-
Αν ηξερα αλλες λεπτομερειες να εισαι σιγουρος οτι θα τις ανεφερα. Το μονο που εχω ειναι η απαντηση του πωλητη. Δεν μπορεσα να βρω πουθενα αλλου πληροφοριες για το θεμα, και το εχω ψαξει αρκετα. Αν θυμαμαι καλα μου ανεφερε παντως 2η μπαταρια που τροφοδοτει μονο το χειροφρενο...
-
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους.
Σχετικά με το αυτόματο χειρόφρενο: Στα αυτοκίνητα της VW το αυτόματο χειρόφρενο δεν τραβάει κάποιο συρματόσχοινο, αντίθετα ενεργοποιεί μικρούς κινητήρες-μειωτήρες στους πίσω τροχούς, οι οποίοι οδηγούν τις δαγκάνες των δισκόφρενων. Λόγω των μειωτήρων η δύναμη (και επομένως η ισχύς) που χρειάζεται δεν είναι μεγάλη.
Τώρα, σχετικά με την εφεδρική μπαταρία, δεν το γνωρίζω αλλά δε μου φαίνεται απαραίτητη... Στο κάτω-κάτω αν μείνεις από μπαταρία δε χρειάζεται να κουνήσεις το αυτοκίνητο... εκτός και αν μείνεις από μπαταρία στη μέση του δρόμου...!
-
Πότε πρόλαβε;
-
Είδα ένα σήμερα. Πώς είναι έτσι από πίσω;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Είδα ένα σήμερα. Πώς είναι έτσι από πίσω;Plus-Polo
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Πότε πρόλαβε;Έλεος..... τι προώθηση είναι αυτή
-
Tiguan 2.0 TDI??????????????????????????????????????????
Εμείς ούτε καινούριο το 1,4 δεν έχουμε δει καλα καλα!!!!!!!
Αυτό θα πει marketing... και πολύ καλά κάνει. -
Ο χρήστης vanorton έγραψε:
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους.Σχετικά με το αυτόματο χειρόφρενο: Στα αυτοκίνητα της VW το αυτόματο χειρόφρενο δεν τραβάει κάποιο συρματόσχοινο, αντίθετα ενεργοποιεί μικρούς κινητήρες-μειωτήρες στους πίσω τροχούς, οι οποίοι οδηγούν τις δαγκάνες των δισκόφρενων. Λόγω των μειωτήρων η δύναμη (και επομένως η ισχύς) που χρειάζεται δεν είναι μεγάλη.
Τώρα, σχετικά με την εφεδρική μπαταρία, δεν το γνωρίζω αλλά δε μου φαίνεται απαραίτητη... Στο κάτω-κάτω αν μείνεις από μπαταρία δε χρειάζεται να κουνήσεις το αυτοκίνητο... εκτός και αν μείνεις από μπαταρία στη μέση του δρόμου...!
Και τι γίνεται εάν η μπαταρία πέσει και είχες ενεργοποιήσει το χειρόφρενο και θέλεις να σπρώξεις το αμάξι πχ για να το βγάλεις από το γκαράζ και να το πάρει γερανός?
Οσο για την παροχή ρεύματος στο χειρόφρενο που δε γίνεται από την μπαταρία, ε από που γίνεται τότε? Με ηλιακή ενέργεια γίνεται? θα μας τρελάνουν! Μου φαίνεται οτι ο πωλητής που ανέφερε ο φίλος παραπάνω δεν ήξερε καν τι να απαντήσει.
Το θέμα παραμένει και ας μας διαφωτήσει κάποιος φίλος σχετικά με το ηλεκτρικό χειρόφρενο.
