-
Ο χρήστης fivos07 έγραψε:
Κύκλωμα διακινούσε χημικά προϊόντα από τη Βουλγαρία με σκοπό τη νόθευση καυσίμωνΑπό τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μετρολογίας του Υπουργείου Οικονομικών και κλιμάκια ελέγχου διακίνησης και αποθήκευσης καυσίμων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης χημικών προϊόντων (μείγμα διαλυτών αναμειγμένο με ενεργειακά προϊόντα) από τη Βουλγαρία, με σκοπό τη νόθευση καυσίμων σε πρατήρια της Αττικής.
Σε οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν πέντε μέλη της οργάνωσης, δύο Έλληνες και τρεις Βούλγαροι, καθώς επίσης και ένας Έλληνας, ενοικιαστής αποθήκης, όπου πραγματοποιούνταν η μεταφόρτωση των χημικών προϊόντων.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του εθνικού τελωνειακού κώδικα και της οργάνωσης της αγοράς πετρελαιοειδών (αποθήκευση, κατοχή και διακίνηση χωρίς άδεια).
Όπως προέκυψε από την έρευνα, μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν ανά τακτά χρονικά διαστήματα (τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα) τη μεταφορά χημικών προϊόντων από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα με βουλγαρικά βυτιοφόρα.
Τα μέλη της οργάνωσης μεταφόρτωναν τα προϊόντα σε ελληνικό βυτιοφόρο, σε αποθήκη σε περιοχή της Αττικής, η οποία ήταν κατάλληλα περιφραγμένη ώστε να καθίσταται δυσχερής η οπτική επαφή.
Στη συνέχεια τα βουλγαρικά βυτιοφόρα αναχωρούσαν για τη Βουλγαρία, ενώ το ελληνικό αναλάμβανε τον εφοδιασμό τεσσάρων πρατηρίων υγρών καυσίμων σε περιοχές της Αττικής.
Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκαν στην παραπάνω αποθήκη και συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης, τη στιγμή που είχαν ολοκληρώσει τη μετάγγιση μείγματος διαλυτών.
Κατά την έρευνα συνελήφθη και ο ενοικιαστής της αποθήκης, καθώς διαπιστώθηκε να κατέχει ποσότητες υγραερίου κίνησης, χωρίς επαρκή δικαιολογητικά.
Σε παράλληλη επιχείρηση συνελήφθη στον Προμαχώνα Σερρών ένα ακόμη μέλος της οργάνωσης (οδηγός βουλγαρικού βυτιοφόρου), που είχε πραγματοποιήσει μετάγγιση φορτίου την προηγούμενη ημέρα.
Επιπρόσθετα συνελήφθη ο υπεύθυνος πρατηρίου υγρών καυσίμων, που εφοδιαζόταν με χημικά προϊόντα από τα συγκεκριμένα βυτιοφόρα, καθώς διαπιστώθηκε να στερείται αδείας λειτουργίας.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
ΜΜΜ σιγά την υπόθεση ή πιο σωστα σιγά την κατάληξη της υπόθεσης θα φάνε απο κανένα προστιματακι το οποίο σίγουρα θα είναι λιγοτερο απο το όφελος στο τόσο καιρό που θα κάνανε την ίδια δουλεια και επίσης με το πρόστιμο και μια ολιγοετης ποινή φυλακισης οποία θα είναι εξαγοράσιμη με 5€ την ημερα ή σε αναστολή . δηλαδή χαιδεμα στα αυτιά που είναι σαν τους λένε ξανακαντο όπως έγινε και παρόμοια υπόθεση πρόσφατα. Αμα δεν πέσει χοντρό πρόστιμο οπου θα πρεπει να πουλήσουν οτι έχουν και δεν εχουν μαζί και κανένα νεφρό για να ξεπληρώσουν και μπουν στην φυλακη οπου θα ξεχασουν ποτε πρωτομπηκαν μονο έτσι θα σταματησουν τις παράνομες. Δυστυχώς η αστυνομία κανει τη δουλεια της σωστα αλλά οι δικαστές είναι πολύ φιλεύσπλαχνος, μονο αμα είσαι κανένας κακομοίρης και χρωστάς στην εφορία τοτε βγάζουν όλη τη αυστηρότητα οπου σου περνούν και το σπίτι για 2-3 χιλιάρικα.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μ'αρεσει που πανε και βαζουν καυσιμα στη Βουλγαρια λογο χαμηλης τιμης πολλοι Ελληνες του βορρα!
