-
σβηνετε τον skullone που γραφει στο τοπικ του αυτοκινητου που εχει (ειμαι σιγουρος οτι θα ηταν οντως εριστικος, δεν ειναι αυτο το θεμα), αλλα επιτρεπετε στους γερμανοφιλους φλεϊμακηδες να τρολλαρουν στα ιταλικα θεματα . προσωπικα σπανιως γραφω στην κατηγορια 'κατασκευαστες κ μοντελα' κ δεν με πολυνοιαζει για να ειμαι ειλικρινης, αλλα οπως παει το πραγμα θα μεινουν 5-6 ατομα groupies του φαου βε να γραφουν εδω περα σταθερα, και θα'ρχεται και κανας νεος να ρωτησει 'τι αμαξι να παρω' και θα ακουει συμβουλες απ'τους φανατικους που θα'χουν μεινει.
Συγγνωμη αλλα σ'αυτο το τοπικ δεν μπηκα για να διαβασω το τρολλαρισμα (ενταξει, ας υπαρχει, χρειαζεται σε καθε φορουμ, αλλα οχι να ειναι ΚΥΡΙΩΣ τρολλαρισμα) αλλα θα προτιμουσα να διαβασω τις αποψεις του skullone που ειναι δικο του το αυτοκινητο. ελεος πια ρε παιδια -
Ο χρήστης skye έγραψε:
σβηνετε τον skullone που γραφει στο τοπικ του αυτοκινητου που εχει (ειμαι σιγουρος οτι θα ηταν οντως εριστικος, δεν ειναι αυτο το θεμα), αλλα επιτρεπετε στους γερμανοφιλους φλεϊμακηδες να τρολλαρουν στα ιταλικα θεματα . προσωπικα σπανιως γραφω στην κατηγορια 'κατασκευαστες κ μοντελα' κ δεν με πολυνοιαζει για να ειμαι ειλικρινης, αλλα οπως παει το πραγμα θα μεινουν 5-6 ατομα groupies του φαου βε να γραφουν εδω περα σταθερα, και θα'ρχεται και κανας νεος να ρωτησει 'τι αμαξι να παρω' και θα ακουει συμβουλες απ'τους φανατικους που θα'χουν μεινει.
Συγγνωμη αλλα σ'αυτο το τοπικ δεν μπηκα για να διαβασω το τρολλαρισμα (ενταξει, ας υπαρχει, χρειαζεται σε καθε φορουμ, αλλα οχι να ειναι ΚΥΡΙΩΣ τρολλαρισμα) αλλα θα προτιμουσα να διαβασω τις αποψεις του skullone που ειναι δικο του το αυτοκινητο. ελεος πια ρε παιδιατι λες τωρα και εσυ....παντωγνωστες ολοι.βασιλικο σοι ειναι τα φαου βε και το υπολοιπο γκρουπ.δεν υπαρχουνε αλλα αυτοκινητα σημερα.
-
Ο χρήστης Βασίλης1 έγραψε:
Αν και δεν μπόρεσε κανενας να μου απαντήσει πριν κάποια ποστ για το αν τελικά υπάρχει χρέωση για τα μεταφορικά με την Lancia (ειχε προφανώς μεγαλύτερη ουσία η κουβέντα περι καπουλίων),αναφέρω ότι ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΩΡΕΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΔΕΛΤΑ 1,9MJT PLATINO ΚΑΙ ΕΧΩ ΧΑΖΕΨΕΙμε 40 κιλά ροπή και 100 άλογα ανά λίτρο και ποιος δε θα είχε χαζέψει? + το ότι είναι Lancia
Kαλοτάξιδη
-
Αν και δεν μπόρεσε κανενας να μου απαντήσει πριν κάποια ποστ για το αν τελικά υπάρχει χρέωση για τα μεταφορικά με την Lancia (ειχε προφανώς μεγαλύτερη ουσία η κουβέντα περι καπουλίων),αναφέρω ότι ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΩΡΕΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΔΕΛΤΑ 1,9MJT PLATINO ΚΑΙ ΕΧΩ ΧΑΖΕΨΕΙΚαλοριζικο καλοταξιδο φιλε!!!Πολλα και ασφαλοι χιλιομετρα!!!!! Ποσα αλογα βγαζει αυτο??
