-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
C4-308 thp.. λιγοτερο αξιοπιστα πιθανα αλλα σε επιμερους τομεις καλυτερα, μ αρχη την καμπινα.
Το 308 το είχα δει τότε που έψαχνα (2010). Τελικά πήρα το Bravo, αλλά το 308 ήταν πολύ classy μέσα! [emoji41]
Στάλθηκε από το LG-V490 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν νομίζω ότι το Bravo υστερεί σε ποιότητα καμπίνας πάντως. Είχα και τα δύο αυτοκίνητα και διαφωνω. Επίσης δεν πιστεύω ότι τα δύο αμαξια της PSA είναι λιγότερο αξιόπιστα. Αντίθετα πιστεύω ότι το Golf είναι ένα κλικ πάνω σε απτή ποιότητα αλλά από αξιοπιστία αλλά σημαντικότερα από κόστος πιθανών ζημιών είναι σε άλλη κλάση. Πληρώνεις Golf είναι σαν να ζεις με Lamborghini!
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Δεν νομίζω ότι το Bravo υστερεί σε ποιότητα καμπίνας πάντως. Είχα και τα δύο αυτοκίνητα και διαφωνω. Επίσης δεν πιστεύω ότι τα δύο αμαξια της PSA είναι λιγότερο αξιόπιστα. Αντίθετα πιστεύω ότι το Golf είναι ένα κλικ πάνω σε απτή ποιότητα αλλά από αξιοπιστία αλλά σημαντικότερα από κόστος πιθανών ζημιών είναι σε άλλη κλάση. Πληρώνεις Golf είναι σαν να ζεις με Lamborghini!Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Ισως. Σίγουρα, ούτε κατά διάνοια πλησιάζει την καμπινα του Golf, ειδικά των σειρών 6-7.
Ομως, έχει αποδειχτεί ένα αξιόπιστο αμάξι, ενώ το Golf, προς μεγάλη μου έκπληξη, είναι ένα απίστευτα προβληματικό αμάξι. 3 φίλοι μου το έχουν:
το ένα είναι ΟΚ,
το άλλο είναι τόσο προβληματικό που η ιδιοκτήτριά του έχει απελπιστεί να τα σκάει (χοντρα) στο συνεργείο που τώρα που το καινούργιο φρούτο είναι... απώλεια ισχύος (!!!) δε θέλει με τίποτα να πάει συνεργείο,
και ο ιδιοκτήτης του τρίτου είναι ικανοποιημενος σχετικά επειδή μόνο η ταπετσαρία του ουρανού του είχε πέσει και του είχε χαλάσει και το EGR.
Αυτό είναι ένα εξαιρετικά κακό δείγμα, στα 3 αμάξια τα 2 να είναι προβληματικά. Τυχερός ήμουν που δεν με έφταναν τα φράγκα τότε, γιατί ομολογώ πως το ζαχάρωνα! [emoji15]
Στάλθηκε από το LG-V490 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τι να την κάνω την καμπίνα να είναι ας πούμε δέκα τοις εκατό πιο ποιοτική στην αίσθηση όταν κόβουν πιστόνι στα καλά καθουμενα ........μία βόλτα στο φόρουμ της μάρκας θα σας προκάλεσει τρόμο με αυτά που τραβούν τα παιδιά
-
Πιστεύω ότι το bravo είναι από τα πλέον παρεξηγημένα αυτοκίνητα καθώς ήταν ένα μεγάλο βήμα εμπρός για τη Φιατ και σίγουρα άξιζε καλύτερης τύχης στην αγορά. Πάντως τα golf εδώ και πολλά χρόνια είχαν θέματα αξιοπιστίας....τους πήρε 15 χρόνια να φτιάξουν αξιόπιστο γρύλο παραθύρων πχ. Με την είσοδο των tsi και dsg τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν. Τι να την κάνω την ποιότητα των πλαστικών αν είναι να το βλέπω φορτωμένο στην οδική κάθε τρεις και λίγο. Συμφωνώ με τον dasimo...διαβάζοντας το αντίστοιχο φόρουμ μόνο να τρομάξεις μπορείς.
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Τι να την κάνω την ποιότητα των πλαστικών αν είναι να το βλέπω φορτωμένο στην οδική κάθε τρεις και λίγο.+1
Είναι τουλάχιστον αστείο να θεωρούμε σε ένα αυτοκίνητο πρωταρχικο προτερημα τα καλά πλαστικά και να παραβλεπουμε τα μηχανικά του μειονεκτηματα...
