-
Εκείνο που πιστεύω πως συμφωνούμε όλοι, είναι το γεγονός πως το σύστημα εξέτασης για να πάρει κανείς δίπλωμα, είναι επιεικώς για τα μπάζα!
Δεν μπορεί ο κάθε άσχετος με μια οπισθογωνία, ένα παρκάρισμα και οδήγηση με 20-40km μέσα σε στενάκια και ήσυχους δρόμους να λέμε ότι έμαθε να οδηγεί και να παίρνει δίπλωμα.
Η εξέταση των υποψηφίων οδηγών θα έπρεπε να γίνεται σε πιο ρεαλιστικές συνθήκες. Να βγαίνει σε λεωφόρους, να του λένε από τέρμα δεξιά να πιάσει αριστερή να στρίψει στο επόμενο φανάρι, να βγαίνει εθνική κτλ. Εκεί βλέπεις και πόση αντίληψη του χώρου έχει κάποιος, πόσο σωστά εκτιμάει τις διαστάσεις του αυτοκινήτου, αν όντως οδηγεί προσεκτικά, αν όντως δεν αποτελεί κίνδυνο για τους υπόλοιπους οδηγούς, αν αξίζει και έχει τα προσόντα να οδηγεί ανάμεσά μας.
Τώρα ότι άλλο και να λέμε... Αν η αρχή είναι στραβή (κατά την εκμάθηση της οδήγησης), τότε πως περιμένετε να αλλάξουν τα πράγματα?
-
Μια και αναφέρθηκες σε αυτό το θέμα.
Σε ποια χώρα δεν ξέρω, ισχύουν τα παρακάτω:
- Δεν υπάρχει όριο μαθημάτων,
- Δεν δίνει εξετάσεις ο υποψήφιος οδηγός,
- Όταν ο εκπαιδευτής του διαπιστώσει πως ο οδηγός είναι έτοιμος να οδηγήσει στη πόλη, στα βουνα, το βράδυ, κάτω από όλες τις συνθήκες δηλάδη, του χορηγεί αυτός την άδεια οδηγήσεως.
- Το κράτος με συνεχείς επανεξετάσεις διαπιστώνει την ικανότητα των οδηγών.
- Στην περίπτωση που κάποιος κριθεί χωρίς ικανότητες, ο εκπαιδευτής την άλλη μέρα ψάχνει για δουλειά, και ο οδηγός χάνει την άδεια οδηγήσεως.
Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά, αν τα παραπάνω ισχύουν όντως, πάντως σαν άποψη καλή είναι.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Εκείνο που πιστεύω πως συμφωνούμε όλοι, είναι το γεγονός πως το σύστημα εξέτασης για να πάρει κανείς δίπλωμα, είναι επιεικώς για τα μπάζα!Δεν μπορεί ο κάθε άσχετος με μια οπισθογωνία, ένα παρκάρισμα και οδήγηση με 20-40km μέσα σε στενάκια και ήσυχους δρόμους να λέμε ότι έμαθε να οδηγεί και να παίρνει δίπλωμα.
Η εξέταση των υποψηφίων οδηγών θα έπρεπε να γίνεται σε πιο ρεαλιστικές συνθήκες. Να βγαίνει σε λεωφόρους, να του λένε από τέρμα δεξιά να πιάσει αριστερή να στρίψει στο επόμενο φανάρι, να βγαίνει εθνική κτλ. Εκεί βλέπεις και πόση αντίληψη του χώρου έχει κάποιος, πόσο σωστά εκτιμάει τις διαστάσεις του αυτοκινήτου, αν όντως οδηγεί προσεκτικά, αν όντως δεν αποτελεί κίνδυνο για τους υπόλοιπους οδηγούς, αν αξίζει και έχει τα προσόντα να οδηγεί ανάμεσά μας.
Τώρα ότι άλλο και να λέμε... Αν η αρχή είναι στραβή (κατά την εκμάθηση της οδήγησης), τότε πως περιμένετε να αλλάξουν τα πράγματα?
να δουμε ποτε θα βαλουμε μυαλο και δεν θα συνεχιζουμε να παραγουμε serial killers...............ντροπη μας
-
Ο χρήστης luck έγραψε:
Πολύ σωστό tsoukas, μόνο που οι σημερινοί 70ρηδες όταν ήταν 30ρηδες, οδηγούσαν κάρα.Μπαααα....