-
Επειδή εχω βάλει πολλές φορές Βουλγαρία βενζίνη, τουλάχιστον δε σε κλέβουν στη ποσότητα , είχαν βάλει σύστημα εισροών -εκροών τουλάχιστον τρία χρόνια νωρίτερα από την Ελλάδα ,όποτε έβαζα εκεί καύσιμο είχα σχεδόν 80 χλμ μεγαλύτερη εμβέλεια !
-
Και εγώ 2-3 φορες που πάω στη Βουλγαρία γεμιζω απο εκεί βενζίνη και υγραέριο και δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα. Γιατί θεωρείτε οτι επειδή το καύσιμο είναι βουλγάρικο είναι κατωτερο; Το ελληνικό είναι καλύτερης ποιότητας? Λόγω υγραερίου βαζω βενζίνη κάθε εξι μήνες και έχει δεν θέμα παρότι μένει τόσο καιρό στη δεξαμενή άλλοι πάντως που βάζουν ελληνικά καύσιμα παρατηρούν προβλήματα και η βενζίνη να πιάνει γλιντζα λόγω τις πολυκαιριας.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Και ερωτώ: τρία στα δέκα κλέβουν ή μήπως τρία στα δέκα δεν κλέβουν;
Πηγή -
Πέραν της νοθείας σε αυτό το επίπεδο, έχουμε και εκτεταμένο λαθρεμπόριο, πόσα πρατήρια έχουν 'αφανείς' δεξαμενές, περίπλοκες σωληνώσεις κ.λ.π., κυρίως εκτός σχεδίου όπου και μεγάλες εκτάσεις υπάρχουν και πιο δύσκολο να σε πιάσουν. Για να μην αναφέρω λαθρεμπόριο και με καύσιμα του στρατού... Ανεβαίνοντας πάμε στα ναυτιλιακά καύσιμα (κάτι βαπόρια που περιέργως βυθίστηκαν...)
Γενικά ο κλάδος έχει πολλή βρωμιά. Έχω βρει λίγα πρατήρια και βάζω από εκεί. Και ο Θεός βοηθός...
Την έχω πατήσει και με νοθεία (αντλία βενζίνης), και με ποσότητα (μα με 45άρι ντεπόζιτο, πως πήρε 53 λίτρα ...)
Οι έλεγχοι που λένε οτι κάνουν (π.χ. ΕΛΙΝ) έχουν αντίκρυσμα άραγε ; -
διαβάστε για να ...φρίξετε ...πιάσανε βενζινάδικο με νοθευμένο πετρέλαιο κίνησης ,ουτε ονομα ιδιοκτήτη - ουτε επωνυμία βενζινάδικου - ουτε περιοχή ...ΕΛΛΑΔΑ 2019 - ΑΝΤΕ @@ΜΗΘΕΙΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ
-
Και γιατί φορτώνεις Μανώλη με την Ελλάδα, 'το ξεφτιλισμένο κράτος και τους νόμους του';
Επειδή ένα ιδιωτικό site δεν αναφέρει το όνομα του ιδιοκτήτη ή τη διεύθυνση του βενζινάδικου; Είχε υποχρέωση ή μήπως στο χρωστούσε;
-
Και γιατί φορτώνεις Μανώλη με την Ελλάδα, 'το ξεφτιλισμένο κράτος και τους νόμους του';
Επειδή ένα ιδιωτικό site δεν αναφέρει το όνομα του ιδιοκτήτη ή τη διεύθυνση του βενζινάδικου; Είχε υποχρέωση ή μήπως στο χρωστούσε;
φίλε ,ελλάδα ζείς η στο εξωτερικό ?? λόγω προσωπικών δεδομένων ?????? ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να γράφονται ονόματα επιχειρήσεων π.χ. βενζινάδικα που πουλάνε νοθευμένη βενζίνη - κλέβουν στην ποσότητα κλπ ,δηλ. ο νόμος στη μπουρδελοχώρα που ζούμε ΥΠΕΡΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ τον κλέφτη επιχειρηματία ,σαν να τού λέει συνέχισε ΝΑ ΚΛΕΒΕΙΣ κ ...αντί να τόν βγάλει στη φόρα για να προστατεύσει τούς καταναλωτές να τον καταστρέψει οικονομικά κλπ για να ΜΗΝ το επαναλάβει κ αλλος απατεώνας ,κάνει τα στραβά μάτια ....ΔΕΝ ειπα φταίει το site που ΔΕΝ γράφει το βενζινάδικο -ποιό ειναι -που ειναι κλπ ,αλλά το ιδιο το ΚΡΑΤΟΣ που ΔΕΝ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΑ με επίσημη ανακοίνωνση ..
