-
@andya3 said in HYUNDAI FORUM:
Ξέρετε κανέναν ή κάποιους που έχουν φτάσει κοντά στα 200k χιλ. με τρικύλινδρο 1.0 turbo, ανεξαρτήτως μάρκας? Αυτή θα ήταν μια ενδιαφέρουσα πληροφορία και καλή αξιολόγηση. Δεν έτυχε να βρω κάποιον στο περιβάλλον μου.
Νομιζω ότι αυτοκίνητο σύγχρονο και καλοσυντηρημενο που δε φτάνει τα 200k χλμ είναι τρελό fail.
Δε θεωρώ τα 200k κανα τραγικό νούμερο. Αλίμονο αν δε τα φτάνουν.
Το δικό μου σε 2 χρόνια έχει μόλις 15.000 δε νομίζω ότι είναι τεκμήριο. -
Ξέρετε κανέναν ή κάποιους που έχουν φτάσει κοντά στα 200k χιλ. με τρικύλινδρο 1.0 turbo, ανεξαρτήτως μάρκας? Αυτή θα ήταν μια ενδιαφέρουσα πληροφορία και καλή αξιολόγηση. Δεν έτυχε να βρω κάποιον στο περιβάλλον μου.
Αστειεύεσαι βεβαια. 200000 είναι μικρό νούμερο
εννοιείται ότι αν συντηρείς κανονικά έναν τρικύλινδρο ακόμα και καλός να μην είναι τα φτάνει για πλάκα.
ΛΑΔΙΑ θέλουν και σωστη συντήρηση. Αν τα προσέχεις δεν βγάζουν βλάβες. Αν όχι βγάζουν, τοσο απλό είναι. Εκτός αν είναι κατσκευαστικό πρόβλημα. Μήπως τα VAG τόσα χρόνια δεν έχουν βγάλει ελλατωματικούς 4κιλυνδρους που έκαιγαν λάδι και έλεγαν είναι φυσιολογικό. χαχαχαχαχ. Δεν σημαίνει αυτό ότι όλοι οι 4κιλυνδροι είχαν θέμα.
Γιατι τα 4κιλυνδρα (τα καλά) αν δεν τα προσέχεις δεν βγάζουν βλάβες?
Οι διαφορές στα τρικύλινδρα είναι στο θόρυβο και στους κραδασμούς. Κάποιοι κανουν και ωραίο θόρυβο ή λύνεται με καλή ηχομόνωση του κατασκευαστή, το δεύτερο λύνεται με αντικραδασμικές βάσεις που βάζουν οι κατασκευαστές.
Τα Turbo επίσης είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ στην αγορά και έχουν τελειοποιηθεί
Μονο για το σύστημα Start/Stop δεν είμαι σίγουρος και έχω αμφιβολίες
-
Οκ σεβαστά τα επιχειρήματά σας, αλλά απάντηση στο πολύ απλό και πρακτικό ερώτημά μου, δεν τις θεωρώ...
-
Οκ σεβαστά τα επιχειρήματά σας, αλλά απάντηση στο πολύ απλό και πρακτικό ερώτημά μου, δεν τις θεωρώ...
Τα μοτέρ αυτά είναι σχετικά προσφατα, δύσκολα θα βρεις μοντέλα του 16 ή του 17 με 200.000 χλμ.
Οπότε θα περιμένεις ακόμα μερικά χρόνια μέχρι να πάρεις απάντηση στο ερώτημα σου από κάποιον που βίωσε την εμπειρία. -
Μεχρι και το 14 ειχαν αναφερθει σοβαρες βλαβες στους τρικυλινδρους της φορντ. Απο εκει και μετα εχει ερθει ισορροπια, (οπως εγινε και με τους 4κυλινδρους του βαγγ). Ο τρικυλινδρος 900αρης της ρενω εχει επισης πολυ καλη φημη για την μακροζωϊα του. Τεσπα κι εγω δε τους συμπαθω μα στα μικρα αμαξωματα εχουν καλες κριτικες πλεον.
-
-
Τα μοτέρ αυτά είναι σχετικά προσφατα, δύσκολα θα βρεις μοντέλα του 16 ή του 17 με 200.000 χλμ.
Οπότε θα περιμένεις ακόμα μερικά χρόνια μέχρι να πάρεις απάντηση στο ερώτημα σου από κάποιον που βίωσε την εμπειρία.δεν πρόκειται γιατί όλα τα 3cyl μετά από λίγο καιρό είναι για πέταμα, τέτοια τελειοποίηση. Όπως και να το κάνουμε ότι και να λέτε κάποιοι κινητήρες έχουν ζύγισμα κάποιοι όχι. Οι 3cyl είναι στην δεύτερη κατηγορία.
κάποιες τεχνολογίες είναι προβληματικές λόγω σχεδιασμού και είναι δεδομένο ότι θα αστοχήσουν, wankel, cvt με ιμάντα, direct injection, 3cyl (turbo), κλπ. Μας τις πουλάνε, τις αγοράζουμε.
-
Καλά μη θυμώνεις, συζήτηση κάνουμε.
Είναι γνωστό πως τα καπάκια των κινητήρων παρουσιάζουν περισσότερες φθορές σε αυτά τα μοτέρ. Κατά τα άλλα δεν φαίνεται να έχουν κάποιο άλλο θέμα.
Επίσης χρειάζονται συνήθως διπλά βολάν για περιορισμο των κραδασμών και αυτά τα παίζουν με τον καιρό και κοστίζουν όσο ένας συμπλέκτης. Δηλαδή αλλάζεις και συμπλέκτη και βολάν. Ο κούκος αηδόνι!
Σαν κινητήρες εμένα μ αρέσουν και σε απόδοση και σε ήχοΑααα, και μήνυμα όχι μύνημα!!!!.
-
Εντάξει καταλάβαινω την ιδιοτροπια να ζητάς αποδείξεις. Και εγώ έτσι κάνω στα περισσότερα. Αν δεν μελετηθεί κάτι , δεν το πίστευω... Αλλά και πάλι καφενείο είναι.
Άσε που ο miata φιανεται ψαγμενος και γνώστης. Ξέρει πολλά πράγματα για κινητήρες. -
Τα έσβησα γιατι δεν εχω όρεξη για αντιπαραθέσεις.
Ο καθένας βγάζει συμπεράσματα μόνος του χωρίς κανένα στοιχείο και λέει ότι θέλει.
Ολοι οι 3κιλυνδροι ελατωματική τεχνολογία βγήκε μάλιστα οκ.
Δεν θα δούμε ΠΟΤΕ 3κιλυνδρο να περναει τα 200000 είναι όλοι ελατωματικοι εκ κατασκευής.
Οι κατασκευαστές άσχετοι, εδώ έχουμε ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ που χωρίς καν στοιχεία και αποδείξεις έχουν βγάλει αποτελέσματα για μια τεχνολογία
Να μου πεις ο άλλος ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ έφτιαξε το πιο γρήγορο και πιο προηγμένο αυτοκίνητο στον κοσμο με ΟΛΑ τα εξαρτήματα του κατασκευασμένα Ελλάδα χωρίς καν να υπάρχει εργοστασιο για δειγμα εδώ
CHAOS μονο........
-
Προφανώς και δεν ισχύει ότι οι 3κυλινδροι ή ο άμεσος ψεκασμός, για παράδειγμα, είναι προβληματικές σχεδιάσεις. Καλές και κακές υλοποιήσεις υπάρχουν σε όλες τις σχεδιάσεις.
-
Πόση γνώση μαζεμένη εδώ μέσα να αντέξει κάποιος.
-
@super-t said in HYUNDAI FORUM:
Πόση γνώση μαζεμένη εδώ μέσα να αντέξει κάποιος.
Χαχα,
Τόση όση η ειρωνία όσων δεν την μεταδίδουν.
Το θέμα είναι ότι η ειρωνία δεν κάνει τον ειρωνικό πιο πλούσιο. Και πάλι τον ίδιο μισθό από την ίδια θέση θα έχει. Απλά θα τον μετατρέψει σε έναν απλό ειρωνα με έναν απλό μισθό. Και ο κόσμος θα συνεχίσει τη ζωή του με ή χωρίς τις ειρωνίες του.
-
@realzeus said in HYUNDAI FORUM:
Προφανώς και δεν ισχύει ότι οι 3κυλινδροι ή ο άμεσος ψεκασμός, για παράδειγμα, είναι προβληματικές σχεδιάσεις. Καλές και κακές υλοποιήσεις υπάρχουν σε όλες τις σχεδιάσεις.
well said
-
Τα προβλήματα του άμεσου ψεκασμού έγιναν γρήγορα γνωστά, από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας τους και προτάθηκαν και λύσεις αντιμετώπισης και από τις εταιρείες και από άλλους. Θεωρήθηκε σημαντική εξέλιξη και είναι, γιατί προκύπτουν μοτέρ με καλύτερη απόδοση, χαμηλότερη κατανάλωση, χαμηλότερους ρύπους κλπ.
Ο κυβισμός όμως των αυτοκινήτων και ο αριθμός των κυλίνδρων παρέμεινε, μόνο η τεχνολογία ψεκασμού άλλαξε.Στους downsized 3κύλινδρους μικρού κυβισμού turbo o ο σχεδιασμός και ο τρόπος λειτουργίας έχει αλλάξει πολύ. Δικαίως αρκετοί (μεταξύ τους κι εγώ) έχουμε αμφιβολίες και κάποιες ανασφάλειες. Δεν νομίζω ότι προς το παρόν με τα στοιχεία που υπάρχουν μπορεί κάποιος να έχει κατηγορηματική άποψη. Όπως είπα ο χρόνος θα δείξει. Και μάλλον ούτε κι αυτό θα έχει σημασία, δεν βλέπω να εξελίσονται ή να βελτιώνεται αυτά τα μοτέρ, θα πάμε κατευθείας στα ηλεκτρικά.
