-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Michelin energy 3A 185-60-14 και to γρηγορότερο δυνατό Michelin Exalto 195-55-15Από ποίου το Xsara θα κλέψεις τις ζάντες, Χρήστο?
-
Το polaki 100 ps φοράει τα Firestone που είχε από τη μαμά του σε διάσταση 185/60/14. Βέβαια αυτή μάλλον είναι της Bridgestone
-
Για δωστε και απο εδω μια βοηθεια...
Κατι ψωροuniroyal rainsport 1 σε 195/45/16 σε 2 χρονια εχουν γινει αθλια και επικυνδινα ιδιαιτερα στο βρεγμενο και ειμαι αναμεσα σε 2>
Toyo T-1S
Pzero NeroΤι απο τα 2? Προοριζονται κυριως για στροφες αρα θελω κατι ανθεκτικο σχετικα...
-
307: Pirelli P7 205/55-16 προδιαγραφών ταχύτητας V, και μετά από 47.000 χλμ. πηγαίνω μάλλον προς τα Bridgestone RE720.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
307: Pirelli P7 205/55-16 προδιαγραφών ταχύτητας V, και μετά από 47.000 χλμ. πηγαίνω μάλλον προς τα Bridgestone RE720.Pirelli P7 195/60/15 σε V. Μόλις τα έβαλα σε φοβερή τιμή (ανταλλαγή επαγγελματικών λογαριασμών ) και άζωτο. Τάκη ποιες οι εντυπώσεις σου μετά από τόσα χιλιόμετρα?
Στα 200 χιλιόμετρα που έχω κάνει, έχω διαπιστώσει φοβερές διαφορές στο φρενάρισμα σε στεγνό βρεμμένο. Στο κράτημα δεν έχω ακόμα σφαιρική εικόνα αλλά μία φορά που προσπάθησα σε κατηφορική γλιστερή να δω τι συμβαίνει, γλίστρησα πολύ . Ίσως όμως επειδη ήταν μέσα στην πόλη δεν είχαν ζεσταθεί αρκετά. -
Εδω και ενα μηνα εβαλα τα καινουργια Michelin pilot Exalto 205/55/16. Πολυ καλυτερα και στο κράτημα σε στεγνο (σε βρεγμένο δεν τα δοκίμασα ακόμη) και στο θορυβο απο τα Pilot 4ετιας που φορουσε. Μεγάλη διαφορά
-
Στο Κλιό (1.4 16v) έχω τα Μπριτζεστόνια 720, τέλεια σε κράτημα και αίσθηση, αλλά κάνουν θόρυβο και είναι μάλλον σκληρά για τα γούστα μου.
Η πλάκα είναι με τα λάστιχα που είχε από τη μάνα του το Κλιό: Continental EcoContact 165/65/14!!! Σε αυτοκίνητο με 100 άλογα (ok, περίπου 100 )!! Φυσικά, το αμάξι δεν έστριβε με τίποτα - πλήν της μανούβρας παρκαρίσματος.
Τώρα, σκέφτομαι να βάλω τα καινούρια τα Exalto σε 185/60/14V. Ο λαστιχάς με έχει πρήξει ότι πρέπει να βάλω H, αλλά δεν νομίζω να έχει και καμία ουσιαστική διαφορά, έτσι?
Αλήθεια, τα έχει δοκιμάσει κανένας από εσάς τα καινούρια Exalto?? Έχω δει κάποια αυτοκίνητα να τα φοράνε.
-
Ο χρήστης vagemm έγραψε:
Εδω και ενα μηνα εβαλα τα καινουργια Michelin pilot Exalto 205/55/16. Πολυ καλυτερα και στο κράτημα σε στεγνο (σε βρεγμένο δεν τα δοκίμασα ακόμη) και στο θορυβο απο τα Pilot 4ετιας που φορουσε. Μεγάλη διαφοράΦίλε vagemm ούτε συνεννοημένοι να είμασταν!!
-
Ο χρήστης panoss έγραψε:
Toyo T1s Proxes 205/55/16Καταπληκτικό λάστιχο. Το φορούσα στο Corolla και ήμουν υπέρικανοποιημένος.
Το Jazzaki φοράει κάτι 'βράχια' Yokohama δενθυμάμαιμοντέλλο που θα φύγουν το συντομότερο. Και επειδή έχω κάποια εμπειρία από Toyo, θα τα βάλω πάλι αλλά πιο νορμάλ σειρά.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Εδω και ενα μηνα εβαλα τα καινουργια Michelin pilot Exalto 205/55/16. Πολυ καλυτερα και στο κράτημα σε στεγνο (σε βρεγμένο δεν τα δοκίμασα ακόμη) και στο θορυβο απο τα Pilot 4ετιας που φορουσε. Μεγάλη διαφορά
Φίλε vagemm ούτε συνεννοημένοι να είμασταν!!
