-
Για την ηλιοροφή (τρίξιμο) μιλάγαμε... Αλλά και εν γένει για τριγμούς..
-
φτου ξανά τα ίδια.... παιδιά θα κάνω λίγο το μέντιουμ Εχουμε μπροστά μας ένα ακόμη δημιούργημα που προέκειψε απο την ανάμιξη των ίδιων μηχανικών μερών προέλευσης VW-Audi. Να είστε σίγουροι πως σύντομα θα κυκλοφορίσουν στην αγορά τα του σε SEAT k SKODA. Επίσης θα δείτε πως σε λίγο καιρό που θα 'τελειώσει' η παρτίδα με τους κινητήρες 140 ps που στη περίπτωση λένε οτι αποδίδει 150 (ρε παιδιά βγάζει ως συνήθως καμια 20ρια παραπάνω στο δυναμόμετρο;) θα παραχθεί ως μοντέλο (!) με το κινητήρα 122 ps που στη περίπτωσή του θα αποδίδει 136! Τα δε νεούδια της Ελληνικής αυτοκινητοδημοσιογραφίας που έχουν γαλουχηθεί με ιδέες BMW audi wow(!) θα του δώσουν προβάδισμα λόγω (που να έχετε εμπειρία εσεις απο alfeta και corolla πισωκίνητη, έστω και datsun 120Υ) γιατι πολύ απλα τα κάνει όλα αυτόματα και μόνο του! Συμμετοχή οδηγού 0, και αυτό το ονομάζουν politically correct! ... και διάφορες άλλες @@ριες που ένα σύγχρονο αυτοκίνητο ΠΡΕΠΕΙ σόνι και καλα να έχει. Εδω δυστυχώς υπάρχει και ενίσχυση απο τις γκόμενες οι οποίες κρίνουν με βάση το επώνυμο και τη μούρη. Το σίγουρο όμως είναι πως όλες οι εταιρείες που αναλαμβάνουν ταξίδια στο Β. πόλο διαθέτουν μόνο toyota και nissan. Λέτε αυτοί να είναι τόοοσο μα τόοοσο βλάκες και ξαφνικά ήρθαμε εμέις οι έξυπνοι; Η μήπως κορυφαίες εταιρείες κατασκευής κινητήρων όπως η Honda και η Toyota που επιμένουν ατμοσφαιρικά στα πιο προσιτά στο κοινό μοντέλα είναι χαζοί; Μάλλον εμάς οι μαρκετίστες πιάνουν βλάκες και πατούν πάνω στο ψώνιο του Έλληνα για γερμανικό αυτοκίνητο και φτάνουμε στο σημείο να αποδεχώμαστε μέσο όρο παράδωσης 3-5 μήνες, επειδή λεει.... έχουν μεγάλη ζήτηση και φρακάρισε το εργοστάσιο! Ε τότε το εργοστάσιο απλα δεν έχει δυναμικό γιατι αν ήταν έτσι τότε το παγκοσμιο best seller που είναι η corolla θα έπρεπε να περιμένει κανείς 2 χρόνια. Εν αναμονή για τα πρώτα test αξιοπιστίας 100.000km και να είμαστε παντα υποψιασμένοι. Α να μη το ξεχάσω... αναμφίβολα φαίνεται ασφαλές αυτοκίνητο, αλλά πρίν μιλήσει κανείς τυφλά για τι 'γερμανική' ασφαλεια, να θυμίσω πως το ρεκορ γκίνες βαθμών έλαβε πρόσφατα το nissan qashqai ενώ το πρώτο αυτοκίνητο που πήρε 3 αστέρια στην ασφάλεια πεζών ήταν το προηγούμενο civic..... λεπτομέριες μπροστά στο να πουλάς μούρη
-
Adult 5
Child 4
Pedestrian 2VW Tiguan (2007)
Nissan Qashqai (2007)
Adult 5
Child 4
Pedestrian 2ta idia akrivos asteria dinei to Euro NCAP kai sta 2 aftokinita
sto Rav4 dinei Adult 4 Child 4 Pedestrian 3γκίνες σε αστέρια ασφάλειας αυτοκινήτων πρώτη φορά ακούω!!!
-
Τα Γερμανικά καλώς ή κακώς είναι image cars. Είναι λογικό στην αρχή να πέφτουν πολλές παραγγελίες.
Αντίθετα τα Ιαπωνικά είναι σε γενικές γραμμές 'εργαλεία' συνεπώς δεν υπάρχει μεγάλη μεταβολή της ζήτησης μεταξύ της αρχής και του τέλους της εμπορικής ζωής του μοντέλου.Η VW δεν το παίζει 'δύσκολη', απλά έτσι προκύπτει από τα δεδομένα της αγοράς. Δεν χαίρεται ιδιαίτερα για τα 6μηνα+ αναμονής γιατί μεταφράζονται σε ΠΟΛΛΕΣ χαμένες πωλήσεις.
