-
HONDA S2000!
An kai pisteuo oti einai entelos diaforetika aytokinhta! -
Ο χρήστης sx έγραψε:
Καλημέρα, παίδες!Eπι του προκειμένου τα Χόντα (S2000 & Type R), είναι σαν την ερωμένη. Το έχεις, ή το αποκτας ευκαιριακά και λυσάς μαζί του. Οντως τα γα....να είναι κάργα απολαυστικά. Κάποιες στιγμές όμως ίσως και κουραστικά. Ο χεράς θα πάει αέρα με δαύτα. Ομως αν θες να είσαι παντού γρήγορος και να απολαμβάνεις αναπάσα στιγμή χωρίς να ανεβαίνεις πάνω στο τιμόνι και να έχεις το κάθισμα στις 90 μοιρες, ή εισαι σαν εμένα δηλαδή χοντρούλης 50 αρης με πολλά χιλιόμετρα στο κοντερ, τότε Ζ4 & GTi Golf. Ουσιαστικά χάνεις μόνο σε ακούσματα και είπαμε στα γκάπα-γκουπα στις αλλαγές και γενικότερα σε σπορ αίσθηση. Φοβερα και τα τέσσερα. Μπορούμε να οργανώσουμε κάτι με δαύτα ένα απόγευμα στα μέγαρα και να τα πούμε από πρώτο χέρι. Τώρα η μέρα μεγάλωσε, οπότε δεν είναι ανέφικτο. Να γνωριστούμε κιόλας. Να βάλουμε και τα v-box να δούμε που κερδίσει το ένα που χάνει το άλλο.
Με την ευκαιρία, προσοχή με τις χρονομετρήσεις στα Μέγαρα. Αν κάνει ζέστη, ή η πίστα είναι βρώμικη χάνεις 2 δεύτερα από τον εαυτό σου για πλάκα.Φιλικά
Στρατης
ΥΓ... Sorry που τα πήρα με τον ούζο. Δε με πειράζει να μας θεωρεί κουλούς, αλλά απατεώνες γμτ;
Το έταξες και περιμένουμε να το κάνεις πράξη, μόνο να μπει έγκαιρα μια ειδοποίηση για να μη τρέχουμε.
-
Εχετε το λόγο μου παίδες!
απλά καθημερινή απόγευμα για να μη γκρινιάζει ο κούμπας μου, με την παρουσία όσων συμμετέχουν στην κουβέντα.
Σ -
Ο χρήστης sx έγραψε:
Εχετε το λόγο μου παίδες!
απλά καθημερινή απόγευμα για να μη γκρινιάζει ο κούμπας μου, με την παρουσία όσων συμμετέχουν στην κουβέντα.
ΣΥΠΟΚΛΙΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΠΟΛΛΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΩ ΣΤΗΝ ΚΡΑΝΑ.....
-
.....
Teλικά Ζ4 η S2000?
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Meco, έχεις καμία σχέση με τις μάντρες ΜΕΚΟ; Ειδικά με αυτήν στην παραλιακή με τη Gallardo;Άλλο meCo και άλλο MEKO...
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Εγώ φέρνω και το 1300αρι 205Εγώ γι' αυτό θα έρθω πιο πολύ, παρά για το S2000 και τη Z4
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Εγώ φέρνω και το 1300αρι 205
Εγώ γι' αυτό θα έρθω πιο πολύ, παρά για το S2000 και τη Z4
Για πότε λέτε ?
-
Εγω μπορώ να φέρω ενα MR2 και ένα vti...
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Μπορούμε να οργανώσουμε κάτι με δαύτα ένα απόγευμα στα μέγαρα και να τα πούμε από πρώτο χέρι.
Εννοειται πως δεν λεμε οχι.....
Εγω ακομα περιμενω την βολτα με την Ferrari παντως.......
Ειχα προλαβει και δηλωσα εγκαιρως,αλλα δεν βλεπω φως....
Κυριε Cavallino να σου κλεισω και σενα μια θεση?
Άσε Βάγγο θα 'ρθω να κλείσω μόνος μου! Μόνο να ξέρουμε πότε. Θα αναμένω εναγωνίως.