Φιλε ClioDriver οσον αφορα τον δεικτη ταχυτητας δεν μπορω να εκφερω γνωμη αλλα νομιζω πως δεν εχει ουσιαστικο οφελος να αλλαξει απο αυτο που προτεινει ο κατασκευαστης γι' αυτο κινηθηκα στα ιδια.
Οσον αφορα όμως το κρατημα εχουν τρομερη διαφορα .
Οταν το πηρα αμεσως μετα την αλλαγη σε διαδρομη εκτος πολης νομιζα οτι το αυτοκινητο κολλουσε στην ασφαλτο. Βεβαια ηταν υποκειμενικη αισθηση η οποια χαθηκε μετα τα πρωτα χλμ. αλλα εδειχνε την διαφορα με τα προηγουμενα pilot. Σε μεγαλο ταξιδι (Θεσσαλονικη Αλεξανδρουπολη) δεν ειχα αλλαγη στην συμπεριφορα τους τοσο σε μεγάλες ταχύτητες (170 χλμ.),
οσο και στην πολυωρη οδήγηση. Για το βρεγμενο δεν εχω ακομη ολοκληρωμενη αποψη σε ταξιδια (αργουν τα πρωτοβροχια).Για μενα ειναι ενα καλο λαστιχο που αξιζει τα λεφτα του
-
Προ εξαμήνου του φόρεσα AVON τη σειρά ZV.
Αρκετά καλά λάστιχα και στο στεγνό και στο βρεγμένο. -
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Τώρα, σκέφτομαι να βάλω τα καινούρια τα Exalto σε 185/60/14V. Ο λαστιχάς με έχει πρήξει ότι πρέπει να βάλω H, αλλά δεν νομίζω να έχει και καμία ουσιαστική διαφορά, έτσι?Εχω την εντυπωση (με καποια επιφυλαξη) οτι επηρεαζει τον χρονο που θελει το λαστιχο για να φτασει σε θερμοκρασια σωστης λειτουργιας. Οποτε με αυτο το σκεπτικο, καλυτερα Η. Αλλωστε για να στο λεει (αξιοπιστος; ) επαγγελματιας υποθετω κατι παραπανω θα ξερει απο εμας. Απο την αλλη βεβαια δεν μπορω να καταλαβω με ποια λογικη στο δικο μου αυτοκινητο που εχει τελικη 185 χμ/ω (τιμη κατασκευαστη) εβαλαν V! Οπως κ το κοντερ επισης φτανει μεχρι 240! Μηπως για να 'φτιαχνονται' οι ιδιοκτητες τους; Ή ειναι τοσο σιγουροι οτι θα το ταραξω στο tuning..
-
Παιδες και ιδιαιτερα Kyan βοήθεια...
Ηρθε η ώρα να αλλαχτουν τα λαστιχα του Α4 tq 215ps διαστάσεων 205-55-16ZR το αυτοκίνητο κινείται κύρια (περίπου 80%) στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο κάνοντας περίπου 35000 χλμ το χρόνο.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις προτάσεις σας...
Y.Γ Τώρα φοράει dunlop sp sport 9000...δεν μπορώ να πώ οτι δεν ειμαι ευχαριστημένος, αλλά επειδή κινούμαι στην Εθνική με μεγάλες ταχύτητες ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών θα ήθελα αν υπάρχει κάτι καλύτερο....σε ταχυτητες σειρας w. Μεταξύ good year f1, p zero nero, dunlop sp sport maxx, michelin pilot ....τι να βάλω ρε παιδιά και να ζεσταινεται πριν να φτάσω στο Βόλο έτσι ? -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
307: Pirelli P7 205/55-16 προδιαγραφών ταχύτητας V, και μετά από 47.000 χλμ. πηγαίνω μάλλον προς τα Bridgestone RE720.
Pirelli P7 195/60/15 σε V. Μόλις τα έβαλα σε φοβερή τιμή (ανταλλαγή επαγγελματικών λογαριασμών ) και άζωτο. Τάκη ποιες οι εντυπώσεις σου μετά από τόσα χιλιόμετρα?
Στα 200 χιλιόμετρα που έχω κάνει, έχω διαπιστώσει φοβερές διαφορές στο φρενάρισμα σε στεγνό βρεμμένο. Στο κράτημα δεν έχω ακόμα σφαιρική εικόνα αλλά μία φορά που προσπάθησα σε κατηφορική γλιστερή να δω τι συμβαίνει, γλίστρησα πολύ . Ίσως όμως επειδη ήταν μέσα στην πόλη δεν είχαν ζεσταθεί αρκετά.Κώστα, κατά την ταπεινή μου άποψη είναι αρκετά ικανοποιητικά λάστιχα για ταξίδι με υψηλές ταχύτητες και φορτία, χειμώνα-καλοκαίρι. Αρκετά καλό φρενάρισμα στα πρώτα 5-6.000 χλμ χωρίς να λειτουργεί εύκολα το ABS. Μέτρια σε στροφιλίκια. Τώρα, μετά από 2 χρόνια και 47.000 χλμ, και τους δείκτες φθοράς να κάνουν εμφανή την ύπαρξη τους, δεν έχω απαιτήσεις βέβαια!
