-
Ενδιαφερομαι για μεταχειρισμενο opel astra 2017, 136hp, diesel, 6χυτο, 110.000χλμ, εχει αλλαξει δισκοπλατο
Ξερει κανεις πιθανα προβληματα που μπορει να βγαλει η τι να προσεξω κατα τον ελεγχο?
-
στο άστρα 2017 ecoflex 1,0 της αδερφής μου πέρυσι στα 30κ της έσπασε το κυλινδράκη του συμπλέκτη ( έτσι τις είπανε στο συνεργείο ) το οποίο το δικαιολόγησαν ότι υπήρξε μια αστοχία υλικού και μάλιστα υπάρχει ανάκλησει και στο diesel , κατα άλλα απροβλημάτιστο !
-
https://www.newsauto.gr/news/opel-provlimatismi-axiopistias-sosivio-i-galli/
Είναι γνωστό σε πολλούς ότι τα Opel ήταν no go για λόγους αξιοπιστίας. Αυτό φαίνεται να αλλάζει.
-
Χαχαχαχαχα
Και ξανά
Χαχαχαχαχα
Και παλι
Χαχαχαχα
Οτι να ναι το άρθρο. 'Ελα στον παππού'... να σας πω εγώ για βλάβες και psa.
-
Πρωην κάτοχος opel corsa B
ε δεν ήταν απροβλημάτιστο (πρόβλημα σε ηλεκτρική υποβοήθηση κρεμαγιέρας που μου έφτιαξε γνωστος μάστορας με 30ευρώ και απο αντιπροσωπεία ζήταγαν 1500 για άλλαγμα ολόκληρη) και μάλιστα στα C που θυμάμαι που είχαν φίλοι τότε τότε ακόμα πιο πολλά προβλήματα δεν ξέρω μετα αν καλυτερεψε. Εγω πάντως και λόγω κακής συμπεριφοράς προς τον πελάτη από συνεργείο αποφάσισα τότε ότι δύσκολα θα ξαναπάρω Opel
Γενικά η OPEL δεν ήταν οτι καλύτερο σε αξιοπιστία αν και όπως σε όλες τις μάρκες υπάρχουν και εξαιρέσεις που το πήραν και δεν τυς έβγαλέ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Αλλά ρωτώ, θα αλλάξει αυτό από την PSA που σχεδόν ολα τα μοντελα της ήταν τα ίδια και χειρότερα? χαχαχχαχα
Δεν ξέρω το μέλλον μπορεί και να φτιάξουν, ειδικά που πάμε σε ενα ηλεκτρικο μέλλον όλα μπορούν να ανατραπούν αλλά στο πρώτο άκουσμα είναι σαν ο τυφλός να μην άκουσε καλά κάτι που του είπαν, και να ζητάει από τον κουφό να τον βοηθήσει.
ΥΓ Κατοχος FORD αυτή την στιγμή και πιστεύω οτι και η FORD επίσης δεν είναι ότι καλύτερο σε αξιοπιστία
-
Κανέναν δεν είναι.
Μονο κάποια ιαπωνικα και αύτα λόγω του ότι οι προμηθευτές των περιφερικων κανουν πολλούς ποιοτικούς ελέγχους. Και πάλι αν πάρεις από τους πρώτους και σε αυτούς χαλουν, απλα λογω των πολλων ελέγχων βρίσκουν νωρίς το λαθος και το διορθώνουν και δεν το αφήνουν να μεινει στην παραγωγή για μήνες και χρόνια.
Στο μικρό ιαπωνικο με το καλημέρα κάποια προβλήματα στις χειρολαβές των πίσω θυρών. Μπλόκαραν κάποιες φορές και άλλες δεν έπιανε σωστά ο μηχανισμος. Μέσα σε ένα 6μηνο αλλάχτηκαν όλοι και άλλαξε στην παραγωγή το υλικό όπως και ο προμηθευτής. Κατά τύχη το έμαθα. Η δική μου φουρνιά ήταν με την αλλαγή του υλικού. Θα έλεγε ο άλλος ιαπωνικο=απροβληματιστο.... Μπουρδες. Απλά τα βρίσκουν νωρίς.
Μετα οντως σε βαθος χρόνου τα ιαπωνικα φαίνεται να κρατούν περισσότερο καιρό τα περιφερειακά τους. Αυτό σημαίνει πως τα υλικά είναι ψηλό καλά. Αλλά και πάλι ποτέ δεν ξέρεις.
-
Καλησπερα.Εχω το Opel Combo life 1.2T 110ps 2019 και επειδη δεν εχω δει σχετικο αρθρο και πλεον η Opel ειναι στον ομιλο PSA θα ηθελα να μου δωσετε τα φωτα σε καποιες ερωτησεις.1ον Η οθονη multimedia καποιες φορες δεν αναβει (δεν δειχνει τιποτα) ενω ακουω κανονικα μουσικη και μπορω να αλλαξω σταθμο κλπ και επανερχεται μετα απο σβησιμο του κινητηρα και με κλειδωμα του αυτοκινητου και ξεκλειδωμα και παλι start του κινητηρα...2ο Ακουω την αντλια που βρισκεται μεσα στο ρεζερβουαρ και το βρηκαν φυσιολογικο....3ον Η καταναλωση εντος πολης ειναι στον Θεο με 9 λιτ ενω σε ταξιδι με ταχυτητα 120 στα 7,5 λιτρα....
-
Οι οθόνες σε όλα τα αμάξια έχουν κάποια ψιλοθέματα γιατί είναι ακόμα καινούργια τεχνολογία. Σε άλλα επηρεάζονται από την ζέστη , διάφορα θέματα , τα διαβάζουμε και εδώ.
Για παράδειγμα αν κλείσεις την μηχανή και την ανάψεις αμέσως , η οθόνη μπορεί να μην ξεκινήσει ή να αργήσει να ξεκινήσει.
Θεωρώ ότι αυτά είναι θέματα λειτουργίας τους και στις επόμενες γενιές θα λυθούν , όπως και με τους υπολογιστές .
Οταν λές ότι ακούγεται η αντλία , αυτή και με το που ξεκλειδώσεις το αμάξι ακούγεται που ξεκινάει . Την ακούς και στις διαδρομές ?
Η κατανάλωση λοιπόν .
Εχεις ένα αμάξι με αεροδυναμική περίπτερου . Εχεις ένα μικρό τούρμπο κινητήρα.
Προφανώς στην πόλη θα πρέπει να οδηγείς με αλλαγές σε χαμηλές στροφές , ταξιτζίδικα που λέμε . Οχι ότι θα πέσεις πολύ , αλλά θα είσαι κάπου στο 8 - 8,5 . Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.
Αν όμως είσαι σε μποτιλιαρίσματα με μωτ 17-24 , τότε και το 9 είναι λογικό . Χρησιμοποίησε το στάρτ-στοπ σε αυτή την περίπτωση .Αντίθετα στο ταξίδι με ήρεμους ρυθμούς η κατανάλωση πέφτει.
Αν το πατήσεις θα ανέβει πολύ.Ολα είναι λογικά σε συνδυασμό μεγέθους κινητήρα , τούρμπο, σχήματος και ύψους αυτοκινήτου.
-
Όπως τα λέει ο από πάνω 9λτ μέσα στην πόλη με 1500κιλα αμάξωμα και 1200αρι τούρμπο κινητήρα και καλά είναι...
Δεν ξέρω σε ποια πόλη κινείσαι αλλά για Αθήνα η Θεσσαλονίκη κέντρο πιστεύω δύσκολο να πας παρακάτω σε κατανάλωση...
