-
αραγε αυνανιερα αυτοματη υπαρχει?
κατι, μα κατι, κανονικο περι σπιτιωνε?
Φυσικά και υπάρχει, αλλά θα πάει κανα 10χίλιαρο με τον εκτελωνισμό και το ΦΠΑ, και θα σκέφτεται ο πελάτης πως τον έχουν για 'μαλ@κα', οπότε καλύτερα να μη το βάλει ο κατασκευαστής, μόνο ποποβρυσάκι!
-
Εγω πάντως στο σπίτι που ειναι να ανακαινίσουμε, στανταρ δίπλα στη θεση της τουαλετας θα εχει παροχή νερού και ρευμα για να μπει 'έξυπνη' τουαλέτα ('ισως και να βάλω και usb για συσκευές).
Στην Ασία ειναι πια σχεδον 'στανταρ', και οι βασικοί λόγοι που τη θέλω είναι :
α) Θερμαινόμενο κάθισμα (πολιτισμός..)
β) Αυτόματο καπάκι ανοιξε/κλεισε (υγιεινή -> πολιτισμός)
γ) Αυτόματο καζανάκι (οκ, αυτό ειναι 'πολυτέλεια' αλλά μου αρέσει απλα να κανω τη δουλειά μου και τέλος) -
Για να γυρίσουμε στα του θέματος , επειδή η ΧΕ έκοψε τις δωρεάν αγγελίες και τώρα θέλει 2,50 € , αλλά και να είσαι στον πάτο πίσω από τους μεσίτες , την έκοψα και ενεργοποίησα το σάιτ μου στον σπιτόγατο , οπότε τις έβαλα εκεί .
Μαζί με την ενεργοποίηση άρχισαν να μου έρχονται και οι διάφορες αιτήσεις ζήτησης που στέλνει ο κόσμος προς τους μεσίτες .
Διαπιστώνω ότι υπάρχει ζήτηση για δυάρια γύρω στα 50 τμ που προσφέρουν ενοίκιο 400-600 €.
Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον στατιστικά σημείο γιατί κοιτώντας τα εργαλεία των τραπεζών μου δίνουν για 25 χρόνια στεγαστικό με κυμαινόμενο επιτόκιο τα 80000 θέλουν 392 τον μήνα . Τα 120000 θέλουν 589 τον μήνα .
Ενα δυάρι 50 τμ μπορεί να βρεθεί από νέο έως μτχ 25ετίας , από 50000 - 125000 . Δεν βλέπω γιατί οι άνθρωποι αυτοί σκέπτονται να δώσουν τόσα λεφτά για ενοίκιο .
Γενικά τα σπίτια προς ενοικίαση είναι πολύ λίγα και στις περιοχές που ψάχνει ο κόσμος ακόμα λιγότερα για λόγους που σας έχω εξηγήσει επαρκώς .
Ετσι βλέπω και σε μεγαλύτερα σπίτια να δίνονται τιμές που επίσης καλύπτουν δόση δανείου . Προφανώς για να ζητάνε σε αυτές τις τιμές από μεσίτη , οι αγγελίες που υπάρχουν είναι ακριβότερες .
Αυτό το γεγονός της έλλειψης σπιτιών και τα ακριβά ενοίκια , ενώ ταυτόχρονα οι τιμές πώλησης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι κάτω από το κόστος κατασκευής , οπότε δεν θα χτίζονται καινούργια σπίτια , είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση στα 35 χρόνια που είμαι σε αυτή την δουλειά .
Για τα σαιτ στον Σπιτογατο πληρωνεις; Οντως να πληρωσεις την ΧΕ για τις υπηρεσιες που προσφερει ειναι τελειως χαζο, ποιο τζιμανι το σκεφτηκε αυτο (και μεσω στην πανδημια).
Πιστευω οτι σπιτια στη επαρχια με στρεμματα αγροτικων εκτασεων θα αποκτησουν περισσοτερο ενδιαφερον τωρα με τις καραντινες. Ο κοσμος δεν εχει πια λογο να βρισκεται στην Αθηνα οποτε προβλεπω φυγη πληθυσμου απο Αθηνα. Και ετσι τα ενοικια θα ισσοροπησουν.
