-
Ο χρήστης xaxakas έγραψε:
....
Ποιότητα κατασκευής κορυφαία. Μηδέν τριγμοί και η ηλιοροφή αντέχει στην εκτός δρόμου κακομεταχείρηση.Καλά μην βιάζεσαι... Θα δεις σε κανα 2 μήνες...
-
Καταρχήν καλωσήρθες!!!!
Το τρένο εγώ θα το έγραφα 'τρένο' από την άποψη ότι με ένα Tiguan εισαι ψηλά οπότε στην στροφή θα εμφανιστούν μεγάλες κλίσεις αν το πιέσεις και μετά υποστροφή!!!
Το ESP θα έλεγα σταματά μια τάση παρά διορθώνει η επαναφέρει!!! -
Ναι ρε παιδια οκ. Δε λεω πως ειναι Veyron .
Καλά μην βιάζεσαι... Θα δεις σε κανα 2 μήνες...
Πριν απο αυτο ειχα ενα panda 4x4, ενα Punto Sporting, ενα A3 και ενα Punto GT. Νομιζω λοιπον πως εχω αρκετη πειρα και μπορω να καταλάβω αν ενα αυτοκίνητο ειναι ποιτικά κατασκευασμένο ή οχι. Και μην αρχίσετε να μου λέτε για λαμπάκια και τέτοια συναφή.
Το τρένο εγώ θα το έγραφα 'τρένο' από την άποψη ότι με ένα Tiguan εισαι ψηλά οπότε στην στροφή θα εμφανιστούν μεγάλες κλίσεις αν το πιέσεις και μετά υποστροφή!!!
Το ESP θα έλεγα σταματά μια τάση παρά διορθώνει η επαναφέρει!!!Πιστέψτε με, οι κλίσεις εινια πολυ περιορισμένες. Όσον αφορά στο ESP, βασικά το αποτέλεσμα είναι πως το αυτοκίνητο στρίβει.. τέλος,... ειδικά για τέτοιο αμάξωμα η συμπεριφορά είναι κορυφαία.
-
Ο χρήστης Sinnay έγραψε:
Πάμε μόνο για ετοιμοπαράδοτα πλέον από τυχόν ακυρώσεις...**Είναι απαράδεκτο πάντως να σου λένε 6-7 μήνες αναμονή για ένα αυτοκίνητο και νομίζω ότι θα τους κάνει μεγάλη ζημιά αυτό. Δε βλέπω να χτυπάνε 2η θέση σε πωλήσεις όπως είχαν σχεδιάσει. **Από εβδομάδα θα σας έχω και νέα με ένα τρόπο να κερδίσετε έκπτωση...κλείνω το δικό μου και τα λέμε μετά...Γιατι ρε παιδιά τόση βιασύνη;;;;;; Οσοι δεν έχετε αυτοκίνητο το καταλαβαίνω, αλλα απο κει και πέρα;;;; Πριν 6 μήνες απο σήμερα, πώς τη βγάζατε δηλαδή**;;; ** Σήμερα ;;;
Πολυ λίγο χιονι (βασικά κατι παγωμένες στοφλες στον Υμμητό χεχχε). Εκέι είδα το ESP να κάνει τη δουλειά του (έφερε το αυτοκίνητο στον ίσιο δρόμο και απέφυγα το γκρεμό). Αλλά χιόνι χιόνι όχι ακόμα. Αν πάω Γιάννενα το Σ/Κ θα δούμε.
Αν πας Γιάννενα Σ/Κ, λίγα θα δεις....!! Στην Αθήνα μείνε, γιατι απ΄οτι φαίνεται θα δεις πολλά απο χιόνι....!!!
Ενημέρωσέ μας πάντως, γιατι κι εμένα με εδιαφέρει πολύ η συμπεροφορά του ( πρωτίστως )εκει.... -
Ο χρήστης C0$w0rth έγραψε:
....
Ποιότητα κατασκευής κορυφαία. Μηδέν τριγμοί και η ηλιοροφή αντέχει στην εκτός δρόμου κακομεταχείρηση.Καλά μην βιάζεσαι... Θα δεις σε κανα 2 μήνες...
Γιατί ρε μεγάλε εσύ το έχεις εδώ και 2 μήνες και ακούς τριγμούς ; Μην τρελαθούμε κιόλας ότι σε 2 μήνες θα αρχίζει να τρίζει...δεν είναι jiangling φίλε vw είναι. Εντάξει δεν είναι Ιάπωνας αλλά μην τρελαθούμε κιολας που θα αρχίσει να τρίζει σε 2 μήνες...Μου θυμίζεις την παροιμία όσα δεν φτάνει η αλεπού....