Το Golf IV είχε το 99 6μηνη αναμονή και καταλήξαμε στο Astra με το Focus να μας δημιουργεί μεγάλο δίλλημα.
-
Αυτή η 6μηνη αναμονή του 99' με έστειλε και εμένα απέναντι στη Renault ...
Εγώ το βλέπω λίγο 'παιχνίδι' την κατάσταση της αναμονής ... οι αντιπροσωπίες δεν θέλουν να στοκάρουν πριν καν πληρωθούν ...
Ίσως κάποτε αλλάξουν πολιτική ...
Λίγο ...
Πολλές υποψίες μου έχουν μπει όταν απο πέρσι τον Μάρτιο ακούω οτι το Quashqai έχει τρομερή ζήτηση και ένα χρόνο μετά ... πόσα κυκλοφορούν στον δρόμο? Όλοι σε γκαράζ τα έχουν κλεισμένα? Ακόμα και μια απλή παρατήρηση στον δρόμο μπορεί να δείξει ποια είναι αυτά που πουλάνε και ποια όχι ... Φυσικά το ίδιο θα φανεί και στο Tiguan όχι τώρα αλλά ένα χρόνο μετά ... -
και όμως μπήκε στο giness... εκτός απο τα αστέρια υπάρχει και αριθμητική βαθμολογία. δες site για το giness
-
Ο χρήστης Drauto έγραψε:
και όμως μπήκε στο giness... εκτός απο τα αστέρια υπάρχει και αριθμητική βαθμολογία. δες site για το ginessΕχεις λανθασμενη εικονα απο τα crash tests και το τι σημαινουν αυτα που λενε! Αστοχα κομπαζεις περι Guiness, BAFTA, Oscar... κλπ κλπ
Ειναι τελος εμφανης η anti-vag προδιαθεση σου, με συνεπεια τα οσα αναφερεις ακομα ποιο πανω να βγαζουν λιγο ματι. Τα μηχανικα μερη εχουν ηδη δοκιμαστει για πολλες χιλιαδες χλμ, και οχι... ακομα δεν εκαναν το Big bang, και ναι... οι Ιαπωνες με ασφαλεια μπορουμε να πουμε πλεον πως πιαστηκαν χαζοι. Δεν χρειαζετε βεβαια να πω για το ποσο foul εισαι στο θεμα των χρονων παραδοσης!
νταξει, VAG δεν εχω... πιθανα να μην παρω ποτε κιολας, αλλα ας προσπαθησουμε να ειμαστε λιγο αντικειμενικοι και ψυχραιμοι περαν των συμπαθειων.
-
Ο χρήστης Drauto έγραψε:
και όμως μπήκε στο giness... εκτός απο τα αστέρια υπάρχει και αριθμητική βαθμολογία. δες site για το ginessDrauto επειδή το site των guiness είναι αχανές, μήπως μπορείς να γράψεις ακριβώς το link της σελίδας?
Ψάχνω αρκετή ώρα τώρα και δεν το βρίσκω. -
To Qashqai πήρε τους περισσότερους βαθμούς απο τα 5άστερα. Αυτό λέει ο φίλος παραπάνω. Τα αστέρια δίνονται ανάλογα με τη βαθμολογία, αλλά υπάρχει ένα εύρος βαθμών...
Επίσης σχετικά με το qashqai, όταν πρωτοβγήκε είχε αναμονή 7+ μήνες για το 1,6. Ξέρω 2 τουλάχιστον περιπτώσεις γνωστών μου που θα το έπαιρναν χαλαρά, αλλά στράφηκαν σε κάτι άλλο πιο... άμμεσο -
Ο χρήστης Drauto έγραψε:
...
Το σίγουρο όμως είναι πως όλες οι εταιρείες που αναλαμβάνουν ταξίδια στο Β. πόλο διαθέτουν μόνο toyota και nissan....Μάλλον εμάς οι μαρκετίστες πιάνουν βλάκες και πατούν πάνω στο ψώνιο του Έλληνα για γερμανικό αυτοκίνητο και φτάνουμε στο σημείο να αποδεχώμαστε μέσο όρο παράδωσης 3-5 μήνες, επειδή λεει.... έχουν μεγάλη ζήτηση και φρακάρισε το εργοστάσιο!
... αναμφίβολα φαίνεται ασφαλές αυτοκίνητο, αλλά πρίν μιλήσει κανείς τυφλά για τι 'γερμανική' ασφαλεια, να θυμίσω πως το ρεκορ γκίνες βαθμών έλαβε πρόσφατα το nissan qashqai ενώ το πρώτο αυτοκίνητο που πήρε 3 αστέρια στην ασφάλεια πεζών ήταν το προηγούμενο civic.....
