-
-
Το έχει πιάσει το νόημα η Citroen. Δυστυχώς δεν θα βγει σε παραγωγή αλλά έχει πολλές πρωτότυπες ιδέες που θα βοηθήσουν σε αυτό που πάει να κάνει, να βγάλει πολλά οχήματα μεταξύ Ami και C3 με πολλές πρωτότυπες ιδέες και τεράστια οικονομία και longevity (όπως λέει και στο βίντεο), αφού πρακτικά λέει ότι τα οχήματα θα μπορούν να γίνουν refurbished..
Νομίζω πολλών από εμάς το 1ο ηλεκτρικό θα είναι ή Citroen ή Fiat (ή και Dacia ακόμη), δηλαδή μικρά, φθηνά και πρωτοποριακά αυτοκίνητα πόλης. Και μιλάω για τις μάζες.
-
Ετσι είναι .
Εδώ το 3 είναι 7 ετών και θα μείνει 1 χρόνο ακόμα και πουλάει παντού...
Γιατί είναι ωραίο.
Για αυτό τα κράζετε...
Πονάτε....
-
Ναι μας πονάει το C τρίο.. Να το βλέπουμε
-
Ούτε και αυτό έχει ποτηροθήκες ... άπατο θα πάει!
Το καλό είναι ότι ακούνε τους καταναλωτές , έβαλαν τα χειριστήρια του clima εκτός infotainment , στο Ami μπερδεύτηκαν και έβγαλαν και το Clima -
Μου ξύπνησαν κάτι περίεργους συνειρμούς αυτα τα βιντεάκια...
Ο θεωρητικός ορισμός του μάρκετινγκ είναι η άριστη διαμόρφωση και προώθηση προϊόντων που καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών κλπ κλπ
Στην πραγματικότητα το επιτυχημένο €€€€ μάρκετινγκ ουσιαστικά βασίζεται στην δημιουργία επιπλαστων αναγκών , και την κάλυψη τους με κάποιο προϊόν με επιπλέον χαρακτηριστικά, features κλπ κλπ
Εδώ τώρα έχουμε πάει στο επόμενο επίπεδο που το προϊόν το ίδιο διαμορφώνει τον καταναλωτή με βάση τις δικές του προδιαγραφές, όχι μονο δεν δημιουργεί νέες για να πλασαριστεί ανάλογα, αλλά δεν καλύπτει ούτε τις βασικές για τις οποίες θα έπρεπε να καλύπτει η βασική κατηγορία στην οποία ανήκει πχ το προϊόν αυτοκίνητο στην περίπτωση μας!
Γινόμαστε δηλαδή προϊόντα εμείς των προϊόντων που καταναλώνουμε με την ψευδαίσθηση ότι τα επιλέγουμε για κάποια ανάγκη μας.Φανταστείτε να αγοράσετε αυτό το αυτοκίνητο, το τέλειο παιχνίδι για εσάς και την οικογένεια σας! Χαρά , ανεμελιά, χαμόγελα, βόλτες , όλα τέλεια.
Και μόλις ξαπλώσεις το βράδυ στο κρεβάτι , εκείνα τα λεπτά πριν σε πάρει ο ύπνος...το υποσυνείδητο σου και το λογικό κομμάτι του εγκεφάλου σου μαζί να ουρλιάζουν τι έκανες ρε μακακα! Το απόλυτο κενό! Θλίψη και μιζερια!
Ρε αγόρασες 30000€ αυτοκίνητο που θα βάλεις τα παιδιά σου να κάτσουν σε καθισματα χειρότερα από πλαστικές καρέκλες των γύφτων ,που αν φρενάρεις απότομα στο φανάρι τα καημένα θα βγουν ακρωτηριασμένα, παράθυρα που δεν ανοίγουν , για να ακούσεις Σκάι ραδιόφωνο το πρέπει πρέπει να κουβαλάς soundbar, με αεροδυναμική τσιμεντολιθου και τελική 120 για το ...καλό σου.Μου θυμίζει το Citroen αυτό τον τέλειο εκπρόσωπο της νέας εποχής ,του τικ τοκ και του Instagram, παντού ξέγνοιαστα γκομενάκια , αγοράκια , LGBTακια , επαναστάτες του καναπέ, σουζες στην Πάρνηθα από τη γυναίκα του ΠΘ και γλέντια στην Ικαρία ενώ εσύ μένουμε σπίτι, δελτια καυσίμων ενέργειας και τροφίμων όπως Στάλιν αλλά μέσω Apple wallet fuell pass Πιερακακης, Πισπιριγκου, μιζέρια , κατάθλιψη , γυναικοκτονιες, ζήσε την ζωή σου με το ζόρι σε ταχύτητες μέχρι 68mph , 60kwh σε 6 ώρες και σε ακτίνα όση η αυτονομία του Oli!
