-
Γεια σας
Είχα ένα τροχαίο, εφταιγε ο αλλός. Το όχημα το είδε πραγματογνώμονας και έβγαλε επισκευή 1000€.
Ξερω ότι οι ασφαλιστικες μπορούν να πληρώσουν μέχρι ένα ποσό σε μετρητά αν η ζημιά ειναι μικρή ώστε να το φτιάξεις μόνος σου στο μέλλον αν θες, μου το είχε προτείνει διακανονιστής πριν 5 χρόνια για ζημιά.
Εφόσον δε με ενδιαφερει κ τόσο η επισκευή, πόσο είναι το ποσό που μπορώ να έρθω σε συμφωνία και να κλείσω τη ζημιά ;
Πληροφορήθηκα ότι υπάρχει σχετικός νόμος που ορίζει το ποσό.
200€ , 300€, 400€ ?Ευχαριστώ
-
Υπαρχει οριο 300 για καλυψη επισκευών χωρις παραστατικά.
Οχι με μετρητα καθως οι αποζημιωσεις δινονται παντα με διγραμμη επιταγη ή τραπεζικη κατάθεση.
-
Μέσα στην κρίση του κορωνοϊού και την απαγόρευση κυκλοφορίας, περιλαμβάνεται και μια παράμετρος που έχει να κάνει με τις ασφάλειες αυτοκινήτων και δεν έχει συζητηθεί καθόλου (νομίζω...) αν και υπάρχει θέμα.
1.Με κρατική εντολή και νομοθετική πράξη, ισχύουν περιορισμοί κυκλοφορίας.
-
Οι περιορισμοί για τους περισσότερους από μας έχουν σχέση και με τη χρήση του αυτοκινήτου. Λιγοι μόνον πάνε στις δουλειές τους με το αυτοκίνητο, οι περισσότεροι είναι κλεισμένοι στο σπίτι -με κρατική εντολή, το επαναλαμβάνω- και το αυτοκίνητο υπολειτουργεί ως το supermarket, το φαρμακείο κλπ. Εννοείται απαγορεύονται δια ροπάλου βόλτες, εκδρομές, ταξίδια...
-
Αρα το όχημα κάνει ελάχιστα ως μηδενικά χλμ.
-
Η ασφάλιση είναι υποχρεωτική, αν θυμάστε.
-
Οι ασφαλιστικές έχουν προεισπράξει τα ασφάλιστρα, αλλά σίγουρα λόγω των λίγων ή μηδενικών χλμ. που κάνουν τα οχήματα την εποχή της καραντίνας, απλά τρίβουν τα χέρια τους γιατί ελάχιστες αποζημιώσεις θα έχουν να πληρώσουν.
-
Αρα έχουμε πληρώσει ασφάλιστρα δυσανάλογα με τον κίνδυνο που καλυπτουν οι εταιρίες και τις ζημίες που θα επωμιστούν γι αυτό το διάστημα της “καραντίνας”
-
Λογικά λοιπόν πρέπει το κράτος να κάνει μια ρύθμιση και μετά από αναλογιστική μελέτη, να επιστραφεί στον κάθε ασφαλισμένο ένα ποσόν ανάλογο με τον “αδικαιολόγητο πλουτισμό” των εταιριών, όπως θα έλεγε ένας νομομαθής (αν διαβάσει κανείς δικηγόρος ας βοηθήσει γιατί τα νομικά μου έχουν σκουριάσει από την εποχή της Νομικής την οποία ουδέποτε υπηρέτησα).
-
Αυτά επειδή αισθάνομαι ...ριγμένος και επιτέλους ο καθένας ας κερδίζει αυτά που του αναλογούν και όχι στην καμπούρα των ασφαλισμένων.
-
-
Εδώ τόσα χρονια δεν έχουν τιμολόγιο ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύεις με αποτέλεσμα να πληρώνει ίδια ασφάλιστρα ένα αμάξι με 20Κ χλμ το χρόνο και ένα με 5Κ.
Δεν είναι δα και κανας μεγαλος χρόνος λιγότερης μετακίνησης άσε που δεν έχουν λόγο να μειώσουν ασφάλιστρα για κλοπή κλπ γιατί το ίδιο κινδυνεύει ένα αμάξι να κλαπεί είτε είναι στο σπίτι είτε εκτός. -
Με την ίδια λογική (η οποία έχει κάποια βάση) θα πρέπει να μειωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας.
-
Οπως λεει ο Στεφανος στην Ελλαδα οι ασφαλειες δεν εχουν χαρακτηριστικα που εχουν σε χωρες του εξωτερικου οπου εκει ισχυει οτι μειωνουν τα κοστολογια γιατι δεν κυκλοφορουν τα αμαξια αλλα μιλαμε για 2-3 φορες πανω τα Ελληνικα κοστολογια.
Φανη, αν εχεις ενα 4λιτρο και πληρωνεις 1500 τελη το λογικο ειναι να ζητας επιστροφη γιατι μιλαμε για πολλα χρηματα.
Για μενα στα 147,6 οκ τι επιστροφη να ζητησω; Ασε που εχτες πηγα στο σουπερ μαρκετ.
-
Έληξε ο κωδικός έκπτωσης για την ασφάλιση στην Hellas Direct. Έχουμε κάτι???
Έχω ακούσει τα καλύτερα. Δεν τους έχω χρειαστεί το 6μηνο που ήμουν ασφαλισμένος σε αυτούς, αλλά 40€ παραπάνω από anytime δεν δίνω.
Κάποιος από το φόρουμ μου είχε δώσει τον κωδικό.
-
Έχω ακούσει τα καλύτερα. Δεν τους έχω χρειαστεί το 6μηνο που ήμουν ασφαλισμένος σε αυτούς, αλλά 40€ παραπάνω από anytime δεν δίνω.
O κωδίκός PRAKTIKER δεν παίζει;
Εμένα μου έστειλαν προσφορά για ανανέωση και είναι 20ε πιο ακριβοί από anytime. Το σκέφτομαι...
Η anytime έχει ακόμα εκείνες τις παράλογες απαλλαγές;
-
nickthetrib wrote:
Έχω ακούσει τα καλύτερα. Δεν τους έχω χρειαστεί το 6μηνο που ήμουν ασφαλισμένος σε αυτούς, αλλά 40€ παραπάνω από anytime δεν δίνω
O κωδίκός PRAKTIKER δεν παίζει;
Εμένα μου έστειλαν προσφορά για ανανέωση και είναι 20ε πιο ακριβοί από anytime. Το σκέφτομαι...
Η anytime έχει ακόμα εκείνες τις παράλογες απαλλαγές;
o κωδικός PRAKTIKER έχει εκπτωση 5% , o LOYALTY 15%, και με τον κωδικό για τα 15% είναι πιο ακριβοί.
Στα ίδια λεφτά μου βγαίνει η ιντερσαλονικα μεσω cosmote insuranse
-
Και εγώ σε αναζήτηση νέου συμβολαίου. Εδώ και 2 χρόνια ήμουν στην Ergo αλλά με χάλασε η νέα τιμή που μου έδωσαν (1€ φθηνότερη από το προηγούμενο εξάμηνο) αλλά και η μεγάλη πτώση στο ασφαλιζομενο κεφάλαιο (1500€ κάτω) στα 11600.Μιλησα με anytime και μου έδωσαν ασφαλιζομενο κεφάλαιο στα 14000 και μια τιμή 30€ χαμηλότερη. Μένω επαρχία και κάνω ασφάλεια με όλα πλην της μικτής. Λέω να δοκιμάσω anytime και θα ήθελα την γνώμη σας
-
Κομπλέ η anytime, από όλες τις απόψεις (τιμές, υπηρεσίες) με ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων συνεργείων σε περίπτωση ζημιάς
Γίγαντας απο πισω, Interamerican.
Προχώρα αφοβα!!!
-
Κομπλέ η anytime, από όλες τις απόψεις (τιμές, υπηρεσίες) με ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων συνεργείων σε περίπτωση ζημιάς
Γίγαντας απο πισω, Interamerican.
Προχώρα αφοβα!!!
Ευχαριστώ για την απάντηση! Θα κάνω τελικά σε αυτούς
-
η μεγάλη πτώση στο ασφαλιζομενο κεφάλαιο (1500€ κάτω) στα 11600.
Όσο και να το ασφαλίζεις εσύ και να πληρώνεις, όταν έρθει η ώρα να πληρώσει η ασφαλιστική θα κοστολογήσει το αυτοκίνητο όσο πιστεύει αυτή. Πρόσεξέ το.
-
Επειδή δεν έχω καμία γνώση στο θέμα και ετοιμάζομαι για αγορά νέου αυτοκινήτου, θα σας ήμουν ευγνώμων αν μπορούσατε να μου δώσετε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για το τι να προσέξω ή να αποφύγω.
Έχετε κάποιες εταιρείες να προτείνετε που να είναι πιο αξιόπιστες ή κάποιες που πρέπει να αποφύγω π.χ. ως προς την ανταπόκρισή τους σε περίπτωση ατυχήματος?
Τι καλύψεις προτείνετε ότι πρέπει να έχει μία ασφάλιση σήμερα κατά την γνώμη σας?
Να κάνω online ασφάλεια ή μέσω κάποιου ασφαλιστή?
Οι σελίδες σύγκρισης των διαφόρων εταιρείων είναι αξιόπιστες ή προωθούν συγκεκριμένες ασφαλιστικές εταιρείες?
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
-
Επειδή δεν έχω καμία γνώση στο θέμα και ετοιμάζομαι για αγορά νέου αυτοκινήτου, θα σας ήμουν ευγνώμων αν μπορούσατε να μου δώσετε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για το τι να προσέξω ή να αποφύγω.
Έχετε κάποιες εταιρείες να προτείνετε που να είναι πιο αξιόπιστες ή κάποιες που πρέπει να αποφύγω π.χ. ως προς την ανταπόκρισή τους σε περίπτωση ατυχήματος?
Τι καλύψεις προτείνετε ότι πρέπει να έχει μία ασφάλιση σήμερα κατά την γνώμη σας?
Να κάνω online ασφάλεια ή μέσω κάποιου ασφαλιστή?
Οι σελίδες σύγκρισης των διαφόρων εταιρείων είναι αξιόπιστες ή προωθούν συγκεκριμένες ασφαλιστικές εταιρείες?
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
Όσο περισσότερο αντέχει η τσέπη σου,είναι καλύτερα
Η online ασφάληση είναι με διαφορά πιο οικονομική.Και η Hellas Direct και η Anytime είναι πολύ αξιόπιστες.
-
Συμφωνώ με τον κ. Παπακωνστανίνου. Είχα Hellas Direct 3 χρόνια, τώρα έχω anytime. Μια διαφορά που είδα (υπέρ της anytime) είναι ότι σε προσπάθεια παραβίασης του αυτοκινήτου (άρε μερική κλοπή), η Hellas Direct με κάλυψε με απαλλαγή €70 ενώ η Anytime (αν και λιγο πιο γραφειοκρατική) κάλυψε όλο το ποσό χωρίς απαλλαγή.
Για εμένα, εκτός της βασικής ασφάλισης οπωσδήποτε κάνε κλοπής, βανδαλισμού, φυσικά φαινόμενα, θραυση κρυστάλλων κλπ. Εαν αντέχει η τσέπη σου κάνε και μικτή (με μικρή απαλλαγή, αλλιώς δεν έχει νόημα).
-
Σωστά τα λέει ο Φάνης.
Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι στο ύψος της απαλλαγής στη μικτή. Βρες σε κάθε ασφάλεια ποιο είναι το βέλτιστο ποσό απαλλαγής, δηλαδή εκεί που ο συνδυασμός ύψους ασφαλίστρων και ποσού απαλλαγής είναι ο βέλτιστος.
Επιπλέον, αν ζορίζεσαι οικονομικά με τα ασφάλιστρα, προκειμένου να κάνεις μικτή, πάρε τη μέγιστη απαλλαγή. Αν κάνεις μια μεγάλη ζημιά, το 1,5 χιλιάρικο της απαλλαγής κάπως θα το βρεις. Τα 5 - 10 - 15 χιλιάρικα της ζημιάς ή της αξίας του αυτοκινήτου (αν βγει ολική καταστροφή) είναι που δεν θα έχεις να δώσεις!
-
Όποιον τον ενδιαφέρει η ασφάλιση στην Hellasdirect μπορεί να πάρει έκπτωση 20 ευρώ με τον κωδικό BOI9202
Η εξάμηνη ασφάλιση βγαίνει περίπου 35 ευρώ με τον κωδικό!!!
-
Σε νορμαλ αυτοκινητα και ουχι χρεπια ή πολυ παλιά , μονο μεικτή.
Πιείτε καποιους καφεδες λιγοτερους και εχετε το κεφαλι σας ησυχο. Περιουσια σας ειναι.
-
Σε νορμαλ αυτοκινητα και ουχι χρεπια ή πολυ παλιά , μονο μεικτή.
Πιείτε καποιους καφεδες λιγοτερους και εχετε το κεφαλι σας ησυχο. Περιουσια σας ειναι.
Μόνο σε καινούργια κάνω μικτή. Σε μτχ. δεν έχει νόημα. Και δεν είναι κάποιοι καφέδες....είναι καμιά 400αρια καφέδες λιγότεροι!!
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