-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Η λύση δεν είναι οι δυνατές σειρήνες, ακόμη και δυνατή να είναι, το πιθανότερο είναι να μην την ακούσεις, εκτός αν έχεις παρκάρει δίπλα από το σημείο που είσαι...
Η καλύτερη λύση είναι συναγερμός που να έχει επάνω SIM και να σου στέλνει μήνυμα στο κινητό πως κάτι έγινε. Υπάρχουν και δεν είναι πολύ ακριβότεροι από τους εργοστασιακούς..
**
Αλλη μια φθηνή και καλή λύση είναι η τηλεειδοποίηση, αλλά αν πάρκαρες μακριά ή είσαι σε κανένα...υπόγειο, έχασες!**Εμένα πάντως από το υπόγειο πάρκινγκ στον 3ο όροφο (4 όροφοι+Πυλωτή) χτυπάει μία χαρά το τηλεκοντρόλ (ξέχασα να πω πως έχω τηλεχειριστήριο με τηλε-ειδοποίηση).Σου δείχνει αν είναι κλειδωμένο ή ξεκλείδωτο κτλ, αλλά και πάλι δεν είμαι πολύ ικανοποιημένος.
Βλέποντας πάντως εκ πείρας απο αρκετούς aftermarket συναγερμούς και κοιτώντας και τη λειτουργία των εργοστασιακών, αν μπορούσα...θα έβαζα εργοστασιακό συναγερμό και θα προσπαθούσα να βάλω κραδασμικό...(χωρίς να κόβω το χέρι μου ότι γίνεται αυτό ) μιας και πιστεύω ότι είναι πιο ανθεκτικοί στο χρόνο.Το συγκεκριμένο θέμα με τους συναγερμούς είναι αρκετά προσωπικό.
Ίσως ο καλύτερος (από θέμα ειδοποίησης) να ήταν ο συναγερμός που παίρνει SIM κάρτες, αλλά μετά από 3 φορές που ξυλώθηκε το αμάξι για να μπει συνεγερμός, έχω αποκτήσει μία απίστευτη απέχθεια όταν σκέφτομαι ότι θα μου ξυλώσουν το αμάξι, ακόμα κι αν αυτό συμαίνει να βάλω 2 ηχεία πίσω.(Γι'αυτό και θα έβαζα εργοστασικό συναγερμό ).ΥΓ:Αρνητικό του συναγερμού που παίρνει SIM κάρτα είναι πως είναι αρκετά πιο ακριβός από τον εργοστασιακό συναγερμό, πράγμα που προσθέτει ένα αρκετά μεγάλο (-) στο γιατί να τον επιλέξεις.
-
Ποιο sms και τηλεειδοποιήσεις ρε παιδιά? Εάν έχεις παρκάρει το αμάξι 500 μέτρα μακρυά και χτυπάει η τηλεειδοποίηση η σου στέλνει sms τι να το κάνεις?Εδώ με ξυπνητήρι σε 20 εκατοστά από το αυτί σου δε ξυπνάς πολλές φορές!Και εάν ξυπνήσεις μέχρι να ντυθείς και να κατέβεις κάτω θα σου το έχουν πάρει το αμάξι. Ασε που μπορεί να σου ρίξουν και καμιά μπαταριά και να σε στείλουν στα θυμαράκια... Το ζήτημα είναι να χτυπάει ο συναγερμός και να ρίχνει τον κόσμο κάτω μήπως και αποτρέψει τους επίδοξους κλέφτες κλπ κλπ...
-
διπλό post...
ΥΓ:Αυτός ο @#%%^ server κάνει τα δικά του ώρες-ώρες.
-
Καλά ναι...δε διαφωνώ καθόλου...Προσωπικά ο συναγερμός πάνω στο αμάξι μου υπάρχει για 2 λόγους:
1)Να δυσκολέψω αυτόν που θέλει (θα θέλει) να μου το κλέψει.(βέβαια αν το βάλει στο μάτι κάποιος, δεν τη γλυτώνει το αμάξι, αλλά μην τους διευκολύνουμε κιόλας )
2)Αν με χτυπήσει κάποιος (πχ μου βάλει καμιά πόρτα μέσα, μου ξυλώσει κανένα προφυλακτήρα κτλ), ώστε να βγω στο δρόμο...Μπορεί να μην προλάβω να κάνω τίποτα, αλλά προτιμώ να μαθαίνω αμέσως τι συμβαίνει, παρά να ξυπνήσω ένα ωραίο πρωί και θα το δω και να πάθω σόκ...Επίσης ως σήμερα 2 φορές έχει χτυπήσει ο συναγερμός και τις 2 με είχαν χτυπήσει και τις 2 τους βρήκα και με πλήρωσαν.