-
βλέποντας και την περιοχή σου (ΧΑΝΙΑ) εκει ημουν μέχρι προχθες το βραδυ διακοπές ,με την μηχανή, και εκει με ενημερωσαν ότι το αμάξι ηρθε (εναμιση μηνα νωριτερα και πρόλαβα και την μειωση του τέλους).
ευχαριστω για τις ευχέςΚαλορίζικο...
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Αν και δεν μπόρεσε κανενας να μου απαντήσει πριν κάποια ποστ για το αν τελικά υπάρχει χρέωση για τα μεταφορικά με την Lancia (ειχε προφανώς μεγαλύτερη ουσία η κουβέντα περι καπουλίων),αναφέρω ότι ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΩΡΕΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΔΕΛΤΑ 1,9MJT PLATINO ΚΑΙ ΕΧΩ ΧΑΖΕΨΕΙ
Καλοριζικο καλοταξιδο φιλε!!!Πολλα και ασφαλοι χιλιομετρα!!!!! Ποσα αλογα βγαζει αυτο??
190 άλογα και νομίζω 41 χιλιογραμμόμετρα ροπής... Αλλά περιμένουμε τώρα τον δίλιτρο ντίζελ στην πιο ισχυρή του έκδοση (200+ άλογα και πάνω από 41 χιλιογραμμόμετρα ροπής), ο οποίος θα αντικαταστήσει τον 1900άρη.
-
O νέος δίλιτρος ντήζελ θα βγάζει γύρω στα 220 άλογα αλλά θα αργήσει να μπει.Μάλλον θα μπει πρώτα στη Milano.
Ο 1.900 , αν και παλαιότερος , νομίζω συμφέρει για το δικό μας φορολογικό σύστημα.
Τώρα τελευταία όταν περνάω από λακούβες ακούω από πίσω ένα ελαφρύ ήχο σα σφύριγμα............δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να είναι -
Σου σφυρανε προστυχα οι περαστικοι οταν βλεπουν το αμαξι...
-
Είμαι νέος κάτοχος Delta Oro 120hp.. Καμιά συμβουλή για χαμηλή κατανάλωση? Επειδή πρώτη φορά οδηγάω με 6 ταχύτητες, στα πόσα km/h είναι καλό να βάζεις την 6η?
Τα τέλη κυκλοφορίας πόσο θα βγούνε, έχει πληρώσει ήδη κάποιος?
Ευχαριστώ! -
Τέλη κυκλοφορίας 194 Ευρώ.
Ταχύτητες αλλάζεις ανάλογα με τις απαιτήσεις σε ισχύ, την καμπύλη ροπής και τις στροφές του κινητήρα. Στο T-Jet που έχει ροπή απο χαμηλά μπορείς να αλλάζεις και στις 2500 σε πολύ χαλαρή οδήγηση.
-
Βαλε να βλεπεις την στιγμιαια καταναλωση στην οθονη ,θα σε βοηθησει πολυ στο να οδηγας οικονομικα.
-
Ο χρήστης ribo7 έγραψε:
Είμαι νέος κάτοχος Delta Oro 120hp.. Καμιά συμβουλή για χαμηλή κατανάλωση? Επειδή πρώτη φορά οδηγάω με 6 ταχύτητες, στα πόσα km/h είναι καλό να βάζεις την 6η?Όταν σου 'τελειώσει' από στροφές η 5η ή όταν θες να πας πιο 'χαλαρά' με σχετικά υψηλές ταχύτητες. Θα δεις, δε θα δυσκολευτείς. Συμβουλέψου το στροφόμετρο και νιώσε το πώς ανταποκρίνεται το αυτοκίνητο στο γκάζι με κάθε σχέση.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τέλη κυκλοφορίας 194 Ευρώ.Σίγουρο αυτό? Γιατί στο http://www.enet.gr/?i=portofoli.el.home&id=66114 βγάζει 184 ευρώ για 1368 cc.