-
Δέν ξέρω γιατί αλλα η Ζ4 μου αρέσει πάρα πολύ
Μέχρι να έρθει η Spider
-
Εγώ μπορώ να φέρω ένα Type-R
Σε σχέση με τη σημασία της ροπής ή, για να το πω απλούστερα, της ευρείας και γραμμικής κατανομής της: δεν έχει σημασία σε γνωστή διαδρομή, όπου μπορείς εκ των προτέρων να επιλέξεις με τι σχέση θα κινηθείς. Παιδιά, σημασία δεν έχει η ροπή που βγάζει ο κινητήρας αλλά αυτή που φτάνει στους τροχούς. Και γιαυτό φροντίζει το κιβώτιο και το διαφορικό, και γιαυτό δεν έχουν νόημα (αν και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο) οι στάνταρ μετρήσεις ρεπριζ '50-80 με 3η' όταν στο ένα αυτοκίνητο η 3η έχει τελική σχέση 4,9 και στο άλλο (ενδεχομένως 6άρι) 7,2. Ξέρει τι κάνει η Honda όταν βάζει αυτά τα κιβώτια και αυτά τα διαφορικά στα αυτοκίνητά της, μειώνει το εγγενές τους μειονέκτημα της μέτριας κατανομής ροπής και τα σχετικά 'σκαλοπάτια' (αντιθέτως 6άρια κιβώτια σε Turbo όπως το S3 πχ. είναι καθαρά marketing κόλπα).
Ομως το μειονέκτημα που προκύπτει από αυτή την επιλογή είναι η φιλικότητα σε ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Και με το S2000 και με το Type-R (σε μικρότερο βαθμό) κάθε 'αφημα' (χμμμ... μήπως κλείνει η ρημάδα η στροφή στο βουνό ?), κάθε δισταγμός (χμμμ.. μήπως είναι κοντά αυτός που έρχεται από απέναντι ?) στοιχίζει σε χρόνο και δυσκολεύει τη ζωή σου. There is no free lunch και τα 240/200 άλογα ατμόσφαιρα δίλιτρη έρχονται με συμβιβασμούς στον τομέα αυτό.
Αυτός είναι και ο λόγος που ασχολήθηκα μόνο με τη χαρτογράφηση του κινητήρα του Type-R, να τον κάνω γραμμικότερο, χωρίς 'σκαλοπάτι' (άσχετα αν στην πορεία τσίμπησε και 12 αλογάκια στον τροχό να κάνω το κατά τ΄ άλλα καταπληκτικό αυτό αυτοκίνητο πιο φιλικό και ομοιογενές στον άγνωστο δρόμο.
Μην κοιτάτε λοιπόν μόνο τα απόλυτα νούμερα (ιδίως το 0-400: δεν αποδεικνύει τίποτα) αλλά τη γενικότερη εικόνα του αυτοκινήτου. Ναι, ο χρόνος σε μία πίστα είναι ό,τι ενδεικτικότερο έχουμε. Αλλά δεν δείχνει πάντα την αλήθεια για την κατάσταση στον 'έξω κόσμο' και εκεί πιστεύω πως ένα S2K δεν έχει καμία τύχη σε σχέση με μία Z4 3.0 (σωστός ο Pakos M, έχει σημασία το ό,τι συγκρίνουμε ένα δίλιτρο με ένα τρίλιτρο...). Φυσικά για το 2.2 ή και το 2.5 νομίζω δεν τίθεται θέμα.
-
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
Εγω μπορώ να φέρω ενα MR2 και ένα vti...???
Πως θα το κάνεις αυτό;
Ούτε με τα ποδήλατα δεν το καταφέρναμε -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εγώ μπορώ να φέρω ένα Type-RΣε σχέση με τη σημασία της ροπής ή, για να το πω απλούστερα, της ευρείας και γραμμικής κατανομής της: δεν έχει σημασία σε γνωστή διαδρομή, όπου μπορείς εκ των προτέρων να επιλέξεις με τι σχέση θα κινηθείς. Παιδιά, σημασία δεν έχει η ροπή που βγάζει ο κινητήρας αλλά αυτή που φτάνει στους τροχούς. Και γιαυτό φροντίζει το κιβώτιο και το διαφορικό, και γιαυτό δεν έχουν νόημα (αν και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο) οι στάνταρ μετρήσεις ρεπριζ '50-80 με 3η' όταν στο ένα αυτοκίνητο η 3η έχει τελική σχέση 4,9 και στο άλλο (ενδεχομένως 6άρι) 7,2. Ξέρει τι κάνει η Honda όταν βάζει αυτά τα κιβώτια και αυτά τα διαφορικά στα αυτοκίνητά της, μειώνει το εγγενές τους μειονέκτημα της μέτριας κατανομής ροπής και τα σχετικά 'σκαλοπάτια' (αντιθέτως 6άρια κιβώτια σε Turbo όπως το S3 πχ. είναι καθαρά marketing κόλπα).