ΥΓ:Sorry για τα offtopic...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Σήμερα στο δρόμο είδα δύο ασημί Tiguan.Δεν με ικανοποίησε αισθητικά.Αχρωμο,άοσμο.....vw είναι, τι περίμενες?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Σήμερα στο δρόμο είδα δύο ασημί Tiguan.Δεν με ικανοποίησε αισθητικά.Αχρωμο,άοσμο.....
vw είναι, τι περίμενες?
+2500 εργοστασια ζαμπονοκασεροπιτας...
τιμια λυση παντως για τον αγοραστη φαου βε...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Σήμερα στο δρόμο είδα δύο ασημί Tiguan.Δεν με ικανοποίησε αισθητικά.Αχρωμο,άοσμο.....Μάλλον είναι από τα αυτοκίνητα που δε σου αρέσουν με την πρώτη ματιά...
Το έχω ακούσει από πολλούς. Και σ' εμένα στην αρχή δεν άρεσε. Όσο πάει και μου αρέσει περισσότερο.
Βασικά και το Α3 που έχω όταν βγήκε δε μου άρεσε... Μετά όμως το ερωτεύθηκα...!
-
Τι γίνεται τελικά με τις αναμονές? Εχει καποιος συγκεκριμένα παραδείγματα παραγγελίας και χρόνου παράδοσης? Ρωτάω γιατί υπάρχει αντιπροσωπία της επαρχίας δίνει 10μηνα + βάλε. Απ'ότι έμαθα εξαρτάται από την αντιπροσωπία. Στην αθήνα-θεσσαλονίκη ή και αλλού τί παίζει?
-
ξημερώματα πέμπτης, και ώρα 3 και κατι ενα τιγκουαν τρακάρει με το αριστερο φαναρι στη πόρτα ενός λευκού 206 η κατι άλλο απο αυτά τα μικρά γαλλικα( δεν είδα καλά).
το τιγκουαν ήταν τεστ ντριβ ( -30% σου λέει μετα) και ιδιαίτερη εντύπωη μου κάνει πως θα χρειαστεί μόνο καινούργιο φτερό,φανάρι και προφυλακτήρα ενώ το ασπροειδές γαλλικό πάει για ανανέωση αφόυ στράβωσε η κεντρική κολώνα του αμαξιού.
άντε καλόρίζικο. α ξέχασα να αναφέρω πως ο οδηγός του τιγκουαν ήταν κυριλέ ντυμένος και μου έμοιαζε για πωλητής vw, και πως όλα αυτά έγιναν στον κεντρικό που μας βγάζει απο ηλιούπολη στις στήλες του ολυμπίου διός, αυτός που είναι και κάτω απο το 1ο νεκροτσφείο( εχω ξεχάσει το όνομα)άντε καλορίζικο
-
εμενα μου κανει εντυπωση που ακομα δεν εχω διαβασει απο κατοχους αυτοκινητων τιποτα για το αμαξι ακομα.εχει κυκξλοφορισει εστω σε λιγα κοματια .τι στο καλο δεν υπαρχει καποιος πουθ να γραψει θετικα η αρνητικα?
χωρις να εχω ακουσει ο ιδιος παντος και επειδη ειχα προτεινει σε φιλη να δουν το Tiguan μιας και εβγαινε καινουριο, ηρθε στο μαγαζι μου προχθες και μου λεει.
σταματησε πελατης της με το Tiguan και αφου το ειδε τον ρωτησε πως το βλεπει.εκεινος αρχισε να ψιλοβριζει για την επιλογη του και διαφορα αλλα.
εκεινο που της ειπε οτι καιει λαδια .
τωρα τι να πω.επαναλαμβανω οτι εμενα μου μεταφερθηκαν τα λογια αυτα. -
Σε έναν περίπου μήνα που θα το έχω θα σας γράψω εγώ εντυπώσεις...
-
Ο χρήστης pande έγραψε:
ξημερώματα πέμπτης, και ώρα 3 και κατι ενα τιγκουαν τρακάρει με το αριστερο φαναρι στη πόρτα ενός λευκού 206 η κατι άλλο απο αυτά τα μικρά γαλλικα( δεν είδα καλά).
το τιγκουαν ήταν τεστ ντριβ ( -30% σου λέει μετα) και ιδιαίτερη εντύπωη μου κάνει πως θα χρειαστεί μόνο καινούργιο φτερό,φανάρι και προφυλακτήρα ενώ το ασπροειδές γαλλικό πάει για ανανέωση αφόυ στράβωσε η κεντρική κολώνα του αμαξιού.
