-
Από αυτή την άποψη έχεις απόλυτο δίκιο.
Θα ήταν ένα γ@μάτο αυτοκίνητο το αουρις αν είχε 10-15 άλογα παραπάνω, μια έκτη στο σασμάν και λίγο πιο στριφτερό στήσιμο (το τελευταίο όχι απαραίτητα).Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Το αούρις είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο από πολλές απόψεις. Πολυ καλό σαλόνι, εντυπωσιακός για την εποχή του πίνακας οργάνων αξιόπιστο και με αξιοπρεπέστατη οδική συμπεριφορά. Απλά έχεις πάθει ότι και εγώ με την corolla. Από ένα σημείο και μετά και έχοντας την πολυτέλεια να μη σου δημιουργεί προβλήματα σκέφτηκες τι του λείπει για να γίνει καλύτερο. Είναι Τουοτα και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε άλλο παρά να δεις αν μπορείς να συνεχίσεις την συμβίωση ή να το χωρίσεις. Το καλό είναι πως όσο εσύ θα σκέφτεσαι αν θα το ξεφορτωθείς, αυτό θα είναι πάντα εκεί να σε πάει όπου θες!
-
Το αουρις αγοράστηκε ακριβώς γιατί θα πεθάνει μετά από πολύ καιρό στα χέρια μου. Δεν το αγόρασα για να το πουλήσω, το αγόρασα για να καλύψει μεταφορικές ανάγκες οικογένειας.
Ήταν η καλύτερη επιλογή τότε (τώρα ίσως οχι).
Απλά επειδή το αμάξι εκτός από μεταφορικό εργαλείο, είναι και εργαλείο ευχαρίστησης μπαίνουν και οι παράγοντες αυτοί, που κακά τα ψέματα τα Toyota υστερούν.
Η συμβίωση μαζί του θα σταματήσει μόνο αν το αουρις πεθάνει, ή κερδισω κανένα τζόκερ καλύψω τις τρύπες και περισσέψουν πανω από 10ΚSent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
viewtopic.php?f=6&t=60264
-
The Internal Combustion Engine Will Survive Us All
https://www.forbes.com/sites/bertelschm ... 761aa23a3d
Ενδιαφέρον άρθρο με αφορμή το καινούργιο Camry της Toyota που άρχισε να πωλείται στη Β. Αμερική με σημαντικές πληροφορίες:
Ο καινούργιος 2,5άρης Ι4 έχει συμπίεση 1:13 στη συμβατική έκδοση του 1:14 στην υβριδική
η εισαγωγή του έχει λειανθεί με laser
το λάδι που χρησιμοποιεί είναι 0W-16
Εδώ http://www.hybridcars.com/2018-toyota-c ... rst-drive/
και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία του υβριδικού Camry
41% θερμική απόδοση
208 άλογα και 5 λίτρα πραγματική κατανάλωση -βάλτον ρε Toyota στο C-HR αφού ίδια πλατφόρμα είναι και χαλάλι τον φόρο πολυτελείας
-
Το CHR δεν έχει φόρο πολυτελείας!
-
Για ένα 2.5 CHR λέει ο Τάσος.
Κατι τετοιο καπου πέρα μακριά θα ήταν τέλειο!
Για εδώ όμως ανέκδοτο! [emoji1] -
Εντυπωσιακά τα νούμερα απόδοσης του νέου κινητήρα, ισοφαρίζουν αυτά του υβριδικού Πρίους και των Μάζντα Σκάιακτίφ και είναι κορυφαία παγκοσμίως. Εύγε στον κατασκευαστή για την αθόρυβη αλλά ουσιαστική εξέλιξη. Για σύγκριση, το μέσο άτμο μοτέρ του ανταγωνισμού είναι 5% κάτω στην απόδοση, είναι τεράστια η διαφορά αυτή.
Μην πάει κανένας και βάλει το λάδι αυτό στο αμάξι του, το πιθανότερο θα κλάψει πικρά. -
Άρτι αφιχθείς απ' το φόρουμ του Qashqai όπου οι εκεί φίλοι είχαν την ευγενή καλοσύνη να καταθέσουν τις εντυπώσεις τους απ' τα οχήματα τους, χαιρετώ και εσάς.
Όντας άτυχος κάτοχος Renault Megane (II-2004-1600), με άπειρα ηλεκτρικά, ηλεκτρολογικά και μηχανικά προβλήματα που δεν υπάρχει λόγος να μνημονεύσω, έφτασα στο μη παρέκει διότι όταν έχεις παιδιά, δε μπορείς να έχεις αναξιόπιστο όχημα. Έστω κι αν δε λεφτά δεν υπάρχουν, καλύτερα τα όσα έχω να πάνε σε ένα καινούριο παρά να τα ρίχνω down the drain όπως λένε κι οι Άγγλοι/Αμερικανοί.
