-
Καλησπέρα, φουλάρω με βενζίνη το βάζω μπροστά και μετά από λίγο check engine σταθερά αναμμένο, το πορτοκαλί. Δεν παρατήρησα κάτι στην απόδοση κτλ. Έχει τύχει σε κανέναν; Μήπως το κάνει και όταν η μπαταρία βρίσκεται στα τελευταία της; Είναι από το 2016 στο αυτοκίνητο, εγώ το πήρα το 2020. Αλλά το κινώ πάντα εκτός πόλης. Έβαλα καθαριστικό - βελτιωτικό βενζίνης και μετά 100άρα, καμιά 30αριά λίτρα, αλλά το λαμπάκι παραμένει αναμμένο. Δεν ακούγεται κάτι περίεργο από τον κινητήρα. Κάνας αισθητήρας να κόλλησε; Δίνω λεφτά για άχρηστα πράγματα και ένα διαγνωστικό απλό να έχω δεν μερίμνησα να πάρω.
-
Κακής ποιότητας καύσιμο, μολις κάψει το μαζούτ και αφού το γεμίσεις με καλής ποιότητας θα σβήσει.
-
'Η πας σε ενα συνεργειο της γειτονιας σου (αν δεν θες επισημο) να στο κουμπωσει στο διαγνωστικο να τελειωνεις.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
Τελικά ήταν ένα σφάλμα P0220, ο αισθητήρας του MAP, κάτι συνέβη με την πίεση δηλαδή.
Όλα καλά.
-
-
Ποπό αυτό το bravo τι χρεπι
-
@chris__7 said in Fiat Bravο 2007:
Το έχει ένας φίλος αλλά με τον δυνατό κινητήρα. Τα τελευταία 5 χρόνια τα έχει αλλάξει όλα (το μοτέρ όμως δουλεύει ρολόι). Του έχει πιει το αίμα αλλά....
-
@ilias-a said in Fiat Bravο 2007:
@stal1n said in Fiat Bravο 2007:
P0220
P0220 δηλωνει βλαβη στο πεταλι γκαζιου, οχι τον μαπ.
Μια χαρά δουλεύει το γκάζι, μπορεί να ήταν τυχαίο γεγονός. Αυτό το σφάλμα το δίνει και για MAP αισθητήρα. Anyway.
-
@chris__7 said in Fiat Bravο 2007:
Ναι ε;
Δεν είναι Γιαπωνέζικος και Γερμανικός κουβάς πάντως.
Εγώ για Giulietta Diesel πήγαινα, αλλά όλες ήταν σε άθλια κατάσταση εδώ στην Ελλάδα. Ταλαιπωρημένοι κινητήρες, επειδή βάζανε άθλιο καύσιμο. Με κέρδισε το Bravo και στην εμφάνιση στο τέλος, βέβαια λόγω έκδοσης.
Τώρα έχει 210.000 χιλιόμετρα, τα 55.000 δικά μου, όλα εκτός πόλης, μέσα σε 4.5 χρόνια. Έχει 170 άλογα και περίπου 27 κιλά ροπής με πρόγραμμα εννοείται χωρίς να αλλαχτεί κάτι άλλο, μόνο η τουρμπίνα (από VL37 σε VL36) και δεν έχει εμφανίσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Στις αρχές του έπινα το αίμα, σταθερά 190+ χιλιόμετρα στην Εθνική. Έχω κάνει Αθήνα - Λάρισα σε 2:05.
Εννοείται δεν καίει λάδι σταγόνα. Ο T-Jet είναι από τους πιο ανθεκτικούς κινητήρες. Έχω πάει Λάρισα - Αθήνα με cruise control με 110 χλμ/ω και έχω γυρίσει χωρίς να ξαναβάλω καύσιμο.
Γούστα είναι αυτά βέβαια. Πάντα Ιταλικό. Φθηνά γνήσια ανταλλακτικά ακόμα και από Ιταλία.
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω το Bravo 2.0 Multijet 16V 165 CV στην έκδοση Emotion (Emotion είναι και το δικό μου, πλουσιότερη έκδοση από το Sport, αισθητήρες φωτός, βροχής, παρκαρίσματος μπροστά, και πιο μαλακή ανάρτηση για ταξίδια). Θα το έπαιρνα με κλειστά μάτια.
-
P0240 sorry!
Μπέρδεψα τα error codes!
-
Παλικάρια καλησπέρα .
Βρήκα bravo tjet 120 με αρκετά χιλιόμετρα (300.000) αλλά σε καλή τιμή και σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά . Προέρχομαι από φουλ αξιόπιστο αλμερα n15 αέριο . Το παλικάρι μου είπε ότι καίει λίγο λάδι . Δεν με πειράζει να το κάνω επισκευή και ουσιαστικά να έχω ένα καλό μοτέρ . Ποια είναι η γνώμη σας; . Διάβασα μερικές σελίδες για τα κλασσικά προβλήματα ( κλιματισμός ημιαξόνια κτλ ) Γενικά απο ότι κατάλαβα είναι αξιόπιστο μοτέρ- αυτοκίνητο . Στέκει η αγορά του το 2024 ; Υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να το κάνω αέριο .
