-
Ε ναι ρε παίχτη. Ζήτησα χθες το πρωί μία ώρα άδεια για σήμερα το πρωί, να πάω δηλ. στις 9 στο γραφείο, μου είπε εντάξει ο Νταχάου. Και πάει χθες το απόγευμα (επίτηδες) και μου κλείνει συνάντηση στις 8.30 να μιλήσω με πελάτες και συνεργάτες που είναι remote στα σπιτάκια τους και πίνουν καφεδάκι με το σώβρακο. Έλεος δηλαδή.
Οπότε τι φρένα και ιστορίες για αγρίους μιλάμε; Όσο κρατήσουν.
Κόβω το πουλί μου ότι το έκανε επίτηδες, Τέλος πάντων ο quadra έχει δίκιο, λίγο προσοχή στην αρχή. Γιατί τα 335€ δεν είναι λίγα για να τα ξαναδώσεις σε 1 χρόνο.
-
Καταιγίδα, τα ανάμεικτα συναισθήματα για το Μοράρη, από που προέκυψαν;
-
Storm wrote:
Ε ναι ρε παίχτη. Ζήτησα χθες το πρωί μία ώρα άδεια για σήμερα το πρωί, να πάω δηλ. στις 9 στο γραφείο, μου είπε εντάξει ο Νταχάου. Και πάει χθες το απόγευμα (επίτηδες) και μου κλείνει συνάντηση στις 8.30 να μιλήσω με πελάτες και συνεργάτες που είναι remote στα σπιτάκια τους και πίνουν καφεδάκι με το σώβρακο. Έλεος δηλαδή.
Οπότε τι φρένα και ιστορίες για αγρίους μιλάμε; Όσο κρατήσουν.
Κόβω το πουλί μου ότι το έκανε επίτηδες, Τέλος πάντων ο quadra έχει δίκιο, λίγο προσοχή στην αρχή. Γιατί τα 335€ δεν είναι λίγα για να τα ξαναδώσεις σε 1 χρόνο.
Εκ' των πραγμάτων ότι οδηγία μου έδωσε, την τηρώ ήδη στην καθημερινή μου μετακίνηση. Απλά είχα αγχωθεί υπερβολικά πολύ, είχε και αυτοκίνητο μέσα και περίμενα να το τελειώσει, άστα, βράστα. Γραφείο έφτασα στις 10!!!! Πάνε και οι συναντήσεις πάνε όλα. Τώρα περιμένω την επίπληξη. Αργότερα θα ανέβω στον πάνω όροφο για το εβδομαδιαίο report.
Καταιγίδα, τα ανάμεικτα συναισθήματα για το Μοράρη, από που προέκυψαν;
Δεν θα ήθελα να απαντήσω σε αυτό. Μπορεί να υπάρξουν παρεξηγήσεις και δεν θα το ήθελα.
-
Storm μόνο που σε διαβάζω αγχώνομαι. Σαν συμβουλή θα σου προτεινα μόνο να ηρεμήσεις λίγο γιατί δεν οδηγεί πουθενά να φθειρεσαι με τοσο άγχος και πανικό.
Στα του φρένου τώρα....έλεγες ότι πριν από το πρώτο φρενάρισμα το αμάξι χόρευε από το τράνταγμα....τώρα τι κάνει? Τραντάζει ακόμη στην κανονική οδήγηση που κάνεις?? Να τηρήσεις τις οδηγίες στρωσιματος που σου έδωσε. Αν δεν τα θυμάσαι από τη κρίση πανικού που είχες μπορείς να τον πάρεις τηλ να στα ξαναπεί.
-
Στα του φρένου τώρα....έλεγες ότι πριν από το πρώτο φρενάρισμα το αμάξι χόρευε από το τράνταγμα....τώρα τι κάνει? Τραντάζει ακόμη στην κανονική οδήγηση που κάνεις?? Να τηρήσεις τις οδηγίες στρωσιματος που σου έδωσε. Αν δεν τα θυμάσαι από τη κρίση πανικού που είχες μπορείς να τον πάρεις τηλ να στα ξαναπεί.
Τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι το πεντάλ δεν 'χορεύει' στο φρενάρισμα. Επίσης το τιμόνι δεν τρέμει. Αλλά ακόμη δεν έχω πατήσει το γκάζι πάνω από 70Km/h, ώστε να πατήσω καλό φρένο.
Σε ταχύτητες πάνω από 70km/h φαινόταν το πρόβλημα στα φρένα. Θα πρέπει να κάνω αρκετά χιλιόμετρα στο χαλαρό για να 'στρώσουν' και τα δισκόφρενα μπροστά και τα ταμπούρα πίσω.
