμβαση! -
Όχι ρε παιδιά ενδοδαπέδια στα νότια προάστια της Αθήνας! Εκτός αν σας περισσεύουν τα χρήματα και για την κατασκευή και (κυρίως) για τη χρήση.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!