-
Το κακό είναι πως είναι τόσο ειδικά εξαρτήματα που μόνο η BOSCH τα παρήγαγε και μόνο εκεί μπορείς να τα βρεις. Επιπλέον και μεταχειρισμένο να βρεις επειδή το αμάξι ΕΠΑΣΧΕ στο συγκεκριμένο εξάρτημα δεν θα σου κάνει δουλειά.
Μιλάω φυσικά για εξαρτήματα του ψεκασμού τους (μηχανικός ψεκασμος) που είναι υπερευαίσθητα και δεν μπορείς να τα σκαλίζεις τόσο πολύ.
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Exo sthn patrida ena Audi 80ari tou 1985. 19 xronon oxhma. Exei bgalh ligoteres blabes apo to 2002 Golf ths aderfhs mou.
Από προσωπική εμπειρία να πώ ότι το Audi 80 του '89-'90 η μόνη σοβαρή ζημιά που έχει βγάλει είναι 4 μπαταρίες λόγω...ακινησίας.
Κανένα πρόβλημα με ηλεκτρονικά (μα τί λέω, εδώ δεν υπάρχει τέτοια λέξη !), ούτε τριγμοί στο εσωτερικό, τα πλαστικά κτλ, ούτε σοβαρό μηχανικό πρόβλημα.Audi 80 έβγαινε με διάφορα συστήματα τροφοδοσίας. Από απλό καρμπυρατέρ, Ecotronic καρμπυρατέρ, Mono Jetronic, Ke Jetronic(μηχανικός ψεκασμός) κα
Από τα παραπάνω μόνο το καρμπυρατέρ είναι σχετικά αξιόπιστο.Το Ecotronic έχει πάνω μία φούσκα που ελέγχει ένα έμβολο. Μέσα σε αυτή υπάρχει μία μεμβράνη που αν τρυπήσει το αυτοκίνητο ανεβοκατεβάζει διαρκώς 1000-1500 στροφές. Το κόστος αυτής 320ευρώ.
Mono Jetronic έχει ένα τετραπλό ποτενσιόμετρο που συνήθως καταστρέφονται οι γραμμές του άνθρακα και χαλάει η συνέχειά του. Το κακό είναι ότι δεν το πουλάν σκέτο στη BOSCH αλλά τη μονάδα κομπλέ και είναι πολύ τσουχτερή.
KE Jetronic ή MOTRONIC, ο ψεκασμός που για να τον ελέγξεις πρέπει να είσαι και υδραυλικός με τόσα ρακόρ που έχει. Χώρια που τις περισσότερες φορές δεν είσαι σίγουρος αν το έφτιαξες ή όχι. Αυτό το φορούσε ακόμα και το Α6 το δίλιτρο του 96 (όπως και το 80 το δίλιτρο), ενώ οι κάτοχοι πελάτες μας, μας επισκέπτονται ανά 6μηνο με κάποιο πρόβλημα που θέλει και καμια μέρα για να επισκευαστεί.
Τα παραπάνω είναι όλα πατέντες της BOSCH και είναι όλα made in Germany.
