-
Η σκηνή στο δικαστήριο όλα τα λεφτά. Φοβερες ερμηνείες, χαραγμένες στην ιστορία του κινηματογράφου.
Ο Τζακ είναι ηθοποιός από άλλον πλανήτη
-
Τώρα κατά πως φαίνεται θα φοράμε τσίγκινο η θα πιάνουμε τοίχο τοίχο με την αντριλα που βγάζει και αυτό το νήμα.Στο ίδιο κλίμα απλά θυμίζω οτι μεγάλα ονόματα της χρυσής εποχής του παλιού κλασικού αρσενικού Χόλιγουντ κανελωνανε το ρυζόγαλο για να μιλήσω στην γλώσσα της αντρικής σχολής που ανήκει και ο συνονόματος Καλαματιανός πρώην πθ.
Φυσικά στα σοβαρά τώρα όσον αφορά τον τεράστιο ειδικά όσον αφορά το σκηνοθετικό κομμάτι Κλιντ Ιστγουντ με όλες τις αντιφάσεις σε ανθρώπινο αλλα και καλλιτεχνικό επίπεδο,μόνο σεβασμός για έναν άνθρωπο που πραγματικά έχει τοση ενέργεια και διαύγεια σε αυτή την ηλικία που θα την ζήλευαν πολλοί με τα μισά του χρόνια!
Με μια σπάνια αλλα αληθινή ευαισθησία που βγαίνει στις ταινίες του και φυσικά απέχει από αυτές που έχει πρωταγωνιστήσει παλαιότερα.
Ασυγχώρητοι,σκοτεινό ποτάμι ,million dollar baby,η μπαλάντα του Ριτσαρντ Τζουελ και φυσικά το Grand Torino,όλες διαφορετικές αλλά κορυφαίες στιγμές του!Τέλος για αντρικές ταινίες (ότι και αν σημαίνει αυτό),δεν χρειάζεται να ανατρέξεις στη Λίθινη Εποχή του Μονμαν!Δυο γρήγορα παραδείγματα το κορυφαίο θα χυθεί αίμα με μαθήματα ηθοποιός και σκηνοθεσίας ,ποσό πιο άντρας από τον πετρέλαια Ντει Λουις πια
Σε διαφορετικό εντελώς κλίμα αλλά εξίσου αντρικό και εικαστικά άρτιο (με ιστορικές ανακρίβειες βέβαια όπως συνηθίζει ο Μελ) ειναι το Apocalypto.
Του ίδιου σκηνοθέτη και εξίσου αντρικό από άλλη σκοπιά το Hacksaw Ridge, βασισμένο σε αληθινή ιστορία.
Ε για πιο αντρικά υπάρχει και ο Σειρηνακης!
-
Εγώ πάντως εστιάζω στην ερμηνεία, την γλώσσα του σώματος, το βλέμμα κτλ
Είναι εντυπωσιακά, κατά την ταπεινή μου περι κινηματογράφου άποψη, σε αυτήν την ταινία και όσον αφορά ιδιαίτερα τον tom για τον οποίο γίνεται λόγος.Εγώ εστιάζω στις ερμηνείες και μόνο. Το τι κάνει ο καθένας στη ζωή του όχι μόνο δεν με νοιάζει αλλά βαριέμαι να ψάχνω
-
Μόνο fight club για την έκρηξη του αληθινού άντρα που καταπιέζεται στο σύγχρονο κόσμο!
Εντάξει ο Τομ , είναι αυτό που είναι και το κάνει πάρα πολύ καλά. Προσέχει πάρα πολύ την εικόνα του και τις ταινίες στις οποίες παίζει. Προσωπικά εκτός του χοντρού παραγωγού σε εκείνη την κωμωδία , δε θυμάμαι να έχει τσαλακώσει κάπου τον εαυτό του. Ο Μπράντ έχει παίξει από τον tyler derner στο fight club , τον γκόμενο σε πόσες ταινίες και μέχρι τον υπέρτατο ρόλο του , το γύφτο στην ¨Αρπαχτή" .
-
@civil357 said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#1]:
Μόνο fight club για την έκρηξη του αληθινού άντρα που καταπιέζεται στο σύγχρονο κόσμο!
Εντάξει ο Τομ , είναι αυτό που είναι και το κάνει πάρα πολύ καλά. Προσέχει πάρα πολύ την εικόνα του και τις ταινίες στις οποίες παίζει. Προσωπικά εκτός του χοντρού παραγωγού σε εκείνη την κωμωδία , δε θυμάμαι να έχει τσαλακώσει κάπου τον εαυτό του. Ο Μπράντ έχει παίξει από τον tyler derner στο fight club , τον γκόμενο σε πόσες ταινίες και μέχρι τον υπέρτατο ρόλο του , το γύφτο στην ¨Αρπαχτή" .
Νομίζω το μεγαλύτερο τσαλάκωμα είναι τα καραγκιοζιλίκια με την Ducati που τον έβαλε να κάνει ο πουθενά ο Woo!
