-
Δεν ξέρουμε τίποτα ακόμα. Εικάζω προς τέλος έτους, αλλά είναι μόνο μια υπόθεση.
Θα κονταροκτηπηθεί με το Opel Mokka που θα έρθει και αυτό αρχές '21
-
Το Mokka είναι πιο μικρό, τόσο σε μήκος όσο και σε μεταξόνιο / χώρους. Το ένα είναι στο πάτωμα του DS3 και το άλλο στου 2008.
-
tsofras01 wrote:
Το Mokka είναι πιο μικρό, τόσο σε μήκος όσο και σε μεταξόνιο / χώρους. Το ένα είναι στο πάτωμα του DS3 και το άλλο στου 2008.
To C4 είναι C crossover και το Mokka είναι B suv (που crossover-ιζει λίγο παραπάνω!).
Η παρεμφερής τιμολόγηση και target group θα τα βάλουν σίγουρα απέναντι, έστω και σε ένα μικρό ποσοστό (όχι άμεσοι ανταγωνιστές δηλαδή, αλλά πολλοί θα περάσουν και από τις δύο αντιπροσωπείες).
Η πλατφόρμα του 2008 κ DS3 Crossback ίδια δεν είναι;
-
Περιμένω και εγώ να δω τιμολόγηση με μεγάλη αγωνία αλλά κυρίως απορία πώς σκοπεύουν να αποφύγουν τον 'κανιβαλισμό' μεταξύ των μοντέλων. Όταν αυτή την στιγμή πχ το 2008 1,2 Purtech EAT8 Allure έχει 27.500€ ως b_suv πόσο μπορεί να τιμολογήσει το αντίστοιχο c_crossover όταν μάλιστα μοιράζονται ακριβώς το ίδιο πάτωμα & μηχανικά μέρη, άρα ίδιοι χώροι κλπ; Θα πάνε σε λογική αντίστοιχης τιμής για ένα C4 crossover 1,2 Purtech EAT8 Feel (η αντίστοιχη της Allure νομίζω είναι η Feel) ή θα κρατήσουν λίγο πιο κάτω (γύρω στα 25.500€) αφού 'δεν είναι suv';...
-
Προσωπικά για να μην μπερδευόμαστε το βλέπω να είναι 3000 κάτω από το 5 αιρκρος σε κάθε περίπτωση .
Να δω όμως και τις διαστάσεις του . Γιατί το 3 αιρκρος με τα 2,605 μεταξόνιο που έχει και το ύψος του , έχει πολύ χώρο , που σίγουρα δεν θα υπάρχει στο νέο Μόκκα , όπως δεν υπάρχει και στο Ντι Ες 3 .
Το Μόκκα το βλέπω σε τιμές αιρκρος , γιατί το κροσλαντ , είναι λίγο παρακάτω τώρα . Η νέα C4 σαν C κατηγορία θα ξεκινάει γύρω στα 19-20000 για τον 1.2 100 feel . Στο νέο 3 στην Γαλλία έχουν βάλει επίπεδο εξοπλισμού πάνω από το Shine, το Shine + και ίσως έχουμε εκεί διάφορα πράγματα που θα πηγαίνουν το αμάξι στα 25-27000 το μέγιστο . Κάπου εκεί δηλαδή που ήταν το 4 Πικάσσο .
-
Mokka με την καινούργια πλατφόρμα σε τιμές Aircross με την παλιά πλατφόρμα και 3 χρόνια στην αγορά ήδη; Δεν υπάρχει περίπτωση, θα ειναι λίγο ποιο φθηνό από 2008 και το Mokka φαίνεται φουλ σε εξοπλισμό και τεχνολογία, το C3 Aircross ακόμη δεν έχει full led!
Περίπου στα ίδια θα είναι κ το C4, δεν θα έχει μεγάλες διαφορές σε τιμή, πόσο διάφορα να έχεις; Τα κουκιά είναι μετρημένα και οι 2 μάρκες κινούνται σε παρεμφερή αγορές.
Νομίζω μετά την 'επιτυχημένη' DS, στο γκρουπ λείπει στο άλλο άκρο η Dacia του, μια εταιρία με χώμα τιμές και χρησιμοποίηση παλιότερων πλατφορμων και τεχνολογίας.
-
-
Η αντίστοιχη του allure ειναι η shine
-
Χαμός με τον όμιλο, από θετική κίνηση σε θετική κίνηση περνάει! Μας κρατάει σε εγρήγορση.
Τι άλλες ανακοινώσεις περιμένουμε τώρα κοντά; Γενικά η Opel θέλει πολύ δουλειά (μοντέλα) ακόμη..
Το 308 είναι για το 2021 ή 22; εκεί θα πρέπει να κάνει παπάδες η Peugeot με τόσο (εσωτερικό-) ανταγωνισμό.