Αν υπολογίσεις και την εξαγγελία της κυβέρνησης ότι πάνω από τα 140 γρ. ρύπων θα πληρώνεις 2-3 ευρώ το γραμμάριο, με τα μεικτού κύκλου 156 γρ. της D βγαίνει τουλάχιστον 216 ευρώ.Παίδες, εχω να εξομολογηθώ κάτι. Το έχω καψουρευτεί. Τόσο, ώστε έκατσα και διάβασα όλες τις 176 σελίδες εδώ και τις 253 στο alfisti, γι'αυτό please περιορίστε λίγο το άσχετο ποστάρισμα. Σόρρυ αλλά και θενξ για τις άπειρες πληροφορίες που αποκόμμισα διαβάζοντας σας, που πρέπει να πω δεν βρήκα άλλο τέτοιο γκρουπ ανθρώπων με όρεξη να δώσουν πληροφορίες για το κάρο που θα γράψω τώρα.
Λοιπόν, είμαι ανάμεσα στην Delta 1.4 ORO 120hp και στο Audio A3 Sportback 1.4 AMBIENTE 125hp 6-ταχ.
Πήγα στις μάγισσες και χαρτορίχτες(πωλητές αυτοκινήτων) και μου δίνουν:
για την D με extra διχρωμία, μέχρι τέλος αυγούστου -1900ε έκπτωση, δώρο xenon, parking sensors και συναγερμο, σύνολο 20.800ε.
για το Α3 λευκό με extra διζωνικό κλιμα και mp3, δώρο parking sensors και συναγερμό, σύνολο 28.000ε.Τα μετράω, τα υπολογίζω και βλέπω ότι οικονομικά τουλάχιστον, ακόμα και με την μειωμένη κατανάλωση και τέλη του A3, πάλι μου βγαίνει ακριβότερο το A3 κατά 3.000-4.000ε σε βάθος χρόνου 10 ετών, χωρίς να υπολογίσω σέρβις και συντήρηση που τα φαντάζομαι και για τα δύο τσιμπημέννα.
Το μόνο που με κρατάει για να μην πάρω την D είναι ο ογκος της και ο μελλοντικός δακτύλιος-free του Α3 με τα 137 γρ. ρύπων που έχει και είναι σημαντικό για μένα που δουλεύω κέντρο.
Αν εξαιρέσουμε τον δακτύλιο, ο όγκος της D είναι απαγορευτικός για πάρκινγκ στην Αθήνα? Εδώ πρέπει να πω ότι είμαι συνηθισμένος σε αμαξι όγκου ισοδύναμου του Α3, 4.3μ * 1,7μ.
ααα, μπήκα στο εκθεσιακό Delta και κόντεψα να πάθω κλειστοφοβία. Μου φάνηκε πολυ στενόχωρο για τον οδηγό και το τιμόνι πολύ ψηλά(είμαι 1.85μ). Δεν ξέρω, μπορεί πριν 16 χρόνια τα αμάξια να τα έφτιαχναν για γίγαντες, αλλά τα καινούρια μου φαίνονται μικρά. Το κάθισμα μου φάνηκε καλό, αντίθετα με του Α3 που με πίεζε στα καπούλια.
-
Έχεις δίκιο, 184 ήθελα να γράψω και εκ παραδρομής έγραψα 194. Όσο για το CO2 δεν είναι τίποτα σίγουρο ακόμα. Πάρε το αυτοκίνητο που γουστάρεις! Τα 4.5 μέτρα για τα στενά και το παρκάρισμα είναι ένα πρόβλημα αλλά στις κεντρικές αρτυρίες δεν δημιουργούν πρόβλημα.
-
@mapsixo,
follow your heart!
οσο και να ψαχνεις τα φορουμ βλαβες δεν θα βρεις για την δ,οποτε κανε υτο που λεει η καρδια. -
Έχουν 7Κ διαφορά αυτά η Delta με το Α3;
Πολλά, πάρα πολλά λεφτά και δεν νομίζω πως υπάρχει σοβαρός λόγος!
Η είσοδος στον δακτύλιο είναι σίγουρα ο σοβαρότερος, αλλά με τέτοια διαφορά, μπορείς να ...μπουκάρεις όποτε θέλεις και να σε γράψουν και θα σου μείνουν και ρέστα!Πάρε το φθηνότερο, αφού μάλλον σου αρέσει περισσότερο και ξέχνα τους πράσινους δακτυλίους. Μπορεί και να μην εφαρμοστεί. Αν πάλι θέλεις να το παίξεις σίγουρα, πήγαινε σε κάποια άλλη λύση, πχ το Golf, είναι ΠΟΛΛΑ τα λεφτά (και στο λέω εγώ που μ' αρέσει πολύ το Α3 Sportback και είναι στις πιθανές μου επιλογές, αν το βρω μεταχειρισμένο όπως το θέλω... ).
-
ποια 7Κ??? 3-4 ειπε το παιδι και καλα θα κανει φυσικα να παρει το γερμανικο. καλυτερο μοτερ καλυτερη εμφανιση (συνεχιζει να θυμιζει κανονικο αυτοκινητο σε σχεση με το πολυμοσρφικο διαστημοπλοιο) καλυτερη αναρτηση.
επισης διατηρει τον ογκο , μηκος , βαρος ενος μικρομεσαιου και δεν ακροβατει αναμεσα σε 2 κατηγοριες για να καλυψει την μη υπαρξη μεσαιου της lancia. αυτο φυσικα θα εχει και αμεση επιπτωση στις επιδοσεις..αν και μετα απο πιο εκτενη μελετη του εσωτερικου του golf 6 (μιας και το πηρε φιλος) , δεν ξερω κατα ποσο αξιζει τα περισσοτερα χρηματα το Α3
ΥΓ οσο για την μη υπαρξη ζημιων που λεει ο limited one μην ξεχναμε και ποσα (λιγα) κυκλοφορουν στην αγορα μας.. αν μεσα στους 20-30 (και πολυ λεω) κατοχους που συμμετεχουν σε fora ειχαμε προβληματα , τοτε δε θα ταν και πολυ καλα τα πραγματα
ΥΓ2 αν πας σε vag εχε το νου σου για το 7αρι dsg , καποιοι κατοχοι παραπονιουνται για θορυβους..
δεν ξερω αν ειναι οντως προβημα ή της φαντασιας τους , απλα εχε το νου σου -
Εγω απ αυτα που διαβασα καταλαβα οτι θες τη delta και ψαχνεις να βρεις λογους να την απορριψεις με κριτηριο οτι το αλλο ειναι audi, το εχει παρει περισσοτεροσ κοσμος κτλ..Εγω θα επαιρνα τη delta ασυζητιτι..Κορυφαια μεσα εξω,σημαντικα φθηνοτερη, πιο ξεχωριστη...Επισης τα +7κ στην τιμη αγορας δε τα δικαιολογει επουδενι το a3, ενω ακομα και αν ισχυσουν τα μετρα παλι ακριβο πολυ μου βγαινει μονο απο καταναλωση και τελη..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ποια 7Κ??? 3-4 ειπε το παιδι και καλα θα κανει φυσικα να παρει το γερμανικο. καλυτερο μοτερ **καλυτερη εμφανιση **(συνεχιζει να θυμιζει κανονικο αυτοκινητο σε σχεση με το πολυμοσρφικο διαστημοπλοιο) καλυτερη αναρτηση.
επισης διατηρει τον ογκο , μηκος , βαρος ενος μικρομεσαιου και δεν ακροβατει αναμεσα σε 2 κατηγοριες για να καλυψει την μη υπαρξη μεσαιου της lancia. αυτο φυσικα θα εχει και αμεση επιπτωση στις επιδοσεις..αν και μετα απο πιο εκτενη μελετη του εσωτερικου του golf 6 (μιας και το πηρε φιλος) , δεν ξερω κατα ποσο αξιζει τα περισσοτερα χρηματα το Α3
ΥΓ οσο για την μη υπαρξη ζημιων που λεει ο limited one μην ξεχναμε και ποσα (λιγα) κυκλοφορουν στην αγορα μας.. αν μεσα στους 20-30 (και πολυ λεω) κατοχους που συμμετεχουν σε fora ειχαμε προβληματα , τοτε δε θα ταν και πολυ καλα τα πραγματα
ΥΓ2 αν πας σε vag εχε το νου σου για το 7αρι dsg , καποιοι κατοχοι παραπονιουνται για θορυβους..
δεν ξερω αν ειναι οντως προβημα ή της φαντασιας τους , απλα εχε το νου σουΠως τα λες έτσι αβίαστα αυτά τα πράγματα βρε παιδάκι μου?? Για το Sportback δεν μιλάμε?? Απλά γελάω με το αμάξι ειδικά σε κατάσταση S3...Ενώ το Α3 το 3d είναι μια χαρά (έξω τουλάχιστον) το άλλο είναι σαν μελιτζάνα με ρόδες!