-
Ίσως η καλύτερη ερμηνεία του είναι στο "tropic thunder".
-
Οπως κ στο Top Gun Maverick ετσι κ στο τελευταιο Mission o Τομ εχει κανει παπαδες.
Λες κ οταν παμε να δουμε αυτου του τυπου ταινιες τι περιμενουμε? Απλα περιπετεια, εφε κ χαμο. Εκτος κ αν παει καποιος φαν του Γουντι Αλεν ξερω γω...Μια χαρα ταινιακια ειναι κ αν τα δεις κ Vmax (οσοι μπορουν προφανως) ακομα καλυτερα.
-
Ο Μπραντ Πιτ εχει τον καλλίτερο ρόλο του στο Once Upon a Time in Hollywood του Ταραντίνο , ταινιάρα γιατί εκτός των άλλων σε 3 ώρες απομυθοποιεί τους χίπις και τα παιδιά των λουλουδιών που είχαν μυθοποιήσει τα 3 τελευταία λεπτά του Εasy rider.
Μαζί με την σειρά το Ερπετό του Νετφλιξ δείχνει οτι η δεκαετία των ΄60ς ήταν η περίοδος που διεξαχθεί η κορυφαία "σοφιστικέ" επιχείρηση ψυχολογικών επιχειρήσεων της ΕΣΣΔ με σκοπό την καταστροφή της νεολαίας και τον εμφύλιο ανάμεσα στις γενεές ανάμεσα στους νέους και τους γονείς.
Να τα δείτε και τα δυο αν θέλετε κάτι πραγματικά αντρικό και δυνατό ...
-
Πολύ σωστά τα όσα αναφέρονται για το υποχθόνιο σχέδιο της ΕΣΣΔ για την ηθική διαβρωση των Αμερικανών και την φθορά των αξιών αλλά και των αντρικών χαρακτηριστικών τους!Το σχέδιο είχε αρχίσει χρόνια πριν το 1960 βέβαια με μια όμως ασήμαντη λεπτομερεια!!
Η δεν πήγε πολύ καλά η πήγε τόσο καλά που βλέπουμε τα αποτελέσματα των σταλινικών σχεδιασμών 70 χρόνια μετά!!Χόλιγουντ με ΕΣΣΔ. (Στάλιν)
Χολιγουντ με ΕΣΣΔ (σκέτο)
Χόλιγουντ χωρίς ΕΣΣΔ πολλά χρόνια μετά!
![0_1690267021461_IMG_4473.webp](Uploading 100%)
-
Το σχέδιο δεν σταμάτησε ποτέ γιατί οι Νεο-Μαρξιστες Μετα -Μοντέρνοι το συνεχίζουν με μια "μικρή" τροποποίηση
Δεν τους βγήκε η πάλη των τάξεων
Δεν τους βγήκε η πάλη των γενεών
Τώρα προσπαθούν να πείσουν οτι έχουμε πάλη των φυλών των φύλων και των α-φυλων ...Πάντα ελπίζουν
μια φορά το κατάφεραν να πάρουν δηλ την εξουσία και να κάνουν τα κοινωνικο-οικονομικά πειράματα τους
άλλη μια φορά προσπαθούν ... για εναν καλλίτερο κόσμο ... εννοείται -
@monman2 said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#1]:
Το σχέδιο δεν σταμάτησε ποτέ γιατί οι Νεο-Μαρξιστες Μετα -Μοντέρνοι το συνεχίζουν με μια "μικρή" τροποποίηση
Δεν τους βγήκε η πάλη των τάξεων
Δεν τους βγήκε η πάλη των γενεών
Τώρα προσπαθούν να πείσουν οτι έχουμε ![alt text](image url)πάλη των φυλών των φύλων και των α-φυλων ...Πάντα ελπίζουν
μια φορά το κατάφεραν να πάρουν δηλ την εξουσία και να κάνουν τα κοινωνικο-οικονομικά πειράματα τους
άλλη μια φορά προσπαθούν ... για εναν καλλίτερο κόσμο ... εννοείταιΣαν την Χαλκιδική δεν έχει ,εδω όμως έχουμε 40 βαθμούς ,όποτε δεδομένων των συνθηκών αυτή τη φορά αντί απάντησης θα προτιμήσω να βυθιστώ στην ΔΩΡΕΑΝ απόλαυση παραισθήσεων που χαρίζει η εξάτμιση δεκάδων κιλών ημερησίως χημικών ουσιών στην εργασία μου!
Άλλοι πληρώνουν!