Ο πατέρας μου που δεν έχει πιάσει κοντεύει τα 70 όταν ήταν 30άρης οδηγούσε Μερσεντές 230 6κύλινδρη, Φόρντ Ζέφυρ V6 και λίγο αργότερα αγόρασε ένα FIAT 125S... Όσο θυμάμαι δεν είχε κάρο ή άλογο ποτέ του.
Το θέμα με την περασμένη γενιά είναι πως πολλοί έμαθαν να οδηγούνε μετά τα 30 τους και ήταν και μόνοι τους στο δρόμο (king of the road)
Οπότε πού έρχεσαι εσύ κωλόπαιδο να με μάθεις να οδηγώ...Βέβαια σήμερα βλέπω πολλούς της γενιάς μου που χειρίζονται μεν αυτοκίνητο από τα 18 τους (ή και νωρίτερα), αλλά έχουν καταδικάσει τον εαυτό τους να μην μάθουν να οδηγούν ποτέ!
-
Όλοι τελικά νομίζουμε ότι είμαστε καλοί και κάνουμε το σωστό, αλλιώς δε θα το κάναμε. Ο γέρος που κινείται αριστερά και κάτω από το όριο, με τον δικό του τρόπο σκέψης τα κάνει όλα σωστά.
Και τελικά, υπάρχει κάτι πέρα από τον Κ.Ο.Κ. που μπορεί να προσδιορίσει το 'σωστό'; Ή την έννοια του 'καλού οδηγού', ποιός θα την ορίσει;
-Εμείς που πιστεύουμε ότι σκοπός είναι να είσαι σβέλτος και διακριτικός στο δρόμο,
-οι εξεταστές που σε μαθαίνουν οπισθογωνίες και παρκαρίσματα και τίποτα άλλο,
-όσοι ακολουθούν πιστά τον Κ.Ο.Κ, και κάθονται στην αριστερή λωρίδα με το όριο έχοντας το δίκιο με το μέρος τους;Προσωπικά μπορεί να ενοχλούμαι από συμπεριφορές όταν οδηγώ, αλλά μόνο σε τρανταχτές περιπτώσεις κινδύνου (με τα δικά μου δεδομένα πάντα) θα βρίσω ή θα ασχοληθώ με κάποιον. Το μόνο που κάνω είναι να φέρομαι όπως μου φέρονται κατά περίπτωση.
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
-όσοι ακολουθούν πιστά τον Κ.Ο.Κ, και κάθονται στην αριστερή λωρίδα με το όριο έχοντας το δίκιο με το μέρος τους;Ο ΚΟΚ δε λέει οτι αμα πηγαίνεις με το όριο μπορείς να κάθεσαι αριστερά!
Λέει οτι πρέπει να κινήσαι πάντα στην δεξιότερη λωρίδα και αν χρειαστεί να προσπεράσεις τότε χρησιμοποιείς την μεσαία ή την αριστερή λωρίδα. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
-όσοι ακολουθούν πιστά τον Κ.Ο.Κ, και κάθονται στην αριστερή λωρίδα με το όριο έχοντας το δίκιο με το μέρος τους;
Ο ΚΟΚ δε λέει οτι αμα πηγαίνεις με το όριο μπορείς να κάθεσαι αριστερά!
Λέει οτι πρέπει να κινήσαι πάντα στην δεξιότερη λωρίδα και αν χρειαστεί να προσπεράσεις τότε χρησιμοποιείς την μεσαία ή την αριστερή λωρίδα.RIGHT!
Σπύρος
-
Ok, αλλά σε έναν δρόμο με δύο λωρίδες, με όριο π.χ. 90 χ.α.ω., αν η δεξιά έχει ροή 70χ.α.ω και η αριστερή 90χ.α.ω, και η ροή είναι σχετικά πυκνή, όλα είναι καλά σύμφωνα με τον ΚΟΚ.
Κάτι που κάποιος θεωρεί σωστό και πρέπον στο δρόμο, κάποιος άλλος το θεωρεί τελείως λάθος. Και δε μιλάω για παραβάσεις όπως διπλοπαρκαρίσματα, υπερβάσεις ορίου, αλλά γενικά σαν τρόπο συμπεριφοράς στο δρόμο. Το έχετε δει και στο forum, πόσες φορές έχουμε διαφωνήσει για θέματα ορίων ταχύτητας, ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους, συμπεριφορά στα φανάρια και στους δρόμους, συμπεριφορά προς τους άλλους οδηγούς κλπ.