Μα δε μπορούσαν να βάλουν ένα κανονικό μηχανικό χειρόφρενο? Πόση διάρκεια ζωής έχουν αυτά τα ηλεκτρικά? Θυμάμαι πάντως οτι τα Passat όταν είχαν πρωτοεμφανιστεί είχαν προβλήματα με τα ηλεκτρικά τους χειρόφρενα και αναγκάστηκε η VW να τα επιδιωρθώσει αλλά και πάλι νομίζω οτι αυτές οι επιλογές οδηγούν σε πολύ χαμηλότερη αξιοπιστία στα σύγχρονα αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Και τι γίνεται εάν η μπαταρία πέσει και είχες ενεργοποιήσει το χειρόφρενο και θέλεις να σπρώξεις το αμάξι πχ για να το βγάλεις από το γκαράζ και να το πάρει γερανός?...αλλάζεις μπαταρία στο γκαράζ!
-
Ο χρήστης vanorton έγραψε:
Και τι γίνεται εάν η μπαταρία πέσει και είχες ενεργοποιήσει το χειρόφρενο και θέλεις να σπρώξεις το αμάξι πχ για να το βγάλεις από το γκαράζ και να το πάρει γερανός?
...αλλάζεις μπαταρία στο γκαράζ!
σωστό κ απόλυτα λογικό.
-
Ναι είναι μια λύση αλλά το ζήτημα παραμένει.
Τελικά ξέρει κανείς από που τροφοδοτείται και πως λειτουργεί το ηλεκτρικό χειρόφρενο? Και από άποψη αξιοπιστίας τι λέει το σύστημα? Το κλασσικό χειρόφρενο δε θα ήταν προτιμότερο? Μη πείτε όχι...
-
Θέλω να ελπίζω πως κάπου στο σύστημα του ηλεκτρικού χειρόφρενου υπάρχει ενας τεράστιος πυκνωτής ικανός να κρατήσει κάποιο φορτίο για π.χ. 24 ώρες και να μπορεί ο ιδιοκτήτης να λύσει το χειρόφρενο...
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους.
Σχετικά με το αυτόματο χειρόφρενο: Στα αυτοκίνητα της VW το αυτόματο χειρόφρενο δεν τραβάει κάποιο συρματόσχοινο, αντίθετα ενεργοποιεί μικρούς κινητήρες-μειωτήρες στους πίσω τροχούς, οι οποίοι οδηγούν τις δαγκάνες των δισκόφρενων. Λόγω των μειωτήρων η δύναμη (και επομένως η ισχύς) που χρειάζεται δεν είναι μεγάλη.
Οσο για την παροχή ρεύματος στο χειρόφρενο που δε γίνεται από την μπαταρία, ε από που γίνεται τότε? Με ηλιακή ενέργεια γίνεται? θα μας τρελάνουν! Μου φαίνεται οτι ο πωλητής που ανέφερε ο φίλος παραπάνω δεν ήξερε καν τι να απαντήσει.
Το θέμα παραμένει και ας μας διαφωτήσει κάποιος φίλος σχετικά με το ηλεκτρικό χειρόφρενο.
Μα δε μπορούσαν να βάλουν ένα κανονικό μηχανικό χειρόφρενο? Πόση διάρκεια ζωής έχουν αυτά τα ηλεκτρικά? Θυμάμαι πάντως οτι τα Passat όταν είχαν πρωτοεμφανιστεί είχαν προβλήματα με τα ηλεκτρικά τους χειρόφρενα και αναγκάστηκε η VW να τα επιδιωρθώσει αλλά και πάλι νομίζω οτι αυτές οι επιλογές οδηγούν σε πολύ χαμηλότερη αξιοπιστία στα σύγχρονα αυτοκίνητα.
Καλή απορία. Θα το κοιτάξω από αύριο σε Α4 καινούριο και Passat.
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Εχεις δικιο...Ειχαν πολλα προβληματα με το ηλεκτρικο χειροφρενο,ειδικα στις αρχες.
