-
Clio13,όσο κολακευτικές ή απαξιωτικές αράδες κι αν διαβάσεις σε ένα διαδικτυακό τόπο πόσο μάλλον σε ένα forum,γνωρίζεις ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις και τίποτα παραπάνω!Ακόμα και τα specs ή οι αριθμοί δεν είναι πανάκεια.
Εγώ ας πούμε astra δε θα αγόραζα,το δοκίμασα και δε μου άρεσε,δε με ικανοποίησε σε διάφορους τομείς όπως έχω ξαναγράψει.Ωστόσο υπάρχουν εκεί έξω πάρα πολλοί ικανοποιημένοι κάτοχοι του συγκεκριμένου εμπορικού μοντέλου(των παλιότερων γενεών διότι το καινούριο είναι πολύ φρέσκο ακόμα) όπως και πολλών ακόμα.Είναι απίθανο ένα αμάξι με τόσο μεγάλες πωλήσεις να μην έχει ''φίλους'' και ''εχθρούς''!
Το πιο σωστό λοιπόν είναι να πας ο ίδιος να το δεις,να το τεστάρεις,να πάρεις προσφορές και στο τέλος να λάβεις την απόφασή σου συγκρίνοντας με τα υπόλοιπα μοντέλα που σ'ενδιαφέρουν. -
Δεν διαφωνώ μαζί σου, ούτε περιμένω να διαμορφώσω άποψη απο το σαιτ.
Όμως σίγουρα δεν μπορείς να είσαι και 100% σίγουρος απο ενα τεστ που θα κάνεις το αυτοκίνητο, με ανώτερο τα 80χλμ/ω για 10 λεπτά.
Για να δω όλες τις πλευρές ρωτάω. -
Εγω σε όσα Opel έχω οδηγήσει δεν ενθουσιάστηκα. Για το νέο Astra ομως άποψη δεν έχω.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Και πολύ καλά κάνεις...απλά αναφέρω ότι όσο εύκολο είναι να ξεμπερδευτείς,άλλο τόσο εύκολο είναι και να μπερδευτείς ακούγοντας πολλές απόψεις
Όσο για το test drive,αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι,θα απαιτήσεις το test να διαρκέσει παραπάνω...και αν κριθεί απαραίτητο,θα ξαναπάς για δεύτερο test. -
Ο χρήστης Clio13 έγραψε:
Δεν διαφωνώ μαζί σου, ούτε περιμένω να διαμορφώσω άποψη απο το σαιτ.
Όμως σίγουρα δεν μπορείς να είσαι και 100% σίγουρος απο ενα τεστ που θα κάνεις το αυτοκίνητο, με ανώτερο τα 80χλμ/ω για 10 λεπτά.
Για να δω όλες τις πλευρές ρωτάω.Clio13 έχεις απόλυτο δίκιο αλλά όπως λέέι και ο Λεωνίδας όλα είναι στην δική σου κρίση, οπωσδήποτε όμως ένα test drive σε όσα πιο πολλά μοντέλα μπορείς να κάνεις στην κατηγορία που σε ενδιαφέρει θα ξεδιαλύνει το θολό τοπίο, οδήγησε το astraki και τους ανταγωνιστές του...και βλέπεις πιο ταιριάζει καλύτερα σε σένα... πάντως σε κάποια βιντεάκια που δοκιμάζεται το νεο astra τα συμπεράσματα είναι γλυκανάλατα... (για τον τούρμπο κινήτηρα βενζίνης 1.0) πχ(https://www.youtube.com/watch?v=kl93qLwQgFI)
-
Ο χρήστης Clio13 έγραψε:
Άλλο τι αρέσει στο μάτι και άλλο τι είναι καλό στον δρόμο... Ούτε το Insignia, ούτε το Α4 είναι από τα πολύ καλά στον δρόμο.
Χωρίς να θέλω να 'την πω' σε κάποιον και επειδή συνέχεια διαβάζω εδώ για την μη ωραία οδηγική συμπεριφορά των opel, τεκμηριώνεται κάπως;
Με ενδιαφέρει και κοιτάω το νέο άστρα, που παντού διαβάζω τα καλύτερα σε reviews (ελαφρύτερο, δυνατός κινητήρας, καλές αποσβέσεις κτλ), ενώ βλέπω μια αρνητική στάση από τους συμφορίτες. Η αρνητική στάση οφείλεται σε προσωπική εμπειρία και εμπειρία τελευταίων χρόνων;Στην δική μου περίπτωση, αλλά και σε αυτήν των υπολοίπων συμφουρομιτών υποθέτω, προέρχεται από προσωπικές εμπειρίες με τα αυτοκίνητα της μάρκας. Οδηγώντας ένα Astra (το προηγούμενο - το τελευταία ακόμα δεν το είδαμε) και μετά ένα Focus, οι διαφορές είναι εξόφθαλμες. Και το νέο πάντως κινείται στα ίδια χνάρια σύμφωνα με τις δοκιμές. Βέβαια για έναν άνθρωπο που δεν ενδιαφέρεται για κοφτερά τιμόνια, ρυθμίσημες συμπεριφορές στο όριο κλπ, αυτά όλα είναι ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος και μόνον.