-
-
Γιατί παίζει να ρίξει χιόνι και στην Αθήνα; Πού το έμαθες;
-
Αν θα ήθελες να μας μιλούσες λίγο για κινητήρα-κιβώτιο κλπ...Ξεφουσκώνει ο 1.4 μετά από τισ 5000? Επίσης, πώς το έστρωσες; (αν...) Ευχαριστώ!
-
Και επανέρχομαι μετά το κλείσιμο με λεπτομέρειες. Έκλεισα την escape όχι όπως την ήθελα ακριβώς με μπεζ δέρμα και 510 ηχοσύστημα, αλλά πέτυχα ετοιμοπαράδοτο από ακύρωση και το προτίμησα από το να περιμένω Σεπτέμβρη. Θα το έχω σε 2 εβδομάδες το πολύ. Τώρα για τα επιτόκια και τις εκπτώσεις : Παίζει εταιρική έκπτωση 7% αλλά θέλει ελάχιστη παραγγελία 2 αυτοκίνητα τουλάχιστον μέσα στο χρόνο. Από επιτόκια καταρχήν δίνουν 8,5% αλλά με λίγη προσπάθεια και παζάρι όλα γίνονται (όπως και με τα δώρα). Πάντως από πωλήσεις από ότι μου είπαν πάει πολύ καλά και το πρόβλημα προέκυψε γιατί δεν υπολόγιζαν τόσες παραγγελίες αλλά λιγότερες. Από το 2009 θα βελτιωθούν πολύ οι χρόνοι.
-
Γιατί παίζει να ρίξει χιόνι και στην Αθήνα; Πού το έμαθες;Αααα, μη θες να τα μαθαίνεις και όλα....!!!
Τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα, αλλα απ΄ οτι φαίνεται πάμε για δυνατό κρύο και καλό χιονάκι στο κέντρο της Αθήνας..!!! Βόρεια Ελλάδα σκέτο, δυνατό ξεροψοφόκρυο μάλλον....
-
Κιβώτιο σαφές με καλή αίσθηση στο κούμπωμα, γενικώς no problem.
Ο κινητήρας είναι επαρκής για το αυτοκίνητο, στη δευτέρα η επιτάχυνση είναι εντυπωσική. Απο την τρίτη και μετά (μάλλον λόγω κλιμάκωσης), ηρεμούν τα πράγματα. Απο 5500 και πάνω δεν κρεμάει ακριβώς αλλά μου θυμίζει 8 κύλινδρο μοτέρ που όσο και να το πιέζεις το ίδιο αποτέλεσμα θα πάρεις, κοινώς απλά γκαρίζει ;).
Η ροπή είναι πανταχού παρούσα, και επιταχύνει το αμάξι με ασφάλεια.
Ο συμπλέκτης είναι ακριβώς σαν ένα Golfάκι ή αντιστοιχο.
Η έκτη ταχύτητα έιναι overdrive, και πολύ βολική θα έλεγα.
Από φανάρι Παπάγου στην Κατεχάκη με κατεύθυνση για περιφεριακό, λίγο πρίν την γέφυρα της Αττικής οδού, όχι με εκκίνηση κόντρας άν θυμάμαι καλά έδειξε 130 - 140 χιλιόμετρα, μπορεί και παραπάνω.
Ο συνδυασμός compressor και turbo είναι αχτύπητος για το 98% των περιπτώσεων.
Δοκίμασα και λίγο το 'Off Road' κουμπί. Όταν το πατάς, ο θόρυβος του compressor αλλάζει σημαντικά, δίνει απο πολύ χαμηλότερα, το γκάζι όσο και να το πατάς ειναι στο 30 -40 %, το haldex μπαίνει σε 'κάρο' mode, και γενικώς μετατρέπεται σε τρακτέρ. Μετα τα 30 χλμ βγαίνει μόνο του. Νομίζω πως άν είσαι και σε μεγάλη ανηφόρα ή κατηφόρα φρανάρει μόνο του.
Τα λίγα κυβικά, εάν προσέχεις θα τα καταλάβεις. Τα νοιώθεις, και καταλαβαίνεις πως ο compressor και το turbo κάνουν υπερωρίες για να γεμίσουν το κενό. Βασικά με ανοιχτό παράθυρο ακούς όλες τις φάσεις που περνάει η μηχανή (compressor, σιγά σιγά και turbo, μετα μόνο turbo).
Αλλά όπως είπα, για το 98% των περιπτώσεων ο κινητήρας είναι ο σωστος.
-
Ενα ερωτημα εχω, τωρα το χειμωνα το 1.4 ΤSI βγαζει 150 hp , το καλοκαιρακι με 40 βαθμους μεσα στην Αθηνα ποσους θα βγαζει?