-
Το περί ου ο λόγος bravo χαντακώθηκε από τους αντίστοιχους προγόνους του που ενώ πούλησαν αρκετά, ήταν πολύ κατώτερα των προσδοκιών (κυρίως σε θέματα αξιοπιστίας). Εγώ ας πούμε που τρελαίνομαι για Ιταλικά και μου άρεσε πολύ το bravo, δεν το υπολόγιζα καθόλου λόγω αυτών που τράβηξαν γνωστοί μου με το brava-bravo πιο πριν. Και ενώ δεν έχω στατιστικό δείγμα για την γενικότερη αξιοπιστία τους, μου είχε δημιουργηθεί αυτή η εντύπωση από τους γνωστούς μου και τελικά αυτό είναι που μένει. Ας ελπίσουμε να ανέβει στα μάτια του κοινού η fiat (κάτι που με τα τωρινά bravo, 500, panda έχει αρχίσει να το καταφέρνει δειλά δειλά) για να αυξάνεται ο ανταγωνισμός από όλες τις πλευρές προς όφελος όλων ημών των καταναλωτών.
-
Φίλος πάντως με παλιό Bravo 1.2 έχει να λέει τα καλύτερα για την αξιοπιστία! Δεν είναι στατιστικό δείγμα το 1 αυτοκίνητο, αλλά το ίδιο ισχύει και για το παραπάνω παράδειγμα. Όπως και να έχει, τα ιταλικά της τελευταίας 10ετίας είναι πολύ αξιόπιστα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Φίλος πάντως με παλιό Bravo 1.2 έχει να λέει τα καλύτερα για την αξιοπιστία! Δεν είναι στατιστικό δείγμα το 1 αυτοκίνητο, αλλά το ίδιο ισχύει και για το παραπάνω παράδειγμα. Όπως και να έχει, τα ιταλικά της τελευταίας 10ετίας είναι πολύ αξιόπιστα.Εμένα αντίθετα ο κολλητός έχει γίνει φίλος με τα μισά συνεργεία της Πάτρας.. Ιδιαίτερη προτίμηση στους ηλεκτρολογους...
-
Αυτά παθαίνει οποίος πηγαίνει σε πολλούς ηλεκτρολόγους...
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Αυτά παθαίνει οποίος πηγαίνει σε πολλούς ηλεκτρολόγους...Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Εσύ πιστεύεις ότι οι ηλεκτρολογοι ήταν το πρόβλημα;
-
Όπως το ακούω, ναι αλλά να μην είμαι και άδικος
-
Στις παλαιότερες γενιές Bravo υπήρξαν περιπτώσεις προβλημάτων, ιδίως ηλεκτρολογικής φύσης. Στατιστικά πάντως πρέπει να κινούνταν γύρω ή λίγο πάνω απ το μέσο όρο του δείκτη για όλα τα μοντέλα της αγοράς.
Το Bravo του 2007 υπήρξε το μοντέλο που σηματοδότησε τη στροφή της Fiat προς τη βελτίωση της ποιότητας και της αξιοπιστίας των μοντέλων της. Βέβαια δεν κατάφερε να ξεφύγει και αυτό από την έλλειψη σωστής πολιτικής υποστήριξης από την εταιρεία. -
Μια και γραφουμε για Bravo πως ξεχωριζει εξωτερικά ή με κάποια σήμανση ο κινητήρας ΜJet 105Ηp από τον αντίστοιχο 120Hp?
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ο Κωνσταντίνος φαντάζομαι μιλάει για τον υπερτροφοδοτούμενο ανταγωνισμό, όχι τα ατμοσφαιρικά 1400.
Χαθήκαμε ωρέ Κωνστνατίνε...
Φιλε μου πριν το Bravo ειχα Golf tsi 1.4 (140 hp), η διαφορα στη καταναλωση ηταν στο μισο λιτρο χονδρικα λιγωτερο για το Golf αλλα το Bravo ηταν προσωπικα για μενα καλυτερο και σε επιδοσεις και σε αισθηση και σε πατημα αν και δεν εχει πολλαπλων συνδεσμων πισω.Εξαλλου το Bravo ειχε και 10 αλογα παραπανω (150hp) οποτε δικαιολογειται και η λιγο παραπανω καταναλωση. Εκτος του Golf δεν ειχε αλλο σοβαρο ανταγωνισμο στα μικρα turbo, τα γαλλικα ακολουθησαν αλλα δεν επιασαν οσο θα περιμενε κανεις , απλα το Golf πουλαει και σαν ονομα και σαν μαρκα γιαυτο και το Bravo, συνυφασμενο και με την οχι τοσο πετυχημενη προτερη πορεια του με τις προηγουμενες γενιες που ηταν σε αλλο επιπεδο, εζησε στη σκια του Golf.
C4-308 thp.. λιγοτερο αξιοπιστα πιθανα αλλα σε επιμερους τομεις καλυτερα, μ αρχη την καμπινα.