-
165/65 R14 για Saxo VTS 1.4 . Eιμαι αναμεσα σε michelin energy 3A kai fulda (Diadem Linero?) ή continental (eco contact?) . (ολα T)
To σκηνικο εχει ως εξης , η τιμη ειναι σημαντικος παραγοντας τελικα για μενα σε αυτη τη φαση, και εχω μια προσφορα μετα απο ψαξιμο για energy στα 230 και απο εναν αλλον για 'γερμανικο' (δε καταλαβα ακριβως ποιο απο τα δυο, conti ή fulda) στα 220 μεσα και η ευθυγραμμιση (και ζυγοσταθμιση εννοειται)
οποτε τωρα παιζεται στο αν τυχον τα δυο λαστιχα αυτα ειναι καλυτερα απο το energy.
Any ideas??
-
Ο χρήστης sfrag έγραψε:
Ηρθε η ώρα να αλλαχτουν τα λαστιχα του Α4 tq 215ps διαστάσεων 205-55-16ZR το αυτοκίνητο κινείται κύρια (περίπου 80%) στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο κάνοντας περίπου 35000 χλμ το χρόνο.
Y.Γ Τώρα φοράει dunlop sp sport 9000...δεν μπορώ να πώ οτι δεν ειμαι ευχαριστημένος, αλλά επειδή κινούμαι στην Εθνική με μεγάλες ταχύτητες ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών θα ήθελα αν υπάρχει κάτι καλύτερο....σε ταχυτητες σειρας w. Μεταξύ good year f1, p zero nero, dunlop sp sport maxx, michelin pilot ....τι να βάλω ρε παιδιά και να ζεσταινεται πριν να φτάσω στο Βόλο έτσι ?Εγώ μπορώ να σου πω μόνο τις εντυπώσεις μου από τα PZero Nero: Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτά. Πολύ καλό κράτημα, καλή αίσθηση στο τιμόνι, καλή άνεση και μεγάλη διάρκεια ζωής. Έχουν ήδη 35000χλμ και δεν δείχνουν σημάδια ότι έχουν πεθάνει. Έχουν κάνει και τρία track-days χωρίς να υποστούν ιδιαίτερη φθορά λόγω πίστας. Βέβαια αργούν να ζεσταθούν το χειμώνα αλλά στην κατηγορία αυτή IMO δύσκολα θα βρεις ελαστικό που θα ζεσταίνεται γρήγορα χωρίς να είναι υπερβολικά μαλακό (λέγε με Μισλέν).
Στο εγγύς μέλλον θα αλλαχθούν με G/Y F1 215/45/17 τα οποία έχουν ήδη αγοραστεί με 10000χλμ μαζί με ζάντες και θα μπορώ να κάνω και σύγκριση.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Dunlop SP9000 225/45/17Οπα και εγω τα ιδια. .ειχα τα SP8000 αλλα τα αλλαξα!
Πως σου φαινονται?
-
Έβαλα πρόσφατα τα YOKOHAMA Cdrive καινούριο μοντέλο ο αντικαταστάτης του 539 μου είπαν... σε Διάσταση 195/60 R15H
λόγο πίεσης χρόνου... από την μάνα του είχε δείκτη V.Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως σε λιώσιμο στις στροφές το λάστιχο υπερθερμαίνεται για πλάκα... μετά από 4-5 στροφές τέζα... το τιμόνι ελαφραίνει πάρα πολύ και στρίβεις με -10κμ/ω απ'ότι συνήθως...
Πιστεύω πως φταίει και το λάστιχο που έχει προσανατολισμό για νορμάλ χρήση αλλά και ο δείκτης Η που προσωπικά δε πιστεύω πως έχει να κάνει με το max speed του αυτοκινήτου αλλά το πόσο εύκολα ζεσταινεται-παραζεσταίνεται.. Γι'αυτό την επόμενη φορά αν δεν βρώ λεφτά για ζάντες πάμε για 195/55 και σίγουρα δείκτη V
ξέχασα να αναφέρω το αυτοκίνητο είναι μια Corolla 1.4lt 2002
-
Bridgestone Re720
-
Ο χρήστης sfrag έγραψε:
Y.Γ Τώρα φοράει dunlop sp sport 9000...δεν μπορώ να πώ οτι δεν ειμαι ευχαριστημένος, αλλά επειδή κινούμαι στην Εθνική με μεγάλες ταχύτητες ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών θα ήθελα αν υπάρχει κάτι καλύτερο....σε ταχυτητες σειρας w. Μεταξύ good year f1, p zero nero, dunlop sp sport maxx, michelin pilot ....τι να βάλω ρε παιδιά και να ζεσταινεται πριν να φτάσω στο Βόλο έτσι ?Φιλος έβαλε Goodyear F1 σε αλφα 147 και είναι πολύ ικανοποιημένος, ζεσταίνονται και γρήγορα
Τι λάστιχα φοράει το αυτοκίνητό σας?