-
Για καποιον που εχει γκραντ βιταρα δυομισαλιτρο το να σκεφτεται σε τεσσερο ειναι κουνημα δενδρου με συγκεκριμένο καρπο
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/36943056-citroen-c4-picasso
Κάτι τελευταίο, αυτό θέλει συμπλήρωμα ουρίας;
[/quote]όχι δεν θέλει!Απο euro 6 και μετά είναι με adblue
-
Κάτσε ρε χριστιανέ μου, αμέσως 'μαζούτ land' χαχαχα! Αφού βλέπεις ότι στην κεφάλα μου γυρίζουν 500 σενάρια. Ούτε 16χρονη μπροστά στη ντουλάπα της πριν το πρώτο ραντεβού!
Το αμάξι που προτείνεις είναι υπέροχο. Μπεζ αμάξωμα και πανέμορφη ζάντα, φοβερός συνδυασμός. Δεν αναφέρει όμως για ACC, βρίσκεται και 5-6 300άρια πρόστιμα μακριά μου.
Κρατάω το θετικό: ότι τέλος του 16 είχε μπει το καλό αυτόματο. Άρα και το κορινθιακό θα φοράει το ίδιο (αυτό απέχει μόνο ένα 300άρι, ευκαιρία).
Φάνη σε ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις.
Πανάθεμά με κι αν όλοι αυτοί που βάζουν αγγελίες στο car ξέρουν τις διάφορες ανάμεσα στο adaptive cruise control και στο απλό. Είμαι σίγουρος ότι απλά βάζουν adaptive γιατί είναι πιο ¨φαντεζί¨ .Βλέπω πχ Astra του 2000 με ACC, Hyundai i10, και άλλα ωραία! Οπότε μη βασίζεσαι .........
-
Για καποιον που εχει γκραντ βιταρα δυομισαλιτρο το να σκεφτεται σε τεσσερο ειναι κουνημα δενδρου με συγκεκριμένο καρπο
χαχαχα,κλαίω! Εγώ παντως γάτο μου,2άρι NGV για μερικά χρόνια είχα,τώρα με σε τρια ερ κινούμαι,αχλαδιά πάντως δεν κουνάω
-
Χαχαχα. γεια σου ρε Γάτε! Την αχλαδιά την κουνάω, αλλά όχι γιατί κοιτάω το Σε Τέσσερο. Αυτό είναι για την οικογένεια, τι περίμενες για οικογενειακό; Ariel Atom ή Μ3 Ε30 με κλουβί; Η αχλαδιά κουνιέται από το δυομισάλιτρο. Μου το έχει φορτώσει ο φάδερ, δεν το πολυχωνεύω. Τρία χιλιόμετρα άσφαλτο για να με πάει στη δουλειά μου, τρία για να με γυρίσει. 1-2 φορές τον μήνα να πατήσω χώμα. Κι αυτό, δασικός, όχι κάνα ζοριλίκι.
Συμφωνώ απόλυτα ότι λίγοι ξέρουν τι εστί ACC. Εννοείται ότι θα το διευκρινήσω τηλεφωνικώς κι αν καταλήξω να δω κάποιο από κοντά, θα το δοκιμάσω στην πράξη.
Αλλά όσο το σκέφτομαι, τόσο κακή ιδέα μού φαίνεται η Σε Τέσσερο μαζούτ. Πρέπει να δώσω το Verso, να συμπληρώσω άλλα 8-8,5 χιλιάρικα για ένα αμάξι με 150-170.000 χιλιόμετρα. Το οποίο θα έχει ίδιο κόστος κίνησης με το Verso, άντε 200 ευρώ λιγότερα τέλη κυκλοφορίας τον χρόνο. Δηλαδή ένα χιλιάρικο στην πενταετία. Εντάξει, θα είναι πολύ πιο καινούριο ΚΙ αυτόματο, αλλά μέχρις εκεί. Ίσως έχει και ACC. Θα χάσω το επταθέσιον του ζητήματος, ενώ φαντάζομαι ότι δύσκολα θα βρω την αξιοπιστία τού Ιάπωνα.
