-
Ναι δεν μπορεις να το μεταβιβασεις...πρεπει να το εξαγεις παλι. Μπορεις να το οδηγησεις σε ολη την Ευρωπη. Οι Ελληνικες ασφαλειες ειναι φθηνες αν δεν θες μικτες κλπ οποτε δεν ειναι θεμα. Αντιθετα βαζεις τις πρασινες πινακιδες ακριβως για να εχεις Ελλ ασφαλεια. Και στην Αθηνα και σε ολη την Ελλαδα ειναι χιλιαδες, τα βλεπω καθε μερα κυριως το καλοκαιρι. Βεβαια βλεπεις και πολλα με Αμερικανικες και αλλες ξενες πιανακιδες.
Μπορει να γινεται Ελληνικο με πρασινες πινακιδες αν και επηδη εισαι Αμερικη μπορει να μην σε αφησουν στο γραφειο που τις εκδιδει. Παρε τηλ το γραφειο και θα στα εξηγησουν (ειναι ευκολο να το βρεις το τηλεφωνο τους αν το ψαξεις λιγο).
-
Εχει κανει κανεις την διαδικασία μονος του χωρις εκτελωνιστη? θα εκτιμουσα ενα προσωπικο μηνυμα η μια απαντηση εδω..ευχαριστω!!!!
-
Καλησπερα κι απο εμενα
Προσπαθω να βρω τη νομοθεσια για την εισαγωγη μεταχειρισμενου υβριδικου απο την Ε.Ε.
αλλού γραφουν οτι 'Τα υβριδικά αυτοκίνητα με εκπομπές ρύπων που είναι σύμφωνες με τις ισχύουσες διατάξεις για τα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας της Οδηγίας 94/12/ΕΚ ή μεταγενέστερης, καθώς και τα ηλεκτροκίνητα, δεν υπόκεινται σε τέλος ταξινόμησης.''
και σε αλλα δημοσιευματα : '...με τους νέους μειωμένους συντελεστές σε ποσοστό 50% του Τέλους Ταξινόμησης για τα υβριδικά η απόκτησή τους γίνεται ασύμφορη εξαιτίας των υπέρογκων φόρων που απορρέουν από την υψηλή Αξία Λιανικής..'
τι απο τα δυο τελικα ισχυει;;
Σκεφτομαι για μεταχειρισμενο Lexus NX300h...αλλα αν είναι να μου κοστισει αλλα 7 χιλιαρικα στο τελωνειο....δε με παιρνει..
Ευχαριστω προκαταβολικα
-
Μέχρι πρίν 1-2 χρόνια ήταν 0 το τέλος ταξινόμησης... τώρα με την Πρώτη φορά Αριστερά ανέρχεται στο 50% ενός αυτοκινήτου με θερμικό κινητήρα στα ίδια κυβικά εκατοστά...
Στην υγειά μας!!!Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A10-70F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Κριμα..πολυ κριμα..
και ξημεροβραδραδιαζομουν στο autoscout για μια εβδομαδα.......
thanx
-
Αγαπητοί φίλοι
Πρόκειται να φέρει κάποιος φίλος από Ιταλία ένα opel astra 1.6lit 2010 με πιστοποιητικ'α εργοστασίου και άδεια κυκλοφορίας ότι ειναι με δ'υο καύσιμα LPG (εγκατάσταση από το εργοστάσιο και βενζίνη). Αν το εκτελωνίσω στην Ελλάδα γνωρίζει κάποιος να μου πει ,η εάν έχει κάποια γνώση επί του θέματος, τι τέλη κυκλοφορίας θα πληρώνω ? Για διευκόλυνση οι ρύποι του συγκεκριμ'ενου μοντέλου είναι 146gr /CO2.Ευχαριστώ
-
Αφού είναι μοντέλο του 10, θα πληρώνεις σύμφωνα με τα κυβικά.