-
Ο παππούς μου είναι 78 ετών και μέχρι πέρυσι οδηγούσε το Renault 4L του σε καθημερινή βάση, στους επαρχιακούς δρόμους της Χαλκιδικής. Λίγο το πως έμαθε, λίγο η ηλικία του, και το παρατσούκλι 'ο ραλλίστας' δεν άργησε να βγει στο χωριό. Οδηγούσε πολύ άσχημα, έτρεχε υπερβολικά για το αμάξι που είχε (αν το έχει οδηγήσει κανείς εδώ, θα με καταλάβει ) και δεν είχε αντίληψη του δρόμου, γενικώς. Εμείς τον παρακαλούσαμε να περιορίσει, τουλάχιστον, τις μετακινήσεις του και να προσέξει παραπάνω αλλά με σχόλια του στυλ 'έχω γερή κράση' κλπ αρνούνταν πεισματικά. Τελικά μια μέρα βγήκε από το δρόμο μόνος του, έσπασε πλευρά, τραυμάτισε τα πνευμόνια του και, γενικώς, η μέχρι τότε ακλόνητη υγεία του κλονίστηκε αρκετά. Μετά από αυτή την προσωπική εμπειρία δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον Krusenstern για εξέταση κάθε χρόνο. Λυπηρό μεν, αλλά ο κίνδυνος, για τον εαυτό τους αλλά και για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου είναι τέτοιος που δεν αξίζει το ρίσκο, πιστεύω. Τώρα, για μόνιμη κάτάληψη της αριστερής, η προσωπική αλάνθαστη μέθοδος στατιστικής δίνει πρώτες τις γυναίκες οδηγούς με διαφορά! (σόρυ, συνφουρουμίτισσες, δεν είστε όλες το ίδιο)
-
Δικαίωμα στην οδήγηση ναι αλλά πάνω απ' όλα δικαίωμα στη ζωή.
Για ποιο λόγο πρέπει ένας άνθρωπος πάνω από τα 70 να οδηγεί ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Ας πάρει και κανένα λεοφορείο ή έστω ένα ταξί.
Η γενιά του 50 και του 60 για να μην αναφερθώ στους μεγαλύτερους δεν έχει οδηγική παδεία . Παίρνει ο 45άρης το αυτοκίνητο βγαίνει στην εθνική και πάει με 60 μέσα στη μέση λες και δεν υπάρχουν δεξιές λουρίδες και αν του πείς τίποτα σε κράζει και από πάνω...
Επιτέλους ας βάλουμε και κατώτατα όρια ταχήτητας στην Ελλάδα και να δείτε πως τα πρόστιμα για κατώτα όρια θα είναι πιο πολλά από αυτά για υπερβολική . -
Νομίζω ότι η πιο επικίνδυνη κατηγορία οδηγών δεν είναι οι παππούδες (Νο 2) αλλά η νέα γενιά κάγκουρων-επιδειξιομανών (Νο 1) που ανθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα και επηρεάζεται και από διάφορα ελεεινά έντυπα...και το ανησυχητικό είναι ότι βλέπω τα έντυπα αυτά να πολλαπλασιάζονται που σημαίνει ότι αρκετοί τα παίρνουν...
Επειδή καθημερινά λόγω δουλειάς έχω επαφή με νέα παιδιά δυστυχώς βλέπω ότι εκστασιάζονται με τις εξατμισεις-φουγάρα, τις αεροτομές-υπόστεγα, τις χοάνες, τις σφήνες, τις κόντρες στα φανάρια και γενικώς το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό. Το κακό είναι ότι πλέον ο νέος 18-22 μπορεί να αποκτήσει πολύ εύκολα αυτοκίνητο είτε λόγω μπαμπά είτε λόγω ευκολιών αγοράς αλλά δυστυχώς η πλειοψηφεία (των νέων αλλά και όχι μόνο) δεν έχει οδηγική παιδεία ...
-
Antdel διαφωνω.
Πιστευω πιο επικινδυνος (οριακα, αλλα πιο) ειναι αυτος που δεν καταλαβαινει τι γινεται γυρω του-ποσο επικινδυνα οδηγει-δεν εχει αντανακλαστικα (γερος), παρα καποιος που εν γνωσει του κανει μλκιες στον δρομο.