Θυμαμαι οτι οταν η MERCEDES παρουσιασε την C-Klass,ελεγε οτι δεν εβαλε ηλεκτρικο χειροφρενο,γιατι ειχε παρουσιασει πολλα προβληματα στη VW,και ηθελαν να κανουν τη νεα C οσο περισσοτερο αξιοπιστη γινετε. -
Περί εργοστασιακού συναγερμού.......
έχω εργοστασιακό σε AUDI όλα ΟΚ αλλά υπάρχει ένα αλλά!!!!
Πρώτη φορά μην ξέροντας πως απενεργοποιείται απο την πόρτα του οδηγού μπαίνω σε φερυ και μόλις ξεκινήσαμε αρχισε να χτυπάει!!!!!
Επειδή δεν ήξερα πως να κλειδώσω χωρίς συναγερμό καθώς ακόμα και με το κλειδί που κλείδωνα έμπαινε συναγερμός... τελικά το άφησα ανοιχτό το αμάξι μέχρι να περάσουμε Ελαφόνησο
Το θέμα είναι ότι η σειρήνα είναι απίστευτα χαμηλή κάτι σαν ξυπνητήρι!!!!
Τους το είπα στην αντιπροσωπεία και η απάντηση που πήρα ήταν...
'Δεν δυναμώνει!!! είναι ρυθμισμένος σε επίπεδα θορύβου για να μην ενοχλεί στο εξωτερικό'- Δηλαδή τσάμπα λεφτά!!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πρώτη φορά μην ξέροντας πως απενεργοποιείται απο την πόρτα του οδηγού μπαίνω σε φερυ και μόλις ξεκινήσαμε αρχισε να χτυπάει!!!!!
Επειδή δεν ήξερα πως να κλειδώσω χωρίς συναγερμό καθώς ακόμα και με το κλειδί που κλείδωνα έμπαινε συναγερμός... τελικά το άφησα ανοιχτό το αμάξι μέχρι να περάσουμε Ελαφόνησο
**Το θέμα είναι ότι η σειρήνα είναι απίστευτα χαμηλή κάτι σαν ξυπνητήρι!!!! **Τους το είπα στην αντιπροσωπεία και η απάντηση που πήρα ήταν...
'Δεν δυναμώνει!!! είναι ρυθμισμένος σε επίπεδα θορύβου για να μην ενοχλεί στο εξωτερικό'- Δηλαδή τσάμπα λεφτά!!!
Όλοι οι νέοι συναγερμοί (aftermarket ή εργστασιακοί) είναι σε αυτό το επίπεδο 'θορύβου'.
Άλλαξα συναγεργμό μετά από 8 χρόνια κτήσης του αυτοκινήτου γιατί το κραδασμικό βραχυκύκλωσε και (κάνοντας επιστροφή) έκαψε όλη την πλακέτα του συναγερμού.Ο νέος συναγερμός έχει και νέα σειρήνα...Περιττό να πω ότι αν χτυπήσει, δεν ξέρω αν θα τον ακούσω αν έχει αρκετή κίνηση (και άρα και φασαρία) ο δρόμος.
Σε σχέση με τον προηγούμενο συναγερμό, αυτός απλά νιαουρίζειcpp
Μπορείς πάντως να ψάξεις μήπως βρεις σειρήνα μεγαλύτερη (και φυσικά παράτυπη για την ΕΕ), αν και δεν ξέρω κατα πόσο θα βρεις μία, μιας και οι εταιρίες δεν βγάζουν πλέον 'δυνατές' σειρήνες.Αν είσαι τυχερός και έχει ξεμείνει καμία σε κανένα κατάστημα...ΥΓ:Επίσης, μεγάλο μειονέκτημα του εργοστασιακού συναγερμού είναι ότι δεν έχει κραδασμικό, οπότε ακόμα κι αν είσαι παρκαρισμένος και σε τρακάρει γερά καποιος (πχ σπάσει προφυλακτήρας -δε λέω να τον έχεις υπερ-ευαίσθητο), ούτε που θα το πάρει πρέφα ο συναγερμός. Προσωπικά το βρίσκω απίστευτη μαλακία.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
**Το θέμα είναι ότι η σειρήνα είναι απίστευτα χαμηλή κάτι σαν ξυπνητήρι!!!! **Τους το είπα στην αντιπροσωπεία και η απάντηση που πήρα ήταν...