-
Καλησπέρα σε όλους,
Σκέφτομαι μεσοπρόθεσμα την επιστροφή στην Ελλάδα. Ζω στην Αγγλία μόνιμα εδώ και 5 χρόνια, και θα μείνω λίγα ακόμη με προοπτική να γυρίσω αν βρω τις σωστές συνθήκες.Σε κάθε περίπτωση, στην Αγγλία όπως ίσως γνωρίζετε έχουμε πάμφθηνα αυτοκίνητα χωρίς περιορισμούς στα κυβικά, αφού η μόνη φορολογία είναι στα τέλη κυκλοφορίας που πάνε με τους ρύπους. Έχω ερωτευτεί το 370Ζ που αγόρασα εδώ σχεδόν καινούριο και είτε το πιστεύετε είτε όχι σκέφτομαι πάρα πολύ να το αποχωριστώ για να γυρίσω. Διάβασα ότι για επαναπατρισμό μπορείς να επιστρέψεις με ένα αυτοκίνητο χωρίς να πληρώσεις τέλη ταξινόμησης (βρήκα και τα δικαιολογητικά).
Το σχέδιό μου είναι μακροπρόθεσμο - σε βάθος τετραετίας ίσως - αλλά θα βοηθούσε να το έχω υπόψιν και να ξέρω τι είναι δυνατό και τι όχι (βοηθάει και όταν ονειρεύεσαι σχέδια για το μέλλον). Το όνειρο είναι να το φέρω οδικώς, να το δηλώσω στα σύνορα στους Ευζώνους και να το ταξινομήσω εδώ και να το έχω σαν αυτοκίνητο σαββατοκύριακου. Καθότι είναι ανύπαρκτα τα 370Ζ στην Ελλάδα νομίζω ότι αξίζει τον κόπο το δεξιοτίμονο ξεβόλεμα - έχω συνηθίσει κιόλας καθότι είχα στη Αγγλία το αριστεροτίμονο Corsa μου για τρία χρόνια όταν είχα πρωτοέρθει.
Η ερώτηση είναι για ένα τέτοιο αυτοκίνητο τι τέλη θα πλήρωνα και τι έξοδα θα έπρεπε να περιμένω γενικότερα για να το φέρω Ελλάδα; Πέραν των τελών ταξινόμησης που απ'ότι φαίνεται θα τα απέφευγα ως επαναπατριζόμενος, τι επιβάρυνση θα είχε ένα 370Ζ στην Ελλάδα κάθε χρόνο;
-
Καλησπέρα σε όλους,
Σκέφτομαι μεσοπρόθεσμα την επιστροφή στην Ελλάδα. Ζω στην Αγγλία μόνιμα εδώ και 5 χρόνια, και θα μείνω λίγα ακόμη με προοπτική να γυρίσω αν βρω τις σωστές συνθήκες.Μείνε εκεί που είσαι. Οι συνθήκες δεν θα είναι ποτέ σωστές. Το 370z (και κάθε αυτοκίνητο πάνω από 2000κ.εκ.) και οι κάτοχοί τους είναι εχθροί του ελληνικού κράτους.
-
Εχθροι οχι, αγελαδα που την αρμεγουν ειναι
-
Εχθροι οχι, αγελαδα που την αρμεγουν ειναι
Μικρή η διαφορά, η ουσία είναι να κάτσει Αγγλία και να χαίρεται το 370z
-
Λίγο στενάχωρη αυτή η σκέψη αλλά υποθέτω πως έχουμε ακόμα καιρό...
-
Καλησπέρα στην παρέα.
Θα ήθελα να πειτε τη γνώμη σας όσοι γνωρίζουν τι ισχύει μετα την ψηφιση νόμου τον Ιουλιο του 2020 για εισαγωγή αυτοκινήτου από το εξωτερικο.
Πιο συγκεκριμένα για να φέρεις αυτοκινητο 3ετιας έως 25000€ και έως 70000 χλμ, έως 2000cc για πολύτεκνους.
Και τί αλλαζει αν είναι φουλ υβριδικό
-
Εφόσον είναι 3ετίας (άρα Euro 6) δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικά. Εαν είσαι πολύτεκνος, απαλάσσεσαι από τον φόρο (το Ε.Τ.Τ) οποτε δεν έχει απολύτως καμία διαφροά. Τα υβριδικά πληρώνουν 50% του Ε.Τ.Τ (αλλά ως πολύτεκνος είναι αδιάφορο αφού γλυτώνεις 100% τον φόρο).
-
Οποίος ψάχνεται να πάρει καλό και φορτωμένο αμάξι ας ψαχτεί από Γερμανία εισαγωγή μόνος του. Έιδικα future proof υβριδικά που εχουν πολύ μειωμένα τέλη ταξινόμησης.
Πήρε φίλος 530e 8/2019 με 13000 χλμ μόνο φορτωμένο όσο δεν πάει (full extra πραγματικά Φανη) με 50 τελική εισηγμένο και με τη μεταφορά. Σε 10 μερες ήταν Ελλάδα. Απίστευτο αμάξι με απίστευτη πολυτέλεια.
Και ακόμα εντός εγγύησης.
Αλλιως λόγω μεταβατικότητας της εποχής μόνο leasing και το κομπόδεμα τσέπη ! -
Οποίος ψάχνεται να πάρει καλό και φορτωμένο αμάξι ας ψαχτεί από Γερμανία εισαγωγή μόνος του. Έιδικα future proof υβριδικά που εχουν πολύ μειωμένα τέλη ταξινόμησης.
Πήρε φίλος 530e 8/2019 με 13000 χλμ μόνο φορτωμένο όσο δεν πάει (full extra πραγματικά Φανη) με 50 τελική εισηγμένο και με τη μεταφορά. Σε 10 μερες ήταν Ελλάδα. Απίστευτο αμάξι με απίστευτη πολυτέλεια.
Και ακόμα εντός εγγύησης.Ναι ρε συ το ξέρω και σε πιστεύω! Εξω τα αυτοκίνητα (ειδικά αυτά) είναι φουλ έξτρα κατά 90%, κανείς δεν αγοράζει βασικές εκδόσεις!! Έφερε ο κουμπάρος μου για κοινό μας φίλο μια GLE 500e (https://www.carbuyer.co.uk/mercedes/gle/gle-hybrid) επίσης φουλ έξτρα, τα πάντα όλα έχει από τον κατάλογο της MB, ακόμα σε εγγύηση με €45.000 τελική τιμή. Απίστευτο αυτοκίνητο (αν και άσχημο)! Απλά χρειάζεται να έχεις τα λεφτά μετρητά, δόσεις δεν παίζουν. Υβριδικά εισαγωγής συμφέρουν πάρα πολύ, ειδικά σε ακριβά αυτοκίνητα.
-
iceman7 wrote:
Και ακόμα εντός εγγύησης.Ναι ρε συ το ξέρω και σε πιστεύω! Έξω τα αυτοκίνητα (ειδικά αυτά) είναι φουλ έξτρα κατά 90%, κανείς δεν αγοράζει βασικές εκδόσεις!! Έφερε ο κουμπάρος μου για κοινό μας φίλο μια GLE 500e (https://www.carbuyer.co.uk/mercedes/gle/gle-hybrid) επίσης φουλ έξτρα, τα πάντα όλα έχει από τον κατάλογο της MB, ακόμα σε εγγύηση με €45.000 τελική τιμή. Απίστευτο αυτοκίνητο (αν και άσχημο)! Απλά χρειάζεται να έχεις τα λεφτά μετρητά, δόσεις δεν παίζουν. Υβριδικά εισαγωγής συμφέρουν πάρα πολύ, ειδικά σε ακριβά αυτοκίνητα.
Επειδη στο θεμα ειμαι ασχετος: πώς μπορει καποιος να φερει αμαξι απ' εξω, ειτε νεο ειτε μεταχειρισμενο;
-
Επειδη στο θεμα ειμαι ασχετος: πώς μπορει καποιος να φερει αμαξι απ' εξω, ειτε νεο ειτε μεταχειρισμενο;
Είτε μόνος του, είτε σε συνεργασία με ένα εκτελωνιστή είτε μέσω εμπόρου. Ανάλογα με το τι θέλει ο καθένας, πόσο χρόνο έχει, ποιον εμπιστεύεται κλπ. Προφανώς όσο περισσότεροι μεσάζοντες, τόσο πιο εύκολο αλλά ανεβαίνει το κόστος γιατι πρέπει να βγάλουν και κέρδος. Εμένα την δουλειά την έκανε ο κολλητός μου που το κάνει σαν χόμπι / 3η εργασία.
-
απλο, να ξερεις τον αποστολο. ή τον κουμπαρο του. που μου ξεφευγει το ονομα τωρα δα χαχαχ....
-
Ζητώ συγνώμη από τον Lap, κατά την μεταφορά χάθηκε τόσο το δικό του ποστ όσο και η απάντησή μου (για αυτό αποφεύγω να μεταφέρω ποστς). Θα το ξαναγράψω μόλις βρω χρόνο και κουράγιο!!
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.