-
Εγώ το σκέφτομαι σοβαρά όταν φύγω απ' την Αραπιά να πάω στο χωριό μου να βάλω κότες...
Οι Αθηναίοι που θα φύγουν απ' την Αθήνα τί θα κάνουν εκεί που θα πάνε, τα προς το ζην από που;
Αυτή η υποτιθέμενη 'επιστροφή στη φύση' αφορά ένα ελάχιστο ποσοστό πληθυσμού, δεκαδικό ψηφίο, όπως πάντα. Και περισσότερο φεύγανε ευκατάστατοι άνθρωποι για να πάνε να επενδύσουν στον αγροτουρισμό και να κερδίσουν σε ποιότητα ζωής. Με τον τουρισμό στο ναδίρ και να 5πλασιαστεί αυτό το ποσοστό, πάλι δεκαδικό ψηφίο ποσοστού θα είναι...
-
Εγώ το σκέφτομαι σοβαρά όταν φύγω απ' την Αραπιά να πάω στο χωριό μου να βάλω κότες...
Οι Αθηναίοι που θα φύγουν απ' την Αθήνα τί θα κάνουν εκεί που θα πάνε, τα προς το ζην από που;
Αυτή η υποτιθέμενη 'επιστροφή στη φύση' αφορά ένα ελάχιστο ποσοστό πληθυσμού, δεκαδικό ψηφίο, όπως πάντα. Και περισσότερο φεύγανε ευκατάστατοι άνθρωποι για να πάνε να επενδύσουν στον αγροτουρισμό και να κερδίσουν σε ποιότητα ζωής. Με τον τουρισμό στο ναδίρ και να 5πλασιαστεί αυτό το ποσοστό, πάλι δεκαδικό ψηφίο ποσοστού θα είναι...
Δεν εφτασαν τα νεα στην Αραπια? Κατα την διαρκεια της καραντινας οι περισσοτεροι που δουλευαν σε γραφεια δουλευαν απο το σπιτι. Skype, Zoom, cloud services etc..
Ποιος ο λογος να μενεις Αθηνα αν δεν υπαρχει κοινωνικοτητα? Αν περνας ολη την ζωη σου μεσα στο σπιτι δεν υπαρχει ο λογος να μενεις Αθηνα.
-
piliourits wrote:
Δεν εφτασαν τα νεα στην Αραπια? Κατα την διαρκεια της καραντινας οι περισσοτεροι που δουλευαν σε γραφεια δουλευαν απο το σπιτι. Skype, Zoom, cloud services etc..
Ποιος ο λογος να μενεις Αθηνα αν δεν υπαρχει κοινωνικοτητα? Αν περνας ολη την ζωη σου μεσα στο σπιτι δεν υπαρχει ο λογος να μενεις Αθηνα.
Άρα, θα φύγουν όλοι άρον άρον για τον Θεσσαλικό κάμπο, τα βουνά της Ευρυτανίας, Ζαγοροχώρια και Μονεμβασιά, να βρουν ένα σπίτι με στρέμματα να στήσουν αγρόκτημα για να κάνουν υποστήριξη πελατών και μίτινγκ στο Teams...?
-
Θα φυγει ενα μερος ναι, που θα δουλευει απο το σπιτι και απο το να πληρωνει 600ε για ενα φτωχο διαμερισμα στην Αθηνα θα ζει στην επαρχια σε ανετο σπιτι με κηπο με τα ιδια χρηματα πχ 50-100 χμ απο ενα μεγαλο αστικο κεντρο οπως Πατρα/Θεσ/Αθηνα και σε μικροτερες πολεις.
Αυτο γινεται στην Αμερικη απο το 1995.
-
Ο ιός ήταν το κίνητρο για να θέλουν το ίδιο πράγμα οι εταιρείες και πολλοί υπάλληλοι.
Από την μία οι εταιρείες να υιοθετήσουν αυτό το μοντέλο εργασίας και να το νομιμοποιήσουν και από την άλλη πολλοί υπάλληλοι να παραμείνουν στα σπίτια τους (που περιλαμβάνει και μετακόμιση στην επαρχία).