Μάλλον εσείς είστε οι τυχεροί![list:2fl7qowg]Ωπα Δημητρη!!Μια ενσταση παρακαλω[/list:u:2fl7qowg][list:2fl7qowg]Απο τα συστηματα που ανεφερες, αυτο που ειναι προβληματικο ειναι το ηλεκτρονικο καρμπυρατερ.Ηταν η εποχη που εμφανιστηκαν για ενα φεγγαρι( σε πολλα αυτοκινητα) και επειτα εγινε η αλλαγη απο καρμπυρατερ σε μονου ψεκασμου.Ο πολλαπλος ψεκασμος φυσικα και κυκλοφορουσε στην ευρωπη, αλλα για τα ελληνικα δεδομενα οπου μικρα αυτοκινητα=χαμηλο κοστος=μειωμενοι ρυποι αρα αναγκαστικα οι κατασκευαστες στραφηκαν σε ψεκασμο μονου σημειου για τα μικρα αυτοκινητα.Παντως τα ηλεκτρονικα καρμπυρατερ ηταν η μεγαλυτερη αποτυχια.[/list:u:2fl7qowg][list:2fl7qowg]Στο Κ jetronik τωρα, αυτο που εχω να πω, ειναι οτι ηταν ΤΟ ΠΟΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ συστημα ψεκασμου.Ηταν πανεξυπνο στην συληψη του, ως ιδεα και ως κατασκευη και ο λογος που σταματησε ηταν οτι παρα την προσθηκη εγκεφαλου, δεν μπορεσε να ανταπεξελθει στους νεους κανονισμους ρυπων.Στο θεμα της διαγνωσης, απαιτει ΜΟΝΟ ενα πιεσομετρο και ενα δοχειο με διαβαθμισεις για ογκομετρηση Απλα αυτος που θα το αναλαβει ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ του συγκεκριμενου συστηματος Το μονο κακο ειναι οτι απαιτει χρονο για να γινει ενα ΠΛΗΡΕΣ service του σγκεκριμενου συστηματος.Απο εκει και περα ειναι καθαρα θεμα γνωσης.[/list:u:2fl7qowg]
-
Το κακό είναι πως είναι τόσο ειδικά εξαρτήματα που μόνο η BOSCH τα παρήγαγε και μόνο εκεί μπορείς να τα βρεις. Επιπλέον και μεταχειρισμένο να βρεις επειδή το αμάξι ΕΠΑΣΧΕ στο συγκεκριμένο εξάρτημα δεν θα σου κάνει δουλειά.Μιλάω φυσικά για εξαρτήματα του ψεκασμού τους (μηχανικός ψεκασμος) που είναι υπερευαίσθητα και δεν μπορείς να τα σκαλίζεις τόσο πολύ.
Καλά λένε τότε οτι το Κ-Jetronic είναι το ποιό άχρηστο σύστημα που έβγαλε η ΒOSCH. Και το Jetronic-LH2.2 που έχω στο Volvo μου είναι πολή αξιόπιστο άλλα άμα έχεις προβλήματα 'σπίθας' δεν ξέρεις απο που να αρχίσεις. Μια και το Ignition Module ειναι ξεχωριστώ απο το Jetronic.
Aπο το 1990 και ύστερα άρχισε η Bosch να στρώνει.Eπι την ευκαιρία κοίταζα για εξαρτήματα για AUDI στο http://www.thepartsbin.com. Μιλάμε για ότι έχει σχέση με το Ιnjection system είναι πανάκριβα
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Aπο το 1990 και ύστερα άρχισε η Bosch να στρώνει.
Eπι την ευκαιρία κοίταζα για εξαρτήματα για AUDI στο http://www.thepartsbin.com. Μιλάμε για ότι έχει σχέση με το Ιnjection system είναι πανάκριβα
1990+ άρχισε τα μονού σημείου με το γνωστό ποτενσιόμετρο που τρώγονταν οι επαφές και δεν πωλούνταν ξεχωριστά αλλά κομπλέ όλο το σύστημα και πανάκριβα. Πολύ αργότερα έβγαλαν πιο βελτιωμένα ποτενσιόμετρα που δεν χαλούσαν.
Μάκη αφού ξέρεις ότι το Κ και περισσότερο το ΚΕ είναι άστα να πάνε στα ανταλλακτικά του. Άσε την διάγνωση. Πες ότι θες μία κεφαλή ας πούμε για Mercedes 190 1.8 δεν βρίσκεις πουθενά ή αν βρεις ΚΑΝΕΙΣ δεν σου λέει ότι δουλεύει. Μπορεί να δουλεύει ρελαντί αλλά να μην πάει βήμα στο γκάζι. Ή AUDI 80 2.0 ΚΕ- ΜΟΤROΝIC παρακαλώ! Ένα χρόνο μετά την αγορά(και αφού έληξε η εγγύηση) ο ιδιοκτήτης πλήρωσε 600-700 χιλιάδες για αλλαγή όλου του συστήματος και φυσικά μας ταλαιπωρεί μία φορά το τρίμηνο με τα συχνά και άλυτα προβλήματά του.
