-
καλησπέρα σε όλους,
Σε αναζήτηση μικρού αυτόματου όδηγησα το micra 1.0 92ps εκδοση Acenta το οποιο μου άφησε πολύ καλες εντυπωσεις,βέβαια ήταν η χειροκίνητη έκδοση.Ευκολοδήγητο,άνετο, απο χωρους με καλυπτει και ο κινητηρας αρκετά ζωηρός αν και στο ρελαντι έχει μερικους κραδασμους.
Κατανάλωση χωρίς να το μηδενίσω και test drive 30min περιπου σε όλες τις συνθηκες 8,4lt που θεωρώ ότί μπορεί να πεσει πιο χαμηλα.
Επειδή όμως θέλω αποκλειστικά αυτόματο υπάρχει κάποιος να μοιραστεί εντυπώσεις;
θετικα έχει μετρήσει και η παράδοση,τέλος Γενάρη και η τιμή 16600 τελικη για λευκό cvt.Είναι το πιο φτήνό αυτόματο που έχω βρει μέχρι στιγμής. -
@armodios said in NISSAN FORUM:
καλησπέρα σε όλους,
Σε αναζήτηση μικρού αυτόματου όδηγησα το micra 1.0 92ps εκδοση Acenta το οποιο μου άφησε πολύ καλες εντυπωσεις,βέβαια ήταν η χειροκίνητη έκδοση.Ευκολοδήγητο,άνετο, απο χωρους με καλυπτει και ο κινητηρας αρκετά ζωηρός αν και στο ρελαντι έχει μερικους κραδασμους.
Κατανάλωση χωρίς να το μηδενίσω και test drive 30min περιπου σε όλες τις συνθηκες 8,4lt που θεωρώ ότί μπορεί να πεσει πιο χαμηλα.
Επειδή όμως θέλω αποκλειστικά αυτόματο υπάρχει κάποιος να μοιραστεί εντυπώσεις;
θετικα έχει μετρήσει και η παράδοση,τέλος Γενάρη και η τιμή 16600 τελικη για λευκό cvt.Είναι το πιο φτήνό αυτόματο που έχω βρει μέχρι στιγμής.Με τη εξοπλισμό αυτή η τιμή;
-
Και εγώ θέλω να το οδηγήσω και η τιμή ειναι καλή. Όμως με φρενάρουν τα εξής:
- Από τα πιο παλιά μοντέλα στην αγορά
- Οριακός κινητήρας, χωρίς τίποτα σύγχρονο, έστω mHEV σύστημα.
- Πιστεύω ότι θα καίει αρκετά, πάνω από 8αρια στην πόλη με το CVT.
@iceman7 said in NISSAN FORUM:
Με τη εξοπλισμό αυτή η τιμή;
Λογικά τον βασικό...έκδοση Energy. Εμένα μου είπαν για 17.200 (με μεταλλικό) για την Accenta στα ετοιμοπαράδοτα που έχουν έκπτωση €400.
-
@fanis75 said in NISSAN FORUM:
Και εγώ θέλω να το οδηγήσω και η τιμή ειναι καλή. Όμως με φρενάρουν τα εξής:
- Από τα πιο παλιά μοντέλα στην αγορά
- Οριακός κινητήρας, χωρίς τίποτα σύγχρονο, έστω mHEV σύστημα.
- Πιστεύω ότι θα καίει αρκετά, πάνω από 8αρια στην πόλη με το CVT.
Με τη εξοπλισμό αυτή η τιμή;
Λογικά τον βασικό...έκδοση Energy. Εμένα μου είπαν για 17.200 (με μεταλλικό) για την Accenta στα ετοιμοπαράδοτα που έχουν έκπτωση €400.
Και βασικά και σε ρύπους θα είναι πάνω από 120 WLTP αρα δεν θα μπαίνει καθε μέρα δακτυλιο
-
Και βασικά και σε ρύπους θα είναι πάνω από 120 WLTP αρα δεν θα μπαίνει καθε μέρα δακτυλιο
Εεε ναι, είναι στα 139γρ.
-
Εεε ναι, είναι στα 139γρ.
Βασικά αν αγοραζεις σημερα αυτοκίνητο για να μπορείς να μπεις δακτυλιο θες υβριδικό τογιότα ή κανα 108/Aygo/C1
Μετά ηλεκτρικά ή phev αρα τρελλά λεφτά!
-
Βασικά αν αγοραζεις σημερα αυτοκίνητο για να μπορείς να μπεις δακτυλιο θες υβριδικό τογιότα ή κανα 108/Aygo/C1
Να το πω και αλλιώς, άσχετα από δακτύλιο. Όποιος σήμερα αγοράζει αυτοκίνητο και κινείται κυρίως στην πόλη, θέλει υβρίδιο τογιότα...όλα τα άλλα δεν έχουν νόημα ώς αγορά!
Εκτός πόλης, το diesel ακόμα βασιλεύει (αν και δεν μου αρέσει) δικαίως. Προσωπικά απορώ πως ο κόσμος αγοράζει ακόμα αμιγώς βενζίνη χωρίς ούτε καν ένα mHEV σύστημα για τα μάτια...αχαχα! -
Για άλλη μια φορά στην toyota απέδειξαν πως η επένδυση στην υβριδοκοτητα πριν καμία 20 άρια έτη ήταν η καλύτερη στρατηγική κίνηση και ας είχαν άσχημα αυτοκίνητα.
Πλέον έχουν πατεντάρει ένα από τα καλύτερα συστήματα, έχουν εμφάνιση,έχουν πολύ καλή οδική αίσθηση ( το οποίο μέσα σε μια γενιά το απέκτησαν δείχνοντας σε όλους πως αυτό το άτυπο των ευρωπαϊκών ήταν κάτι εύκολο να το πιάσει οποίος ήθελε. Την υβριδοκοτητα όμως όχι) και αξιοπιστία.Και τα mhev πρέπει να είναι τουλάχιστον 48v. Ούτε καν 12v. Ok η Σουζούκι επένδυσε πρώτη σε 12v με σκοπό την καλύτερη κατανάλωση έως και 20% μεσα στην πόλη με πολύ χαμηλή τιμή κτήσης. Αλλά σήμερα αν αγοράσει mhev τότε μόνο 48v.
Για να γυρίσουμε στο θέμα. Το yaris hybrid είναι μονόδρομος.
Έαν κάνεις ταξίδια εκτός κέντρου και πόλης και δεν θες να δώσεις 20 χιλιαρα τότε μπορείς να δεις dacia και κάνα suzuki ή dieselakia -
Να το πω και αλλιώς, άσχετα από δακτύλιο. Όποιος σήμερα αγοράζει αυτοκίνητο και κινείται κυρίως στην πόλη, θέλει υβρίδιο τογιότα...όλα τα άλλα δεν έχουν νόημα ώς αγορά!
Εκτός πόλης, το diesel ακόμα βασιλεύει (αν και δεν μου αρέσει) δικαίως. Προσωπικά απορώ πως ο κόσμος αγοράζει ακόμα αμιγώς βενζίνη χωρίς ούτε καν ένα mHEV σύστημα για τα μάτια...αχαχα!Μου φαίνεται κι εμένα τελείως άκυρη επιλογή ένα αμιγώς βενζινοκινητο αλλά μπορεί να συμφέρει καλυτερα με αυστηρά οικονομοτεχνικα κριτήρια.
Πχ arona tsi 110 στα 18.000 χοντρικά και yaris cross hybrid με αντίστοιχο εξοπλισμό στα 22.000. Πότε θα κάνει κάποιος αποσβεση τα 4 χιλιάρικα αν διανύει 10 -12 χιλιάδες χλμ το χρόνο; -
Η σύγκριση χρειάζεται να γίνει με αυτόματα κιβώτια, άρα €20.000 το Αρόνα.
Σχετικά με το Μίκρα για να είμαστε και εντός θέματος, στα ίδια λεφτά μπορεί κάποιος να πάρει το Swift που έχει mHEV έστω και άρα είναι πιο "επίκαιρο" και κάτι θα κρατήσει στο μέλλον ως αξία. Καταλαβαίνω το αμιγώς βενζίνη εαν προσφέρει άλογα και επιδόσεις, αλλά να έχεις 92 άλογα και να είσαι και αμιγώς βενζίνη...εεε είναι εκτός εποχής εν έτη 2022!
-
Ή οποιοδήποτε εργοστασιακό αέριο (LPG ή CNG).
Προσωπικά απορώ πως ο κόσμος αγοράζει ακόμα αμιγώς βενζίνη χωρίς ούτε καν ένα mHEV σύστημα για τα μάτια...αχαχα!
Επειδή δεν τον ενδιαφέρει. Γιατί θα έπρεπε να τον ενδιαφέρει σόνι και ντε;
-
@realzeus said in NISSAN FORUM:
Επειδή δεν τον ενδιαφέρει. Γιατί θα έπρεπε να τον ενδιαφέρει σόνι και ντε;
Γιατί με τα ίδια λεφτά αγοράζεις κάτι καλύτερο, πιο future proof και πιο οικονομικό. Απλή λογική.
Επαναλαμβάνω, δεν μιλάω για αυτοκίνητα επιδόσεων...αλλά στα 80-120 άλογα, δεν έχει νόημα (για εμένα) η επιλογή αμιγώς βενζίνης, μόνο μειονεκτήματα έχει.
-
Πολύς κόσμος δεν ενδιαφέρεται τόσο ούτε για το 1 λίτρο στα 100 χλμ, ούτε για την μεταπώληση. Το καλύτερο είναι συζητήσιμο.
-
Πολύς κόσμος δεν ενδιαφέρεται τόσο ούτε για το 1 λίτρο στα 100 χλμ, ούτε για την μεταπώληση. Το καλύτερο είναι συζητήσιμο.