Θεωρητικά μέχρι και την ανακοίνωση του εμβολίου θα προετοιμάζονται και οι δύο πλευρές. Πιθανό πρόβλημα θα προκύψει όταν οι εταιρείες ανακοινώσουν τους όρους ώστε κάποιος υπάλληλος θα μπορεί να μπει σε αυτό το καθεστώς εργασίας.
Σε εμάς ακούγεται μείωση μισθού 30% και θα υπάρχουν και άλλοι όροι ή προϋποθέσεις για να μπορεί κάποιος να μπει σε αυτό το καθεστώς εργασίας. Και φυσικά δεν αφορά όλους τους υπαλλήλους.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο όμιλος σήμερα με την απουσία υπαλλήλων λόγω του ιού είναι πραγματικά μεγάλα και δυσεπίλυτα για πολλά τμήματα και ομάδες εργασίας. Φυσικά σε αυτό 'φταίει' και το ειδικό νομικό καθεστώς που ακόμη είναι σε ισχύ.
Πάντως ήδη το σχέδιο έχει καταστρωθεί και ήδη το πλάνο έχει μπει σε διαδικασία υλοποίησης.
-
Σ΄ένα τοίχο στην Πάτρα, πριν από 35 χρόνια έγραφε σκωπτικά και προφητικά :
Όλοι θέλουν να γυρίσουν στην φύση, αλλά κανένας με τα πόδια
-
Για το προηγούμενο θέμα, αυτό με τις μπιντεδολεκάνες : εδώ η Ροζ-Ρόις
https://toiletreviewer.com/toto-neorest-750h-review/
Έχει και μοντελάκια για τη μεσαία τάξη, με 500-2.000 ευρώ. Για την πλέμπα τίποτα, ας τα κάνουν πάνω τους. Έστω ας πάρουν το ποποβρυσίδιο με τα 5 ευρώ.
-
Για το προηγούμενο θέμα, αυτό με τις μπιντεδολεκάνες : εδώ η Ροζ-Ρόις
Ελλάδα ΡΡ έχει... ΤΟΤΟ όμως όχι. Τετοια ήθελα ή Πανασονικ αλλά δεν έρχονται Ελλάδα. Το κόβω εδώ.
-
Επειδη ξερναω με το θεμα σπιτι στην ελλαδα και τα πασης φυσεως λαμογια που εμπλεκονται απο εργατες μεχρι μεσιτες .
Στην ελλαδαρα μας μπορει ενας δουλευταρας φτωχος η μεσαιας ταξης να παρει ενα απο τα σχεδια που υπαρχουν ετοιμα απο το κρατος η να παει σχεδια μηχανικου και να εγκριθουν απο το κρατος και με φιλους του να χτισει το σπιτι του;
Εξυπακουεται οτι το κρατος θα ελεγξει , ασε που δεν τιθεται θεμα παρανομιων , δεν ειναι κανενας τρελος . Ο πεθερος μου το σπιτι του ετσι το εχτισε αλλά και αλλοι που ξερω . και θερμαινομενο γκαραζ ειχε και σαουνα ειχε και 2 wc ειχς και το σαλονι ηταν ολο τζαμαρια με θεα την κοιλαδα , εγω ουτε στο ονειρο μου δεν θα το ειχα .
Εντυπωση βεβαια μου εκανε και φιλος που πηγε το καλοκαιρι και βοηθησε φιλο του στην γερμανια καθ πανεπιστημιου μαλιστα
που και αλλοι φιλοι ολοι μαζι του εχτισαν το σπιτι . Αρα συμβαινει και αλλου και στην αμερικη καναδα εχω ακουσει .
Εδω ακομα ισχυει οτι δουλευω εγω αλλα πρεπει να πληρωσω ικα στα λαμογια;
Κρατικά σχέδια δεν υπάρχουν πουθενά και αν υπάρχουν θα είναι κάποια πρότυπα 5-6-7 , για να βλέπουμε τις προδιαγραφές που ζητάει κάθε περιοχή .