Εχοντας το προνομιο να εχω οδηγησει σαν πρωτο αυτοκινητο την πισωκινητη κορολα, να επισημανω οτι το Τιχουαν δεν φτιαχτηκε για να παει στο Βορειο Πολο, το κασκαι και το σιβικ ειχαν αναμονη ανω των 6 μηνων και οτι το τρεχον σιβικ εχει 4*.
ΥΓ. Η πισωκινητη κορολα δεν μου λειπει καθολου. Η δε τωρινη να μου λειπει.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
ΥΓ. Η πισωκινητη κορολα δεν μου λειπει καθολου.
Αυτό πάρτο πίσω τώρα!
-
περι αναμονής...
Το '99 το golf είχε 1 χρόνο (!!!!) αναμονή και γι'αυτό κι εγώ τότε που δεν είχα άλλο αυτοκίνητο πήρα corolla> Η αναμονή παίζει ρόλο σε κάποιες περιπτώσεις αλλά σε άλλες πάλι δεν παίζει. Αν έχεις αυτοκίνητο, δεν χάθηκε ο κόσμος να περιμένεις 4-5 μήνες για να πάρεις κάτι που πραγματικά σου αρέσει.
αξίζει το tiguan?
Το tiguan είναι τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως και οδήγησης ένα πολύ καλό αυτοκίνητο. Θα ήταν έτσι κι αλλιώς ένα από τα καλύτερα της κατηγορίας του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα απείχε πολύ από τους ανταγωνιστές του. Αυτό όμως που το κάνει να διαφέρει και να το καθιστά μια εξαιρετική αγορά είναι το κόστος αγοράς και τελών χρήσης που είναι σαφώς χαμηλότερο από τους ανταγωνιστές. Δεν μπορώ εύκολα να βρώ άλλο αυτοκίνητο που με 27-28.5Κ και με τόσο χαμηλά τέλη κυκλοφορίας να δίνει αυτον τον συνδιασμό εξοπλισμού, ποιότητας, ασφάλειας, τετρακίνησης, χώρων-πολυμορφικότητας, τεχνολογίας, επιδόσεων και οικονομίας κατανάλωσης. Τα κάνει όλα και συμφέρει με λίγα λόγια. -
Θα πρόσθετα και το όνομα VW στα παραπάνω (χωρίς να περεξηγηθώ ή να μπω σε αντιπαραθέσεις)
Πάντως στην ελλάδα έχουμε μάθει να πληρώνουμε κάτι παραπάνω για τα Φάου Βέ, πόσο μάλλον οταν μπορούμε να το πάρουμε μερικά χιλιάρικα κάτω απο το αντίστοιχο ανταγωνιστικό μοντέλο...ΑΑΑχχχ να είχε και λίγο μεγαλύτερο χώρο αποσκευών...
-
Τι να πώ ρε παιδιά... όπως έλεγε και ο Χότζας... όλοι έχετε δίκιο... αλλά κι εγω επίσης!!!
-
Ο χρήστης C0$w0rth έγραψε:
Για την ηλιοροφή (τρίξιμο) μιλάγαμε... Αλλά και εν γένει για τριγμούς..Δηλαδή εγω που εχω ηλιοροφή, θα έπρεπε να έχω τριγμούς;;;
-
Ο χρήστης Drauto έγραψε:
Τι να πώ ρε παιδιά... όπως έλεγε και ο Χότζας... όλοι έχετε δίκιο... αλλά κι εγω επίσης!!! -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Για την ηλιοροφή (τρίξιμο) μιλάγαμε... Αλλά και εν γένει για τριγμούς..
Δηλαδή εγω που εχω ηλιοροφή, θα έπρεπε να έχω τριγμούς;;;
Θα έπρεπε να μην μπορείς να ακούς τίποτα άλλο εκτός από τριγμούς... να το ψάξεις παραυτα το θέμα γιατί μπορεί να σε βρει τίποτα χειρότερο....φαντάζεσαι να περάσουν 4-5 χρόνια και να μην ακούς τριγμούς ; Ούτε που να το σκέφτομαι δεν θέλω...
-
Α, δηλαδή τώρα που το χω 8 χρόνια θα πρεπε να έχω πάθει Πάρκινσον απο τους τριγμούς και τις δονήσεις....!!! μάλιστα...!! Θα το κοιτάξω πάντως...
-
Aρχισαν να κυκλοφορούν πλέον κανονικά...
Χθές είδα 2. Ενα στα 3-5 πηγάδια μαύρο (1η έκδοση) και ενα ασημί στην Ε.Ο.
Το μαύρο ωραίο, το είχε βέβαια και καθαρό ο κάτοχος -
Κι εγώ είδα ένα στην Αιγαίου (Θεσ/νίκη) ανοιχτό γαλαζιο(!) και δεν μου άρεσε καθόλου. Συνολικά έδειχνε άσχημο το σχήμα του Tiguan.
VW Tiguan 2007