Όσο το σκέφτομαι λοιπόν, λέω ότι κρατάω τα 8-8,5, ιδανικά τα αυγατίζω και λίγο, κρατάω το Verso 2-3 χρόνια ακόμα, δε θα χάσει και κάνα σοβαρό ποσό ως μεταχειρισμένο. Αντί για 4,5-5, θα πουληθεί 3-3,5. Και δίνω τα αυγατισμένα και τα χρήματα του Verso, κάνα 15άρι για προκαταβολή, βάζω και κάνα 10άρικο δόσεις και χτυπάω σοβαρό ηλεκτρικό με 25. Θεωρώ ότι το 2024, με 25 θα ψωνίζεις πολύ σοβαρό ηλεκτρικό. Tesla Model 2 του κουτιού; Model 3 τριετίας; Κάποιο από αυτά που δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμα; Enyaq τριετίας με τη μεγάλη μπαταρία; Και θα είναι game over η φάση, το Σε Τέσσερο μαζούτ θα φαίνεται σαν άμαξα του 1890 μπροστά του.
-
Κλειστα σε κάποιον λογαριασμό για 2 με 3 έτη και το επιτόκιο καλυπτεις ένα μέρος της χασούρας
-
Η σκέψη σου είναι πάρα πολύ καλή για μεγαλύτερη ωφέλεια. Χασούρα δε βλέπω πουθενά. Θεωρώ δεδομένο ότι το Verso θα χάσει 1-1,5 χιλιάρικο κι ότι ένα πετρελαιοκίνητο των 12-13 χιλιάδων σήμερα θα χάσει περισσότερα σε αυτό το διάστημα. 3; 4; 5; Ποιος ξέρει; Τα 200 ευρώ διαφορά τον χρόνο από τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι λιγότερα στην πράξη, γιατί μέρος του θα πάει στην ακριβότερη μικτή ασφάλεια που θα έχει ένα όχημα με τριπλή σχεδόν αξία. Θυμίζω ότι έχω ήδη μικτή και το αυτό σκοπεύω να κάνω και στο μέλλον με ό,τι κατέχω.
-
Συγνώμη τώρα, αυτό το νήμα δηλαδή θα συνεχιστεί μέχρι το 2024-25 που θα βγούν τα φθηνά καλά ηλεκτρικά;! Δεν είναι λίγο νωρίς για αυτή τη συζήτηση;
Θα το παρακολουθώ με ενδιαφέρον πάντως.
-
Κλειστα σε κάποιον λογαριασμό για 2 με 3 έτη και το επιτόκιο καλυπτεις ένα μέρος της χασούρας
Χαχα Lap ελπίζω να κάνεις πλάκα φίλε και να μην το λες σοβαρά?
-
Dublin, δίπλα είναι το κατάλληλο νήμα, εδώ είναι απλώς της Citroen. Και ναι, να το παρακολουθείς. Γενικώς αύριο μπορεί να μου τη βιδώσει πάλι και να ψάχνω οτιδήποτε έχει ρόδες. Το πρωί είχα κολλήσει με ένα γλυφαδιώτικο 5008 του '11, χειροκίνητο, πετρέλαιο Euro 5, ό,τι να ναι δηλαδή.
Γιατί φαίνεται κακή ιδέα το κλείσιμο των χρημάτων;
-
Γιατί δεν έχουν πολύ χαμηλό επιτόκιο.
Τι να σου πω τώρα για 40000 το χρόνο να παίρνω και 100 120 ευρώ κάπου εκεί.
-
Οντως σκατα είναι, καλα λες... Τωρα τα βλεπω...σκεφτομουν πως θα δεσεμευσςι κάπου στα 35.000 που κοστίζει ένα ηλεκτρικό.... Αλλα άστο.
Ειχα στο μυαλό μου 4.5 με 5 %.... 0.3 % λένε τώρα...... ΧΑΧΑΧΑΧΑ
Μπορει να δει αλλά χρηματικά προϊόντα αλλά να αναλάβει και ενα ρίσκο. Ίσως αμοιβαία ή κάτι τέτοιο...