Στο εξωτερικό μπορούσε να γίνει αυτό , όχι βέβαια σε σοβαρά κτίρια , σε περιοχές που δεν έχουν σεισμούς και εκεί έχουν τα ξύλινα και ίσως να μην το ασφάλιζαν και οι ασφαλιστικές .
Εδώ προφανώς μπορείς να δηλώσεις οικοδόμος στο ΙΚΑ και να γλυτώσεις κάποια ένσημα . Αλλά προφανώς δεν μπορεί να γίνει αυτό που λες . Γιατι εδώ δεν έχουμε ξύλινα σπίτια που τα παίρνει ο αέρας όπως εκεί . Ούτε πέτρινα όπως τα έφτιαχναν παλιά .
Εχουμε σπίτια με μπετόν , σίδερο ,μεγάλα μπαλκόνια , έχουμε σεισμούς και γενικά είναι που είναι η Ελλάδα ό,τι δηλώσει ο καθένας , αλλά δεν μπορεί να ισχύει για πάντα αυτό .
Σκέψου κάποιος να δηλώνει ηλεκτρολόγος επειδή μπορεί να αλλάξει μία λάμπα , ή μία πρίζα , υδραυλικός επειδή αλλάζει βρύσες και διάφορα άλλα επαγγέλματα .
Στο κάτω κάτω , ξυλουργικά και κουφώματα , μπορείς να τα φτιάξεις και μόνος σου . Γενικά ένα ποσοστό γύρω στο 1/5 του κόστους μιας οικοδομής θέλει ΙΚΑ , οπότε αν γλυτώσεις και κάποια , νομίζω ότι το πρόβλημα είναι υπερβολικό να το συζητάμε .
Από την άλλη αν μπορούσες να το φτιάξεις μόνος σου και αποφάσιζες κάποια στιγμή να το πουλήσεις , θα έλεγες στον υποψήφιο αγοραστή ότι το έφτιαξες μόνος σου ? Η εσύ σαν αγοραστής θα αγόραζες ένα ντούιτ γιορσέλφ σπίτι ? Νομίζω κανένας από εδώ μέσα δεν θα έμπαινε σε τέτοια λογική .
-
Αφού εξαντλήσαμε την (ε)σ(κ)χατολογία ... να γυρίσουμε στα του θέματος .
Αρχικά ο σπιτόγατος έχει ένα πακέτο τριώ κατηγοριών προβολής με 25-40 €/το εξάμηνο ανά θέση προβολής , πολύ ακριβότερο βέβαια από τα 7,5 € που θα έδινα στην ΧΕ για το ίδιο διάστημα , αλλά εκεί σε βάζει στον πάτο , οπότε δεν έχει νόημα να δώσεις ούτε ένα λεπτό για τέτοια προβολή . Στο δωρεάν τι είχες , τι έχασες , τώρα όμως είναι διαφορετικά .
Στο θέμα της τηλεργασίας , αν η χώρα έχει σοβαρή διοίκηση θα μπορεί να γίνει το νέο Ελντοράντο που εκατομμύρια εργαζόμενοι με υψηλούς μισθούς ,από τις χώρες της Δύσης , θα θέλουν να μένουν εδώ και να τηλεργάζονται .
Να επενδύσουμε στα δίκτυα επικοινωνίας , στην υγεία , στις συγκοινωνίες και στην χωροταξία .
Μιλάμε για τζάμπα χρήμα , αν έχεις σοβαρούς ηγέτες με προοπτική .
Αν έχεις ξυστολάγνους , που τους αφήνεις να μπλοκάρουν κάθε επένδυση , τότε θα χάνεις τις ευκαιρίες και θα μειώνεται ο πληθυσμός σου .
-
Στο θέμα της τηλεργασίας , αν η χώρα έχει σοβαρή διοίκηση θα μπορεί να γίνει το νέο Ελντοράντο που εκατομμύρια εργαζόμενοι με υψηλούς μισθούς ,από τις χώρες της Δύσης , θα θέλουν να μένουν εδώ και να τηλεργάζονται .
Να επενδύσουμε στα **δίκτυα επικοινωνίας , στην υγεία , στις συγκοινωνίες και στην χωροταξία **.