-
Εγώ Ελλάδα ζω.
Εσύ έχεις διαβάσει τι έγραψες; Με την παραπομπή σε μια είδηση σε ένα site ως αναφορά, ξεσπάς σε ένα παραλήρημα γιατί δεν αναφέρεται η διεύθυνση του πρατηρίου ή το όνομα του ιδιοκτήτη σε αυτό το δημοσίευμα του site.
Κατά τ' αλλά κατά καιρούς βγαίνει από το υπουργείο η λίστα με τα πρατήρια που πιάνονται με νοθευμένα καύσιμα.
-
Το πρατήριο βρίσκεται επί της Λ. Σχιστού στο Κερατσίνι. Εντοπίστηκε να έχει νοθευμένα καύσιμα, τα οποία διέθετε στην αγορά ως κανονικά. Τον έλεγχο πραγματοποίησαν μικτά κλιμάκια με τη συμμετοχή της Οικονομικής Αστυνομίας.
-
Το πρατήριο βρίσκεται επί της Λ. Σχιστού στο Κερατσίνι. Εντοπίστηκε να έχει νοθευμένα καύσιμα, τα οποία διέθετε στην αγορά ως κανονικά. Τον έλεγχο πραγματοποίησαν μικτά κλιμάκια με τη συμμετοχή της Οικονομικής Αστυνομίας.
Δηλαδή έχει και πρατήρια που διαθέτουν καύσιμα ως μη κανονικά??
-
Βενζινάδικα ΕΚΟ κοντά, γύρω ή κατά προτίμηση πάνω στην Αθηνών Λαμίας (ξεκινόντας από... Πειραιά )με το πρόγραμμα επιστροφη της eurobank, ξέρετε? Προφανώς εαν ξέρετε και πόσο καθαρό είναι το πετρέλαιο τους θα είναι μεγάλο συν!!!
-
Εν μέσω κορονοϊου, οι τιμές έπεσαν θεαματικά. Στην Αθηνα. 1,24.4 Είναι το φθηνότερο που έχω δει ως τώρα. Η διαφορά από Χαλκίδα που κινούμαι συνεχώς ήταν στα 7-9 λεπτά στα φθηνά πρατήρια.
Μετά τον ιό όμως δεν ιδρώνει το αυτί τους εκεί. +23-25 η διαφορά δλδ 1,47 η φθηνότερη.
-
http://www.eviatopblog.gr/2020/12/10_13.html#more
Όσα συστήματα και να υπάρξουν πάντα θα βρίσκουν τρόπο να κλέβουν....
-
http://www.eviatopblog.gr/2020/12/10_13.html#more
Όσα συστήματα και να υπάρξουν πάντα θα βρίσκουν τρόπο να κλέβουν....
Από τελείως άδειο προχθές, με Avio, έβαλα 51euro! συνήθως 55euro είναι το λογικό για μένα, και μάλιστα εδώ και καιρό, τώρα έχει ανέβει και σχετικά το Avio (και τα άλλα ακριβότερα).
Μάλλον ο τύπος είναι ο μοναδικός που δεν κλέβει από όλα όσα έβαλα φέτος!
-
Μόλις γύρισα από το βενζινάδικο, όπου φουλάρισα το Ντάστερ με 42 λίτρα πετρέλαιο από το καλό. Το πρόβλημα είναι ότι περίμενα να φουλάρω με κάτι σε 26-28 λίτρα! Και είναι πολύ σίγουρος για το νούμερο αυτό.