-
cson wrote:
Τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι το πεντάλ δεν 'χορεύει' στο φρενάρισμα. Επίσης το τιμόνι δεν τρέμει. Αλλά ακόμη δεν έχω πατήσει το γκάζι πάνω από 70Km/h, ώστε να πατήσω καλό φρένο.
Σε ταχύτητες πάνω από 70km/h φαινόταν το πρόβλημα στα φρένα. Θα πρέπει να κάνω αρκετά χιλιόμετρα στο χαλαρό για να 'στρώσουν' και τα δισκόφρενα μπροστά και τα ταμπούρα πίσω.
Οταν βγαλεις συμπερασμα λοιπον μετα απο καποια χλμ , περιμενουμε να μας πεις τις εντυπωσεις σου.
Βεβαια δεν μπορουμε να μιλησουμε τεχνικα πλεον καθως δεν ειδες την παραμικρη διαδικασια που εκανε αυτο το συνεργειο, σε σχεση με την διαδικασια που καναν τα αλλα συνεργεια. Απλα πιστευουμε να λυθηκε το προβλημα σου. -
Κάποιες φωτογραφίες των εργασιών μου έδειξαν σε τάμπλετ, αλλά για να είμαι ειλικρινής σχεδόν δεν τις κοίταξα. Το μυαλό μου ήταν εντελώς αλλού.
Πάντως για τέτοιες εργασίες δεν παίζει κάποιος να πάει εκεί και να περιμένει να το πάρει. Το αφήνει το αυτοκίνητο και το παίρνει μετά από δυο-τρεις μέρες. Έχει τόσο κόσμο και πελατεία που τα ραντεβού πάνε στην καλύτερη 5 με 7 μέρες μετά.
-
Υπερβολικός είσαι για τις 2-3 μέρες.
Ακόμα για για τόρνο στους δίσκους, που παίρνει κάποιο χρόνο, είναι έτοιμο το αυτοκίνητο σε μερικές ώρες.
Αλλαγή δίσκοι μπροστά/μαρκούτσια, αυθημερόν.
-
εξαρτάται τι κομπρεμι έχεις κάνει με τον μάστορα και τι εργασίες είναι να γίνουν
αν πας για δίσκους τακάκια που είναι 1 ώρα δουλειά μένεις εκεί, αν θέλει ψάξιμο (που συνήθως τα αφήνουν για μετά το κλείσιμο πχ έχω δει μάστορα στο συνεργείο στις 22:50 να φτιάχνει μοτέρ) το αφήνεις.
αν πάω εγώ και του πω τακάκια - δίσκους (μπροστά - πίσω) υγρά καθαρίσματα κλπ είναι 2-3 ήρες δουλειά περίπου, αν χρειαστεί τώρα που δουλεύω θα το αφήσω αλλά θα πάει το πρωί και θα φύγει το άλλο πρωί στην χειρότερη, αν χρειαστεί σε καμιά 10αρια ημέρες που θα έχω άδεια, θα μείνω να το πάρω, έκτος και αν μου πει κάτι έκτακτο που δεν έχει ανταλλακτικό εκεί (μακριά από εμάς).
'αν του πω θα το φέρω τότε για αυτά και θα περιμένω να το πάρω, πότε να έρθω?' είναι πολύ πιθανό να μου πει 'έλα μεθαύριο ' να αφήσει και να ασχοληθεί πιο μετά με κάποιον που το έχει αφήσει εκεί (ο Storm κατά 90% κάτι τέτοιο έπαθε σε συνδυασμό με το ότι χρειαζόταν ψαξιμο).
-
Aυτά ισχύουν όταν το μαγαζί είναι άδειο και ο μάστορας περιμένει τον πελάτη, αν έχει και τα 2 ανυψωτικά πιασμένα με ανοιγμένα φρένα, άλλα 3 αυτοκίνητα σε αναμονή και κλεισμένα ραντεβού για τις επόμενες 4 ημέρες προφανώς δεν ισχύουν όσα αναφέρονται πιο πάνω ως προς τους χρόνους.
-
Aυτά ισχύουν όταν το μαγαζί είναι άδειο και ο μάστορας περιμένει τον πελάτη, αν έχει και τα 2 ανυψωτικά πιασμένα με ανοιγμένα φρένα, άλλα 3 αυτοκίνητα σε αναμονή και κλεισμένα ραντεβού για τις επόμενες 4 ημέρες προφανώς δεν ισχύουν όσα αναφέρονται πιο πάνω ως προς τους χρόνους.