Δες και εδώ τι συμβαίνει....
https://www.spritmonitor.de/en/overview/35-Opel/323-Combo.html?fueltype=2&vehicletype=1&constyear_s=2019&powerunit=2
Ο μέσος όρος είναι από 7,5 λίτρα και άνω... -
Δεν ξερω ποια ακριβως οθονη φοραει το αμαξι σου αλλα εαν ειναι παρομοια με την γνωστη βασικη Intellilink που συνηθως εξοπλιζει η Οπελ τα μοντελα της, ειναι επι της ουσιας ενα ταμπλετακι 5ετιας (μπορει και παραπανω) της LG. Μια απο τις γνωστες ασθενειες του ειναι αυτο ακριβως που περιγραφεις, που φυσικα φευγει με ενα απλο restart. Δυστυχως θα πρεπει να μαθεις να ζεις με αυτο, ευτυχως που υπαρχουν τα φυσικα κουμπια για ολες σχεδον τις λειτουργιες.
Στο θεμα της καταναλωσης, νομιζω οτι αυτες ειναι οι ρεαλιστικες τιμες στις οποιες παιζεις. Για να εχεις ενα σημειο αναφορας, το Grandland X με τον κατα τι ισχυροτερο 1.2/130 παιζει μεσοσταθμικα σε 7-7,5 εντος αλλα και εως 8,5-9 σε συνθηκες εντονου μποτιλιαρισματος
-
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας...Φιλε μου criuser οταν λεω ακουω την αντλια εννοω οτι την ακουω πολυ εντονα στο ρελαντι....Φιλε μου tutuyo οχι δεν φοραει αυτην την οθονη και ειναι touch screen και το menu το εχει αριστερα και δεξια παλι touch screen και τα μονα κουμπια που εχει ειναι στο τιμονι....!
-
-
@christosvvs said in OPEL FORUM:
https://www.newsauto.gr/offers/nea-epochi-opel-stin-ellada-sto-timoni-o-omilos-singelidi/
Γνωστό από πέρσι είναι αυτό, σιγά το νέο του newsauto....γελάνε και οι πέτρες! Κουμάντο κάνει ο Σ. εδώ και 1 χρόνο!
-
Εγώ δεν το ήξερα ρε συ Φάνη. Βέβαια δεν ασχολούμαι με κανέναν εισαγωγέα. Εγώ κοιτώ μόνο τα μοντέλα. Ποιος τα φέρνει και τι κάνει δεν με πολύ νοιάζει.
Υπάρχει και ο Σ που βαράει στα αυτιά. Αυτόν τον έμαθα όταν είδα τις τιμές του τζαζ
Τελικά αυτό είναι καλό ή κακό νέο για εμάς;
-
Λαπ, αυτό έγινε από όταν ανακοινώθηκε η συγχώνευση PSA με Opel. Έγινε και η αλλαγή εδώ....λογικό και αναμενόμενο.
Για εμάς, κανείς δεν ξέρει εαν είναι θετικό η αρνητικό....αδιάφορο θα το έλεγα. Άλλος ένας πονοκέφαλος στον Σ. πως θα τιμολογήσει όλα αυτά τα διαφορετικά μοντέλα.
-
ακομη μια φορα εμεινε το κορσα του υιου.
ο αισθητηρας αντμπλου προβλημα, αμαξι καπουτ, οδικη βοηθεια.
η γαλλοποιηση εχει συνεπειες. κακες. -
Μάθε κόστος
-
Κλασική περίπτωση βλάβης στα PSA πια...
-
@gatoz said in OPEL FORUM:
ακομη μια φορα εμεινε το κορσα του υιου.
ο αισθητηρας αντμπλου προβλημα, αμαξι καπουτ, οδικη βοηθεια.
η γαλλοποιηση εχει συνεπειες. κακες.Η opel ποτε δεν φημιζόταν για την αξιοπιστία της όμως!
-
Η νούμερο 1 βλάβη πανευρωπαϊκώς είναι το δοχείο adblue και δεν έχει να κάνει με μάρκες αλλά με τους 2 υποκατασκευαστές που το πουλάνε σε όλες τις εταιρείες.
OPEL FORUM