Καλησπέρα σε όλους,
Σκέφτομαι μεσοπρόθεσμα την επιστροφή στην Ελλάδα. Ζω στην Αγγλία μόνιμα εδώ και 5 χρόνια, και θα μείνω λίγα ακόμη με προοπτική να γυρίσω αν βρω τις σωστές συνθήκες.
Σε κάθε περίπτωση, στην Αγγλία όπως ίσως γνωρίζετε έχουμε πάμφθηνα αυτοκίνητα χωρίς περιορισμούς στα κυβικά, αφού η μόνη φορολογία είναι στα τέλη κυκλοφορίας που πάνε με τους ρύπους. Έχω ερωτευτεί το 370Ζ που αγόρασα εδώ σχεδόν καινούριο και είτε το πιστεύετε είτε όχι σκέφτομαι πάρα πολύ να το αποχωριστώ για να γυρίσω. Διάβασα ότι για επαναπατρισμό μπορείς να επιστρέψεις με ένα αυτοκίνητο χωρίς να πληρώσεις τέλη ταξινόμησης (βρήκα και τα δικαιολογητικά).
Το σχέδιό μου είναι μακροπρόθεσμο - σε βάθος τετραετίας ίσως - αλλά θα βοηθούσε να το έχω υπόψιν και να ξέρω τι είναι δυνατό και τι όχι (βοηθάει και όταν ονειρεύεσαι σχέδια για το μέλλον). Το όνειρο είναι να το φέρω οδικώς, να το δηλώσω στα σύνορα στους Ευζώνους και να το ταξινομήσω εδώ και να το έχω σαν αυτοκίνητο σαββατοκύριακου. Καθότι είναι ανύπαρκτα τα 370Ζ στην Ελλάδα νομίζω ότι αξίζει τον κόπο το δεξιοτίμονο ξεβόλεμα - έχω συνηθίσει κιόλας καθότι είχα στη Αγγλία το αριστεροτίμονο Corsa μου για τρία χρόνια όταν είχα πρωτοέρθει.
Η ερώτηση είναι για ένα τέτοιο αυτοκίνητο τι τέλη θα πλήρωνα και τι έξοδα θα έπρεπε να περιμένω γενικότερα για να το φέρω Ελλάδα; Πέραν των τελών ταξινόμησης που απ'ότι φαίνεται θα τα απέφευγα ως επαναπατριζόμενος, τι επιβάρυνση θα είχε ένα 370Ζ στην Ελλάδα κάθε χρόνο;