Πιο συγκεκριμένα, περίμενα περί τα 10 λεπτά για να έρθει η σειρά μου γιατί είχαν χωθεί 2 μεγάλα πριν από μένα που ήθελαν να κόψουν και τιμολόγιο, και έτσι χάζευα για ώρα στο καντράν. Αφ'ενός το δείκτη του ρεζερβουάρ, που ήταν λίγο πάνω από τη μέση και το ρεζερβουάρ χωράει 50λιτρα, αφεδύο τον μερικό χιλιομετρητή που έλεγε ότι είχα κάνει 386 χλμ. από το προηγούμενο φουλάρισμα και τον μηδένισα όπως κάνω κάθε φορά. Με 6,8 λίτρα ανά 100 χλμ. άντε 7 τώρα που έβαλα και ερκοντίσιο, έπρεπε να βάλω περί τα 28 λίτρα το πολύ.
Ήρθε ο υπάλληλος, και η αντλία έβαζε,έβαζε,έβαζε,έβαζε και τελειωμό δεν είχε. Κάτι ψυλλιάστηκα αλλά δε το έκανα θέμα, και του είπα 'δώσε μου τη μάνικα, θα το γεμίσω μέχρι πάνω εγώ, εσύ πήγαινε στον επόμενο πελάτη', και το έφτασα 42 λίτρα! Έμεινα ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΟΣ. Άλλες φορές για να βάλω 42 λίτρα πρέπει ο δείκτης να βρίσκεται κοντά στο άδειο, και εγώ να έχω διανύσει περί τα 550 χλμ!
Εκνευρίστηκα τόσο που δεν θα το αφήσω έτσι, θα ξαναπάω το Σάββατο για γέμισμα (κάνω πολλά χλμ.), και θα τετραπλοτσεκάρω αυτή τη φορά την κατάσταση: Και με τα διανυθέντα χλμ. του μερικού χιλιομετρητή, και με τα χλμ. του ολικού, και με την στάθμη του ρεζερβουάρ, και σε συνδυασμό με την μέση κατανάλωση.
'Ετσι και μου ξανακάνει τα ίδια, θα τον σκίσω. Θα το επιχειρήσω τουλάχιστον. Κάτι μου πέρναγε από το μυαλό μου και άλλες φορές που πήγα σε αυτόν, αλλά τώρα ήταν το κάτι άλλο. Μιλάω για μεγάλο βενζινάδικο σε κεντρικό δρόμο στο Χαλάνδρι. Έχουν αποθρασυνθεί, ξεπέρασαν και τους μαυραγορίτες της κατοχής. -
@dstou said in Ποιά Βενζινάδικα πιάστηκαν Νοθευμένα!:
Μιλάω για μεγάλο βενζινάδικο σε κεντρικό δρόμο στο Χαλάνδρι. Έχουν αποθρασυνθεί, ξεπέρασαν και τους μαυραγορίτες της κατοχής.
Εαν μιλάς για το γνωστό Ε$% στο χαλάνδρι στην Παλαιολόγου, μετά τα τσουρέκια, είναι γνωστό ότι κλέβει υπερβολικά εδώ και πάνω από 15 χρόνια. Τον αποφεύγω σαν ο διάλος το λιβάνι.
-
Μια από τα ίδια με τον @dstou, σε μικρότερο βαθμό βέβαια, ξέρω λίγο πολύ μετά το λαμπάκι τι έχει μείνει περίπου στο ντεπόζιτο όποτε φαίνεται αν κλέβει η αντλία (είχε σίγουρα παραπάνω από μισό λίτρο).
Είπα να τον καταγγείλω αλλά μετά σκέφτηκα, κάποιος που κλέβει ποσό απίθανο είναι να μάθει το όνομα μου και να μου στείλει κάνα δυο ασβέρκους… όποτε αποφάσισα να αλλάξω βενζινάδικο, πιο ακριβό αλλά δεν μου φαίνεται να κλέβει προδήλως.
-
Φάνης75, δεν μιλάω γι'αυτό το βενζινάδικο που είπες. Αυτό που ανέφερες έκλεβε αλλιώς: σου έβαζε σωστά λίτρα αλλά δεν έβγαζες τα χλμ. Που έβγαζες αλλού με την ίδια ποσότητα, γιατί ήταν νοθευμένη η βενζίνη. Τουλάχιστον στο παρελθόν.
Ποιά Βενζινάδικα πιάστηκαν Νοθευμένα!