-
Aπο το 1990 και ύστερα άρχισε η Bosch να στρώνει.
Eπι την ευκαιρία κοίταζα για εξαρτήματα για AUDI στο http://www.thepartsbin.com. Μιλάμε για ότι έχει σχέση με το Ιnjection system είναι πανάκριβα
1990+ άρχισε τα μονού σημείου με το γνωστό ποτενσιόμετρο που τρώγονταν οι επαφές και δεν πωλούνταν ξεχωριστά αλλά κομπλέ όλο το σύστημα και πανάκριβα. Πολύ αργότερα έβγαλαν πιο βελτιωμένα ποτενσιόμετρα που δεν χαλούσαν.
Μάκη αφού ξέρεις ότι το Κ και περισσότερο το ΚΕ είναι άστα να πάνε στα ανταλλακτικά του. Άσε την διάγνωση. Πες ότι θες μία κεφαλή ας πούμε για Mercedes 190 1.8 δεν βρίσκεις πουθενά ή αν βρεις ΚΑΝΕΙΣ δεν σου λέει ότι δουλεύει. Μπορεί να δουλεύει ρελαντί αλλά να μην πάει βήμα στο γκάζι. Ή AUDI 80 2.0 ΚΕ- ΜΟΤROΝIC παρακαλώ! Ένα χρόνο μετά την αγορά(και αφού έληξε η εγγύηση) ο ιδιοκτήτης πλήρωσε 600-700 χιλιάδες για αλλαγή όλου του συστήματος και φυσικά μας ταλαιπωρεί μία φορά το τρίμηνο με τα συχνά και άλυτα προβλήματά του.
Πλάκα πλάκα ισώς για αυτό να βλέπω σπανίος Audi 10ετιας εδώ που βρίσκομαί. Έλα όμως που υπάρχουν παν-πολλά Mercedes και Volvo 15ετιας και αρκετές BMW με BOSCH Fuel Injection. Για τα γιαπωνέζικα δεν το συζητώ, βλέπω αμάξια 10ετιας και είναι σαν καινούργια.
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Πλάκα πλάκα ισώς για αυτό να βλέπω σπανίος Audi 10ετιας εδώ που βρίσκομαί. Έλα όμως που υπάρχουν παν-πολλά Mercedes και Volvo 15ετιας και αρκετές BMW με BOSCH Fuel Injection. Για τα γιαπωνέζικα δεν το συζητώ, βλέπω αμάξια 10ετιας και είναι σαν καινούργια.
Μη στεναχωριέσαι, έχω φτυάρι και για τα πρώτα Ιαπωνικά! Πολύ πρωτόγονος ψεκασμός με εξαρτήματα όπως αυτό της αυτόματης απορρόφησης που κολλάει και το αυτοκίνητο δουλεύει συνεχώς με πολλές στροφές καθώς και αδύναμη αυτοδιάγνωση(δεν μπορείς να δεις παραμέτρους λειτουργίας). Γενικά τα πρώτα συστήματα ψεκασμού που βγήκαν είναι σαν ο,τι καινούργιο και καινοτόμο: χρειάζεται χρόνο για να δοκιμαστεί.