-
Υπάρχουν πλέον στην αγορά αυτοκίνητα για όλα τα γούστα. Το θέμα είναι τι οδηγός είναι ο καθένας και ποιες ανάγκες και γούστα έχει στο μπάτζετ που ορίζει για την αγορά και συντήρηση ενός οχήματος. Το Opel Astra είναι ένα ποιοτικό αυτοκίνητο εντούτοις το γκρουπ των οδηγών που στοχεύει δεν είναι εκείνο στο οποίο στοχεύει η Alfa Romeo ή η BMW. Μπορεί να οδηγηθεί σβέλτα αλλά δεν είναι η φιλοσοφία του για σπορτιφ οδήγηση. Το αυτοκίνητο ας πούμε που έχει μακριές σχέσεις έχει πιο ταξιδιάρικο χαρακτήρα και συνήθως συσχετίζεται με σχετικά μαλακές αναρτήσεις και λίγο σκληρά ίσως ελατήρια προκειμένου να απορροφά κραδασμούς και να παρέχει την μέγιστη δυνατή άνεση. Σε εκείνο το αυτοκίνητο όσο μεγάλο κινητήρα και να βάλεις δεν μπορεί να επιτύχει μέγιστη οδηγική ευχαρίστηση. Στον αντίποδα ένα αυτοκίνητο με κοντές σχέσεις και ανάρτηση σφιχτή με κοφτό τιμόνι όπως τέτοια ήταν πάντοτε τα ιταλικά, επιφυλάσσει περισσότερες συγκινήσεις σε στροφιλίκια για τον οδηγό αλλά η υπερπληθώρα άντλησης πληροφοριών από τον δρόμο όπως και το τελευταίο χαλικάκι που πατάς στον δρόμο συμβάλλουν στην μείωση της άνεσης. Στα μεγάλα σεντάν όπως τέτοια είναι ας πούμε τα Α4 η συνταγή επιτυχίας είναι η ησυχία εντός της καμπίνας σε συνδυασμό με καλό κράτημα και απορρόφηση ανωμαλιών του δρόμου. Οπωσδήποτε μπορεί να είναι πιο άνετο από μια 159 αλλά η οδική του συμπεριφορά σε γρήγορους ρυθμούς υπολείπεται αυτής. Μεταξύ των κατασκευαστών υπάρχουν διαφορές ως προς την οδική συμπεριφορά, την άνεση και την πρακτικότητα. Το θέμα είναι επαναλαμβάνω που θέλει να πάει ο καθένας και τα λεφτά που διαθέτει. Υπάρχουν βέβαια κάποιες εταιρείες που απευθύνονται σε οδηγούς που τα θέλουν όσο περισσότερο γίνεται όλα και επιτυγχάνουν να πετύχουν μια χρυσή τομή και ως τέτοιες τυγχάνουν μεγάλης αναγνώρισης. Όμως οι προτάσεις τους απευθύνονται σε λίγα βαλάντια και φτάνεις να αναρωτιέσαι αν αξίζει να έχεις μια περιουσία που είναι εκτεθειμένη στον δρόμο.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Υπάρχουν πλέον στην αγορά αυτοκίνητα για όλα τα γούστα. Το θέμα είναι τι οδηγός είναι ο καθένας και ποιες ανάγκες και γούστα έχει στο μπάτζετ που ορίζει για την αγορά και συντήρηση ενός οχήματος. Το Opel Astra είναι ένα ποιοτικό αυτοκίνητο εντούτοις το γκρουπ των οδηγών που στοχεύει δεν είναι εκείνο στο οποίο στοχεύει η Alfa Romeo ή η BMW. Μπορεί να οδηγηθεί σβέλτα αλλά δεν είναι η φιλοσοφία του για σπορτιφ οδήγηση. Το αυτοκίνητο ας πούμε που έχει μακριές σχέσεις έχει πιο ταξιδιάρικο χαρακτήρα και συνήθως συσχετίζεται με σχετικά μαλακές αναρτήσεις και λίγο σκληρά ίσως ελατήρια προκειμένου να απορροφά κραδασμούς και να παρέχει την μέγιστη δυνατή άνεση. Σε εκείνο το αυτοκίνητο όσο μεγάλο κινητήρα και να βάλεις δεν μπορεί να επιτύχει μέγιστη οδηγική ευχαρίστηση. Στον αντίποδα ένα αυτοκίνητο με κοντές σχέσεις και ανάρτηση σφιχτή με κοφτό τιμόνι όπως τέτοια ήταν πάντοτε τα ιταλικά, επιφυλάσσει περισσότερες συγκινήσεις σε στροφιλίκια για τον οδηγό αλλά η υπερπληθώρα άντλησης πληροφοριών από τον δρόμο όπως και το τελευταίο χαλικάκι που πατάς στον δρόμο συμβάλλουν στην μείωση της άνεσης. Στα μεγάλα σεντάν όπως τέτοια είναι ας πούμε τα Α4 η συνταγή επιτυχίας είναι η ησυχία εντός της καμπίνας σε συνδυασμό με καλό κράτημα και απορρόφηση ανωμαλιών του δρόμου. Οπωσδήποτε μπορεί να είναι πιο άνετο από μια 159 αλλά η οδική του συμπεριφορά σε γρήγορους ρυθμούς υπολείπεται αυτής. Μεταξύ των κατασκευαστών υπάρχουν διαφορές ως προς την οδική συμπεριφορά, την άνεση και την πρακτικότητα. Το θέμα είναι επαναλαμβάνω που θέλει να πάει ο καθένας και τα λεφτά που διαθέτει. Υπάρχουν βέβαια κάποιες εταιρείες που απευθύνονται σε οδηγούς που τα θέλουν όσο περισσότερο γίνεται όλα και επιτυγχάνουν να πετύχουν μια χρυσή τομή και ως τέτοιες τυγχάνουν μεγάλης αναγνώρισης. Όμως οι προτάσεις τους απευθύνονται σε λίγα βαλάντια και φτάνεις να αναρωτιέσαι αν αξίζει να έχεις μια περιουσία που είναι εκτεθειμένη στον δρόμο.Ε...λοιπόν, διαφωνώ!! Σε τι;;; Δεν ξέρω...γενικά διαφωνώ!! Γενικώς διαφωνώ μαζί σου, γιατί δεν γίνεται να συμφωνούμε σε όλα! ΔΙΑ-ΦΩ-ΝΩ λέωωωω!
-
Καλημέρα φίλε Βασίλη! Και εγώ έχω ένα θέμα με αυτό που έγραψε ο άλλος μου εαυτός. Διχασμένη προσωπικότητα! Τι περίμενες;;;;
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Καλημέρα φίλε Βασίλη! Και εγώ έχω ένα θέμα με αυτό που έγραψε ο άλλος μου εαυτός. Διχασμένη προσωπικότητα! Τι περίμενες;;;;Καλημέρα! Εγώ να δεις που είμαι και...δίδυμος!!
Πέρα από την πλάκα, νομίζω ότι πρέπει όλοι να προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικοί.
Προφανώς όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι όταν αγοράζουμε ένα αυτοκίνητο, ιδίως από τη στιγμή που έχουμε ξοδέψει ένα κάρο λεφτά, για να το πάρουμε. Αλλά δεν βοηθάμε κανέναν αποκρύπτοντας την αλήθεια. Μάλιστα, θα έλεγα ότι ίσως μερικές φορές να είναι πιο σημαντικό να γράψουμε τα αρνητικά παρά τα θετικά. Ων κάτοχος και εγώ καινούριου αυτοκινήτου, προσπάθησα και προσπαθώ συνέχεια να δώσω όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική πληροφόρηση για το αμάξι. Όπως εγώ πολλές φορές ψάχνω στο νετ για κριτικές χρηστών για οτιδήποτε και συχνά δεν βρίσκω ή αν βρίσκω θέλω να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικές, έτσι θέλω και αυτός που θα διαβάσει αυτά που γράφω και τυχόν ενδιαφέρεται για το αντικείμενο αυτό, να έχει την καλύτερη και πιο αντικειμενική πληροφόρηση που μπορεί.Συνεπώς, οι απόψεις χρηστών που έχουν οδηγήσει μάλιστα αρκετά αυτοκίνητα και τα κρίνουν αντικειμενικά είναι πραγματικά πολύ χρήσιμες. Προσωπικά αυτά τα 2-3 χρόνια που διαβάζω εδώ μέσα ωφελήθηκα πάρα πολύ από τις γνώμες αλλά και τις γνώσεις χρηστών για διάφορα αυτοκίνητα και μαζί με πολύ διάβασμα και κριτικών αυτοκινήτων και αρκετά test drives κατέληξα στην αγορά που έκανα. Το εάν έκανα σωστή επιλογή ή όχι μόνο ο χρόνος θα το δείξει, αλλά τουλάχιστον πιστεύω ότι είχα αρκετά καλή ενημέρωση για τις επιλογές που με ενδιέφεραν και ορισμένοι χρήστες εδώ μέσα με προσανατόλισαν με τις κριτικές, τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους.