Προφανώς αν μιλάμε για τέτοιο όγκο δουλειάς, quadra, αυξάνονται οι χρόνοι. Και αν κάτσει και κάτι έκτακτο σε ένα από τα αμάξια που είναι εκεί, πάει όλο παραπίσω. Και σε τέτοιο όγκο δουλειάς είναι νομοτελειακό ότι κάτι έκτακτο θα συμβεί.
δλδ αν πάρω σήμερα τηλ για ραντεβού για τυπικό σέρβις φρένα (τακάκια μπροστά-πίσω, υγρά, καθαρισμό κλπ), ποτέ θα μου πει έλα??? 5-10 μέρες???
-
O Mοράρης ίσως, ίσως το ίδιο και ο Ρουβέλας, αυτούς ξέρω στην περιοχή μου γιαυτούς μιλάω, τι γίνεται αλλού δεν γνωρίζω.
-
Για ραντεβου ναι σου λέει για βδομάδα και πάνω. Αλλά όταν πας σε πιάνει και σε 3 ώρες έχεις φύγει. Αν διαπιστωθεί έξτρα πρόβλημα και θέλει αναζήτηση ανταλλακτικού ή το αφήνεις εκεί ή το φέρνεις πάλι άλλη μέρα.
-
Υπάρχει 1 Mazda 6 του 2005 , 1800 κ.εκ., είχε αγοραστεί μεταχειρισμένο . Χρειάζεται σίγουρα στόν εμπρός άξονα δισκόπλακες και τακάκια . Απλώς ως γνήσια η Mazda δίνει τακάκια Textar και δισκόπλακες zimmerman
Έλεγα να αλλαχτούν μπρός πίσω σέτ . Αλλά δέν ξέρω τι εταιρεία δισκόπλακες να κοιτάξω . Ψάχνω μια μέση λύση για καθημερινή χρήση .
Απο εταιρείες έχω δει Brembo, remsa , zimmerman για δισκους .
-
Οι Ζιμερμαν δεν εχουν καλές κριτικές
Βαλε ΑΤΕ δίσκους - τακακια, η πλέον αξιόπιστη μάρκα. Οτι πληρώσεις πέρνεις...
-
Οι ζιμερμαν είναι εξαιρετικοί δισκοι σαν ΟΕΜ επιλογή .Το παν στη σωστή τοποθέτηση κάθε δίσκου είναι το σχολαστικό καθαρισμα του μουαγιε και η μετρηση του αν είναι στραβό. Δεν γίνεται από κανένα γενικό συνεργείο αυτό και υπάρχουν τρεμουλα πολύ σύντομα.
-
Καλησπέρα. Στο καινούργιο Panda 4x4 της γυναίκας μου και με στόχο την πιο άμεση αίσθηση και το καλύτερο φρένο, άλλαξα σε πρώτη φάση τα σωληνάκια με μεταλλικά καθώς και τα υγρά με RBF 660. Υπήρξε μία βελτίωση όχι όμως αντίστοιχη που θα είχα εάν άλλαζα και τα τακάκια. Παρατήρησα όμως και ένα τρίξιμο λίγο πριν την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου. Νομίζω ότι το κάνει μόνο όταν είναι κρύο το αμάξι, αλλά και πάλι λόγω του περιορισμού μετακινήσεων δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος.
κ.Παναγιώτη, θα μπορούσες να μου πεις την άποψή σου? Πιστεύεις ότι τα εργοστασιακά τακάκια το κάνουν?
Ευχαριστώ!!!
-
Δεν μπορώ να σου απαντήσω, υπάρχουν τόσοι παράμετροι που από το πληκτρολόγιο δεν...τα μαμά τακάκια σίγουρα δεν είναι ούτε για πέταμα αλλά ούτε και για πολλά - πολλά, όλα εξαρτώνται από την χρήση, για να βάλεις υψηλής και RBF σημαίνει ότι ψάχνεις το κάτι παραπάνω και σε αντοχή και σε αίσθηση, βάλε και ένα τακάκι με υψηλότερο συντελεστή τριβής από τα μαμά να δέσει το γλυκό, να έχεις υπόψη σου όμως ότι κερδίζοντας κάτι κάνεις κάπου αλλού παραχωρήσεις, πχ κόστος σίγορα, ίσως θόρυβος, μεγαλύτερη φθορά ίσως κλπ, κερδίζεις όμως σε έλεγχο, σιγουριά, αντοχή σε θερμοκρασίες, οπότε πάντα το ζητούμενο είναι απαιτήσεις έχεις. Το τρίξιμο μπορεί να έχουν νύχι οι δίσκοι, να είναι στεγμές και βρώμικες οι θήκες που ακουμπάνε τα τακάκια.