-
-
Οικονομία έχω διαβάσει κάποια πράγματα. Δεν τα ξέρω όλα φυσικά. Αυτά είναι τραπεζικά οικονομικά. Άυλα παιχνίδια και προϊόντα. Ότι δηλαδή συχαινονται οι οικονομολόγοι....
Αλλο πραγμα οικονομία άλλο οικονομικά/χρηματοοικονομικα και τελείως αλλο λογιστικα.
Μπορει τρεις άνθρωποι να είναι τα τρία αυτά παραπάνω επαγγέλματα και να έχουν τελείως διαφορετικές απόψεις. Γενικώς οι λογιστές είναι πιο καλό και από τα τρία αλλά και πολύ πιο δύσκολο σε πρακτικό επίπεδο.
Υπαρχουν βέβαια και οικονομολόγοι σε μεγάλες έρευνες και αξιολογήσεις όπου και αυτοί χρησιμοποιούν ερκετα δύσκολα μαθηματικά μοντέλα. Αλλα στην πραγματική ζωή σε απλούς ανθρωπάκους σαν εμάς.... Το πιο δύσκολο είναι τα λογιστικά.
-
Γενικώς οι λογιστές είναι πιο καλό και από τα τρία αλλά και πολύ πιο δύσκολο σε πρακτικό επίπεδο.
Το πιο δύσκολο είναι τα λογιστικά.
Τα σιχαίνομαι τα λογιστικά....άχρηστα τελείως...εφεύρημα του ανθρώπου. Καμία ουσία και νόημα!
Τέλος off topic!
-
Με κάτι καταθέσεις repos πριν καμιά 20ετια στις τράπεζες έριχνες μπετά στην οικοδομή.. Πάνε αυτά
-
Διαβάζω ότι το νέο 308 θα έχει ηλεκτρικό από το 2023 , σε νέα πλατφόρμα , ηλεκτρική παραλλαγή αυτής που φοράει και που σε αντίθεση με την μικρότερη που φοράει το 4 δεν παίρνει ηλεκτρικό .
Ισως αυτή να έχει και άλλα χαρίσματα .
Αυτό που διάβασα όμως είναι ότι θα κόψουν το ντίζελ σε όλα τα μοντέλα που θα βγούν από το 2024 , δηλαδή βασικά τα νέα 3 , 3 αιρκρός και 5 αιρκρος .
-
Διαβάζω ότι το νέο 308 θα έχει ηλεκτρικό από το 2023 , σε νέα πλατφόρμα , ηλεκτρική παραλλαγή αυτής που φοράει και που σε αντίθεση με την μικρότερη που φοράει το 4 δεν παίρνει ηλεκτρικό .
Ισως αυτή να έχει και άλλα χαρίσματα .
Αυτό που διάβασα όμως είναι ότι θα κόψουν το ντίζελ σε όλα τα μοντέλα που θα βγούν από το 2024 , δηλαδή βασικά τα νέα 3 , 3 αιρκρός και 5 αιρκρος .
Τι εννοείς ηλεκτρικό;
Το C4 κυκλοφορεί - και διαφημίζεται Ελλάδα και αλλού - σαν e-C4, και περιμένουν και πολύ καλές πωλήσεις.
Η Β πλατφόρμα είναι η καινούργια γι' αυτό είναι optimized για βενζίνη/πετρέλαιο/ηλεκτρικό, η μεγαλύτερη είναι παλιότερη γι' αυτό πάει μέχρι PHEV αλλά όχι αμιγώς ηλεκτρικό. Φαντάζομαι με κάποιον τρόπο θα γίνει η μετατροπή.
Μπορείς να δώσεις link;
-
-
https://www.autoblog.gr/2021/04/01/to-2023-h-amigws-hlektrikh-ekdosh-tou-peugeot-308/
Αυτά που λέγαμε, ή την Β πλατφόρμα, ή καινούργια έκδοση με παραλλαγές της C.
Για τα diesel που το διάβασες;
CITROËN FORUM