Οι σκέψεις μου κινήθηκαν προς Ιαπωνία και τα Auris-Corolla. Το Civic είναι αρκετά ακριβό και απ' όσο είδα, για άλλη μια φορά δεν πιάνει τα υψηλά στάνταρντς παθητικής ασφάλειας άλλων αυτοκινήτων (Euroncap). Αν βρω κάποιο μεταχειρισμένο Avensis, πιθανόν να το εξετάσω. Από Ευρώπη, στα λεφτά που σκέπτομαι, η εναλλακτική μου είναι το Octavia.
Έχω διαβάσει κάποια αρνητικά σχόλια στον τύπο σχετικά με την οδηγική συμπεριφορά του Auris (σε σχέση με Focus, Golf, Αstra). Για να είμαι ειλικρινής βέβαια, έχω την εντύπωση ότι εδώ και χρόνια στον τύπο ελληνικό και -κυρίως-γερμανικό, τα ευρωπαϊκά και ειδικά τα γερμανικά 'σπρώχνονται' αρκετά σε σχέση με τους Ιάπωνες κι ειδικά την Τογιότα. Ακόμη και σε reliability surveys γερμανικού τύπου, η Τογιότα είναι σχετικά χαμηλά.
Αυτό που με εξέπληξε είναι ότι διάβασα και στο φόρουμ των 4Τ για προβλήματα τριγμών στα AURIS και Corolla!? Υπάρχει τέτοιο θέμα έστω και άτυπα?
Το ότι δεν υπάρχει μάρκα με μηδέν βλάβες είναι γνωστό. Ούτε η Τογιότα είναι άσφαλτη (που λέει κι η Άντζελα). Το ζητούμενο είναι να αγοράζεις κάτι με όσο το δυνατόν λιγότερες πιθανότητες προβλημάτων (και φυσικά παίζει ρόλο και το είδος των προβλημάτων).
Μπορείτε παρακαλώ να με βοηθήσετε καταθέτοντας κάποιες απόψεις, τόσο για τα περί τριξιμάτων όσο και για την οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου?
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
-
Στην κορολλα προηγούμενης γενιάς, του θείου μου, δεν υπάρχει τριγμος ούτε για δείγμα.
Στάλθηκε από το Redmi 3S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Να σου εκφράσω την εμπειρία μου μετά από 11 χρόνια με Toyota, 10 με ένα ΜΚ3 rav4 και 1,5 τώρα με την καινούργια τη Corolla. Πιο αξιόπιστο αμάξι δεν πέρασε από τα χέρια μου, rav4, μηδέν επίσκεψη στο συνεργείο πέραν τα καθιερωμένα service του. Σίγουρα δεν είχε την «ποιότητα» εσωτερικά ενός τιγκουάν με τα μαλακα πλαστικά αλλά ούτε και τα προβλήματα του. Δεν έβγαλε κιχ και κάποιους τριγμούς τους ψιλό ξεπερνάω και τους συγχωρώ τα τελευταία χρόνια λόγω ηλικίας. Η Corolla από την άλλη σε πιο βελτιωμένη σε αίσθηση υλικών έχω κάνει 40000 σε 15 μήνες και δείχνει και αυτή καλά χαρακτηριστικά. Αυτό που χρειάζεται να ξέρεις για τα Toyota είναι ότι δε θα σε φτιάξουν ούτε με την οδηγική τους συμπεριφορά, ούτε με την εμφάνιση τους, αλλά σίγουρα θα σε αποζημιώσουν μ στην αξιοπιστία τους και άσε τα γερμανικά περιοδικά να λένε ότι θέλουν.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης cmak έγραψε:
Αυτό που χρειάζεται να ξέρεις για τα Toyota είναι ότι δε θα σε φτιάξουν ούτε με την οδηγική τους συμπεριφορά, ούτε με την εμφάνιση τους, αλλά σίγουρα θα σε αποζημιώσουν μ στην αξιοπιστία τους και άσε τα γερμανικά περιοδικά να λένε ότι θέλουν.Συμφωνώ, με μόνη εξαίρεση το CHR το οποίο πραγματικά ήταν μια ευχάριστη έκπληξη στον δρόμο και δεν το πίστευα ότι οδηγώ Toyota!
-
Το chr νομίζω έχει ως σχέδιο τις ρίζες του στο σχεδιαστικό τμήμα της Lexus. Πραγματικά πολύ εντυπωσιακό ως υλοποίηση αλλά θα περίμενα και κάτι πιο δυνατό σε κινητήρα. Σε κάθε περίπτωση η ΤΟΥΟΤΑ είναι ασφαλέστατη μέσες άκρες επιλογή για εκείνους που 'δεν θέλουν πολλά πολλά κολλητιλίκια με τα μαστόρια' (όπως λέει και μια ψυχή - πολιτικός μηχανικός)
-
Όπως είχε πει και μια ψυχή πριν κάτι δεκαετίες (οι παλιοί τον θυμάστε), τα Toyota είναι τα ψυγεία της αυτοκίνησης Δεν σπάνε, δεν χαλάνε, σε πάνε από το Α στο Β, και πέραν τούτου ουδέν. Καλό και ωραίο το TQM και το kaizen κλπ, αλλά αυτοκίνητο δεν -θα έπρεπε να- ισούται με ψυγείο. Οι εξαιρέσεις σε αυτό το κανόνα είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, άρα μάλλον σωστά τα έλεγε η εν λόγω ψυχή...
