-
Η cactus ναι τα είχε αν θυμάμαι καλά από την shine εκδοση.
Όλα τα άλλα δεν έχω ιδέα.
Εγώ θα περίμενα την νέα c4 μοιάζει αληθινή citroen και έχει την νέα πλατφόρμα.
Η citroen είναι εκπληκτική εταιροα που κατέστρεψε την προσωπικοτητα η Peugeot. Φαινεται οως σταδιακ και επιτέλους την αφήνει κάπως πιο ελεύθερη.
Αν είχε και ενεργητική τετραδιευθυνση τότε θα μιλούσαμε για μια πραγματική citroen εστω και με υδραυλικα bumbstops
Ασχετο αλλα εχω καιρο να το πω..... Αχ...activa.
ποια νέα πλατφόρμα?!!
χαχα!
-
......της peugeot
-
......της peugeot
του γκρουπ βρε, του groupe!!
και εγώ Citroen-άκιας είμαι, αλλά το γκρούπ είναι 1 πλέον και βγάζει ενδιαφέροντα αυτοκίνητα σε όλες τις κατηγορίες και για όλες τις ανάγκες. Απλά έπεσε στη Citroen να πάει ποιο πολύ προς την άνεση και χαλαρότητα, και στην Opel το Γερμανικό mainstream.
Θα παίξει φοβερή μπάλα η Citroen, διάβασα ότι μέσα στο γκρούπ ο καθένας από εδώ και πέρα θα χειριστεί όπως θέλει τα μελλοντικά μοντέλα πάνω στην ηλεκτροκίνηση, θα δούμε πολλά ωραία, πάνε σερί οι Γάλλοι.
In Carlos Tavares we trust!
-
Κοίτα καιρο που διάλεξα να αφήσω το γκρουπ. Όταν εγώ μάλωνα και έτρεχα για την τιμή του γκρουπ, οι άλλοι κοιτούσαν αλλου και στους βαγγελιδες.
Τελικά ειμαι χιπστερ.
-
Λέτε τώρα που βγαίνει το c4 και κουπεδιζει λίγο να ζηλέψει η ρενω και να φέρει το Arkana?
-
Μήπως γνωρίζει κανείς ή έχει τη δυνατότητα να μάθει πραγματική τρέχουσα τιμή για αυτόματο C4 με το ΕΑΤ κιβώτιο;
Στο τελευταίο face lift έχει δίπλα αμορτισέρ ή μονά και υπάρχουν τα ειδικά στοπ; Τί ακριβώς τρέχει με αυτή την ανάρτηση;
Τί απόσταση απ το έδαφος έχει, σε σύγκριση με C3 Aircross;
Εννοώ τιμές που ισχύουν αυτή τη στιγμή για κλειδί στο χέρι κι όχι του διαμορφωτή ή του .pdf της εταιρείας.
Το αμάξι σταμάτησε να βγαίνει οπότε δεν ξέρω αν υπάρχουν σε στοκ . Θα δεις στο καρ .
Από τις εκδόσεις κόμφορτ πλας και πάνω είχε τα ωραία καθίσματα και τα διπλά αμορτισέρ .
Αν δεν σε νοιάζουν τα πίσω παράθυρα δεν είναι κακή επιλογή .
-
piliourits wrote:
Μήπως γνωρίζει κανείς ή έχει τη δυνατότητα να μάθει πραγματική τρέχουσα τιμή για αυτόματο C4 με το ΕΑΤ κιβώτιο;
Στο τελευταίο face lift έχει δίπλα αμορτισέρ ή μονά και υπάρχουν τα ειδικά στοπ; Τί ακριβώς τρέχει με αυτή την ανάρτηση;
Τί απόσταση απ το έδαφος έχει, σε σύγκριση με C3 Aircross;
Εννοώ τιμές που ισχύουν αυτή τη στιγμή για κλειδί στο χέρι κι όχι του διαμορφωτή ή του .pdf της εταιρείας.
Το αμάξι σταμάτησε να βγαίνει οπότε δεν ξέρω αν υπάρχουν σε στοκ . Θα δεις στο καρ .
Από τις εκδόσεις κόμφορτ πλας και πάνω είχε τα ωραία καθίσματα και τα διπλά αμορτισέρ .
Αν δεν σε νοιάζουν τα πίσω παράθυρα δεν είναι κακή επιλογή .
Δεν το λατρεύω κιόλας αυτό το σχέδιο, αλλά το εξετάζω μόνο σαν εναλλακτική φθηνότερη αγορά, αν υπάρχουν καινούρια με το ΕΑΤ σε ανταγωνιστική τιμή.