Αν έχεις ξυστολάγνους , που τους αφήνεις να μπλοκάρουν κάθε επένδυση , τότε θα χάνεις τις ευκαιρίες και θα μειώνεται ο πληθυσμός σου .
Άλλη μια γνώμη η οποία με εκφράζει.
Οι περισσότεροι 'Αθηναίοι' έχουν μια λίγο ρομαντική εικόνα και άποψη για την Ελληνική επαρχία, δεν λέω πως δεν γνωρίζουν, αλλά το οπτικό πρίσμα μέσα απ' το οποίο βλέπουν τα πράγματα, επηρεάζει και την κρίση τους. Και κυρίως, το ότι γεύονται την όμορφη φύση εκτός Αθηνών, μόνο στα καλύτερά της, τις περιόδους διακοπών και εορτών, που από κάθε επαρχιακή 'μεγαλούπολη' μέχρι κάθε απόμακρο χωριουδάκι, ντύνεται τα καλά του, ξεσκονίζεται, στολίζεται, επανδρώνεται και περιμένει χαμογελαστό τους επισκέπτες να τους δείξει ένα μικρό κομμάτι επίγειου παραδείσου, υπό τέλειες καιρικές συνθήκες και διάθεση...
Όμως αυτά για τα οποία έγραψε ο Criu, δίκτυα επικοινωνίας , υγεία , συγκοινωνίες και χωροταξία, δηλαδή οι αναγκαίες και ικανές συνθήκες είναι οι τομείς στους οποίους η ελληνική 'επαρχία' υπολείπεται σημαντικά του επιπέδου που θα την έκανε κατάλληλη για 'μαζική μετανάστευση' εργαζόμενων εξ αποστάσεως.
-
Επειδη ειναι εκτος θεματος οι smart λεκανες τουαλεττας θα προσπαθησω να συνεχιστει η συζητηση απο εδω:
https://forum.4troxoi.gr/forum/antilogos/smart-lekanes-toyaletas
Παντως οταν αγοραζεις ενα καινουργιο σπιτι υπο κατασκευη θα επρεπε οι εργολαβοι να εχουν στο νου τους τετοιες smart λυσεις. Αμα ειναι να δωσεις του κοσμου τα λεφτα και να παρεις ενα σπιτι που δεν εχει διαφορα απο αυτα πριν 30 χρονια, τοτε δεν αξίζει. Θα πρεπει να εχει smart λυσεις ενα σπιτι ωστε να κανεις τη διαφορα και να πουλησεις καλυτερα και να εχεις ευχαριστημενους πελατες που θα σε διαφημιζουν για καμια 30ετια!
-
criuser wrote:
Να επενδύσουμε στα **δίκτυα επικοινωνίας , στην υγεία , στις συγκοινωνίες και στην χωροταξία **.
Άλλη μια γνώμη η οποία με εκφράζει.
Οι περισσότεροι 'Αθηναίοι' έχουν μια λίγο ρομαντική εικόνα και άποψη για την Ελληνική επαρχία, δεν λέω πως δεν γνωρίζουν, αλλά το οπτικό πρίσμα μέσα απ' το οποίο βλέπουν τα πράγματα, επηρεάζει και την κρίση τους. Και κυρίως, το ότι γεύονται την όμορφη φύση εκτός Αθηνών, μόνο στα καλύτερά της, τις περιόδους διακοπών και εορτών, που από κάθε επαρχιακή 'μεγαλούπολη' μέχρι κάθε απόμακρο χωριουδάκι, ντύνεται τα καλά του, ξεσκονίζεται, στολίζεται, επανδρώνεται και περιμένει χαμογελαστό τους επισκέπτες να τους δείξει ένα μικρό κομμάτι επίγειου παραδείσου, υπό τέλειες καιρικές συνθήκες και διάθεση...
Όμως αυτά για τα οποία έγραψε ο Criu, δίκτυα επικοινωνίας , υγεία , συγκοινωνίες και χωροταξία, δηλαδή οι αναγκαίες και ικανές συνθήκες είναι οι τομείς στους οποίους η ελληνική 'επαρχία' υπολείπεται σημαντικά του επιπέδου που θα την έκανε κατάλληλη για 'μαζική μετανάστευση' εργαζόμενων εξ αποστάσεως.