Θεσσαλονίκη υπάρχει κάνανε καλό συνεργείο για φιατ να πάω να το ελέγξω ; -
Πού το πέτυχες αυτό το κελεπούρι βρε τυχερέ;
-
@panjoss said in Fiat Bravο 2007:
Παλικάρια καλησπέρα .
Βρήκα bravo tjet 120 με αρκετά χιλιόμετρα (300.000) αλλά σε καλή τιμή και σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά . Προέρχομαι από φουλ αξιόπιστο αλμερα n15 αέριο . Το παλικάρι μου είπε ότι καίει λίγο λάδι . Δεν με πειράζει να το κάνω επισκευή και ουσιαστικά να έχω ένα καλό μοτέρ . Ποια είναι η γνώμη σας; . Διάβασα μερικές σελίδες για τα κλασσικά προβλήματα ( κλιματισμός ημιαξόνια κτλ ) Γενικά απο ότι κατάλαβα είναι αξιόπιστο μοτέρ- αυτοκίνητο . Στέκει η αγορά του το 2024 ; Υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να το κάνω αέριο .
Θεσσαλονίκη υπάρχει κάνανε καλό συνεργείο για φιατ να πάω να το ελέγξω ;Λίγο πόσο; Στα 5000 χιλιόμετρα πόσα ml; Γιατί εάν είναι κάτω από 400 ml είναι φυσιολογικό με βάση τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει ο κινητήρας. Χάνει από κάτω; Μήπως από το ψυγείο λαδιού; Γιατί μέχρι το 2012 τα συγκεκριμένα ψυγεία λαδιού στους Τ-Jet είχαν διαρροές, μετά το έλυσαν το πρόβλημα. Αέριο; Θες πολλά λεφτά για καλό σύστημα, αλλιώς δεν αξίζει. Εγώ κάνω πάνω από 17.000 χιλιόμετρα τον χρόνο, όλα εκτός πόλεως και αέριο δεν του έβαλα, γιατί θεωρώ δεν αξίζει. Έχω φίλο με Mito 155 CV με 500.000 χιλιόμετρα, το έχει από το 2008 και πετάει το μοτέρ. Μόνο τουρμπίνα άλλαξε όπως και εγώ.
-
@stal1n said in Fiat Bravο 2007:
Παλικάρια καλησπέρα .
Θεσσαλονίκη υπάρχει κάνανε καλό συνεργείο για φιατ να πάω να το ελέγξω ;Λίγο πόσο; Στα 5000 χιλιόμετρα πόσα ml; Γιατί εάν είναι κάτω από 400 ml είναι φυσιολογικό με βάση τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει ο κινητήρας. Χάνει από κάτω; Μήπως από το ψυγείο λαδιού; Γιατί μέχρι το 2012 τα συγκεκριμένα ψυγεία λαδιού στους Τ-Jet είχαν διαρροές, μετά το έλυσαν το πρόβλημα. Αέριο; Θες πολλά λεφτά για καλό σύστημα, αλλιώς δεν αξίζει. Εγώ κάνω πάνω από 17.000 χιλιόμετρα τον χρόνο, όλα εκτός πόλεως και αέριο δεν του έβαλα, γιατί θεωρώ δεν αξίζει. Έχω φίλο με Mito 155 CV με 500.000 χιλιόμετρα, το έχει από το 2008 και πετάει το μοτέρ. Μόνο τουρμπίνα άλλαξε όπως και εγώ.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου . Δεν θυμάμαι ποσο μου είχε πει ότι καίει . Όπως και να έχει θα το δει και μηχανικός και λαμαρινάς. Αν κάτι δεν μου αρέσει δεν θα το πάρω . Τα χιλιόμετρα όντως είναι πολλά αλλά επειδή έχω τρελα με την συντήρηση αν το προσέξω θα με πάει .
-
@georgemit said in Fiat Bravο 2007:
Πού το πέτυχες αυτό το κελεπούρι βρε τυχερέ;
Μην μπαίνεις στον κόπο να γράφεις μόνο για να τρολαρεις . Αν έχεις κάτι να προσφέρεις τότε γραψτο αλλιώς προσπέρασε .
-
Δε τρολαρω, απλά αμάξι τόσων ετών με 300k δε θα εμπαινα καν στον κόπο.
Προσπερναω λοιπόν. -
Παλικάρια καλησπέρα .
Θεσσαλονίκη υπάρχει κάνανε καλό συνεργείο για φιατ να πάω να το ελέγξω ;κρατα το almera, πιθανοτατα θα μπλεξεις
Fiat Bravο 2007