Αυτο γιατι ο νεος μπορει να κανει σφηνες-τρεχει κλπ αλλα οταν θα παει να γινει το κακο, θα προσπαθησει να το αποφυγει. Αυτος που δεν καταλαβαινει τι γινεται γυρω του, δεν θα κανει τιποτα.Ok, αλλά σε έναν δρόμο με δύο λωρίδες, με όριο π.χ. 90 χ.α.ω., αν η δεξιά έχει ροή 70χ.α.ω και η αριστερή 90χ.α.ω, και η ροή είναι σχετικά πυκνή, όλα είναι καλά σύμφωνα με τον ΚΟΚ.
Λαθος, ολα ΔΕΝ ειναι καλα συμφωνα με τον KOK, καθως η αριστερη λωριδα ειναι για προσπεραση.
Αυτο που υποχρεουται (κατα την γνωμη μου αυτο) να κανει ο προπορευομενος ειναι ή να κανει απ'ευθειας δεξια, ή αν δεν μπορει (εξ'αιτιας αλλων αυτοκινητων στην δεξια) να επιταχυνει και παραλληλα να βγαλει δεξι φλας για να δωσει στον πισω του να καταλαβει οτι τον εχει δει και εχει προθεση να τον αφησει να περασει στην πρωτη ευκαιρεια.
2 περιστατικα δικα μου, το ενα στην Αττικη οδο και το αλλο στον Κηφισσο. Και στις δυο περιπτωσεις ο δρομος ΑΔΕΙΟΣ, μονο εγω και το αλλο αυτοκινητο. Στην πρωτη, 3 νεαρες και κατα τα αλλα ομορφες κοπελες στην αριστερη λωριδα της Αττικης οδου με 100 χαω, και οι υπολοιπες λωριδες αδειες. Αφου εξαντλησα ολα τα ευγενικα μεσα-ειδη σινιαλου που μπορουσα, κολλησα απο πισω τους με προβολεις και κορνα. Επι 3λεπτο δεν εγινε τιποτα, και οταν επιτελους τις περασα απο δεξια, με κοιταγαν εντρομες (αφου δεν ειχαν καταλαβει το ΓΙΑΤΙ).
Στην 2η περιπτωση, ιδιο σκηνικο με Audi A4 με 25αρη καλοντυμενο με στυλ γιαπι, εγω κολλημενος απο πισω για 5 χιλιομετρα (!) και αυτος να μου κανει κ...οδαχτυλο ενω στριβαμε με πολλα. Οταν τελικα τον περασα, ηρθε και κολλησε απο πισω μου αναβωντας αυτος προβολια+κορνα (για λιγο, γιατι δεν μπορεσε να ακολουθησει και πολυ).Θα μου πειτε γιατι δεν περναγα απο δεξια. Γιατι ηθελα να δω τι (αν ) σκεφτονται αυτοι οι ανθρωποι, και γενικα ημουν περιεργος να δω τι θα γινει επιτελους...
ΥΓ Η προσπεραση απο δεξια δεν απαγορευεται παντα, αντιθετως σε ΠΟΛΛΕΣ περιστασεις επιτρεπεται. Και στην τελικη οταν η αριστερη και μεσαια εχουν αυτοκινητα, οπου θα πρεπει καθε 3 και λιγο να κοβω, κανω σινιαλο και ΑΝ κανουν ακρη να περασω, γιατι να μην πιασω δεξια που δεν εχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ αυτοκινητο πολλες φορες και να παω ανενοχλητος στον προορισμο μου?
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Συνεπώς προσωπικά θα πρότεινα (Εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιτρέπουν) όχι μόνο μούτζες και μπινελίκια αλλά επίσης άμεση τοποθέτηση του αυτοκινήτου μπροστά από εκείνο του βραδυπορούντος δύποδου κτήνους, γκάζωμα για μερικά μέτρα, **φρενάρισμα πανικού **και βίαιη επιτάχυνση αμέσως μετά. Να δούμε θα το ξανακάνει?Απορω που κανενας δεν εθιξε το εν λογω ποστ.
Με συγχωρεις φιλε μου αλλα αυτη την κινηση την θεωρω απλα ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ!!!!!!
Κατσε σε παρακαλω αναλογισου τι ειπες - (μπορει και να εκανες καποτε..... ) και σκεψου και τις συνεπειες μιας κακης στιγμης σε μια τετοια πραξη....Ενταξει ειπαμε να το καταλαβει αλλα οχι και να τον σκοτωσουμε τον παππου και οποιονδηποτε καθησε στην αριστερη λωριδα και μας εκοψε τους χρονους......