Τέτοια σχόλια και συγκρίσεις, σαν του Σπύρου παραπάνω, μπορούν να σε καθοδηγήσουν προς μια ή άλλη κατεύθυνση, ώστε να επιλέξεις μέσα από την πληθώρα των επιλογών - όπως ανέφερε - αυτό ακριβώς το αυτοκίνητο που σου ταιριάζει περισσότερο!
-
Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Για να πουλάει τόσο το Άστρα κάτι πολύ καλό θα προσφέρει σε τόσες χιλιάδες οδηγούς. Από την άλλη για να διαβάζεις αρνητικές κριτικές για την οδηγική συμπεριφορά του τόσο συχνά, ε, κάτι θα σημαίνει κι αυτό. Το θέμα είναι σε ποια ομάδα τοποθετεί ο οδηγός τον εαυτό του, στους γρήγορους, τους μεταφορείς με γυναίκα και 3 παιδιά, στους χιλιομετράκηδες με 40.000 το χρόνο... Όσες οι ανάγκες τόσες και οι γνώμες.
-
προσωπικά εγώ μάλλον στους χλμετράκηδες με 30.000 χλμ. Ψάχνω κυρίως άνεση, ξεκούραση, ασφάλεια και λίγο ροπή. Ψάχνω πολλά;;
-
Ο χρήστης Clio13 έγραψε:
προσωπικά εγώ μάλλον στους χλμετράκηδες με 30.000 χλμ. Ψάχνω κυρίως άνεση, ξεκούραση, ασφάλεια και λίγο ροπή. Ψάχνω πολλά;;Μια χαρά είναι για τις ανάγκες σου το νέο astra σε diesel εννοείται..Αν σε ικανοποιεί σε χώρους, σε εμφάνιση και σε τιμή, χτύπα το και μην το σκέφτεσαι..όλα τα diesel αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας και τιμής στα ίδια επίπεδα είναι..Όταν κάνεις τόσα χλμ πας σε πετρέλαιο, οπότε η οδηγική ευχαρίστηση όσο να ΄ναι περνάει σε δεύτερη μοίρα...
-
Ο χρήστης Clio13 έγραψε:
προσωπικά εγώ μάλλον στους χλμετράκηδες με 30.000 χλμ. Ψάχνω κυρίως άνεση, ξεκούραση, ασφάλεια και λίγο ροπή. Ψάχνω πολλά;;c4 φωτογραφισες.
-
Ο χρήστης Clio13 έγραψε:
προσωπικά εγώ μάλλον στους χλμετράκηδες με 30.000 χλμ. Ψάχνω κυρίως άνεση, ξεκούραση, ασφάλεια και λίγο ροπή. Ψάχνω πολλά;;Οι Γαλλικές προτάσεις της κατηγορίας οπωσδήποτε με αυτά τα κριτήρια δεν θα πρέπει να σε αφήσουν ασυγκίνητο.
-
Με διαφορά το C4 το πιο ξεκούραστο με εξαιρετικές τιμές στα μεταχειρισμένα γιατί δεν υπάρχουν πολλά εταιρικά σε αντίθεση με το Astra. Φοβερή στα 4 χρόνια αξιοπιστία παρότι φορτωμένο, αυτόματο γεμάτο ηλεκτρονικά και με ένα εξαιρετικό Start/Stop. Κακά όμως τα ψέμματα , το Astra είναι ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο οπότε αν μιλάμε για καινούργιο είναι μονόδρομος ή επιλογή του
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Μονόδρομος στην κατηγορία του το νέο Kadett; Συγνώμη Astra... Εντάξει το ακούσαμε κι αυτό...
-
Εγώ πάντως σαν πρώην κάτοχος δύο Astra και νυν κάτοχος C4, θα έλεγα όχι στο astra. Πολύ ακριβά ανταλλακτικά, ποιότητα όχι ανάλογη των άλλων Γερμανών κατασκευαστών και σχετικά χαμηλή αξιοπιστία.
-
Και εγώ που γράφω λίγο πρικρόχολα είχα για πολλά χλμ ένα άστρα και δύο κόρσα επίσης. Μακράν πίσω σε σχέση με τους άλλους γερμανούς κατασκευαστές. Για το λόγο αυτό έχω γράψει και δεν πρόκειται να το πάρω ευκολα πίσω πως στην ΟΠΕΛ μιλάμε για... Πολλά λεφτά για το τίποτα.
-
Opel GT Concept. Υπέροχο σχήμα αν και μου θυμίζει 'μαζεμένο' RX7.
Ας μην είναι οδηγικά... Opel!http://www.opel.com/vehicles/concept-cars/gt.html
From my SMO72HD via Tapatalk
OPEL FORUM