Aναλογα τις εμπηρειες που εχεις. Εχω ζησει σε μεγαλες πολεις (Νεα Υορκη, Λονδινο κλπ) και Αθηνα και επαρχια. Ολα εχουν συν και πλην. Για ζωη στην επαρχια υπαρχουν μερη που δεν μπορω να ζησω γιατι ειτε δεν εχουν υποδομες ειτε για αλλους λογους αλλα υπαρχουν και μερη που μπορεις να ζησεις με καποιες παραχωρησεις (χανεις καποια πραγματα αλλα απο την αλλη το κοστος σε νοικια και αλλα εξοδα ειναι εξαιρετικα χαμηλο).
Οκ για νοσοκομεια δεν ξερω γιατι δεν εχω παει σε ολα αλλα επικοινωνια και συγκοινωνιες υπαρχουν μερικα μερη στην επαρχια που ανετα δεν εχεις θεμα και στα δυο. Νοσοκομεια εχουν αλλα βεβαια δεν ξερω πως συγκρινοντε με της Αθηνας.
Ο Κριουσερ το γραφει και ξαναγραφει οτι θα ερθουν οι Δ Ευρωπαιει να μεινουν στην Ελλαδα, ομως δεν θα ερθουν μαζικα για διαφορους λογους που εχουν αναφερθει στο παρελθον σε αυτο το φορουμ αλλα δεν θελω να τα ξαναγραψω.
Παντως η ζωη στην καραντινα σε αθηνα και σε επαρχια σε καποιες πολεις που εχω ζησει ειναι ακριβως οι ιδιες (δηλ στο σπιτι μενεις καμμια βολτα στην γειτονια και πας σε σουπερμαρκετ και φαρμακεια). Ιδια ακριβως σουπερμαρκετ εχει στην επαρχια με ιδια πραγματα και ιδιες προσφορες/τιμες με Αθηνα οποτε αν δουλευεις απο το σπιτι δεν υπαρχει λογος να μενεις Αθηνα. Ιντερνετ, τηλεοραση μια χαρα δουλευουν και στην επαρχια.
-
τον πας τον κωλο σε επιπεδα αλλα...
και εγω τον σεβομαι αλλα αλλιως.
α, και αυτο με τα κωλοπροβληματα και το χαρτι ποθεν προκυπτει? ιατρικως?
-
Παντως οταν αγοραζεις ενα καινουργιο σπιτι υπο κατασκευη θα επρεπε οι εργολαβοι να εχουν στο νου τους τετοιες smart λυσεις. Αμα ειναι να δωσεις του κοσμου τα λεφτα και να παρεις ενα σπιτι που δεν εχει διαφορα απο αυτα πριν 30 χρονια, τοτε δεν αξίζει. Θα πρεπει να εχει smart λυσεις ενα σπιτι ωστε να κανεις τη διαφορα και να πουλησεις καλυτερα και να εχεις ευχαριστημενους πελατες που θα σε διαφημιζουν για καμια 30ετια!
Αυτό το 'του κόσμου τα λεφτά' πως το ορίζεις ακριβώς ?
Και κάποιος που έβγαζε 40 ευρώ μεροδούλι-μεροφάι και βρέθηκε με 10000 στην τσέπη , θα θεωρήσει ότι έχει τα λεφτά της Τράπεζας της Αγγλίας που λέγανε κάποτε...
Ξέρεις πόσο κοστίζουν αυτές οι λύσεις ? Θα τις πλήρωνες παραπάνω για να αγοράσεις σπίτι ? Οχι σου λέω .
Από το 1992 βάζω συλλέκτες στα υδραυλικά . Εχτιζα βόρεια προάστια . Το τι άκουσα δεν λέγεται . Τι είναι αυτό το κουτί ? Ετσι θα το βλέπω . Γιατί βάζεις εσύ και δεν βάζουν οι άλλοι ? Κάποια κομπίνα κρύβεις .