-
Ενώ με τα σούπερ μοντέρνα βάγκ, αισθάνεσαι αλλιώς....
-
@vagkirk said in CITROËN FORUM:
Ο θεωρητικός ορισμός του μάρκετινγκ είναι η άριστη διαμόρφωση και προώθηση προϊόντων που καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών κλπ κλπ
Στην πραγματικότητα το επιτυχημένο €€€€ μάρκετινγκ ουσιαστικά βασίζεται στην δημιουργία επιπλαστων αναγκών , και την κάλυψη τους με κάποιο προϊόν με επιπλέον χαρακτηριστικά, features κλπ κλπΠω ρε φίλε, με πήγες δεκαετίες πίσω. Η συνηθισμένη συζήτηση στο μάθημα του marketing ήταν αν καλύπτει ή αν δημιουργεί ανάγκες. Εγώ ήμουν αναφανδών στο στρατόπεδο που έλεγε ότι δημιουργεί ανάγκες.
Πάντως το συγκεκριμένο πρωτότυπο εμένα μου αρέσει ως φιλοσοφία. Μια τετρακίνηση χρειάζεται (γιατί κριούζερ εμείς πάμε και στα βουνά) και έχει πιάσει αυτό που χρειάζεται ο μέσος κάτοικος μιας πόλης.
-
@realzeus said in CITROËN FORUM:
@vagkirk said in CITROËN FORUM:
Στην πραγματικότητα το επιτυχημένο €€€€ μάρκετινγκ ουσιαστικά βασίζεται στην δημιουργία επιπλαστων αναγκών , και την κάλυψη τους με κάποιο προϊόν με επιπλέον χαρακτηριστικά, features κλπ κλπΠω ρε φίλε, με πήγες δεκαετίες πίσω. Η συνηθισμένη συζήτηση στο μάθημα του marketing ήταν αν καλύπτει ή αν δημιουργεί ανάγκες. Εγώ ήμουν αναφανδών στο στρατόπεδο που έλεγε ότι δημιουργεί ανάγκες.
Πάντως το συγκεκριμένο πρωτότυπο εμένα μου αρέσει ως φιλοσοφία. Μια τετρακίνηση χρειάζεται (γιατί κριούζερ εμείς πάμε και στα βουνά) και έχει πιάσει αυτό που χρειάζεται ο μέσος κάτοικος μιας πόλης.
Το συγκεκριμένο μάλλον καλύπτει, αφού όλα είναι ανακυκλώσιμα ή ανακυκλωμένα, τα πάντα ξαναφτιάχνονται ή αλλάζουν, το σκεπτικό είναι να το κρατήσεις για πάντα (το αναφέρει στο βίντεο), έχουν κόψει από παντού έξοδα, τα πίσω πάνε μπρος και τα μπρος πίσω, τα δεξιά αριστερά και τα αριστερά δεξιά!
Οι λύσεις που προτείνει η Citroen βγάζουν νόημα σε έναν κόσμο που τα "φυσιολογικά" αυτοκίνητα ανεβαίνουν και ανεβαίνουν σε τιμές..
@vagkirk δεν το έχεις πιάσει καθόλου, εξέλιξη του Ami είναι, βασικά μελέτη για τα επόμενα οχήματα μεταξύ Ami και C3 όπως ΞΑΝΑειπαμε.. ούτε καν αυτοκίνητο δεν είναι..