-
Τα περισσότερα ΤΟΥΟΤΑ αξιόπιστα είναι... αλλά και ναι, με ουδέτερη οδική συμπεριφορά. Αυτός όντως είναι ο κανόνας για την Εταιρεία. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό. Στην πλειοψηφία των οδηγών ένα ΤΟΥΟΤΑ είναι ότι τους πρέπει ανεξάρτητα αν βαυκαλίζονται και επιζητούν πράγματα και θάματα. Για παράδειγμα ο ευτυχής κάτοχος ενός avensis για πιο λόγο να αποχωριστεί το αυτοκίνητο του όταν και χώρους έχει, ποιότητα υλικών και συναρμογής πολύ καλή και άνεση άνω του μέσου όρου; Θεωρώ τους κατόχους ΤΟΥΟΤΑ όπως και των Χιουντάι από τους πλέον κατασταλαγμένους.
-
Εγώ εχω ενα megane I 2001 1.4/16V. Ειχα ρίξει λεφτά για συμμάζεμα, αλλά μετα το ατυχημα δυο μήνες μετα καταφερα να μου εγκρινουν αποζημίωση συνολικά περιπου 2.600. Φυσικα τοσα λεφτά δεν επερνα ουτε για πλακα αν το πουλουσα με τοσα προβληματα που ειχε(σασμαν προβλημα, διαρροες τα πάντα(λαδι/βαλβολινες/κρεμαγιερα),καμενο χρωμα, προβληματικος κλιματισμος (ειχε καει ο κομπρεσορας), καμενα πλαστικα μεσα και πολλα αλλα.
Σκεφτομουν μηπως αξιζει επισκευη + βαψιμο αλλά δεν.
Οποτε μιας και τα yaris κτλ δε μου αρεσουν σκεφτομαι να παω προς auris του 2010/2011/2012 λογω χρημάτων. εως 8κ περιπου.Ελπιζω να εχουν αξιοπιστία. Ειχα βρει ενα απο αντιπροσωπεια toyota του 2017 στα 13.500 αλλά ξεφευγε.
Αξιζει αυτη η γενια η οχι; Γενικα οτι εχω δει εχει πολυ φθαρμένο τιμονι δηλαδη δε ξερω αν αξιζει να παρω κουρασμενο αμαξι. Απο την αλλη δεν εχω παρκινγ εσωτερικο οποτε καινουργιο δε το σκεφτομαι. -
Ο χρήστης Parhs έγραψε:
Εγώ εχω ενα megane I 2001 1.4/16V. Ειχα ρίξει λεφτά για συμμάζεμα, αλλά μετα το ατυχημα δυο μήνες μετα καταφερα να μου εγκρινουν αποζημίωση συνολικά περιπου 2.600. Φυσικα τοσα λεφτά δεν επερνα ουτε για πλακα αν το πουλουσα με τοσα προβληματα που ειχε(σασμαν προβλημα, διαρροες τα πάντα(λαδι/βαλβολινες/κρεμαγιερα),καμενο χρωμα, προβληματικος κλιματισμος (ειχε καει ο κομπρεσορας), καμενα πλαστικα μεσα και πολλα αλλα.
Σκεφτομουν μηπως αξιζει επισκευη + βαψιμο αλλά δεν.
Οποτε μιας και τα yaris κτλ δε μου αρεσουν σκεφτομαι να παω προς auris του 2010/2011/2012 λογω χρημάτων. εως 8κ περιπου.Ελπιζω να εχουν αξιοπιστία. Ειχα βρει ενα απο αντιπροσωπεια toyota του 2017 στα 13.500 αλλά ξεφευγε.
Αξιζει αυτη η γενια η οχι; Γενικα οτι εχω δει εχει πολυ φθαρμένο τιμονι δηλαδη δε ξερω αν αξιζει να παρω κουρασμενο αμαξι. Απο την αλλη δεν εχω παρκινγ εσωτερικο οποτε καινουργιο δε το σκεφτομαι.Δεν έχω προσωπική άποψη, αλλά 10-11-12 παίζανε πολλά με leasing οπότε θέλει πολύ ψάξιμο τπου θα πας και τι θα κάνεις. Φίλος που δούλευε σε εταιρεία που είχαν πάρει καμία 50αριά μου είχε πει ότι βγήκαν όλα σκυλιά.
Στάλθηκε από το iPad Air μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Θεωρώ τους κατόχους ΤΟΥΟΤΑ όπως και των Χιουντάι από τους πλέον κατασταλαγμένους.Από τους αδιάφορους ως προς την αυτοκίνηση βασικά.
-
Δεν θα το έλεγα. Δεν αναφέρθηκα ούτε στα ΟΠΕΛ ούτε στα ΛΑΝΤΑ.
-
Τα Opel έχουν και κανένα μοτέρ της προκοπής τουλάχιστον.
TOYOTA FORUM