Αρχες 2007 που πρωτοβγηκε το Bravo t-jet δεν υπηρχε τουρμπο C4/308. Το 308 ακολουθησε μετα τα μεσα του 2007 με τον κινητηρα του Mini (συνεργασια Mini/ PSA) και η C4 αρκετα αργοτερα. Οσο για την ποιοτητα στην καμπινα δεν θα συμφωνησω, προσωπικα παντα, to Bravo αν οχι καλυτερο τουλαχιστον εφαμιλλο και πιο μοντερνο. Και δεν μιλαω για υλικα, γιατι εκει ολοι πλεον εδω και χρονια κανουν εκπτωσεις στην ποιοτητα, αλλα την αισθηση που ειχα στην θεση του οδηγου που δεν εξω ξαναβρει σε αυτοκινητα της κατηγοριας και αναλογης τιμης. Θεση τιμονιου, θεση οδηγησης, πινακας οργανων, σε εκανε να εισαι ενα με το αυτοκινητο, σαν να το φορουσες.Τελος παντων, αυτες οι αποψεις ειναι προσωπικες και φυσικα δεν λεγονται για να αποδειξουν το καλυτερο αλλα απλα μια γνωμη.
-
308 thp υπηρχε απο το τελος 2007 αντε να ταν πρωτο διμηνο 2008. Οκτωβριος- Νοεμβριο του 2008 τον φορεσε και η 'αδερφη'.. Το εσωτερικο του 308 ειναι χαρακτηριστικα καλυτερο ποιοτικα ,με πολυ πιο καλο πινακα οργανων. Η c4 ειναι ιδιαιτερη,οχι αμεσα συγκρισιμη καθως τελειως διαφορετικη εσωτερικα, ποιοτικα σαφως βελτιωμενη μεσα μετα το fl αρα και thp (απο προσωπικη εμπειρια) και εφαμιλλη ποιοτικα με το fiat. Αυτο λεει η δικη μου εμπειρια απ αυτα τα 3 αυτοκινητα και μιλωντας για εσωτερικο.
-
Το bravaki μου (120αρι) έκλεισε τα 100.000 km από τον Μάιο του 2008 και είπα να γράψω ένα συγκεντρωτικό για τις μέχρι τώρα βλάβες:
Ημιαξόνια (δεν τα πρόλαβα και χρειάστηκαν αλλαγή) - Κόστος 300€
Ρουλεμάν (;) δυναμό (μου έκανε θόρυβο όταν ρόπιαζε από χαμηλά) - 150€
Κλαπέτο aircondition (δεν έφερνε ζεστό αέρα στον οδηγό) - 250€ με λύσιμο όλου του ταμπλό και αφαίρεση στις πόρτες(!). Ήμουν παρόν σε όλο το δέσιμο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι για να μην έχω αμφιβολίες για τριγμούς και τα σχετικά.Φθορές:
Το σκίαστρο του οδηγού πλέον δεν στηρίζεται στη θέση του και ψάχνω καμιά πατέντα. Το κόστος για αλλαγή 70€
Το γνωστό πλαστικό στο κάλυμμα του χειρόφρενου
Φθορά στο τιμόνι και στον λεβιέ των ταχυτήτωνΑπ όσα διάβασα, αν εξαιρέσεις το ρουλεμάν του δυναμό, όλα τα άλλα είναι ψιλοστάνταρ βλάβες. Όσκαρ πιο εκνευριστικής βλάβης αυτή με τον κλιματισμό.
Εννοείται ότι μετάνιωσα που δεν έδωσα και τα υπόλοιπα χρήματα τότε για το 150αρι, απλά προτίμησα να ρίξω τα λεφτά στην ηλιοροφή. Ακόμα νιώθω την ίδια οδηγική ευχαρίστηση μετά από κάθε ροπή, από κάθε φρενάρισμα, από κάθε στροφή και ακόμα το θαυμάζω μετά από κάθε πλύσιμο. Έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι να βρεθεί ο διάδοχος.
Για την ηλιοροφή, προς το παρόν δεν έχω βάλει κάποιο γράσο αλλά νομίζω ότι έχει έρθει ο καιρός. Υπάρχει κάτι που συνιστάται στην συγκεκριμένη περίπτωση;
-
Για το σκίαστρο αυτο που έκανα εγω στην Delta ειναι το εξής: ένωσα 2 δερματικά στη θήκη για τα γυαλιά για να το στηρίζω
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Εσυ μαλλον δε πηρες χαμπαρι καποια φουσκα ημιαξονιων και πηγες για ημιαξονιο και λογικα τ αλλαξες πακετο χωρις ισως και να χρειαζεται. Το ''μεσο'' bravo ειναι λιγο πιο αξιοπιστο απο το δικο σου θεωρω.
-
Μια χαρά είναι το αμαξι. Ένα κλασικό fiat με κλασσικές χαζές δυσλειτουργίες χαμηλού όμως κόστους αλλά με οδική συμπεριφορά άνω του μέσου όρου και με χαρακτήρα σπιρτόζικο δείγμα της ιταλικής σχολής! Ο αγαπημένος στόχος στο πεδίο βολής των δημοσιογράφων ήταν πάντα η fiat, όμως τα προϊόντα της ήταν πάντα πολύ vfm.
Fiat Bravο 2007