Το πιθανότερο είναι πως θα πάει πίσω η αγορά αυτοκινήτου, λόγω των εξελίξεων του ιού και των επαγγελματικών μου, αλλά πάντα ενδιαφέρομαι μήπως τυχόν πετύχω ειδική αγορά με 'σκοτωμένη' τιμή, εφόσον βλέπω πλέον τα αυτοκίνητα σαν αναλώσιμα εργαλεία.
Το καινούριο θα είναι σαφώς ανώτερης κατηγορίας, αλλά πολύ φοβάμαι πως θα ξεφύγουν οι τιμές.
-
Δυστυχώς δεν ελπίζω να υλοποιηθούν αλλά είναι πανέμορφα!!...
-
Αρχισαν οι προτάσεις για στέισον και σεντάν του νέου μοντέλου και νομίζω είναι επιτυχείς...
-
Το video του λανσαρίσματος της νέας C4
Tην κατηγορούν όμως στα σχόλια ότι ξέχασε την C4 ΙΙ και την DS4.
Μόνο για την C4 II θα πούμε ότι ξέχασε , όπως και το ΖΧ . Το DS4 ανήκει αλλού .
Ισως ξέχασε αυτά τα δύο επειδή σχεδιαστικά ήταν πολύ συμβατικά σε σχέση με τα άλλα
Πάντως στο βίντεο το νέο μοντέλο στο μπροστινό του μέρος εκεί στα φώτα που με είχε ενοχλήσει στις φωτό , φαίνεται κάπως καλύτερο . Να δούμε και στην πραγματικότητα . Το πλαϊνό του μου άρεσε , το πίσω έχω ενστάσεις , αλλά πάλι θέλω να το δω .
Μου κάνει εντύπωση πάντως που διαβάζω καλά σχόλια , ιδιαίτερα από μη σιτροενάκηδες .
-
Μου κάνει εντύπωση πάντως που διαβάζω καλά σχόλια , ιδιαίτερα από μη σιτροενάκηδες .
Γιατί σου κάνει εντύπωση? Το αυτοκίνητο είναι πανέμορφο μέσα έξω, είναι ξεχωριστό και επιτέλους έχει και σωστή εργονομία για τον κλιματισμό. Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ!
-
Με ξενίζει λίγο το εμπρός μέρος και περιμένω να δω από κοντά το πίσω μέρος . Για το εσωτερικό , πραγματικά είναι πανέμορφο.
-
Ναι φαίνεται πάρα πολύ καλή πρόταση , πραγματικά ξεχωριστό σε σχεδίαση εξωτερικά , έχουν προσπαθήσει πάρα πολύ να δώσουν ένα σχήμα που ξεφεύγει αλλά γίνεται και αποδεκτό μετά από λίγο. Ακόμη και εσωτερικά το ταμπλό από τις φωτογραφίες που είδα είναι μοντέρνο και τεχνολογικα φορτωμένο με οθόνες χωρίς να φέρνει στην περίεργη σχεδιαστική φιλοσοφία των προηγούμενων Citroen. Και το κυριότερο είναι πως κατά την άποψη μου καλύπτει τέλεια ένα κενό στην αγορά που αρχίζει να δημιουργείται και είναι αυτό των ξεχωριστών crossover - όχι των υπερυψωμένων hatchback - που τυχαία όπως ισχυρίζεται η KIA το έφερε στο προσκήνιο το xceed . Αυτοκίνητα πιο όμορφα από τα χαμηλά αδερφάκια τους , με την ψευδαίσθηση της περιπέτειας λόγω ύψους , λίγο καλύτερους χώρους και άνεση και οδηγική συμπεριφορά στο 90% των χαμηλών. Άλλο ένα καρφί θεωρώ στο φέρετρο των χαμηλών αλλά και μια εναλλακτική στα ογκώδη SUV της κατηγορίας.
Νομίζω πως πλέον εκει που έχει φτάσει η εξέλιξη των αυτοκινήτων με τα περισσότερα να είναι περίπου το ίδιο ασφαλη, άνετα , ποιοτικά και αξιόπιστα το κριτήριο επιλογής τους είναι η εσωτερική και εξωτερική εμφάνιση. Δείτε την επιτυχία του 3008 και πόσο επηρέασε τον ανταγωνισμό.
Αν και για να είμαστε σίγουροι θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση για να διαπιστώσουμε περισσότερα νομίζω πως αυτό το Citroen τσεκάρει σχεδόν όλα τα κουτάκια στην λίστα.
-
Ωραίο ποστ
-
Πάντως εγώ θα το έλεγα ένα επιεικως αλλοπροσαλλο αυτοκινητο, τυπικό παλιό καλο Citroen δηλαδη.