Τετοια νοοτροπια και σκεψη δεν ειναι ωριμου ανθρωπου, θα μου επιτρεψεις να πω!
Χωρις παρεξηγηση
Παντα με φιλικη διαθεση και τονο
Χρηστος -
Είναι πιό επικίνδυνος ο 'γέρος' που οδηγεί ήσυχα με 90 αριστερά, η ο 'νέος' που οδηγεί με σλάλομ, φώτα ομίχλης μπρος - πίσω αναμμένα, αρχίζει να σου 'παίζει' τα μεγάλα από τα 100 μέτρα και κολλάει το χέρι του στην κόρνα από τα 20; Και όλα αυτά, για να στρίψει, αριστερά η δεξιά, μόλις στην επόμενη διασταύρωση;
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Πιστευω πιο επικινδυνος (οριακα, αλλα πιο) ειναι αυτος που δεν καταλαβαινει τι γινεται γυρω του-ποσο επικινδυνα οδηγει-δεν εχει αντανακλαστικα (γερος), παρα καποιος που εν γνωσει του κανει μλκιες στον δρομο.Ακόμα κι αναλογικά αν το πάρεις, αυτό δεν εξηγεί γιατί σκοτώνονται και σκοτώνουν οι νέοι ΠΟΛΥ περισσότερο από τους γέρους.
Αυτο γιατι ο νεος μπορει να κανει σφηνες-τρεχει κλπ αλλα οταν θα παει να γινει το κακο, θα προσπαθησει να το αποφυγει. Αυτος που δεν καταλαβαινει τι γινεται γυρω του, δεν θα κανει τιποτα.
Θα προσπαθήσει. Αλλά πόσες φορές θα το καταφέρει;
Ήρεμα. Αλλιώς κάνουμε το ίδιο λάθος με τον παππού η τη γιαγιά: Πιστεύουμε ότι είμαστε αλάθητοι. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Antdel διαφωνω.
Πιστευω πιο επικινδυνος (οριακα, αλλα πιο) ειναι αυτος που δεν καταλαβαινει τι γινεται γυρω του-ποσο επικινδυνα οδηγει-δεν εχει αντανακλαστικα (γερος), παρα καποιος που εν γνωσει του κανει μλκιες στον δρομο.Προσωπικά 10 χρόνια πριν που πήρα το δίπλωμα έκανα άφθονες ανοησίες (το λέω ευγενικά...)
Πάντοτε νόμιζα πως ήξερα τι έκανα.Αργότερα κατάλαβα πως ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΙΔΕΑ τι έκανα... Και απλά έπαψα να τα κάνω.
Αντανακλαστικά είχα καλύτερα από σήμερα, αλλά ήταν απλά άχρηστα με αυτά που έκανα...Και πες μου, ο νέος με τα καλά αντανακλαστικά που εν γνώσει του πάει με 50 και βάλε σε στενάκια όπου θα πεταχτεί παιδάκι πίσω από το παρκαρισμένο, τι θα προλάβει να κάνει;
Που κάνει σφήνες ανάμεσα σε παππούδες που δεν μπορούν να αντιδράσουν εν γνώσει του πως δεν μπορούν να αντιδράσουν τι θα κάνει για να μην προκαλέσει ατύχημα, όταν ο παππούς από κακά αντανακλαστικά πάει να τον αποφύγει πέφτοντας στο διπλανό μηχανάκι;
Που πάει εν γνώσει του μαλλιοκούβαρα στην Κηφισίας και μια κοπέλλα βγαίνει από το στενό και δεν εκτιμά καλά πως ο ανεγκέφαλος δεν έρχεται με 50 αλλά με 150, πώς θα σταματήσει το αυτοκίνητο;Και οι μεν, και οι δε είναι επικίνδυνοι. Και είναι και οι δύο επικίνδυνοι, γιατί και οι δύο ΝΟΜΙΖΟΥΝ πως ξέρουν τι κάνουν...
[quote'k']Για ποιο λόγο πρέπει ένας άνθρωπος πάνω από τα 70 να οδηγεί ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Ας πάρει και κανένα λεοφορείο ή έστω ένα ταξί. [/quote]
Προσωπικά κουράζομαι πολύ με την συγκοινωνία. Ψυχοφθόρο,και αν δεν βρω και κάθισμα δράμα... Και είμαι λίγο πριν τα 30. Πιστεύω πως είναι επιστημονική φαντασία να παίρνω συγκοινωνία στα 60-70 μου.