-
Δεν μιλαώ για 1 λίτρο, αλλά για 50% διαφορά (3-4-5 λίτρα)!!
-
Σε αυτά τα αυτοκίνητα, σε ενδιαφέρει η οικονομία. Κουβάδες πόλης είναι, όχι hot hatch.
-
Καλύτερο για την χρήση, όταν αμφότερα αποδίδουν ίδια άλογα και επιδόσεις.
-
-
Πριν μίλησες έστω και για MHEV, άρα 1 λίτρο, και πολύ λέω. Αλλά και φουλ υβριδικό υπάρχει κόσμος που δεν θέλει, εδώ άλλοι δεν θέλουν καν αυτόματο. Και όχι, δεν είναι απαραίτητα καλύτερο αν το θέλεις και για εκτός πόλης. Έχεις ανάγει την δική σου χρήση (μποτιλιάρισμα), σε παγκόσμια σταθερά για όλους τους αγοραστές αυτοκινήτων B και C.
-
Όχι απαραίτητα, υπάρχει και αυτός που αδιαφορεί για το αυτόματο και θα αγόραζε χειροκίνητο το yaris αν υπήρχε ως επιλογή.
Αρα το arona του δίνει πλεονέκτημα, δε φορτώνεται κάτι που δε θέλει και πετυχαίνει καλύτερη τιμή.
Υγ τα mhev ρίχνουν την κατανάλωση μόλις 0.2 με 0.3 λίτρα στα 100. Το 1 λίτρο που γράφτηκε ούτε κατά διάνοια. -
Πριν μίλησες έστω και για MHEV, άρα 1 λίτρο, και πολύ λέω.
Μιλάμε για αυτοκίνητα πόλης, αυτόματα (Micra CVT αναφέρθηκε) που έχουν ως κύριο πεδίο κίνησης την πόλης και το μποτιλιάρισμα...για αυτό συζητάμε τόση ώρα!
Και ναι ένα π.χ. Micra CVT σε σχέση με ένα Swift mHEV CVT έχουν διαφορά 3-4 λίτρα μέσα στην πόλη!
-
Από διαβολική σύμπτωση, το Drive Αυγούστου 2021, είχε συγκριτική δοκιμή Micra με Swift, με χειροκίνητα όμως. Διαφορά σε όλην την δοκιμή 1,3 λίτρα, υπέρ του Swift.
-
Από διαβολική σύμπτωση, το Drive Αυγούστου 2021, είχε συγκριτική δοκιμή Micra με Swift, με χειροκίνητα όμως. Διαφορά σε όλην την δοκιμή 1,3 λίτρα, υπέρ του Swift.
Ναι τόσο θα είναι σε μια δοκιμή (2αρι με το CVT), αλλά σε κίνηση πόλης (αυτό συζητάμε) το Μίκρα χτυπάει εύκολα 8αρια.
-
@georgemit said in NISSAN FORUM:
Όχι απαραίτητα, υπάρχει και αυτός που αδιαφορεί για το αυτόματο και θα αγόραζε χειροκίνητο το yaris αν υπήρχε ως επιλογή.
Αρα το arona του δίνει πλεονέκτημα, δε φορτώνεται κάτι που δε θέλει και πετυχαίνει καλύτερη τιμή.
Υγ τα mhev ρίχνουν την κατανάλωση μόλις 0.2 με 0.3 λίτρα στα 100. Το 1 λίτρο που γράφτηκε ούτε κατά διάνοια.Σε μικτή κατανάλωση μειώνουν κατά τόσο όσο γράφεις. Σε κίνηση πόλης κατά 1 λίτρο.
Η μέτρηση της μεικτής καταναλωσεης περιλαμβάνει και ανοιχτό δρόμο όπου εκεί το σύστημα στην ουσία δεν λειτουργεί.
Αν όμως κίνησε στην πόλη όντως έχει διαφορά κοντά στο λίτρο σύμφωνα με τις εργοστασιακές τιμές διότι λειτουργεί συνεχώς και σε κάθε ταχύτητα μετακίνησης. Στην ουσία αντικαθιστά μέρος της βενζίνης με ηλεκτρισμό καθώς επιταχύνεις από στάση ή κανείς ρεπριζ με ταχύτητες πόλης και γεμίζει η μπαταρία με το άφηνα του γκαζιού και το φρενάρισμα. Αν μάθεις να το οδηγείς, δηλαδή να αφήνεις να φορτίζει η μπαταρία μέχρι να σταματήσεις και να μη βάζεις νεκρά νωρίς, τότε γράφεις σε κίνηση πόλης από 4,2 (άνετες διαδρομές με κάποια φαναρια και χαλαρή επιτάχυνση σαν να κουβαλάς παιδιά ή γερους) μέχρι 5,2 (άνετες διαδρομές με κάποια φανάρια αλλά με εντονότερη επιτάχυνση και σφήνες) σε ένα swift με μέση ταχύτητα τα 25χλμ/ωρα.
Τώρα στο μποτιλιάρισμα 6.5 λιτρα
NISSAN FORUM