-
Τα προβλήματα του άμεσου ψεκασμού έγιναν γρήγορα γνωστά, από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας τους και προτάθηκαν και λύσεις αντιμετώπισης και από τις εταιρείες και από άλλους. Θεωρήθηκε σημαντική εξέλιξη και είναι, γιατί προκύπτουν μοτέρ με καλύτερη απόδοση, χαμηλότερη κατανάλωση, χαμηλότερους ρύπους κλπ.
Ο κυβισμός όμως των αυτοκινήτων και ο αριθμός των κυλίνδρων παρέμεινε, μόνο η τεχνολογία ψεκασμού άλλαξε.Στους downsized 3κύλινδρους μικρού κυβισμού turbo o ο σχεδιασμός και ο τρόπος λειτουργίας έχει αλλάξει πολύ. Δικαίως αρκετοί (μεταξύ τους κι εγώ) έχουμε αμφιβολίες και κάποιες ανασφάλειες. Δεν νομίζω ότι προς το παρόν με τα στοιχεία που υπάρχουν μπορεί κάποιος να έχει κατηγορηματική άποψη. Όπως είπα ο χρόνος θα δείξει. Και μάλλον ούτε κι αυτό θα έχει σημασία, δεν βλέπω να εξελίσονται ή να βελτιώνεται αυτά τα μοτέρ, θα πάμε κατευθείας στα ηλεκτρικά.
Τι άλλαξε στον σχεδιασμό και στον τρόπο λειτουργίας των turbo τρικύλινδρων;
-
@super-t said in HYUNDAI FORUM:
Τι άλλαξε στον σχεδιασμό και στον τρόπο λειτουργίας των turbo τρικύλινδρων;
Ότι λέει η περιγραφή τους. Μείωση κυβισμού, μείωση αριθμού κυλίνδρων, προσθήκη turbo από χαμηλά.
-
Φαντάζομαι όταν η BMW π.χ. πήγε από εξακύλινδρο τρίλιτρο ατμοσφαιρικό σε τετρακύλινδρο, δίλιτρο, turbo, άμεσου ψεκασμού δεν ήταν το ίδιο;
-
Δεν νομίζω ότι προς το παρόν με τα στοιχεία που υπάρχουν μπορεί κάποιος να έχει κατηγορηματική άποψη. Όπως είπα ο χρόνος θα δείξει.
Αυτό εγω το δέχομαι, είναι σωστό ο χρόνος θα δείξει, λογικό να είναι κάποιος σκεπτικός και προβληματισμένος.
Οι απόλυτες απόψεις ότι οι τρικύλινδροι είναι για πέταμα και ότι είναι προβληματικοί όλοι είναι το λιγότερο...... αστείες για να μην πω κάτι χοντρο
-
Το πρόβλημα του άμεσου ψεκασμού το ξέρανε πάντα, για αυτό στις πιο ακριβές εφαρμογές έχουν άμεσο και έμμεσο.
Ενώ ένα τετράχρονο 4cyl μοτέρ είναι πολύ καλά ζυγισμένο αυτό δεν ισχύει στα 3cyl όπου δημιουργούνται ανισορροπίες. Δεν έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί οι κατασκευαστές επιλέγουν ζυγό αριθμό κυλίνδρων; Γιατί ακριβώς μπορούν και "αλληλο" ακυρώνουν τους κραδασμούς, για αυτό έχεις συνήθως 4-6-8-10-12-16 κυλίνδρους. Αν τα μονά ήταν καλύτερα θα είχαμε V7 και V9.
Ένα άλλο πρόβλημα (ειδικά στα 3cyl) είναι οι κρούσεις ανά 120 μοίρες, ειδικά στις χαμηλές στροφές, ο κινητήρας μένει χωρίς ώθηση μεγάλο διάστημα.
Το πλεονέκτημα είναι σαφές, μικρότερο κόστος παραγωγής, οικονομία καυσίμου, μικρότερες τριβές μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Αν πεις σε έναν μηχανικό θέλω έναν κινητήρα που να βγάζει άλογα και να έχει μικρό βάρος θα σου φτιάξει 3cyl, αν του πεις θέλω να αντέχει, θα σου φτιάξει 4cyl.
Στην διάρκεια λειτουργίας τους τα 3cyl θα έχουν κατά 4/3 περισσότερες κρούσεις ακριβώς όπως ένας ν8 θα έχει τις μισές από έναν 4cyl.
HYUNDAI FORUM