Δεν βαριέσαι..... -
Για μενα ο ορος 'γερμανικη αξιοπιστια' ειναι κατι αμφιβολο.Εκτος απο τις περιπτωσεις φιλων μου (οπου ο ενας ειχε το προηγουμενο μοντελο Bmw 316 και του εβγαζε στανταρ μια ζημια το μηνα,ο 2ος εχει Οπελ Αστρα και εχει αλλαξει πανω απο 10 φορες τον εργοστασιακο συναγερμο και ο 3ος ειχε Γκολφ και ειχε αλλαξει εγκεφαλο,διανομεα,του ειχε πεσει η πορτα κλπ),η προσωπικη μου εμπειρια με το νεο Φορντ Φιεστα 1.6 ειναι ακρως απογοητευτικη.Το αμαξι απο τα 1000 χλμ ειχε διαρροη σε φρενα,τιμονι και κινητηρα και μαλιστα για το τιμονι εχω παει 3 φορες σε συνεργειο για να το φτιαξουν(και τελικα δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι το εφτιαξαν--μηπως ξερει κανεις καποιο καλο εξουσιοδοτημενο συνεργειο;; )Πριν ομως πουν καποιοι οτι απλα 'ετυχε',πριν λιγες μερες ειχα την ευκαιρια να δω το Φιεστα μιας φιλης μου που ειχε 2500 χλμ.Ξερετε τι ειδα;Τα υγρα του τιμονιου ειχαν πεσει στο μινιμουμ και τα φρενα ειχαν και αυτα μια προβληματικη συμπεριφορα(το πεταλι ειχε χασει εντελως την προοδευτικοτητα του).Συμπτωση που συμβαινει 2 φορες δεν ειναι συμπτωση!!Αυτη ειναι η αξιοπιστια της Φορντ;Μαλλον οταν λενε οτι δινουν 5 χρονια εγγυηση, εννοουν οτι θα σε ταλαιπωρουν δωρεαν 5 χρονια στα συνεργεια (διαβαστε αλλα ποστ μου και θα καταλαβετε).Φυσικα και το εχω μετανιωσει που δεν πηρα το Κορολλα (μου ελειπε 1 εκ) αλλα 100 φορες να περιμενα μερικους μηνες ακομα παρα να τρεχω τωρα στα συνεργεια.
Μαντεψτε τι καταγωγης θα ειναι το επομενο μου αμαξι...
-
Ο χρήστης Firegarden έγραψε:
Μαντεψτε τι καταγωγης θα ειναι το επομενο μου αμαξι...Ιταλικό?
-
Πάντως στο παλιό μου έσκορτ (82) από δεύτερο χέρι είχα μηδάν προβλήματα αξιοπιστίας και στο πούμα που έχω τώρα επίσης. Για το πούμα μπορώ να επιβεβαιώσω και από άλλα μέλη του κλάμπ την αξιοπιστία του με μηδενικό δείκτη βλαβών(σοβαρών και μη). Ντέπομαι που το λέω αλλά το καπώ δεν το ανοίγω ποτέ, ούτε τα λάδια δε χρειάζεται να κοιτάξω
-
Και εγω που εχω ενα φιεστα (96) το μονο προβλημα που ειχα ηταν με τα φρενα που αλλαζα συνεχεια δισκοπλακες επειδη στραβωναν με το παραμικρο. Εβαλα ενα σετ aftermarket και απο τοτε ολα οκ. Περασα τα πρωτα οδηγικα μου χρονια σε αυτο το αμαξι και οπως καταλαβενεται το εσκιζα συνεχεια και μεχρι τωρα ουτε που τριζει, Το πολο μου ειναι μονο 6 μηνων και εχει κατι πολυ μικρους τριγμους (ας ειναι καλα τα 45ρια λαστιχα και η σφιχτη αναρτηση)
-
45αρι προφιλ? στο πολο?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
45αρι προφιλ? στο πολο?Yes!! 205/45/16!!!
-
απο εμφανιση καλα,απο επιδοσεις?
-
@osfp said in Toyota Yaris Cross:
παιδια, να πουμε και την αληθεια, εγω τα τελευταια 2 χρονια που ψαχνω να παρω αυτοκινητο, και εν τελει εχω παραγγειλει και το cross, ημουν κατα του diesel, οχι γιατι δεν αναγνωριζω την οικονομια του, αλλα γιατι κινουμαι 90% αθηνα, και λογω της υποτιθεμενης υποβολης ποινων σταδιακα, για αποσυρση του ως βρωμικο.