-
Η πλατφόρμα του 2008 κ DS3 Crossback ίδια δεν είναι;
Είναι λίγο μύλος με τις πλατφόρμες! Η ίδια πλατφόρμα είναι, αλλά το DS3 βασίζεται στο 208 και όχι στο 2008. Τα μεταξόνια (όπου και δείχνουν την κατηγορία και τους χώρους) είναι 2.55 το DS3, 2.54 το 208 και 2.65 το 2008, 10 εκ. μεγαλύτερο μεταξόνιο είναι μεγάλη διαφορά. Σκέψου ότι το 3008 έχει 2.67 μεταξόνιο, δηλαδή το 2008 είναι πιο κοντά στην μεγαλύτερη κατηγορία του ομίλου! Το νέο Mokka είναι επίσης στα 2.55.
-
Το αιρκρος του χρόνου θα κάνει φέις λιφτ . Θα βάλει τα διπλά αμορτισέρ και τα υπερ-μαλακά καθίσματα , θα βάλει τα συστήματα ασφαλείας στάνταρ και θα βάλει και έκο λεντ όπως το Κροσλαντ . Η μεγάλη ευρυχωρία του είναι μεγάλη προίκα , όπως και οι 300000 πωλήσεις του πριν το λόκ νταουν.
Γενικά η σιτροέν έχει παράδοση στο φέις λιφτ να κάνει μεγάλες αλλαγές , γιατί εκεί βγαίνουν τα πεζώ ως νέα μοντέλα , οπότε πρέπει να μπορέσουν να σταθούν .
-
Το 308 περιμενω και εγώ,θα ναι απίστευτο πιστεύω, και η θέση οδήγησης πιο ανετη
-
Το 308 περιμενω και εγώ,θα ναι απίστευτο πιστεύω, και η θέση οδήγησης πιο ανετη
'ποιο άνετο' από τι; μην πέφτεις στην παγίδα!
-
Απο το 208, δεν μπορώ αυτό που δεν μπορώ να κουνήσω πάρα δώθε τα πόδια μου. Θέλω άπλετο χώρο.
Το χειρότερο είναι στο clio στην θέση του συνοδηγού, σαν να κάθομαι σε παιδικό καθισματακι είναι.
-
Καλησπέρα στην ομάδα και καλώς σας βρίσκω...Πρόκειται να πάρω το πρώτο μου αυτοκίνητο και έχω μια μεγάλη συμπάθεια στην Citroen και θέλω την γνώμη σας.Μιλαμε για μεταχειρισμένο πάντα,πήγα στην αντιπροσωπεία να δω ένα C4 2006 που υπήρχε εκεί και έφυγα ερωτευμένος με ένα λευκό C3 2011 1100cc/75bhp.Στα 120.000χλμ με τιμή 5.900€,θα το πάρω με Service,κτεο κλπ και ήθελα την γνώμη σας αν μπορώ με ένα τέτοιο αυτοκίνητο να φύγω και εκτός πόλης.Ειμαι από επαρχία,δεν θα ήθελα τόσο ένα αυτοκίνητο να κινούμαι στην πόλη (μόνο όταν βρέχει) αλλά να το έχω ανα πάσα ώρα και στιγμή να μπορώ να κάνω μια βόλτα και να ξεφύγω λίγο παραέξω σε άλλη πόλη.Θα ήθελα την γνώμη σας αν αξίζει στα χιλιόμετρα και την τιμη που το βρήκα (εφόσον μηχανικά είναι κομπλέ κλπ) και τι προοπτικές έχει για αυτά που θέλω.Ευχαριστω
-
Δεν θα αγόραζα τόσο αδύναμο αυτοκίνητο για την χρήση που το θές.
-
Με 75 άλογα ,θα σου παίζουν φώτα και τα σκούτερ.
Ένα δυνατό αυτοκίνητο παρέχει ενεργητική ασφάλεια στον οδηγό,θες προσπέραση,πατάς γκάζι και τελειώνεις με συνοπτικές διαδικασίες. Με τα 75 άλογα σε 1και τόνο αμάξωμα που θα πας; Διαβάζω και ακούω συνεχώς την φράση 'Τι να τα κάνω τόσα άλογα,εγώ δεν τρέχω' και είναι ότι πιο 'άκυρο' έχει ειπωθεί ποτέ!
-
Είχα νοικιάσει πέρσι clio 1.2 με 70κατι άλογα στην Ιταλία. Με 4 άτομα μέσα και AC σε ανηφορικό κομμάτι αυτοκινητόδρομου αναγκαστικά είχα 4η ,γκάζι στο πάτωμα και με το ζόρι πήγαινα με 80 χιλιόμετρα. Κάθησα δεξιά και χάζευα το τοπίο!!
-
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά,με γλυτώσατε και ήταν και εκτός budget παρολαυτα μου άρεσε αρκετά σαν μέγεθος κλπ αλλά είμαι άπειρος σ αυτό το κομμάτι.Ποσα άλογα θα προτείνατε για την χρήση που το θέλω;Αν είναι αυτή η σωστή ερώτηση...
-
Το C3 1.1 του 2011 δε νομίζω ότι είχε 75 άλογα (κι ας λένε ότι θέλουν κάποιοι έμποροι) αλλά 60 ή 65. Επιτάφιος...
CITROËN FORUM