Στους κινητηρες τουρμπο ως γνωστον η αποδοση πεφτει σημαντικα με την ανοδο της θερμοκρασιας η ακομη και σε μεγαλο υψομετρο που μειωνεται η πυκνοτητα του αερα.
Φανταζομαι τωρα που μιλαμε για τουρμπο και κομπρεσορα μαζι θα ειναι σημαντικη η απωλεια.
-
φίλε xanakas λες στα τελευταία 550 έχεις κατανάλωση 12,9
μήπως θα μπορούσες να πεις σε τι συνθήκες κίνησης?
πάντως το 12,9 μου ακούγεται λίγο ανεβασμένο με βάση αυτά που λέγονταν εδώ. -
.............Ο κινητήρας είναι επαρκής για το αυτοκίνητο, στη δευτέρα η επιτάχυνση είναι εντυπωσική. Απο την τρίτη και μετά (μάλλον λόγω κλιμάκωσης), ηρεμούν τα πράγματα. Απο 5500 και πάνω δεν κρεμάει ακριβώς αλλά μου **θυμίζει 8 κύλινδρο μοτέρ **..............
Η ροπή είναι πανταχού παρούσα, και επιταχύνει το αμάξι με ασφάλεια.
βγες εξω και κοιτα το λιγο μηπως μπερδευτικαν εκει στη 'φαου βε' και σου εδωσαν κατα λαθος το TOUAREG
-
Αμαν!!!!! Sorry, 8 βάλβιδο εννοούσα!!!!
χαχαχαχα
12,9, γκάζι για δοκιμες, αρκετη κίνηση στην πόλη, λογικά πράγματα.
Να σας πώ την αλήθεια καίει σχεδόν σαν το Panda 4x4 Climbing που έχω (10.2 μου λέει το Panda). -
Φίλε χάχακα... πώς το έστρωσες (στρώνεις);
-
Ο χρήστης Sinnay έγραψε:
....
Γιατί ρε μεγάλε εσύ το έχεις εδώ και 2 μήνες και ακούς τριγμούς ; Μην τρελαθούμε κιόλας ότι σε 2 μήνες θα αρχίζει να τρίζει...δεν είναι jiangling φίλε vw είναι. Εντάξει δεν είναι Ιάπωνας αλλά μην τρελαθούμε κιολας που θα αρχίσει να τρίζει σε 2 μήνες...Μου θυμίζεις την παροιμία όσα δεν φτάνει η αλεπού....
Γιατί μεγάλε έχω το Golf V Gti και ξέρω (το εσωτερικό είναι το ίδιο)..
Όταν η οροφή είναι ανοιχτή (κεκλιμένη) και η σίτα πίσω συντονίζει σε όλα..
Όσο για την παροιμία το αφήνω ασχολίαστο... -
....
Γιατί μεγάλε έχω το Golf V Gti και ξέρω (το εσωτερικό είναι το ίδιο)..
Όταν η οροφή είναι ανοιχτή (κεκλιμένη) και η σίτα πίσω συντονίζει σε όλα..
Όσο για την παροιμία το αφήνω ασχολίαστο...Οκ πάω πάσο κάτι παραπάνω θα ξέρεις τότε. Αλλά μέχρι στιγμής από όσα έχω διαβάσει (τύπος-περιοδικά) κανένας δεν είπε το παραμικρό για την ποιότητα συναρμολόγησης και των υλικών το αντίθετο μάλιστα λένε τα καλύτερα οπότε μου φαίνεται απίθανο να τρίζει σε 2 μήνες (ούτε και σε 2 χρόνια εδώ που τα λέμε). Ο χρόνος θα δείξει...θα σε ενημερώσω σε 2-3 μήνες αν άλλαξε κάτι. Σίγουρα πάντως αυτοί που θα το αγοράσουν του χρόνου θα μας είναι υπόχρεοι για τις τόσες πληροφορίες που θα έχουν.
-
Μακάρι ρε παιδιά να το έχουν διορθώσει.. Εγώ απλά σας λέω εμπειρικά ότι μην περιμένετε να μην ακούτε τσικ... Πουθενά δεν γίνεται αυτό, ούτε σε αυτοκίνητα με πολλαπλάσια αξία...
Αυτό δεν σημαίνει οτι η ποιότητα κατασκευής είναι κακή.... -
Μακάρι ρε παιδιά να το έχουν διορθώσει.. Εγώ απλά σας λέω εμπειρικά ότι μην περιμένετε να μην ακούτε τσικ... Πουθενά δεν γίνεται αυτό, ούτε σε αυτοκίνητα με πολλαπλάσια αξία...
Αυτό δεν σημαίνει οτι η ποιότητα κατασκευής είναι κακή....Τί ακριβώς να έχουν διορθώσει;;;;
VW Tiguan 2007