Ομως το μειονέκτημα που προκύπτει από αυτή την επιλογή είναι η φιλικότητα σε ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Και με το S2000 και με το Type-R (σε μικρότερο βαθμό) κάθε 'αφημα' (χμμμ... μήπως κλείνει η ρημάδα η στροφή στο βουνό ?), κάθε δισταγμός (χμμμ.. μήπως είναι κοντά αυτός που έρχεται από απέναντι ?) στοιχίζει σε χρόνο και δυσκολεύει τη ζωή σου. There is no free lunch και τα 240/200 άλογα ατμόσφαιρα δίλιτρη έρχονται με συμβιβασμούς στον τομέα αυτό.
Αυτός είναι και ο λόγος που ασχολήθηκα μόνο με τη χαρτογράφηση του κινητήρα του Type-R, να τον κάνω γραμμικότερο, χωρίς 'σκαλοπάτι' (άσχετα αν στην πορεία τσίμπησε και 12 αλογάκια στον τροχό να κάνω το κατά τ΄ άλλα καταπληκτικό αυτό αυτοκίνητο πιο φιλικό και ομοιογενές στον άγνωστο δρόμο.
Μην κοιτάτε λοιπόν μόνο τα απόλυτα νούμερα (ιδίως το 0-400: δεν αποδεικνύει τίποτα) αλλά τη γενικότερη εικόνα του αυτοκινήτου. Ναι, ο χρόνος σε μία πίστα είναι ό,τι ενδεικτικότερο έχουμε. Αλλά δεν δείχνει πάντα την αλήθεια για την κατάσταση στον 'έξω κόσμο' και εκεί πιστεύω πως ένα S2K δεν έχει καμία τύχη σε σχέση με μία Z4 3.0 (σωστός ο Pakos M, έχει σημασία το ό,τι συγκρίνουμε ένα δίλιτρο με ένα τρίλιτρο...). Φυσικά για το 2.2 ή και το 2.5 νομίζω δεν τίθεται θέμα.
Συμφωνω απολυτα σε ολα μαζι σου, με καλυψες πληρως!!
-
Αν σου αρέσει η πολεμική ατμόσφαιρα: S2000.
Αν προτιμάς την κυριλάτη και ροπατη βόλτα: Z4.
Για μενα, S2000.
Z4 231bhp και δεν εχει μπλοκε πισω; Που ξανακούστηκε αυτο; Ντροπη για την BMW...
-
Σε ότι αφορά τις ρεπριζ:
Μελετώντας τα διαγράμματα ροπής των δύο κινητήρων παρατηρούμε οτι στο Honda η ροπή απλώνει από πολύ χαμηλές στροφές έως πολύ υψηλές, αντίθετα στον 3.0l της BMW η ροπή έχει το κλασικό σχήμα καμπάνας, έχοντας βέβαια υψηλότερη μέγιστη τιμή στις μεσαίες.
Αν συμπεριλάβουμε το πλεονέκτημα του Honda λόγω του μικρότερου βάρους του και του κοντύτερου διαφορικού χάρι στην ευστροφία του κινητήρα του καταλήγουμε στα εξής:
Το Ηοnda έχει καλύτερες ρεπρίζ στις χαμηλές και υψηλές στροφές.
-
Ειδικά για τις χαμηλές στροφές, σε κόβω πολύ, μα πολύ χλωμό
-
ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ 2 ΑΥΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ,ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΔΙΛΙΤΡΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.Η Ζ4 ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΥΡΙΛΑΤΟ ROADSTER ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΝΩ ΤΟ S ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Ζ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΣΩΝ ΕΥΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΤΑΝΤΑΡ ,ΠΡΑΓΜΑ OMΩΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ Β.Μ.W.. ΨΗΦΙΖΩ S ΔΑΓΚΩΤΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ,ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑΝ.ΜΟΝΑΔΙΚΟ ,ΘΑ ΕΛΕΓΑ,ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΕΣΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΥΝΕΛ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΟΤΑΝ ΤΟ VTEC ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ!!ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ,ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.
-
guess again...
120-140 χλμ./ώρα με 6η σχέση
S2000: 7,7 δλ
Z4: 5,2 δλ60-120 χλμ./ώρα με 6η σχέση
S2000:17,2 δλ
Z4:17,2 δλ -
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
Σε ότι αφορά τις ρεπριζ:Μελετώντας τα διαγράμματα ροπής των δύο κινητήρων παρατηρούμε οτι στο Honda η ροπή απλώνει από πολύ χαμηλές στροφές έως πολύ υψηλές, .
οοοο!!!
.....
Το Ηοnda έχει καλύτερες ρεπρίζ στις χαμηλές και υψηλές στροφές.ααααα!!!
BMW Z4 OR HONDA S2000