-
-
Είναι ξεκάθαρο πως δημιουργείται κατηγορία καθαρών Crossover, που μάλλον την 'ξεκίνησε' (πάντα υπήρχαν 2-3 τέτοια στην αγορά, είτε Cross, είτε Crosscountry, είτε Scout είτε οτιδήποτε άλλο) το Ford Focus Active, και ακολούθησε η Kia με το Xceed και μεγαλώνει η Citroen τώρα. Θα δούμε πολλά τέτοια ακόμη πιστεύω.
Το εσωτερικό που το είδατε; από 1-2 φώτο που είδα, έτσι και έτσι, συνολικά θα είναι value for money και θα πουλήσει περισσότερο από το Cactus που αντικαθιστά, αλλά και η αποτυχία του Cactus αυτού δεν νομίζω ότι πρέπει να προσπεραστεί ελαφρά, και δεν νομίζω να φταίνε μόνο τα πίσω παράθυρα και η έλλειψη στροφομέτρου.
Γενικά εμένα δεν μου αρέσει αυτή η κατηγορία, και φαίνεται πολύ εξειδικευμένη για Ευρώπη.
Δεν καταλαβαίνω γιατί ενώ όλος ο κόσμος θέλει περισσότερη SUV-ίλα, εμείς να θέλουμε να 'νορμαλοποιήσουμε' την κατηγορία.
Άλλωστε η Ελλάδα δεν είναι ακριβώς Κεντρική/Βόρεια Ευρώπη, δεν ταυτιζόμαστε ακριβώς με τις επιλογές αυτών των Ευρωπαίων. Κοινωνικο-εθιμικά, αλλά και οικονομικά πλέον, είμαστε κοντύτερα με άλλες χώρες, που ίσως δεν έχουν το πρεστίζ του Δυτικό Ευρωπαίου αλλά ρεαλιστικά ομοιάζουν με εμάς.
Θα σας παραθέσω 2 Κορεάτικα που κυκλοφορούν παντού (και Αυστραλία, Ην. Πολιτείες) και μάλλον δεν θα έρθουν Ευρώπη (το Seltos επίσημα όχι). Θα τα έβαζα πάρα πολύ κοντά στην πρωτιά στην κατηγορία τους.
Το Seltos μοιάζει με αληθινό 5θέσιο με ελάχιστα αυξημένες διαστάσεις στα πάντα σε σχέση με το 2008 για παράδειγμα (δυστυχώς και λίγο αυξημένο βάρος, παραδοσιακά Κορεάτικο) και 19 πόντους από το έδαφος. Με τον 116mild hybrid diesel θα ήταν 1η επιλογή. Το Venue σε ένα review διάβαζα ότι έχει καλύτερους χώρους πίσω από το C-HR (το είχα ποστάρει σε κάποιο thread) το οποίο είναι 2 κατηγορίες πάνω από το Venue!
https://www.kia.com/mu/showroom/Seltos/features.html
-
Το venue για εμένα έπρεπε να έρθει Ελλάδα, ει αι πιο ρεαλιστικό αν σκεφτείς τις πυλωτες και τον δημόσιο χώρο για πάρκινγκ.
Μάλιστα βγαίνει με το νέο cvt της Kia που χρησιμοποιεί καδένα αντι για ιμάντα στα πρότυπα της subaru, ωστε να έχει μεγάλες αντόχες και μακροζωία ενώ διαθέτει 8 τεχνητες σχέσεις μετάδοσης στην χειροκίνητη λειτουργία.
Στα του c4 αν το πάρεις αυτόματο, diesel δεν βρίσκω λόγο να μην είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο, όταν μάλιστα έχει και τις ειδικες αναρτησεις 'μαγικό χαλι'
-
Ξέρουμε πότε θα έρθει σε αντιπροσωπείες ?
Γιατί είμαι σε φάση αγοράς (πάλι) και επειδή έκανα test drive το C5 και το ερωτεύτηκα και απλά δεν το αγόρασα λόγω μεγέθους (δεν θέλω 4.5μ) ,το C4 με aisin κιβώτιο και αυτήν την ανάρτηση μου φένεται πάρα πολύ καλή επιλογή.
Αλλά αν είναι να έρθει τέλος του χρόνου δεν νομίζω ότι μπορώ να περιμένω
Οπότε είτε θα πάω σε C3 aircross είτε στο νέο leon που έρχεται μέχρι τέλος του μήνα
-
Δεν ξέρουμε τίποτα ακόμα. Εικάζω προς τέλος έτους, αλλά είναι μόνο μια υπόθεση.
CITROËN FORUM