-
Δεν μπορώ να σου απαντήσω, υπάρχουν τόσοι παράμετροι που από το πληκτρολόγιο δεν...τα μαμά τακάκια σίγουρα δεν είναι ούτε για πέταμα αλλά ούτε και για πολλά - πολλά, όλα εξαρτώνται από την χρήση, για να βάλεις υψηλής και RBF σημαίνει ότι ψάχνεις το κάτι παραπάνω και σε αντοχή και σε αίσθηση, βάλε και ένα τακάκι με υψηλότερο συντελεστή τριβής από τα μαμά να δέσει το γλυκό, να έχεις υπόψη σου όμως ότι κερδίζοντας κάτι κάνεις κάπου αλλού παραχωρήσεις, πχ κόστος σίγορα, ίσως θόρυβος, μεγαλύτερη φθορά ίσως κλπ, κερδίζεις όμως σε έλεγχο, σιγουριά, αντοχή σε θερμοκρασίες, οπότε πάντα το ζητούμενο είναι απαιτήσεις έχεις. Το τρίξιμο μπορεί να έχουν νύχι οι δίσκοι, να είναι στεγμές και βρώμικες οι θήκες που ακουμπάνε τα τακάκια.
Πρώτα πρώτα ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Υπάρχει περίπτωση να θέλουν αρκετό ζέσταμα? Οι δίσκοι είναι σαν καινούργιοι,4.000km έχει το αυτοκίνητο άλλωστε.Έλεγα να κρατήσω λίγο τα πρώτης τοποθέτησης ( όχι για οικονομικούς λόγους βέβαια ) Σε ferodo που έψαξα μόνο τα premier βρήκα καθώς και EBC. Βρήκα και brembo αλλά πιστεύω ότι είναι εντελώς νορμάλ. Κόστος και φθορά δεν με απασχολεί. Θα ξαναψάξω ποιο προσεκτικά. Θα μπορούσατε να προτείνεται κάποια άλλη μάρκα?
-
Τα EBC τα μισώ, σε άλλους αρέσουν ή είναι αδιάφορα, εγώ θα έμενα αρχικά σε Ferodo μετά από τα Premier που είναι η σειρά Racing με τα DS, θα κοιτούσα τα DS 4003 - DS 2500, πιο πάνω είναι τα πολύ σκληρά με φθορές και θορύβους, κοίτα σε Mintex, Hawk, Pagid, ακόμα και σε AP ή τα πολύ καλά Carbotech πχ τα AX6, η σειρά ΧΡ είναι πολύ καλή αλλά είναι για γρήγορα και δυνατά αυτοκίνητα, το καλό είναι αν δεν ενδιαφέρει η τιμή ότι μπορεί να παραγγείλεις ότι τακάκι θέλεις στον αντιπρόσωπο της Αγγλίας και αν δεν έχει τις πλάτες των τακακιών που χρειάζεσαι του στέλνεις τις παλιές ή αν δεν τις έχεις αγοράζεις το φτηνότεροι τακάκι για το αμάξι σου πχ 25-30€ και τα στέλνεις να σου βάλει ότι πάστα επιθυμείς.
Έτσι κάναμε με φίλο σε Peugeot 207 RC, τα έχει επάνω 4 χρόνια και ακόμα κρατάνε, όπως κρατάνε και οι δίσκοι της Αγγλικής Hispec που του έχω βάλει με δικές μου καμπάνες αλουμινίου παρόλο το κυνηγητό που τρώει το αμάξι.
H Bendix είχε μια καλή σειρά παλιότερα, τώρα δεν την έχω παρακολουθήσει τελευταία, υπάρχει η Wagner που είναι νέο εμπορικό όνομα της Ferodo και έχει σε καλύτερες τιμές τα καλά ημιμεταλικά τακάκια της Ferodo όπως είναι τα thermoquite, αυτό είναι ανάμεσα στα Premier και στα DS και είναι εντελώς αθόρυβο, αν το βρεις να το προτιμήσεις, δεν τα βγάζει πια η Ferodo, με αυτό το τακάκι μπήκε η Wagner στην αγορά σαν μια πολιτική των πωλήσεων, και το είχε στη μισή τιμή από τα Ferodo.
Επιμένω τρόπος του λέγειν σε αυτές τις εταιρίες γιατί με λίγο ψάξιμο βρίσκεις πληροφορίες για τις πάστες τους ενώ οι άλλες δεν δίνουν, οπότε αγοράζεις ένα τακ΄και που δεν ξέρεις τι είναι, αν είναι κεραμικό, οργανικό, ημιμεταλικό κλπ.
Δίσκοι Hispec με κέντρα αλουμινίου Quadra, Δαγκάνες ΑΡ, τακάκια Carbotsch AX6
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις