-
Το thread του μήνα!
-
iero wrote:
η τιμή που μου έδωσαν με τα ερωτικά είναι 150 euro. Θα ηθελα να ακουσω τις γνώμες σας .Ευχαριστώ !!
Αν περιλαμβάνει και ερωτικά η τιμή το λές και ευκαιρία...
Ε με το swift έχεις και τα τυχερά σου!
-
η τιμή που μου έδωσαν με τα ερωτικά είναι 150 euro. Θα ηθελα να ακουσω τις γνώμες σας .Ευχαριστώ !!
Ρώτα αν η τιμή περιλαμβάνει ελεύθερα πιασίματα και happy ending. Αν είναι μέσα στην τιμή, προχώρα!
-
Tον έχετε σκίσει τον άνθρωπο...ρεμάλια συμμαζευτείτε! Ένα λαθάκι έκανε.
-
Η ωραιότερη τρίπλα θα ηταν να απάντησει ο ανθρωπος πως όντως εννοούσε το 'ερωτικά' και πως δεν έκανε τυπογραφικό λάθος.
-
Απο τα ποσταρισματα του 21 Quadra εμαθα τι σημαινει τακακι, δισκοι, fade τακακιου και υγρων, διαχειριση θερμοτητας καθως στο φρεναρισμα η κινητικη ενεργεια μετατρεπεται σε θερμοτητα κτλ. Εχω περασει και απο το εργαστηριο του αλλα δεν προχωρησα σε κατασκευη καμπανων. Μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις και τον ευχαριστω πολυ. Οσο για το Μοραρη τι να πω ..... ο ανθρωπος ειναι ψυχακιας με τη δουλεια του. Μου εκανε ενα γενικο καθαρισμα/συντηρηση φρενων καθως στην αντιπροσωπεια που πηγαινα απλα εβαζαν/εβγαζαν τακακια. Ξερετε οι γνωστες τσαπατσοδουλειες των αντιπροσωπειων σε εργασιες του στυλ φρενα, κλιματισμος κτλ. Επισης ο Μοραρης μου εβαλε σωληνακια Goodridge, φρεσκα υγρα ATE TYP200, Ferodo Premier και δισκους ATE power disc και απο τοτε απεκτησα πλεον φρενα. Πραγματικα εγινε μια μεταμορφωση.
Στην επομενη αλλαγη των τακακιων σκεφτομαι να φορεσω ATE original με συντελεστη τριβης GG. Εχω Ford Focus 1.6, οδηγηση γενικα ηρεμη αλλα ανεβοκατεβαινω βουνα. Με τα Premier δεν μπορω να πω οτι εμεινα απο φρενα αλλα θα ηθελα μεσα σε λογικα πλαισια χωρις να παω σε μεταλλικα και πολυ σκληρα τακακια να βελτιωσω λιγο ακομα τη πεδηση μου. -
Να ρωτήσω και εγώ του ειδικούς του φόρουμ.. στο fiesta της γυνής (2009 μοντέλο 1.4 βενζίνη) πέρυσι κάναμε αλλαγή δισκόπλακες/τακάκια. Το αμάξι και πρίν αλλά και μετά την αλλαγή έχει το χειρότερο πεντάλ φρένων που μου έχει τύχει. Πατάς - ΚΕΝΟ με μηδενική αίσθηση και δάγκωμα - και κάποια στιγμή μαγκώνει αφού έχει κατέβει το πεντάλ αρκετά. Τα φώτα σας αν έχετε την καλοσύνη σας περικαλώ.. Εμένα μου είναι ανυπόφορο, εκείνη το έχει συνηθίσει και δεν την ενοχλεί λέει (ήμαρτον)..
-
Υγρα εχετε αλλαξει ποτε; Δεν ξερω μηπως εχει θεμα και η τρομπα η οποια δεν ειναι και πολυ φτηνη.
-
Απο τα ποσταρισματα του 21 Quadra εμαθα τι σημαινει τακακι, δισκοι, fade τακακιου και υγρων, διαχειριση θερμοτητας καθως στο φρεναρισμα η κινητικη ενεργεια μετατρεπεται σε θερμοτητα κτλ. Εχω περασει και απο το εργαστηριο του αλλα δεν προχωρησα σε κατασκευη καμπανων. Μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις και τον ευχαριστω πολυ. Οσο για το Μοραρη τι να πω ..... ο ανθρωπος ειναι ψυχακιας με τη δουλεια του. Μου εκανε ενα γενικο καθαρισμα/συντηρηση φρενων καθως στην αντιπροσωπεια που πηγαινα απλα εβαζαν/εβγαζαν τακακια. Ξερετε οι γνωστες τσαπατσοδουλειες των αντιπροσωπειων σε εργασιες του στυλ φρενα, κλιματισμος κτλ. Επισης ο Μοραρης μου εβαλε σωληνακια Goodridge, φρεσκα υγρα ATE TYP200, Ferodo Premier και δισκους ATE power disc και απο τοτε απεκτησα πλεον φρενα. Πραγματικα εγινε μια μεταμορφωση.
