Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τέλη κυκλοφορίας 194 Ευρώ.
Σίγουρο αυτό? Γιατί στο http://www.enet.gr/?i=portofoli.el.home&id=66114 βγάζει 184 ευρώ για 1368 cc.
Αν υπολογίσεις και την εξαγγελία της κυβέρνησης ότι πάνω από τα 140 γρ. ρύπων θα πληρώνεις 2-3 ευρώ το γραμμάριο, με τα μεικτού κύκλου 156 γρ. της D βγαίνει τουλάχιστον 216 ευρώ.
Παίδες, εχω να εξομολογηθώ κάτι. Το έχω καψουρευτεί. Τόσο, ώστε έκατσα και διάβασα όλες τις 176 σελίδες εδώ και τις 253 στο alfisti, γι'αυτό please περιορίστε λίγο το άσχετο ποστάρισμα. Σόρρυ αλλά και θενξ για τις άπειρες πληροφορίες που αποκόμμισα διαβάζοντας σας, που πρέπει να πω δεν βρήκα άλλο τέτοιο γκρουπ ανθρώπων με όρεξη να δώσουν πληροφορίες για το κάρο που θα γράψω τώρα.
Λοιπόν, είμαι ανάμεσα στην Delta 1.4 ORO 120hp και στο Audio A3 Sportback 1.4 AMBIENTE 125hp 6-ταχ.
Πήγα στις μάγισσες και χαρτορίχτες(πωλητές αυτοκινήτων) και μου δίνουν:
για την D με extra διχρωμία, μέχρι τέλος αυγούστου -1900ε έκπτωση, δώρο xenon, parking sensors και συναγερμο, σύνολο 20.800ε.
για το Α3 λευκό με extra διζωνικό κλιμα και mp3, δώρο parking sensors και συναγερμό, σύνολο 28.000ε.
Τα μετράω, τα υπολογίζω και βλέπω ότι οικονομικά τουλάχιστον, ακόμα και με την μειωμένη κατανάλωση και τέλη του A3, πάλι μου βγαίνει ακριβότερο το A3 κατά 3.000-4.000ε σε βάθος χρόνου 10 ετών, χωρίς να υπολογίσω σέρβις και συντήρηση που τα φαντάζομαι και για τα δύο τσιμπημέννα.
Το μόνο που με κρατάει για να μην πάρω την D είναι ο ογκος της και ο μελλοντικός δακτύλιος-free του Α3 με τα 137 γρ. ρύπων που έχει και είναι σημαντικό για μένα που δουλεύω κέντρο.
Αν εξαιρέσουμε τον δακτύλιο, ο όγκος της D είναι απαγορευτικός για πάρκινγκ στην Αθήνα? Εδώ πρέπει να πω ότι είμαι συνηθισμένος σε αμαξι όγκου ισοδύναμου του Α3, 4.3μ * 1,7μ.
ααα, μπήκα στο εκθεσιακό Delta και κόντεψα να πάθω κλειστοφοβία. Μου φάνηκε πολυ στενόχωρο για τον οδηγό και το τιμόνι πολύ ψηλά(είμαι 1.85μ). Δεν ξέρω, μπορεί πριν 16 χρόνια τα αμάξια να τα έφτιαχναν για γίγαντες, αλλά τα καινούρια μου φαίνονται μικρά. Το κάθισμα μου φάνηκε καλό, αντίθετα με του Α3 που με πίεζε στα καπούλια.