Αλλα 2 χρονια τωρα , καθε μερα βγαινω ψευτης και νιωθω και πιο μλκς, αφου ουτε κυρωσεις εχει ακομα, ουτε αυξηση φορολογιας, παρα διατηρειται η προνομιακη φορολογηση του σε σχεση με τη βενζινη, και το "επιδομα καυσιμου" που ποτε δεν πηρα λογω οικονομικων κριτιριων, στο diesel περασε απευθειας στην τιμη του πρατηριου και θα το ειχα παρει και για απεριοριστα γεμισματα.
αυτο το κρατος τελικα καθε μερα με κανει να νιωθω και πιο ηλιθιος που δε πηρα πχ ενα Grandland οταν το χαριζανε με 20.500 με 130 αλογακια να εχω χωρους για την οικογενεια, η εστω ενα Puma diesel με 120 αλογα
Power of Diesel....8 χρονια με το 116D και 185.000 χιλιομετρα (Αθηνα μενω) εχω ξεχασει τα service και μεση καταναλωση οχηματος 4.8 λιτρα αλλα με ταχυτητες πολυ πανω απο τα 110 χλμ. Ταχυτητες σε εθνικη τα 160-170 χιλιομετρα με 2.500 στροφες. Δεν καιει λαδια, μιδια, ξυδια....ουτε σταγονα!
Εαν βαλεις και το κοστος καυσιμου, το diesel ειναι μονοδρομος για να εχεις αξιοπιστια, χαμηλο κοστος μετακινησης και ξεφτιλα services.
Το βασικοτερο, δυναμη diesel!
Το diesel στην Ελλαδα εχεις ομαδες πιεσης, ταξι και φορτηγα. Τους βενζινακιδες μια ζωη θα τους τα περνουν κανονικοτατα και θα τους φορτωνουν ψοφαλογα ή μπαταριο-αλογα.
Το επομενο αμαξι μου ? Γερμανικο Diesel....BMW παλι! Δεν εχει κανει κιχ 8 χρονια το οχημα.
-
@bmw116d said in Toyota Yaris Cross:
@osfp said in Toyota Yaris Cross:
παιδια, να πουμε και την αληθεια, εγω τα τελευταια 2 χρονια που ψαχνω να παρω αυτοκινητο, και εν τελει εχω παραγγειλει και το cross, ημουν κατα του diesel, οχι γιατι δεν αναγνωριζω την οικονομια του, αλλα γιατι κινουμαι 90% αθηνα, και λογω της υποτιθεμενης υποβολης ποινων σταδιακα, για αποσυρση του ως βρωμικο.
Αλλα 2 χρονια τωρα , καθε μερα βγαινω ψευτης και νιωθω και πιο μλκς, αφου ουτε κυρωσεις εχει ακομα, ουτε αυξηση φορολογιας, παρα διατηρειται η προνομιακη φορολογηση του σε σχεση με τη βενζινη, και το "επιδομα καυσιμου" που ποτε δεν πηρα λογω οικονομικων κριτιριων, στο diesel περασε απευθειας στην τιμη του πρατηριου και θα το ειχα παρει και για απεριοριστα γεμισματα.
αυτο το κρατος τελικα καθε μερα με κανει να νιωθω και πιο ηλιθιος που δε πηρα πχ ενα Grandland οταν το χαριζανε με 20.500 με 130 αλογακια να εχω χωρους για την οικογενεια, η εστω ενα Puma diesel με 120 αλογα
Power of Diesel....8 χρονια με το 116D και 185.000 χιλιομετρα (Αθηνα μενω) εχω ξεχασει τα service και μεση καταναλωση οχηματος 4.8 λιτρα αλλα με ταχυτητες πολυ πανω απο τα 110 χλμ. Ταχυτητες σε εθνικη τα 160-170 χιλιομετρα με 2.500 στροφες. Δεν καιει λαδια, μιδια, ξυδια....ουτε σταγονα!
Εαν βαλεις και το κοστος καυσιμου, το diesel ειναι μονοδρομος για να εχεις αξιοπιστια, χαμηλο κοστος μετακινησης και ξεφτιλα services.
Το βασικοτερο, δυναμη diesel!