άντε καλόρίζικο. α ξέχασα να αναφέρω πως ο οδηγός του τιγκουαν ήταν κυριλέ ντυμένος και μου έμοιαζε για πωλητής vw, και πως όλα αυτά έγιναν στον κεντρικό που μας βγάζει απο ηλιούπολη στις στήλες του ολυμπίου διός, αυτός που είναι και κάτω απο το 1ο νεκροτσφείο( εχω ξεχάσει το όνομα)άντε καλορίζικο
pande επειδή έχω εμπλακεί σε τέτοιο ατύχημα με αυτοκίνητα ίδιας κατηγορίας (Polo εμβόλισε το Corsa μου) έχω να σου πως πως δεν ήταν τόσο η διαφορά μάζας αλλά ο τύπος του ατυχήματος (το Tiguan με τη μια του γωνία σα σφυρί χτύπησε το πλάι του γαλλικού) που οδήγησε σε ελάχιστες ζημιές στο Tiguan και σε ολική μάλλον το γαλλικό.
Όχι πως γενικότερα έχει κάποια ελπίδα ένα αυτοκίνητο πόλης απέναντι σε SUV... αλλά είναι σε τέτοια ατυχήματα ο εμβολιζόμενος παθαίνει πολύ ζημιά και ο εμβολίζων σχεδόν τίποτα. -
Ο χρήστης chrisstyle έγραψε:
εμενα μου κανει εντυπωση που ακομα δεν εχω διαβασει απο κατοχους αυτοκινητων τιποτα για το αμαξι ακομα.εχει κυκξλοφορισει εστω σε λιγα κοματια .τι στο καλο δεν υπαρχει καποιος πουθ να γραψει θετικα η αρνητικα?
χωρις να εχω ακουσει ο ιδιος παντος και επειδη ειχα προτεινει σε φιλη να δουν το Tiguan μιας και εβγαινε καινουριο, ηρθε στο μαγαζι μου προχθες και μου λεει.
σταματησε πελατης της με το Tiguan και αφου το ειδε τον ρωτησε πως το βλεπει.εκεινος αρχισε να ψιλοβριζει για την επιλογη του και διαφορα αλλα.
εκεινο που της ειπε οτι καιει λαδια .
τωρα τι να πω.επαναλαμβανω οτι εμενα μου μεταφερθηκαν τα λογια αυτα.Από όσο γνωρίζω εκτός από τα εκθεσιακά και τα test drive δεν έχουν ταξινομηθεί άλλα αυτοκίνητα. Τα πρώτα που παρραγγελθηκαν από τις αντιπροσωπίες από τον Δεκέμβιο θα έρθουν μέσα Φλεβάρη. Αρα λογικό είναι να μην έχουμε ακόμα κρίσεις από κατόχους στην ελλάδα. Μόνο σε Γερμανικά forum αν ψάξεις θα βρείς απόψεις κατόχων. Πάντως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να φανούν τα τυχόν προβλήματα.
-
Κανονικά έχουν δοθεί όσα αυτοκίνητα είχαν έρθει. Τα ετοιμοπαράδοτα έχουν τελειώσει.
-
http://www.seaa.gr/data/segments/2008-1-seg.pdf
Σύμφωνα με τον ΣΕΑΑ έχουν ταξινομηθεί 72 Tiguan τον Ιανουάριο του 2008.
Αυτό σημαίνει ότι 72 κομμάτια ήδη κυκλοφορούν αναμεσά μας ... -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
http://www.seaa.gr/data/segments/2008-1-seg.pdfΣύμφωνα με τον ΣΕΑΑ έχουν ταξινομηθεί 72 Tiguan τον Ιανουάριο του 2008.
Αυτό σημαίνει ότι 72 κομμάτια ήδη κυκλοφορούν αναμεσά μας ...Σε αυτά περιλαμβάνονται όμως τα εκθεσιακά και τα test drive. Οι αντιπροσωπίες είναι καμιά 60αριά και οι περισσότερες πήραν από 2! Αρα τα 72 ούτε γι αυτούς δεν φτάνουν.
-
Εχουν δωθεί αυτοκίνητα. Είδα ένα και οτύπος ήταν απο τους πρώτους που το πήρε. Απ'ότι είπε το παρήγγειλε πριν έρθει
-
οι παραγγελειες πριν λιγες μερες ηταν 50/ημερα...
-
Κάθε αντιπρόσωπος είχε δικαίωμα να προπαραγγείλει 12 αυτοκίνητα τα οποία ήταν τελωνείο την περασμένη βδομάδα!!! Εγώ το αμάξι το έκλεισα παραμονή πρωτοχρονιάς και το παραλαμβάνω μέσα στην άλλη εβδομάδα. Ηταν από τα αυτοκίνητα που είχε προπαραγγείλει η αντιπροσωπεία (trend με extra υποβραχιόνιο, προβολείς).
-
να ρωτήσω. την 6η ταχύτητα σε ποιες περιπτώσεις την βάζουμε? στα πόσα χλμ? και ποια η χρησιμότητά της? ειναι οπως η 5η που το αμάξι καίει λιγότερα?
μη βαράτε!
VW Tiguan 2007