Εκανα 10 χρόνια να το δω να γενικεύεται κάπως . Τώρα που κάνω μια οικοδομή σε μεσαίο κοντινό προάστιο της Αθήνας , στην έρευνα αγοράς που έκανα δεν βρήκα να βάζουν ακόμα . Θα μου πεις εδώ είχαν πλακάκια στα υπνοδωμάτια , θα έβαζαν συλλέκτη .
Τώρα τους βάζω αντλία θερμότητας , ξεχωριστή σε κάθε διαμέρισμα . Κόστος 8000 σε κάθε διαμέρισμα διαφορά από το πετρέλαιο ή το αέριο . Απόδοση 2 έως 2,5 φορές μεγαλύτερη , αλλά το αρχικό κόστος κοστίζει . Αδιάφορο τους είναι . Οπως και οι σίτες που βάζω επίσης εδώ και 25 χρόνια στάνταρ . Μόνο οι πραγματικά λεφτάδες τα κοιτάνε .
Αλλιώς οι άλλοι λένε όπως έλεγε και ένας παλιός εργολάβος . : Ο,τι έβαλες καλώς το έβαλες , ό,τι δεν έβαλες κακώς δεν έβαλες .
Βόρεια προάστια κάνω μια οικοδομή . Αλλος κατασκευαστής που κάνει φτηνοκατασκευές και το δηλώνει , αλλά πουλάει φτηνά , αγόρασε απέναντι μου ένα μεγάλο οικόπεδο και έκανε τρείς πολυκατοικίες . Είχα πουλήσει 1 σπίτι πριν έρθει . Πούλησε και τα 32 που είχε και μετά ξαναπούλησα . Μετά βέβαια γκρινιάζανε που ήταν φτηνή δουλειά . Το ότι το πήραν φτηνά το είχαν ξεχάσει .
-
παντως ταξιδευτη να πουμε τα καλα, ανετα θα αγοραζα σπιτι που το εχεις επιμεληθεί. Με έχεις πείσει
Στατικά τα νέα ισχύει ότι είναι κορυφαία.
-
Αφού εξαντλήσαμε την (ε)σ(κ)χατολογία ... να γυρίσουμε στα του θέματος .
Αρχικά ο σπιτόγατος έχει ένα πακέτο τριώ κατηγοριών προβολής με 25-40 €/το εξάμηνο ανά θέση προβολής , πολύ ακριβότερο βέβαια από τα 7,5 € που θα έδινα στην ΧΕ για το ίδιο διάστημα , αλλά εκεί σε βάζει στον πάτο , οπότε δεν έχει νόημα να δώσεις ούτε ένα λεπτό για τέτοια προβολή . Στο δωρεάν τι είχες , τι έχασες , τώρα όμως είναι διαφορετικά .
Να επενδύσουμε στα δίκτυα επικοινωνίας , στην υγεία , στις συγκοινωνίες και στην χωροταξία .
Η ΧΕ απ οτι ειδα επανεφερε την δωρεαν καταχωρηση στα πακετα της.
Το προβλημα με τον σπιτογατο ειναι οτι εαν ενας ιδιωτης βαλει αγγελια τα στοιχεια της αγγελιας τηλ,ονοματα κτλ εμφανιζονται με μια απλη αναζητηση στο google πραγμα που δεν συμβαινει στην ΧΕ.Προσωπικα εχω βαλει αγγελια στον σπιτογατο σαν ιδιωτης την εχω διαγραψει αλλα η αγγελια εξακολουθει να εμφανιζεται μετα απο 2 χρονια!!! στα αποτελεσματα του google αν κανεις αναζητηση με το τηλ που ειχα δηλωσει.Βεβαια δεν σου εμφανιζεται αν πατησεις πανω στον συνδεσμο αφου ειναι διεγραμμενη.
Αφενος δεν ξερω κατα ποσο εχουν το δικαιωμα να το κανουν αυτο λογω προσωπικων δεδομενων και GDPR και αφετερου θα πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος στο ποια στοιχεια θα βαλεις.Νομιζω οτι η ΧΕ ειναι καλυτερα οργανωμενη σε τετοια θεματα οσον αφορα τους ιδιωτες.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!