Δεσμεύομαι όμως να κάνω 1000 χλμ μέχρι τη Φράουλα στη συνάντηση σας,η σε άλλο μαγαζί για μαρξιστές! -
@antonmone said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#1]:
Τhe outlaws στο Netflix,κωμωδία υποτίθεται,αμερικανια οσο δεν πάει,στεναχωρέθηκα που έβλεπα τον Μπρονσναν να βαριέται αφόρητα προσπαθώντας να βγάλει το μεροκάματο.Έξυπνη ιδεα,τραγική υλοποίηση με όλα τα κλισέ και τις γελοιότητες που μπορεί να φανταστεί κάποιος!Κριμα!
Όντως ασήμαντη ταινία, από αυτές που αν τη δεις στον κινηματογράφο "κλαις τα λεφτά σου". Ευτυχώς την είδαμε στο Netflix.
Τα πνεύματα του Ινισεριν στο Disneyplus.
Εξαιρετική ταινία σε όλα τα επίπεδα!
Σκηνοθεσία,σενάριο,ερμηνείες,απόδοση χαρακτήρων,χάρμα οφθαλμών πραγματικά,όαση στην απέραντη έρημο των σκουπιδιών που μας γεμίζουν τα στούντιο εδώ και χρόνια!Δειτε το οπωσδήποτε.Κουλτούρα να φύγουμε! Για μένα μια ταινία "προβληματισμού" τραβηγμένη από τα μαλλιά. Όχι και πάλι όχι! Ευτυχώς που και αυτή την είδα στο Netflix.
-
Αν και δεν μου αρέσουν οι αργές ταινίες,εγώ την βρήκα πολύ καλή.Το ίδιο και μια σειρά που είναι και αυτή «»αργή»» το lucky Hank!Γουστα είναι αυτά φυσικά και απολύτως σεβαστή η γνωμη σου!Το Νετφλιξ δεν το έχει ,μήπως το είδες και εσυ στο D+?Σε ρωτάω γιατί έχω όλες τις συνδρομητικές και μόνο αυτό το είχε!
-
Αν και δεν μου αρέσουν οι αργές ταινίες,εγώ την βρήκα πολύ καλή.Το ίδιο και μια σειρά που είναι και αυτή «»αργή»» το lucky Hank!Γουστα είναι αυτά φυσικά και απολύτως σεβαστή η γνωμη σου!Το Νετφλιξ δεν το έχει ,μήπως το είδες και εσυ στο D+?Σε ρωτάω γιατί έχω όλες τις συνδρομητικές και μόνο αυτό το είχε!
Πιθανώς. Δεν θυμάμαι (δεν θέλω να θυμάμαι) σε ποια πλατφόρμα το είδα.
-
-
@yem said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#1]:
Καλό αλλά σαν το κάψιμο με το επεισόδιο με τη μύγα στο ΒΒ δεν έχει!Το θυμάσαι;
-
Πως αποφάσισαν τα στούντιο να γυρίσουν "τα πνεύματα του Ινισέριν". Κατόπιν του παρακάτω διαλόγου:
_ Κύριε McDonagh, θέλουμε μια ταινία "προβληματισμού".
_ Αφήστε το πάνω μου, το έχω.
_ Θέλουμε όμως να είναι πολύ κουλτουριάρικη, γιατί μας έχουν πρήξει τελευταία ότι μόνο blockbusters γυρνάμε.
_ Το έχω σας λέω. Ευκολάκι!
_ Τι θα κάνετε δηλαδή;
_ Για αρχή θα πάρω 2-3 πρωτοκλασάτους ηθοποιούς, του λεγόμενου ποιοτικού κινηματογράφου. Όχι σαν το μπάμια, τον Ντόριαν Γκρέι. Συγνώμη τον Τομ Κρουζ εννοώ.
_ Και από σενάριο;
_ Δεν χρειάζεται. Θα τους βάλω για δυο ώρες να συμπεριφέρονται σαν τσακωμένα παιδάκια του δημοτικού. Να σκέφτονται και να φέρονται με τρόπο που κανείς υγιής πνευματικά ενήλικας δεν θα το έκανε.
_ Και θα φτάσει αυτό;
_ Αμάσητο θα το καταπιούν! Βάλτε κι εσείς όμως τους κριτικούς να πουν πόσο αριστουργηματική ταινία είναι! Όλα εγώ θα τα κάνω; -
Που την έχει αυτή την ταινία;
-
Για πες , για πες !
@lap said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#1]:
Στο ράφι με τα αζήτητα ,
-
@yem said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#1]:
Για πες , για πες !
@lap said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#1]:
Στο ράφι με τα αζήτητα ,
Braking bad s3ep10 the fly.
Σε όλο σχεδόν το επεισόδιο ο Χαιζενμπεργκ κυνηγάει μια μύγα!!!Σουρεαλιστικο εντελώς ,αντίστοιχο υπάρχει και στο better call Saul ξαφνικα κόβει τη δράση και πετάει ένα άκυρο επεισόδιο δεν θυμάμαι ποιο είναι αλλά σίγουρα μετά την φάση που τον δείχνει να είναι υπεύθυνος στο μαγαζί με τα σταφιδοντονατς
Κινηματογράφος - Ταινίες [#1]