Στην επομενη αλλαγη των τακακιων σκεφτομαι να φορεσω ATE original με συντελεστη τριβης GG. Εχω Ford Focus 1.6, οδηγηση γενικα ηρεμη αλλα ανεβοκατεβαινω βουνα. Με τα Premier δεν μπορω να πω οτι εμεινα απο φρενα αλλα θα ηθελα μεσα σε λογικα πλαισια χωρις να παω σε μεταλλικα και πολυ σκληρα τακακια να βελτιωσω λιγο ακομα τη πεδηση μου.Συμφωνώ σε οτι λες για τον Μωραρη. Ακριβώς τα ίδια τακάκια φοράω και γω τα premier με συντελεστή GF εμπρός και GG πίσω και σκέφτομαι στην επόμενη αλλαγή να πάω σε ΑΤΕ. Δεν ξέρω όμως πόσο συντελεστή έχουν εκείνα. Πρέπει να τα δω έξω από το κουτί τους. Αν δω ότι δεν έχουν κάποια αντιληπτή διαφορά σε σχέση με τα ferodo δεν θα τα ξαναπροτιμησω , γιατί είναι αρκετά ακριβότερα.
Όταν το συζήτησα με τον Μάνο και του ανέφερα τα ΑΤΕ δεν τον είδα και ιδιαίτερα ενθουσιασμένο....μου είπε ότι με τα γνωστά ferodo ,brembo ,textar , θα έχω το καλύτερο φρενάρισμα σε ΟΕΜ κατάσταση αφήνοντας να εννοηθεί οτι δεν χρειάζεται να ψάχνομαι περαιτέρω για καλύτερα ΟΕΜ τακάκια.
-
Να ρωτήσω και εγώ του ειδικούς του φόρουμ.. στο fiesta της γυνής (2009 μοντέλο 1.4 βενζίνη) πέρυσι κάναμε αλλαγή δισκόπλακες/τακάκια. Το αμάξι και πρίν αλλά και μετά την αλλαγή έχει το χειρότερο πεντάλ φρένων που μου έχει τύχει. Πατάς - ΚΕΝΟ με μηδενική αίσθηση και δάγκωμα - και κάποια στιγμή μαγκώνει αφού έχει κατέβει το πεντάλ αρκετά. Τα φώτα σας αν έχετε την καλοσύνη σας περικαλώ.. Εμένα μου είναι ανυπόφορο, εκείνη το έχει συνηθίσει και δεν την ενοχλεί λέει (ήμαρτον)..
Επειδή τυγχάνει να έχω το ίδιο αυτοκίνητο θα έλεγα ότι έχει μια αρχικά νεκρή διαδρομή όπου πιάνει ελάχιστα και μετα πιανει προοδευτικά.
Δε θα έλεγα ότι μαγκώνει απότομα.
Πάντως δεν έχει καμία σχέση με τα φρένα του άλλου μου αυτοκινήτου (σκαλα), εκει πατάς και κοκκαλώνει αμέσως.
Όταν παίρνω στο καπάκι το φιεστα μου φαίνεται πως δεν έχει φρένα.
Δε ξέρω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο δικό σου αυτοκίνητο, η αλήθεια είναι ότι στο δικό μου μετά απο μερικά χλμ συνηθίζεται πάντως, απλά πατάς πιο έντονα το φρένο.
-
Τι να πω..αν αυτό είναι το φυσιολογικό του είναι για πέταμα. Η μλκια είναι που μένω μακριά από σοβαρά συνεργεία. Πρέπει να το πάω σε κάποιον που το κατέχει.
Θα τσεκάρω υγρά φρένων αν έχουν αλλαχθεί. Τρόμπα θα πρέπει να το δούμε
-
Μπλεχτηκα λιγο φιλε cson. Τωρα φορας Premier με συντελεστη GF μπροστα και GG πισω; Τα ATE orig εχουν GG μπροστα για πισω δεν ξερω αλλα μαλλον GG θα εχουν. Τωρα ενταξει ο Μοραρης ως επαγγελματιας που ειναι λογικο ειναι να θελει να σπρωξει τα Ferodo αφου με αυτα δουλευει και του αφηνουν περισσοτερο κερδος. Μην ξεχναμε οτι τα Ferodo ειναι μια καλη εταιρεια αλλα δεν ειναι κακο να ψαχνομαστε.
-
Τι τα θελετε τα καλα φρενα?
Δυναμωστε την κορνα
-
Μπλεχτηκα λιγο φιλε cson. Τωρα φορας Premier με συντελεστη GF μπροστα και GG πισω; Τα ATE orig εχουν GG μπροστα για πισω δεν ξερω αλλα μαλλον GG θα εχουν. Τωρα ενταξει ο Μοραρης ως επαγγελματιας που ειναι λογικο ειναι να θελει να σπρωξει τα Ferodo αφου με αυτα δουλευει και του αφηνουν περισσοτερο κερδος. Μην ξεχναμε οτι τα Ferodo ειναι μια καλη εταιρεια αλλα δεν ειναι κακο να ψαχνομαστε.
Ναι φοράω premier μπρος πίσω όπως το λες.
Τα ΑΤΕ τα έχεις δει από κοντα ή το γράφουν κάπου στα χαρακτηριστικά τους;
Ο Μωραρης θα έλεγα ότι θέλει να σπρώξει κάποια μάρκα εάν δεν δεχόταν να του φέρω κανένα τακάκι εγώ. Όμως είναι ανοικτός στο θέμα αυτό. Του πας ότι τακάκι θες και το τοποθετεί. Εγώ έτσι το κάνω . Σίγουρα θα δοκιμάσω ΑΤΕ στην επόμενη αλλαγή. Πιστεύω θα έχει διαφορά προς το καλύτερο.
-
Τι να πω..αν αυτό είναι το φυσιολογικό του είναι για πέταμα. Η μλκια είναι που μένω μακριά από σοβαρά συνεργεία. Πρέπει να το πάω σε κάποιον που το κατέχει.
Θα τσεκάρω υγρά φρένων αν έχουν αλλαχθεί. Τρόμπα θα πρέπει να το δούμε
Πάντως η ford προτείνει πολύ σύντομες αλλαγές υγρών φρένων, κάθε 40.000 χλμ.
Αν έχουν καιρό να αλλαχτούν ίσως οφείλεται σε αυτό.
-
Τα ΑΤΕ δεν τα εχω δει απο κοντα αλλα εδω τουλαχιστον απο τις φοτο αλλα και με φιλο που φοραει τα εν λογω τακακια μου εχει πει οτι ειναι GG. Για να μην παρεξηγηθω με το Μοραρη ναι μπορει να σου βαλει οτι του φερεις. Σε καμια περιπτωση δεν σε διωχνει ή σου κανει υποδεεστερη δουλεια αν του πας δικα σου υλικα. Αλλα μην γελιομασε .... αν τον ρωτησει καποιος για τακακια και δεν ξερει την τυφλα του θα τον παει σε Ferodo και οχι σε ΑΤΕ και πολυ καλα θα κανει γιατι αυτα πουλαει και μια χαρα τακακια ειναι τα Premier. Αλλα ειπαμε εμεις ειμαστε 'ανησυχοι' οδηγοι και για αυτο παμε στον Μοραρη (τον καλυτερο μαστορα) και ψαχνομαστε και περαιτερω ....
-
Eγω παντως τις καλυτερες εντυπωσεις απο τακακια τις εχω με textar που φορουσε η bmw μου κι απ'το εργοστασιο και πλεον χρησιμοποιω και στο 207 μου στο οποιο εχω ξαναβαλει και γνησια (δεν ειχα δει τι μαρκα ηταν) και bosch και παροτι τα γνησια ειχαν εφαμιλλη αισθηση με τα textar κι επισης δε σφυριζαν, ειχαν διπλασια και βαλε χρηματα οποτε δε βρισκω το λογο. Τα bosch ουτε πολλα χιλιομετρα εβγαλαν και σφυριζαν απο νωρις. Απο δισκους παλι bosch εχω εξαιρετικη εμπειρια, 80.000χλμ ηδη και ειναι σε αψογη κατασταση οταν οι εργοστασιακοι στο πεζω μου στα 70.000 χλμ ειχαν τεραστιο δοντι και ηταν για πεταμα.
-
Τα ΑΤΕ δεν τα εχω δει απο κοντα αλλα εδω τουλαχιστον απο τις φοτο αλλα και με φιλο που φοραει τα εν λογω τακακια μου εχει πει οτι ειναι GG. Για να μην παρεξηγηθω με το Μοραρη ναι μπορει να σου βαλει οτι του φερεις. Σε καμια περιπτωση δεν σε διωχνει ή σου κανει υποδεεστερη δουλεια αν του πας δικα σου υλικα. Αλλα μην γελιομασε .... αν τον ρωτησει καποιος για τακακια και δεν ξερει την τυφλα του θα τον παει σε Ferodo και οχι σε ΑΤΕ και πολυ καλα θα κανει γιατι αυτα πουλαει και μια χαρα τακακια ειναι τα Premier. Αλλα ειπαμε εμεις ειμαστε 'ανησυχοι' οδηγοι και για αυτο παμε στον Μοραρη (τον καλυτερο μαστορα) και ψαχνομαστε και περαιτερω ....
Κατάλαβα για το συντελεστή. Δεν είναι όλα ίδια. Πχ του ενός αμαξιού μπορεί να είναι GG του άλλου FF και του άλλου GF και πάει λέγοντας. Έχει να κάνει με το τύπο πάστας που χρησιμοποιούν. Στον δικό μου τύπο ΑΤΕ που το έχω κτυπησει στο ίντερνετ και έχουν κάποιοι Ρώσοι φωτογραφίες με τα κουτιά ανοιγμένα βλέπω ότι είναι FF. Οι κατασκευαστές πατάνε επάνω σε ορίτζιναλ κωδικούς , εμένα όμως το αμάξι έχει 5 διαφορετικούς κωδικούς για γνήσιο τακάκι. Ο καθε κωδικος έχει διαφορετική πάστα. Ο κατασκευαστής για τη δευτερογενή αγορά θα πατήσει πάνω σε 1 κωδικό ,όχι σε όλους.
Το αμάξι όταν το πήρα καινούριο τα μαμά τακάκια κράτησαν 25.000 χλμ. Τα επόμενα γνήσια που έβαλα στην αντιπροσωπεία κράτησαν 70.000.
-
AlexFocus wrote:
Στην επομενη αλλαγη των τακακιων σκεφτομαι να φορεσω ATE original με συντελεστη τριβης GG. Εχω Ford Focus 1.6, οδηγηση γενικα ηρεμη αλλα ανεβοκατεβαινω βουνα. Με τα Premier δεν μπορω να πω οτι εμεινα απο φρενα αλλα θα ηθελα μεσα σε λογικα πλαισια χωρις να παω σε μεταλλικα και πολυ σκληρα τακακια να βελτιωσω λιγο ακομα τη πεδηση μου.Συμφωνώ σε οτι λες για τον Μωραρη. Ακριβώς τα ίδια τακάκια φοράω και γω τα premier με συντελεστή GF εμπρός και GG πίσω και σκέφτομαι στην επόμενη αλλαγή να πάω σε ΑΤΕ. Δεν ξέρω όμως πόσο συντελεστή έχουν εκείνα. Πρέπει να τα δω έξω από το κουτί τους. Αν δω ότι δεν έχουν κάποια αντιληπτή διαφορά σε σχέση με τα ferodo δεν θα τα ξαναπροτιμησω , γιατί είναι αρκετά ακριβότερα.
Όταν το συζήτησα με τον Μάνο και του ανέφερα τα ΑΤΕ δεν τον είδα και ιδιαίτερα ενθουσιασμένο....μου είπε ότι με τα γνωστά ferodo ,brembo ,textar , θα έχω το καλύτερο φρενάρισμα σε ΟΕΜ κατάσταση αφήνοντας να εννοηθεί οτι δεν χρειάζεται να ψάχνομαι περαιτέρω για καλύτερα ΟΕΜ τακάκια.
Κατ΄αρχάς είσαι σίγουρος ότι τα μπροστινά έχουν συντελεστή GF? Ρωτάω γιατί απ΄όσο γνωρίζω οι κωδικοί είναι EE,FE,FF,GG,HH. Μήπως φοράς FF και όχι GF? Αλήθεια επειδή έχουν περάσει πολλά set από Ferodo Premier από τα χέρια μου (αυτή την στιγμή έχω 2 ολοκαίνουργια set μπροστά μου στα κουτιά τους) που είδες να αναγράφεται ο κωδικός? Γιατί εγώ δεν βλέπω τίποτα, ούτε στο site της Ferodo, ούτε στο τακάκι ούτε πουθενά?
-
https://i.imgur.com/4oUdNeT.jpg
https://i.imgur.com/7UVjwQQ.jpg
Έξω στη συσκευασία δεν φένεται τίποτα .
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις