-
Και να ξεκινήσεις γυμναστική...
Προσπαθώ αλλά δε μου βγαίνει.
Το ίδιο πρόβλημα έχω και γω λες να είναι επιδημία
-
Ναι κολλάει με τα σουβλάκια και τις πίτσες.
Άιντε κουνηθείτε, shake it μι αμορ.
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ναι κολλάει με τα σουβλάκια και τις πίτσες.
Άιντε κουνηθείτε, shake it μι αμορ.
Τώρα το καλοκαίρι είναι χειρότερα γιατί μπαίνει 3ος παράγοντας.... Μπύρα παγωμένη
-
Καλησπέρα. Ακολουθεί φθηνότερη λύση από του mastoras: Βάλε το παιδί/ανήψι/εγγόνι να το πλύνει. Θα του δίνεις οδηγίες και διαταγές. Θα τον βάλεις να συρθεί από κάτω, να σου πλύνει μέχρι και τις τσιμούχες. Στο τέλος θα του δώσεις μισό ευρώ γιατί σε βοήθησε.
Ο θείος μου έλεγε ότι τα παιδιά είναι η καλύτερη εφεύρεση. Αυτό το έλεγε όταν μας έστελνε για ψώνια. -
Τι μου θύμησες τώρα;
Και αν δεν έχω πλύνει στα παιδικά μου χρόνια. Και όλο ψίχουλα μου έδιναν οι τσιφουτηδες.
Και πλύσιμο με κουβά και σφουγγάρι, δύο φορές μια για τα χοντρά μια μια για να γίνει καλο και μετά δέρμα για στέγνωμα και μετά το εσωτερικό.
Σκούπες, καθαρισμός, γυαλιστικα, αρώματα.
Εριχνα ιδρώτα.ΙΚΑ δεν μου έβαζαν οι παλιοεκμεταλευτες.
-
Ο μικρός είναι επτά χρονών. Δεν το φτάνει καν, ακόμη και αν είχε την καλή διάθεση να το κάνει.
Όσο για την κόρη μου, αν της το πω, θα μου σκάσει ένα ωραίο χαμόγελο και θα σηκωθεί να βγει βόλτα με τις φίλες της.
Το ανήψι δεν μένει Αθήνα.
Όχι ότι θα τα έβαζα να το κάνουν, αλλά έτσι για να χαριτολογήσουμε.
Πάντως όντως θυμήθηκα κι εγώ παιδικά χρόνια. Είχα πλύνει το Lada (το πρώτο μας αυτοκίνητο) άπειρες φορές. Όχι όμως γιατί μου το ζήταγε ο πατέρας μου. Το γούσταρα. χαχαχα... -
Εμ για αυτό ο κοσμος κανει πολλά παιδιά....
ΧαχαχαΕ ναι και εγώ άλλο που δεν ήθελα. Να πιάνω λαμαρίνες και να κάθομαι στην θέση του οδηγού...
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Τι μου θύμησες τώρα;
Και αν δεν έχω πλύνει στα παιδικά μου χρόνια. Και όλο ψίχουλα μου έδιναν οι τσιφουτηδες.
Και πλύσιμο με κουβά και σφουγγάρι, δύο φορές μια για τα χοντρά μια μια για να γίνει καλο και μετά δέρμα για στέγνωμα και μετά το εσωτερικό.
Σκούπες, καθαρισμός, γυαλιστικα, αρώματα.
Εριχνα ιδρώτα.ΙΚΑ δεν μου έβαζαν οι παλιοεκμεταλευτες.
Το θεωρούσαμε ντροπή να ζητήσουμε λεφτά. Και αυτό δεν το λέω για κακό. Πραγματικά χαίρομαι που είχαμε φιλότιμο.
-
Εγώ ζητούσα για να αγοράσω περιοδικό συνήθως 4τροχοι και drive.
Πιο μεγάλος δεν ζητούσα...χαχα ανάποδα το πήγα εγώ -
Καλησπέρα!
Είδα Mastora το βίντεο του Μάρκου για τον αλοιφαδόρο. Τα λέει πολύ καλά και αναλυτικά. Ψήνομαι. Όμως το θέμα είναι ο χώρος. Θα πρέπει να "υποχρεωθώ" σε φίλο να πηγαίνω στο δικό του χώρο.....
Ένα μεγάλο θέμα είναι το γυάλισμα με το χέρι. Οι απόψεις διίστανται.
Κάποια σίγουρα που δεν μπορεί κανείς να διαφωνίσει είναι πως, το γυάλισμα με το χέρι είναι κουραστικό, δε μπορεί να συναγωνιστεί το αποτέλεσμα του αλοιφαδόρου και δεν είναι για διορθώσεις στο χρώμα.
Οι απόψεις διίστανται στο αν μπορείς να δουλέψεις με το χέρι αλοιφές με κοπτικότητα κοντά στα 4 και 5.
Είχα μία θαμπάδα σε ένα σημείο. Τη δούλεψα με την αλοιφή γυαλίσματος για μεταλλικά χρώματα της Sonax και με πανί μικροίνας, αλλά τίποτα.
Ξανά με πανί μικροίνας και με την ScratchX και πάλι τίποτα.
Δεν ήξερα το γιατί οι μικροίνα ενώ είναι ποιο επιθετική από το κλαστικό σφουγγάρι (foam applicator) δεν μπορούσε να δώσει αποτέλεσμα.
Η απάντηση ίσως είναι στο ότι στη μικροίνα (το είχα διαβάσει σε detailer αλλά δε θυμάμαι ποιον) καθώς και στο σφουγγάρι, μπορεί να μη γλυστρήσει καλά η μικροίνα και να μη δουλευτούν καλά τα λειαντικά της στοιχεία. Μου έχει τύχει με μικροίνα να μη μπορεί να γλυστρήσει καλά στο βερνίκι.
Προτείνει ο detailer το πανί ή το σφουγγαράκι μικροίνας να ειναι ελαφρώς υγρό.
Αποφάσισα να δουλέψω την Scratch X (σε κοπτικότητα είναι ένα κλικ ποιο κάτω από την Ultimate Compound) με το κλαστικό σφουγγαράκι της Meguiars. Με το σφουγγαράκι (foam όχι μικροίνα όπως έκανα την προηγούμενη φορά), το σφουγγαράκι (χωρίς να το έχω νωτήσει, ελαφρώς να είναι υγρό) γλιστρούσε πολύ καλά. Την πρώτη φορά έφυγε ένα 70% και τη δεύτερη δεν υπήρχε η θαμπάδα.
Ο κόπος για τοπικό γυάλισμα ήταν μικρός.
Προσοχή μεγάλη γιατί διαβάζω κάποιοι να βγάζουν λάθος συμπεράσματα και να απογοητεύονται.
Αυτό που θα γράψω το διάβασα στο forum της Meguiars. Αν πρόκειται για "καθαρή" αλοιφή γυαλίσματος, στις οδηγίες δεν γράφει να περιμένεις για λίγα λεπτά μέχρι να στεγνώσει και μετά να τη σκουπίσεις την αλοιφή.
Αν το γράφει αυτό τότε πρόκειται για cleaner wax ή All in One (AIO) αλοιφή γυαλίσματος.
Δεν θυμάμαι αν η Scrach X γράφει για να περιμένεις. Δε με νοιάζει να περιμένω. Δεν θέλω και μια μικρή προστασία. Οπότε την καθάριζα αμέσως.
Μπορεί η αλοιφή να έχει κάποια σαν glaze για να καλύπτει ελαφριές γρατσουνιές. Τόσο αυτά τα λάδια (glaze) όσο και κάποιος wax - sealant an μείνουν στη γρατζουνιά θα την "μασκαρέψουν" θα την "σκεπάσουν" και έτσι θα νομίζεις πως την απομάκρυνες, αλλά μετά απόλίγες μέρες ή στο επόμενο πλύσιμο που θα φύγει το glaze ή το κερί θα δεις ξανά τη γρατζουνιά.
Το τεστ για να ξέρεις αν μετά το γυάλισμα με το χέρι, η αλοιφή μασκάρεψε τη γρατζουνιά ή αν όντως την "έσβησε" είναι ένα πέρασαμε με IPA (30% με νερό για εμένα είναι καλή αναλογία).
Οπότε καθαρίζοντας το βερνίκι από λάδια και κεριά, φαίνεται πεντακάθαρα αν έγινε σωστή δουλειά.
Εμένα με βόλεψε σφουγγάρι γιατί γλιστρούσε πολύ καλά. Δεν ξέρω αν σε σφουγγαράκι με μικροίνα βρεγμένο ελαφρώς, θα είχα το ίδιο αποτέλεσμα.
Το πόρισμα. Αν το βερνίκι είναι μαλακό, πιθανότατα μπορεί να γίνει σχετικά ευκολότερα από ότι αν είναι μεσαίο και πολύ ποιο δύσκολα αν είναι σκληρό, γυάλισμα με το χέρι.
Όμως, θέλει λίγο τεχνική και πολύ καλή φυσική κατάσταση lol. Αν μιλάμε για μεγάλες επιφάνειες. Για τοπικά ίσως δεν θελήσει πολύ κόπο αν μιλάμε για καμιά απλή θαμπάδα ή ελαφριά γρατζουνιά.
Χρήσιμα άρθρα υπάρχουν. Αλλά έχουν γραφτεί το 2008 - 2009. Τότε οι αλοιφαδόροι μάλλον δεν ήταν σαν τους σημερινούς, ίσως να ήταν και ακριβότεροι. Δεν το γνωρίζω.
Οπότε υπάρχουν παλιες αλλά χρήσιμες συζητήσεις σε φόρουμς σαν της Megs και του Autogeekonline.net.
Δεν τα διαφημίζω. Πρόκειται για φόρουμς γνωστότατα με αντικείμενο το car detailing. Δεν είναι ανταγωνιστικά φόρουμ του παρόντος.
Αλέξανδρε φίλε μου, σχετικά με το κεραμικό που είχα βάλει φωτογραφία, με ονομασία από το ηλεκτρονικό κατάστημα που το πουλούσε σαν Lampa. Δεν μπορεί να είναι Lampa. Το σηματάκι της "χελώνας" δηλώνει για ποια εταιρια πρόκειται. lol για να αναλαμβάνουν τα ανήψια το πλύσιμο. Να είσαι καλά φίλε μου. Όταν το διάβασα με πιάσαν τα γέλια (με την καλή έννοια).
Μακάρι να έβρισκα ανήψια να το έκαναν και σε εμένα....
Matora σε ευχαριστώ για την προτροπή σου να ψάξω στο google για το γυάλισμα με το χέρι με λέξεις σαν: applicator for hand polising.
To έψαξα με διάφορες παρόμοιες λέξεις και είχε πολύ (παλιό) υλικό και πέρασα όμορφα την ώρα μου.
Έχω να γράψω και άλλα, όμως θα με σουτάρουν από το φόρουμ γιατί θα γίνει από post, τόμος εγκυκλοπαίδειας (πλάκα κάνω, εκτός αν διαβάσετε πως ο sarantis έφαγε ban γιατί ξεχνούσε να σταματήσει να γράφει lol. Eίναι καλοί οι υπεύθυνοι του φόρουμ - κάτσε να γλείψω λίγο για καλό και για κακό lol- και με κατανοούν).
Αυτά για τώρα.
Μη μου στεναχωρήσει κανείς τον Mastora θα τον περάσω με αλοιφαδόρο rotary και με χοντρή αλοιφή γυαλίσματος. lol -
@sarantism said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Καλησπέρα!
Είδα Mastora το βίντεο του Μάρκου για τον αλοιφαδόρο. Τα λέει πολύ καλά και αναλυτικά. Ψήνομαι. Όμως το θέμα είναι ο χώρος. Θα πρέπει να "υποχρεωθώ" σε φίλο να πηγαίνω στο δικό του χώρο.....Καλησπέρα! Για αυτό είναι οι φίλοι
Προσοχή μεγάλη γιατί διαβάζω κάποιοι να βγάζουν λάθος συμπεράσματα και να απογοητεύονται.
Αυτό που θα γράψω το διάβασα στο forum της Meguiars. Αν πρόκειται για "καθαρή" αλοιφή γυαλίσματος, στις οδηγίες δεν γράφει να περιμένεις για λίγα λεπτά μέχρι να στεγνώσει και μετά να τη σκουπίσεις την αλοιφή.
Αν το γράφει αυτό τότε πρόκειται για cleaner wax ή All in One (AIO) αλοιφή γυαλίσματος.
Δεν θυμάμαι αν η Scrach X γράφει για να περιμένεις. Δε με νοιάζει να περιμένω. Δεν θέλω και μια μικρή προστασία. Οπότε την καθάριζα αμέσως.
Μπορεί η αλοιφή να έχει κάποια σαν glaze για να καλύπτει ελαφριές γρατσουνιές. Τόσο αυτά τα λάδια (glaze) όσο και κάποιος wax - sealant an μείνουν στη γρατζουνιά θα την "μασκαρέψουν" θα την "σκεπάσουν" και έτσι θα νομίζεις πως την απομάκρυνες, αλλά μετά απόλίγες μέρες ή στο επόμενο πλύσιμο που θα φύγει το glaze ή το κερί θα δεις ξανά τη γρατζουνιά.
Το τεστ για να ξέρεις αν μετά το γυάλισμα με το χέρι, η αλοιφή μασκάρεψε τη γρατζουνιά ή αν όντως την "έσβησε" είναι ένα πέρασαμε με IPA (30% με νερό για εμένα είναι καλή αναλογία).
Οπότε καθαρίζοντας το βερνίκι από λάδια και κεριά, φαίνεται πεντακάθαρα αν έγινε σωστή δουλειά.Cleaner Wax/AIO τις σκουπίζουμε μετά από λίγο απαλά με ένα πανί μικροίνας. Δε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε IPA wipe γιατί θα τις αφαιρέσουμε εντελώς και μαζί τους και την προστασία/κερί/fillers που αφήνουν. Τις κλασσικές χοντρές/λεπτές αλοιφές που δεν αφήνουν προστασία τις αφαιρούμε με IPA να φύγουν τα λάδια τους ώστε να μπορούμε να κάνουμε inspection μετά από διόρθωση ή και για να περάσουμε το κερί μας/sealant whatever θέλουμε σε καθαρή επιφάνεια. Σωστά τα λές
Εμένα με βόλεψε σφουγγάρι γιατί γλιστρούσε πολύ καλά. Δεν ξέρω αν σε σφουγγαράκι με μικροίνα βρεγμένο ελαφρώς, θα είχα το ίδιο αποτέλεσμα.
Το πόρισμα. Αν το βερνίκι είναι μαλακό, πιθανότατα μπορεί να γίνει σχετικά ευκολότερα από ότι αν είναι μεσαίο και πολύ ποιο δύσκολα αν είναι σκληρό, γυάλισμα με το χέρι.
Όμως, θέλει λίγο τεχνική και πολύ καλή φυσική κατάσταση lol. Αν μιλάμε για μεγάλες επιφάνειες. Για τοπικά ίσως δεν θελήσει πολύ κόπο αν μιλάμε για καμιά απλή θαμπάδα ή ελαφριά γρατζουνιά.
Χρήσιμα άρθρα υπάρχουν. Αλλά έχουν γραφτεί το 2008 - 2009. Τότε οι αλοιφαδόροι μάλλον δεν ήταν σαν τους σημερινούς, ίσως να ήταν και ακριβότεροι. Δεν το γνωρίζω.
Οπότε υπάρχουν παλιες αλλά χρήσιμες συζητήσεις σε φόρουμς σαν της Megs και του Autogeekonline.net.
Δεν τα διαφημίζω. Πρόκειται για φόρουμς γνωστότατα με αντικείμενο το car detailing. Δεν είναι ανταγωνιστικά φόρουμ του παρόντος.Οι "αρχές" είναι οι ίδιες πάνω κάτω όσο παλιό και να είναι ένα άρθρο. Πολύ καλό site που ασχολείται με το άθλημα είναι το παρακάτω και βάζω link διόρθωσης ζόρικο που περιέχει "σκληρές" εικόνες και δεν απευθύνεται σε #annoules
http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=10&t=2944
Διόρθωση μετά από καταστροφικό πλύσιμο από δυνατό μερακλή detailer..
3-4 αρχιδάτα χέρια ντουκόχαρτο και 2-3 ακόμα με διάφορους αλοιφαδόρους. Εργατοώρες άπειρες.. Έτσι για να κατανοούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει κάποιος..
Mastora σε ευχαριστώ για την προτροπή σου να ψάξω στο google για το γυάλισμα με το χέρι με λέξεις σαν: applicator for hand polising.
To έψαξα με διάφορες παρόμοιες λέξεις και είχε πολύ (παλιό) υλικό και πέρασα όμορφα την ώρα μου.
Έχω να γράψω και άλλα, όμως θα με σουτάρουν από το φόρουμ γιατί θα γίνει από post, τόμος εγκυκλοπαίδειας (πλάκα κάνω, εκτός αν διαβάσετε πως ο sarantis έφαγε ban γιατί ξεχνούσε να σταματήσει να γράφει lol. Eίναι καλοί οι υπεύθυνοι του φόρουμ - κάτσε να γλείψω λίγο για καλό και για κακό lol- και με κατανοούν).
Αυτά για τώρα.
Μη μου στεναχωρήσει κανείς τον Mastora θα τον περάσω με αλοιφαδόρο rotary και με χοντρή αλοιφή γυαλίσματος. lolΧαχα τίποτα να σαι καλά, όπου μπορώ βοηθάω. Να πώ την αλήθεια την ψάχνω περισσότερο με ξένα site και έχω εξοικειωθεί με τις ορολογίες τους για αυτό και παραθέτω περισσότερο ξένα links και αναζητήσεις.
Όσον αφορά το παρόν φόρουμ νομίζω ότι δε χρεώνουν με το κιλό τις λέξεις οπότε δε θα υπάρξει θέμα όσο μεγάλα και να είναι τα post σου
-
Βρε @mastoras78 πόσο να χρέωσε αυτός την δουλειά του? Αν για ένα απλό γυάλισμα θέλουν 400-500 και για κεραμική 1000+? Γιατί να μην το έβαφε το αυτοκίνητο καλύτερα?
-
@katafractos17 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
γ) Έχω δει ένα στη Λυκόβρυση πάνω στη Γρηγορίου Λαμπράκη το οποίο πέρα από πλύσιμο φαίνεται ότι κάνει και επαγγελματικές δουλειές σαν τις επιστρώσεις τις οποίες αναφέρετε (κεραμικές, κτλ) για τις τις οποίες δεν έχω ασχοληθεί καθόλου και δεν έχω καμιά μα καμία ιδέα (διαβάζω δηλαδή αυτά που γράφετε και μου φαίνονται κινέζικα ).
Έχει και κάποια καφέ δίπλα του, οπότε λέω να περάσω να κάνω μια ερώτηση και να δω τι παίζει.Για πείτε καμιά ιδέα.
Ξέρετε τώρα, καινούργιο εργαλείο και δεν θέλεις να σου το ακουμπάει κανείς ή να κάθεται κάνας βρωμιάρης μέσα για να σου το πλύνει... χαχαχα... ρε τι πάθαμε.Καλά θα πάει αυτό. Για πήγαινε να ρωτήσεις λίγο τιμές και τα ξαναλέμε...συν του ότι θέλει να κλείνεις ραντεβού καμιά βδομάδα πριν λες και πας σε μεγαλοχειρούργο.
Εφόσον σε βολεύει όμως η γυρω περιοχή εγώ θα σου έλεγα να δοκιμάσεις και τα παιδιά εδώ: link text
Δε σου γεμίζει το ματι ως εγκατάσταση αλλά κάνουν καλή δουλειά. Επίσης θα προτεινα τηλέφωνο πριν πας γιατί χωράει μόνο ένα αμάξι κάθε φορά και θέλουν κάνα 2ωρο.
-
Κάτι αντίστοιχο με αυτό που ζήτησε ο katafractos17...
Έχει κάποιος υπ' όψη πλυντήριο που να πλένει στο χέρι και να κάνει σχετικά προσεκτική δουλειά?
Κατά προτίμηση Αμπελόκηποι και πέριξ αλλά ίσως φτάσω μέχρι και Γέρακα- Αγία Παρασκευή ή/και Χαλάνδρι- Μαρούσι, αν δεν βρεθεί κάτι κοντά μου.
-
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Βρε @mastoras78 πόσο να χρέωσε αυτός την δουλειά του? Αν για ένα απλό γυάλισμα θέλουν 400-500 και για κεραμική 1000+? Γιατί να μην το έβαφε το αυτοκίνητο καλύτερα?
Αυτός δε ξέρω τι χρέωσε.. Φαντάζομαι τιμές επαρχίας, κοινώς πιο φτηνά, αυτές είναι οι δουλειές που λέμε "δεν πληρώνονται". Τις κάνεις από μεράκι και για άλλους λόγους τοπικιστικούς, συμπάθειας κτλ κτλ.
Το βάψιμο δε το θεωρώ καλύτερη λύση. Για εμένα αξίζει το βάψιμο μόνο όταν κάτι δε διορθώνεται. Σα την εργοστασιακή βαφή δεν υπάρχει. Μάλιστα μια σωστή βαφή δεν είναι καθόλου φτηνή
-
Όσον αφορά το καλό πλυντήριο που ζήτησε ο φίλος κατάφρακτος εφόσον υπάρχει εναλλακτική και εγώ θα την προτιμούσα από το συγκεκριμένο κατάστημα που πρότεινα!
Το καλό πλυντήριο θέλει ψάξιμο είναι η αλήθεια. Γνώμη μου επίσης να δίνετε οι ίδιοι καλής ποιότητας σφουγγάρια και πετσέτες δικά σας σε αυτούς που αναλαμβάνουν να πλύνουν το όχημα σας.
-
@stefan147 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@katafractos17 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
γ) Έχω δει ένα στη Λυκόβρυση πάνω στη Γρηγορίου Λαμπράκη το οποίο πέρα από πλύσιμο φαίνεται ότι κάνει και επαγγελματικές δουλειές σαν τις επιστρώσεις τις οποίες αναφέρετε (κεραμικές, κτλ) για τις τις οποίες δεν έχω ασχοληθεί καθόλου και δεν έχω καμιά μα καμία ιδέα (διαβάζω δηλαδή αυτά που γράφετε και μου φαίνονται κινέζικα ).
Έχει και κάποια καφέ δίπλα του, οπότε λέω να περάσω να κάνω μια ερώτηση και να δω τι παίζει.Για πείτε καμιά ιδέα.
Ξέρετε τώρα, καινούργιο εργαλείο και δεν θέλεις να σου το ακουμπάει κανείς ή να κάθεται κάνας βρωμιάρης μέσα για να σου το πλύνει... χαχαχα... ρε τι πάθαμε.Καλά θα πάει αυτό. Για πήγαινε να ρωτήσεις λίγο τιμές και τα ξαναλέμε...συν του ότι θέλει να κλείνεις ραντεβού καμιά βδομάδα πριν λες και πας σε μεγαλοχειρούργο.
Εφόσον σε βολεύει όμως η γυρω περιοχή εγώ θα σου έλεγα να δοκιμάσεις και τα παιδιά εδώ: link text
Δε σου γεμίζει το ματι ως εγκατάσταση αλλά κάνουν καλή δουλειά. Επίσης θα προτεινα τηλέφωνο πριν πας γιατί χωράει μόνο ένα αμάξι κάθε φορά και θέλουν κάνα 2ωρο.
Ευχαριστώ.
Θα ρωτήσω και εκεί.
Είναι και πιο κοντά στο σπίτι μου (800μ - 1χλμ) και παρόλα αυτά δεν το είχα υπόψιν μου.
Και να φανταστείς ότι στο μαγαζί με τις μεμβράνες που είναι στη γωνία πάνω στην Ηρακλείου, είχα βάλει τις LLumar στο Golf. Χαχαχα...
Βέβαια ήταν πριν χρόνια και δεν ξέρω αν βρίσκονταν τότε εκεί, αλλά όπως και να έχει τότε είχα πληντύριο όπου πήγαινα, το οποίο ήταν σχεδόν δίπλα στο σπίτι μου οπότε δεν ψαχνόμουν. -
Διάβασα Mastora το άρθρο στο http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=10&t=2944). Είναι πολύ χρήσιμο forum.
Πολύ καλή δουλειά έκανε ο επαγγελματίας που ανέλαβε την bmw. Δεν πληρώνεται αυτή η δουλειά. Το ντουκόχαρτο θέλει "χέρια" και τεχνική κατά τη γνώμη μου. Χώρια που έκανε μία εβδομάδα για να διορθώσει όλο το αμάξωμα.
Σχετικά με το βάψιμο του αυτοκινήτου για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Όπως αναφέρει και ο Mastoras σαν το εργοστασιακό βάψιμο δεν υπάρχει. Ειδικά σε αυτοκίνητο όπως η bmw νομίζω πως έχουν πολύ καλή ποιότητα χρώματος.
Το βάψιμο είναι κάτι από εμπειρία που έχω, που μπορεί να μη φανεί αν έγινε η δουλειά σωστά, αμέσως. Έχω τύχει περίπτωση προφυλακτήρα που ενώ φαινότανε μια χαρά ξαναβαμμένος, μετά από μήνες έβγαλε σε ένα σημείο θαμπάδα.....
Εννοείται πως έχω δει και όλοι θα έχουμε δει βαψίματα ποιοτικά. Χρειάζεται νομίζω να επιλεχθεί κάποιος καλός τεχνίτης. -
Γειά σε όλη τη παρέα.
Θέλω τη βοήθεια σας για την επαναφορά των πλαστικών. Θέλω να κάνω
τα μαύρα πλαστικά εξωτερικα μαζί με τα καουτσούκ των παραθύρων και τα κοκκινα πλαστικά κουμπώματα από τις ζώνες εσωτερικά που έχουν ασπρισει. Είμαι αναμεσα στα δύο παρακάτω.Meguiar's Black Plastic Restorer 355ml
https://www.skroutz.gr/s/11704331/Meguiar-s-Black-Plastic-Restorer-G15812-355ml.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_shareAutoGlym Bumper & Trim Gel 325ml
https://www.skroutz.gr/s/19212290/AutoGlym-Bumper-Trim-Gel-325ml.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share -
Το δεύτερο το έχω πάρει. Έχει γεύση τσιχλοφουσκα, με κεράσι. Νόστιμο.
Στο περί επαναφοράς όχι δεν κάνει μόνιμη. Για δύο πλυσίματα αντέχει. Θέλει προσοχή διότι γίνεσαι χάλια. Είναι σαν σιρόπι.
Για επαναφορά είναι αλλα προϊόντα. Κυρίως κεραμικής επίστρωσης.
Για αυτά θα απαντήσουν οι πιο ειδικοί του φορουμ.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