Ναι, υπάρχει το ταξί. Αλλά κοστίζει περισσότερο από μια κακοσυντηρημένη χαρχάλα (που δυστυχώς τα ΚΤΕΟ επιτρέπουν να κυκλοφορεί), και τελευταία φορά που κοίταξα τις συντάξεις είδα ένα απαγορευτικό πάνω από την εικόνα του ταξί...
Τώρα για ποιο λόγο να οδηγεί ο 70άρης; Για να πάει στο καφενείο, και να τελειώσει και καμιά δουλειά σε τράπεζα, ΙΚΑ, εφορία κλπ, ή να βγάλει την γριά για σουβλάκια. Όπως και ο 18άρης οδηγεί για να πάει στην καφετέρια, την ντίσκο, και στην σχολή να πάρει τη μικρούλα για μπάνιο στην παραλία. -
GeorgeTabs:
Σωστά, η κίνηση στον δρόμο συνεπάγεται τεράστια ευθύνη. Προσωπικά προσπαθώ να έχω τον έλεγχο της κατάστασης, υπολογίζοντας στο μέτρο του δυνατού τι μπορεί να πεταχτεί από κάθε δρόμο ή τι βλακεία μπορεί να κάνει ο μπροστινός μου. Νέος οδηγός ήμουν και τουλάχιστον 3 φορές κόντεψα να στουκάρω στον μπροστινό μου που έκανε αριστερά παράνομα, άλλη μια φορά κόντεψα να πατήσω έναν πεζό που πετάχτηκε πίσω από μια παρκαρισμένη κλούβα, άστα να πάνε δηλαδή. Μ'αυτά και μ'αυτά δεν έχω γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής ως συνοδηγός.
-
Επειδή κάποτε και εμείς υπήρξαμε νέοι, καταφέραμε και αντιληφθήκαμε ένα πράγμα.
Νέος -> καλά αν/στικά -> πεποίθηση απόλυτου ελέγχου -> αυξημένες ταχύτητες -> δυσκολότερος έλεγχος οχήματος -> μεγαλύτερες πιθανότητες ατυχήματος.Ο χρήστης kacey έγραψε:
Antdel διαφωνω.
Πιστευω πιο επικινδυνος (οριακα, αλλα πιο) ειναι αυτος που δεν καταλαβαινει τι γινεται γυρω του-ποσο επικινδυνα οδηγει-δεν εχει αντανακλαστικα (γερος), παρα καποιος που **εν γνωσει του κανει μλκιες **στον δρομο.Δεν υπάρχει εν γνώσει σφάλμα.
Αυτός που δεν καταλαβαίνει τι κάνει, σφάλλει.
Αυτός που σφάλλει εν γνώσει του, εγκληματεί. -
Εγω λεω να αφησουμε το ποιος φταιει και γιατι...οταν γινει το κακο δεν θα μπορεσουμε να ζητησουμε απο κανεναν το λογαριασμο γιατι το κακο που θα παθουμε θα ειναι ηδη μεγαλο.
Φταινε οι νεοι που οδηγουν ανωριμα και επιθετικα, φταινε οι γεροι που πανε αργα και στον κοσμο τους, ολοι φταινε ανεξαρτητως ηλικιας. Αυτο που μετρα δεν ειναι η ηλικια η ιδια, ειναι η ωριματοτητα και ο λογος που χρησιμοποπιουνε το ααυτοκινητο (μεσο μεταφορας, μεσο επιδειξης και 'απελευθερωσης', μεσο εκτονωσης)
Ας προφυλλαξουμε αλλη φορα οι ιδιοι τον εαυτο μας ακομη και απο τα λαθη των αλλων, με συνετη,ωριμη και υπομονετικη οδηγηση.
Εγω τουλαχιστον ετσι θα κανω σε 1-2 μηνες που θα παρω διπλωμα (ελπιζω... )
-
Εγώ δε το βάζω στη βάση φταίνε οι παπούδες ή φταίνε οι νέοι. Εγώ λέω πως αυτοί που πέρνουν σε μεγάλη ηλικία δίπλωμα δεν είναι δυνατόν να έχουν οδηγική παιδεία. Αυτο το βλέπουμε και με τις γυναίκες που πέρνουν δίπλωμα στα σαρανταβάλε ενώ εκείνες που το παίρνουν από μικρές είναι σαφώς λιγότερο επικίνδυνες.