-
Ο χρήστης mapsixo έγραψε:
Λοιπόν, είμαι ανάμεσα στην Delta 1.4 ORO 120hp και στο Audio A3 Sportback 1.4 AMBIENTE 125hp 6-ταχ.
Πήγα στις μάγισσες και χαρτορίχτες(πωλητές αυτοκινήτων) και μου δίνουν:
για την D με extra διχρωμία, μέχρι τέλος αυγούστου -1900ε έκπτωση, δώρο xenon, parking sensors και συναγερμο, σύνολο 20.800ε.
για το Α3 λευκό με extra διζωνικό κλιμα και mp3, δώρο parking sensors και συναγερμό, σύνολο 28.000ε.Τα μετράω, τα υπολογίζω και βλέπω ότι οικονομικά τουλάχιστον, ακόμα και με την μειωμένη κατανάλωση και τέλη του A3, πάλι μου βγαίνει ακριβότερο το A3 κατά 3.000-4.000ε σε βάθος χρόνου 10 ετών, χωρίς να υπολογίσω σέρβις και συντήρηση που τα φαντάζομαι και για τα δύο τσιμπημέννα.
Το μόνο που με κρατάει για να μην πάρω την D είναι ο ογκος της και ο μελλοντικός δακτύλιος-free του Α3 με τα 137 γρ. ρύπων που έχει και είναι σημαντικό για μένα που δουλεύω κέντρο.
Αν εξαιρέσουμε τον δακτύλιο, ο όγκος της D είναι απαγορευτικός για πάρκινγκ στην Αθήνα? Εδώ πρέπει να πω ότι είμαι συνηθισμένος σε αμαξι όγκου ισοδύναμου του Α3, 4.3μ * 1,7μ.
ααα, μπήκα στο εκθεσιακό Delta και κόντεψα να πάθω κλειστοφοβία. Μου φάνηκε πολυ στενόχωρο για τον οδηγό και το τιμόνι πολύ ψηλά(είμαι 1.85μ). Δεν ξέρω, μπορεί πριν 16 χρόνια τα αμάξια να τα έφτιαχναν για γίγαντες, αλλά τα καινούρια μου φαίνονται μικρά. Το κάθισμα μου φάνηκε καλό, αντίθετα με του Α3 που με πίεζε στα καπούλια.
Τα δωρα που σου ανεφεραν και στις 2 περιπτωσεις μυριζομαι οτι ειναι aftermarket και να μην τα παρεις... απλα να ζητησεις εξτρα εκπτωση. Τα Xenon στην Delta κανουν 700€ και σε περιπτωση που την επιλεξεις να τα βαλεις στην λιστα σου (εν αναγκη βγαλε την δικχρωμια)
Απο εκει και περα ο 120αρις tjet ειναι ποιο ψυχωμενος απο τον αντιστοιχο του VAG, αλλα εχει να αντιμετωπισει μεγαλυτερο βαρος! Οι tjet και τα λοιπα μηχανικα μερη της Delta ως τωρα εχουν αποδειχθει αξιοπιστα... αλλωστε μην ξεχναμε πως τα ιδια φορανε σε ολο το Gruppo οποτε εχουμε μια καλη εικονα του τι γινεται.
Σχετικα με την θεση οδηγου... ειμαστε στο ιδιο υψος σχεδον... χμμμ... δεν παρατηρησα κανενα στριμωγμα, και το υψος του τιμονιου ρυθμιζεται πληρως... το βρισκω δυσκολο ειδικα να το βρηκες να καθεται πολυ ψηλα! Ρυθμισες καθολου το τιμονι και το καθισμα στα μετρα σου?
Εφοσον το μηκος της Delta δεν σε επηρεαζει πολυ (αυτο εσυ θα πρεπει να το κρινεις, αναλογα που κινεισαι, ποσο στριμοκωλο ειναι το παρκαρισμα κλπ) τοτε σαφως θα πας για Delta, γιατι ειναι καινουργια, ειναι κουκλαρα, δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο το Α3.
Καλα βεβαια, ειδικα με τα λεφτα που ζητανε στην Audi ... χτυπας μια Delta με τον 200αρι και το αυτοματο... και εισαι
Lancia Delta 2008