Βασικά αυτό που περιγράφεις στο τέλος είναι αυτό που θέλουμε να πεθάνει, και να έρθει κάτι νέο και πολύ καλύτερο. Γιατί πρέπει ο κόσμος να είναι δυστυχισμένος δηλαδή και να δολοφονεί παιδιά;?!
-
Δεν διαφωνούμε, Αλλά εγώ θέλω και τετρακίνηση και 20 πόντους από το έδαφος. Όμως εγώ είμαι περίεργος, το παραδέχομαι. Μένω σε προάστιο, όπως ίσως έχω ξαναπει, οπότε ακόμα και τα σκουπίδια πρέπει να τα πάω με αυτοκίνητο στους κάδους. Έχει λοιπόν έναν δρόμο που οδηγεί σε κάτι κάδους, που μπορείς να πας από την άσφαλτο, αλλά έχει και ένα άδειο χωράφι ενδιάμεσα, με χόρτα 1+ μέτρο και κανονικό off roading από κάτω. Πολλές φορές παίρνω το Land Rover μόνο και μόνο για να περάσω μέσα από το χωράφι και να γουστάρω!
-
@realzeus said in CITROËN FORUM:
Δεν διαφωνούμε, Αλλά εγώ θέλω και τετρακίνηση και 20 πόντους από το έδαφος. Όμως εγώ είμαι περίεργος, το παραδέχομαι. Μένω σε προάστιο, όπως ίσως έχω ξαναπει, οπότε ακόμα και τα σκουπίδια πρέπει να τα πάω με αυτοκίνητο στους κάδους. Έχει λοιπόν έναν δρόμο που οδηγεί σε κάτι κάδους, που μπορείς να πας από την άσφαλτο, αλλά έχει και ένα άδειο χωράφι ενδιάμεσα, με χόρτα 1+ μέτρο και κανονικό off roading από κάτω. Πολλές φορές παίρνω το Land Rover μόνο και μόνο για να περάσω μέσα από το χωράφι και να γουστάρω!
Εννοείται! Πρέπει να εκμεταλλεύεσαι ότι σου δίνει ο τόπος σου! Και εγώ αν φύγω από Αθήνα για 4Χ4 είμαι για 2ο-3ο. Αφού ανυπομονώ να ξεκινήσουμε ελιές να οδηγήσω το Ranger σε καμία πλαγιά με λάσπες φορτωμένο τσουβαλια και τους εργάτες πάνω!
Εδώ και με ποδήλατο σε κάνα παρκάκι θα μπω στο χώμα..
Θα βγάλουν πιστεύω και κάνα τέτοιο οχηματακι για off road, θα είναι η εποχή της εξειδίκευσης, θα έχουν τα πάντα, όλες τις επιλογές και θα επιλέγεις, απλά τα "κανονικά " αυτοκίνητα, μάλλον δεν θα μπορούμε, ή δεν θα συμφέρει, ή δεν θα χρειάζεται να τα αγοράζουμε outright.
-
Λοιπόν αγαπητέ Δουβλίνε, επειδή έχω μια τρέλα με την καθαριότητα, δεν θα μπορούσα να χρησιμοποιώ καθημερινά νοικιάρικο. Θα το αγόραζα και ας ας μου κοστίσει παραπάνω. Δεν μιλάω για καθαρά πατάκια, εκεί δεν με νοιάζει, ας είναι και μέσα στο χώμα και στην λάσπη. Αλλά κάθε φορά που ακουμπάω τιμόνι, λεβιέ κλπ έχω πλύνει πρώτα τα χέρια μου. Δεν μπορώ να σκεφτώ να τα έχει ακουμπήσει ένας τύπος πριν από μένα που σκούπιζε με το χέρι του τις μύξες του, ή έχει άπλυτο το κεφάλι του που ακούμπησε στο προσκέφαλο, που θα ακουμπήσω κι εγώ. Οπότε για μένα δεν είναι το car sharing!!!
-
https://www.drive.gr/news/prototypa/toyota-compact-cruiser-ev-tha-mpei-se-paragogi
Θα βγάλει "το ίδιο" η ΤΟΥΟΤΑ που έχει σχεδιαστικό κέντρο στη Γαλλία, στη Νίκαια, και θα τρίβουμε τα μάτια μας...