Όλοι οι νέοι συναγερμοί (aftermarket ή εργστασιακοί) είναι σε αυτό το επίπεδο 'θορύβου'.
Άλλαξα συναγεργμό μετά από 8 χρόνια κτήσης του αυτοκινήτου γιατί το κραδασμικό βραχυκύκλωσε και (κάνοντας επιστροφή) έκαψε όλη την πλακέτα του συναγερμού.Ο νέος συναγερμός έχει και νέα σειρήνα...Περιττό να πω ότι αν χτυπήσει, δεν ξέρω αν θα τον ακούσω αν έχει αρκετή κίνηση (και άρα και φασαρία) ο δρόμος.
Σε σχέση με τον προηγούμενο συναγερμό, αυτός απλά νιαουρίζειcpp
Μπορείς πάντως να ψάξεις μήπως βρεις σειρήνα μεγαλύτερη (και φυσικά παράτυπη για την ΕΕ), αν και δεν ξέρω κατα πόσο θα βρεις μία, μιας και οι εταιρίες δεν βγάζουν πλέον 'δυνατές' σειρήνες.Αν είσαι τυχερός και έχει ξεμείνει καμία σε κανένα κατάστημα...ΥΓ:Επίσης, μεγάλο μειονέκτημα του εργοστασιακού συναγερμού είναι ότι δεν έχει κραδασμικό, οπότε ακόμα κι αν είσαι παρκαρισμένος και σε τρακάρει γερά καποιος (πχ σπάσει προφυλακτήρας -δε λέω να τον έχεις υπερ-ευαίσθητο), ούτε που θα το πάρει πρέφα ο συναγερμός. Προσωπικά το βρίσκω απίστευτη μαλακία.
Καλά έκανα δηλαδή και τον εκοψα από την λίστα των extra
-
Η λύση δεν είναι οι δυνατές σειρήνες, ακόμη και δυνατή να είναι, το πιθανότερο είναι να μην την ακούσεις, εκτός αν έχεις παρκάρει δίπλα από το σημείο που είσαι...
Η καλύτερη λύση είναι συναγερμός που να έχει επάνω SIM και να σου στέλνει μήνυμα στο κινητό πως κάτι έγινε. Υπάρχουν και δεν είναι πολύ ακριβότεροι από τους εργοστασιακούς..Αλλη μια φθηνή και καλή λύση είναι η τηλεειδοποίηση, αλλά αν πάρκαρες μακριά ή είσαι σε κανένα...υπόγειο, έχασες!
-
Υπήρχε ένας τρόπος που δεν μπαίνει ο συναγερμός όταν τον έχεις συνδέσει πάνω στο κλειδί (σε aftermarket), αλλά τον έχω ξεχάσει.
Έπρεπε να κάνεις μια κίνηση εντός δευτερολέπτων (να οπλίσεις και να παροπλίσεις) για να μην μπει σε λειτουργία. Θα προσπαθήσω να το βρω.
-
Δε μπορεί να συνδεθεί η κόρνα του αυτοκινήτου με το συναγερμό? Στο παλιό αμάξι μου είχα ένα συναγερμό ELSER και επειδή δεν ακουγόταν καν είχα πάει σε ένα ηλεκτρολόγο και μου είχε ενεργοποιήσει την κόρνα του αυτοκινήτου και χάλαγε το σύμπαν... A και ήταν after market ο συναγερμός... Δε ξέρω βέβαια με τους σύγχρονους συναγερμούς και αυτοκίνητα εάν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο αλλά είναι η καλύτερη λύση εάν μπορεί να γίνει.
VW Tiguan 2007