Είναι διαφορετικό να μάθεις να οδηγείς από τα 18 και διαφορετικό να πιάσεις τιμόνι στα 40+.
Όσο για τους μεγαλύτερους αν είναι να βγεί ο παππούς να πάει να πληρώσει το ΙΚΑ και δεν μπορεί να περπατήσει ώς εκεί πως θα μπορεί να οδηγήσει;;; Χίλιες φορές καλύτερο να το δώσει στο γίο του ή στην κόρη του να πάει να το πληρώσει. -
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Συνεπώς προσωπικά θα πρότεινα (Εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιτρέπουν) όχι μόνο μούτζες και μπινελίκια αλλά επίσης άμεση τοποθέτηση του αυτοκινήτου μπροστά από εκείνο του βραδυπορούντος δύποδου κτήνους, γκάζωμα για μερικά μέτρα, **φρενάρισμα πανικού **και βίαιη επιτάχυνση αμέσως μετά. Να δούμε θα το ξανακάνει?Φίλε μου ebotonakis, μερικά πράγματα:
-
Δεν είμαστε αστυνομικοί και ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να 'τιμωρούμε' τον οποιονδήποτε μας ενοχλεί (εντός ή εκτός εισαγωγικών) στον δρόμο για 'να μην το ξανακάνει...' Εάν η τροχαία δεν κάνει καλά την δουλειά της (που δεν την κάνει) είναι άλλη ιστορία. Όμως το να γινόμαστε ένα είδος 'εκδικητή των δρόμων', μόνο καλό δεν θα κάνει. Τόσο σε εμάς όσο και στους γύρω. Σκέψου να στο κάνει εσένα αυτό κάποιος ο οποίος θεωρεί ότι θα πρέπει να πηγαίνεις με 150 στην πόλη, ενώ εσύ (ορθότατα) πας με 50... Ή θεωρεί ότι ενώ έχει αυτός Stop έπρεπε να τον αφήσεις να περάσει επειδή οδηγεί Mercedes/Bmw/Porsche ή ότι άλλο και πέσει πάνω σου;;;
-
Αυτό που περιγράφεις είναι τρομερά ανόητο, ανεύθυνο και επικίνδυνο. Για σκέψου τι έχει να γίνει αν ο παππούς δεν το αντιληφθεί και πέσει πάνω σου... και στο κάτω κάτω όλοι μας καμία φορά δεν αφαιρούμαστε;;; Άνθρωποι δεν είμαστε;;; Μεταξύ μας κι εγώ, που είμαι 24, αν είμαι πίσω σου μπορεί να πέσω πάνω σου, γιατί δεν περιμένω στα καλά του καθουμένου να κάνει φρενάρισμα πανικού...
-
Προσωπικά έχω μία βασική αρχή: Ένας βλάκας πίσω μου έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να κάνει κάτι που θα με βλάψει απ' ότι ένας βλάκας μπροστά μου. Άρα τους περνάω και τους αφήνω όσο πιο πίσω γίνεται...
Πιστεύω πάντως ότι το παραπάνω post έγινε εν βρασμώ ψυχής και δεν είναι κάτι που έχεις κάνει ποτέ, αλλά απλά το ονειρεύεσαι εκείνες τις ώρες που όλοι γινόμαστε χαιρέκακοι (αααχχχ νά'ξερες φίλε μου ebotonakis πόσες φορές θα ήθελα να έχω ένα 'τεθωρακισμένο' Lada Niva για κάτι τέτοιους που κάνουν ότι είναι δυνατό για να οδηγήσουν άθλια...)
Όσο για το δικαίωμα στην οδήγηση, εάν κάποιος (ανεξαρτήτως ηλικίας) ΔΕΝ είναι ικανός να οδηγήσει, τότε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να οδηγεί και να είναι πιο επικίνδυνος απ' ότι μια πυρηνική βόμβα στα χέρια του 10χρονου ανιψιού μου... Και είμαι κατηγορηματικός! Όλοι κάνουμε μ@λ@κίες, το θέμα είναι να προσπαθούμε να τις αποφεύγουμε και να μην τις επαναλαμβάνουμε...
-
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