-
@piliourits said in CITROËN FORUM:
https://www.drive.gr/news/prototypa/toyota-compact-cruiser-ev-tha-mpei-se-paragogi
Θα βγάλει "το ίδιο" η ΤΟΥΟΤΑ που έχει σχεδιαστικό κέντρο στη Γαλλία, στη Νίκαια, και θα τρίβουμε τα μάτια μας...
Το πήρα!
Πιστεύω θα κάνει θραύση.. όπως είπα θα βγαίνουν πολλά οχήματα, ΠΟΛΥ εξειδικευμένα.
-
Εδώ και δεκαετίες βγαίνουν εξειδικευμένα οχήματα. Τα τελευταία ετη μονάχα προσπαθούν να βγάλουν αυτοκίνητα που τα κάνουν όλα στον μέσο όρο. Αυτό είναι μια κοινή αντιγραφή ενός υπαρκτού εξειδικευμένου οχήματος βάζοντας λίγα σχεδιαστικά πλαστικά στοιχεία.
-
https://www.citroen.gr/wp-content/uploads/2022/11/pricelist_AC_112022.pdf
Νέος τιμοκατάλογος.
Τιμές για το C5 Aircross facelift, ενώ υπάρχει και η έκδοση με τα 180 άλογα στα phev.
Τιμές και για το νέο μοντέλο C5 X, το οποίο δεν έχει καθόλου κινητήρες ντίζελ, που όπως έχει ανακοινωθεί δεν θα έχει κανένα επόμενο μοντέλο.
-
30-31 χιλιάδες το καινούριο αντίστοιχο του δικού μας.
Πόσο να πιάνει το μεταχειρισμένο 2 ετών 20 χιλιάδων χλμ; -
Η τιμή καταλόγου όταν το πήρες ήταν 23900.
Απλά τότε ήταν ο κορωνοϊός και δεν υπήρχε ζήτηση, οπότε έπαιζαν εκπτώσεις.
Τώρα δεν υπάρχουν αμάξια και υπάρχει ζήτηση, άρα αυξήσεις.
Το μπετόν, το σκυρόδεμα δηλαδή, παίρνει αύξηση την ερχόμενη εβδομάδα 15 %. Από 70 στα 80 ευρώ.
Το δικό σου το βγάζεις στον πλειστηριασμό...
Πρώτη τιμή 24000.
Εδώ διαβάζω ότι το υβριδικό γιάρις και το μαζντογιάρις πάνε 24-25000 σε μέτριες εκδόσεις.
Για αυτό το C3 αν και είναι στον 7ο χρόνο της ζωής του πουλάει ακόμα αφού με 22500 το αυτόματο είναι στην πιο πλούσια έκδοση.
-
Πόσο να πιάνει το μεταχειρισμένο 2 ετών 20 χιλιάδων χλμ;με τα χρηματα που θα παρεις και οσο δεν εχει ακουστει ακομη το γνωστο θεμα, πεταγεσαι γερμανια και φερνεις ενα S ή με λιγα παραπανω, ενα glx 140 aisin με οροφη
η αγορα οταν εγινε του σε τριο ηταν οτι επρεπε για να μην χασεις γιουρα.
δεν θα συνεχιστει ομως αυτο, θα ερθει μεγαλη απαξιωση συντομα με τοσα που ακουγονται για τα θεματα των γαλλικων αλλα και με τη πολιτικη απαξιωση των πετρελαιοκινητων. -
@gatoz said in CITROËN FORUM:
Πόσο να πιάνει το μεταχειρισμένο 2 ετών 20 χιλιάδων χλμ;με τα χρηματα που θα παρεις και οσο δεν εχει ακουστει ακομη το γνωστο θεμα, πεταγεσαι γερμανια και φερνεις ενα S ή με λιγα παραπανω, ενα glx 140 aisin με οροφη
η αγορα οταν εγινε του σε τριο ηταν οτι επρεπε για να μην χασεις γιουρα.
δεν θα συνεχιστει ομως αυτο, θα ερθει μεγαλη απαξιωση συντομα με τοσα που ακουγονται για τα θεματα των γαλλικων αλλα και με τη πολιτικη απαξιωση των πετρελαιοκινητων.#efkolaki
CITROËN FORUM