Το diesel στην Ελλαδα εχεις ομαδες πιεσης, ταξι και φορτηγα. Τους βενζινακιδες μια ζωη θα τους τα περνουν κανονικοτατα και θα τους φορτωνουν ψοφαλογα ή μπαταριο-αλογα.
Το επομενο αμαξι μου ? Γερμανικο Diesel....BMW παλι! Δεν εχει κανει κιχ 8 χρονια το οχημα.
Τώρα γιατί λες τέτοια πράγματα για γερμανικά αξιόπιστα αυτοκίνητα στο νήμα της Toyota? Εγκάθετος είσαι?
Αφού είπαμε, τα Γερμανικά χαλάνε. Γι' αυτό αγοράζουν Τoyota. Όχι επειδή είναι φθηνά και καίνε λίγο... -
@andya3 said in Toyota Yaris Cross:
Τώρα γιατί λες τέτοια πράγματα για γερμανικά αξιόπιστα αυτοκίνητα στο νήμα της Toyota?
Δεν λέει για Γερμανικά γενικά, αλλά για BMW που είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο!! Καμία σχέση με τις απατεωνιές και τα φύκια του VAG!
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Τώρα γιατί λες τέτοια πράγματα για γερμανικά αξιόπιστα αυτοκίνητα στο νήμα της Toyota?
Δεν λέει για Γερμανικά γενικά, αλλά για BMW που είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο!! Καμία σχέση με τις απατεωνιές και τα φύκια του VAG!
Με το "Τα καλυτερα αυτοκίνητα στον κόσμο" υπερβάλεις πολύ!!! είδικα οταν υπάρχουν και πολλά ζημιάρικα BMW στο παρελθόν. Παρόλα αυτά είναι από τα καλύτερα σε πολλούς τομείς συμφωνώ βεβαίως και καταλαβαίνω και ότι έχεις αδυναμία προς τα εκεί. Να μην είχαν βάλει και αυτήν την άσχημη μάσκα στα τελευταία μοντέλα τι καλά θα ήταν
Στο δεύτερο σκέλος με το VAG συμφωνώ απόλυτα.
-
Α, τα Γερμανικά δεν είναι όλα στην ίδια κατηγορία αξιοπιστίας? Όπως τα Γιαπωνέζικα π.χ. που τι Mazda, τι Toyota, τι Honda, όλα άσπαστα είναι?
Τα vag φαίνεται τα φτιάχνει άλλη κατηγορία Γερμανών, οι Φρίτσιδες Β'. Οι Φρίτσιδες Α δουλεύουν στη BMW, έχουν κάνει παιδομάζωμα οι αγαπητοί Βαυαβαροί και έχουν διαλέξει τους καλύτερους συμπατριώτες τους...
Για δες τι μαθαίνω... Ευχαριστώ. -
Α, τα Γερμανικά δεν είναι όλα στην ίδια κατηγορία αξιοπιστίας?
Φυσικά και όχι!! Αλλά είμαστε εκτός θέματος....ευχαρίστως να στο εξηγήσω στο σχετικό θέμα. Κράτα απλά ότι η BMW ανήκει (και ελέγχεται) από την ίδια οικογένεια (Κουαντ) από τότε που ξεκίνησε. Είπαμε VAG στον πάτο της αυτοκίνησης και ειδικά στην αξιοπιστία.
-
Α, τα Γερμανικά δεν είναι όλα στην ίδια κατηγορία αξιοπιστίας?
Φυσικά και όχι!! Αλλά είμαστε εκτός θέματος....ευχαρίστως να στο εξηγήσω στο σχετικό θέμα. Κράτα απλά ότι η BMW ανήκει (και ελέγχεται) από την ίδια οικογένεια (Κουαντ) από τότε που ξεκίνησε. Είπαμε VAG στον πάτο της αυτοκίνησης και ειδικά στην αξιοπιστία.
Μάλλον θα έχει και τους ίδιους σχεδιαστές από τότε που ξεκίνησε...
ή κλώνους τους...
Γερμανική Αξιοπιστία :)