-
stefan, μπλέκεις το συγκριτικά αργό με το αργό. Επειδή ορισμός του αργού δεν υπάρχει, ο καθένας κρίνει με τα δικά του κριτήρια.
Προσωπικό παράδειγμα, μιας και μπορέσουν να καταλάβουν κάποιοι(όχι ο Stefan )
Η δική μου C4 με ικανοποιεί σε επιδόσεις δεδομένων των διαδρομών που κάνω, του τρόπου που οδηγώ και του παρελθόντος αυτοκινήτου. Αν την πει κάποιος τάφο, θα είναι επειδή ίσως δεν έχει οδηγήσει πραγματικά αργά αυτοκίνητα. Τώρα, το να υποστηρίζω ότι το αυτοκίνητό μου δεν είναι αργό για την κατηγορία του, είναι epic fail. Ευτυχώς που πουλάνε ακόμα κάτι ατμοσφαιρικά Astra και μπορούμε και το διασκεδάζουμε λίγο . Το να απαντήσω σε σχόλια ότι η C4 είναι αργή για την κατηγορία της πως είναι εξαιρετική στο δρόμο, ελαφριά, έχει καλό αεροδυναμικό συντελεστή κτλ είναι απάντηση άλλα αντί άλλων. Τώρα, το να πω πως τα 11sec είναι μούφα μέτρηση και στην πράξη θέλει 9 sec δεν είναι fail, είναι παραίσθηση. Γενικά, όταν ξέρεις με ποιά κριτήρια αγόρασες το αυτοκίνητό σου και είσαι ικανοποιημένος με την επιλογή σου, παραδέχεσαι και τα αρνητικά του.
Αν καταλάβατε καλά, έγραψα ό,τι έγραψα για να σας πως πως η C4 είναιθ πιο γρήγορη από το Mazda 6.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Πιο αργό κι απ' το 6?άστα τσάμπα δίναμε τα λεφτά μας για 156 ίππους. Αν το ήξερα θα έπερνα το 6
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Η δική μου C4 με ικανοποιεί σε επιδόσεις δεδομένων των διαδρομών που κάνω, του τρόπου που οδηγώ και του παρελθόντος αυτοκινήτου. Αν την πει κάποιος τάφο, θα είναι επειδή ίσως δεν έχει οδηγήσει πραγματικά αργά αυτοκίνητα. Τώρα, το να υποστηρίζω ότι το αυτοκίνητό μου δεν είναι αργό για την κατηγορία του, είναι epic fail. Ευτυχώς που πουλάνε ακόμα κάτι ατμοσφαιρικά Astra και μπορούμε και το διασκεδάζουμε λίγο . Το να απαντήσω σε σχόλια ότι η C4 είναι αργή για την κατηγορία της πως είναι εξαιρετική στο δρόμο, ελαφριά, έχει καλό αεροδυναμικό συντελεστή κτλ είναι απάντηση άλλα αντί άλλων. Τώρα, το να πω πως τα 11sec είναι μούφα μέτρηση και στην πράξη θέλει 9 sec δεν είναι fail, είναι παραίσθηση. Γενικά, όταν ξέρεις με ποιά κριτήρια αγόρασες το αυτοκίνητό σου και είσαι ικανοποιημένος με την επιλογή σου, παραδέχεσαι και τα αρνητικά του.
Αν καταλάβατε καλά, έγραψα ό,τι έγραψα για να σας πως πως η C4 είναιθ πιο γρήγορη από το Mazda 6.
Τα ίδια αυτονόητα, απλά και λογικά πραγματάκια λέμε. Τώρα ντάξει αν υποψιαστώ ότι και η C4 (η 1.4 γιατί ή 1.6 είναι σίγουρα ) πιο γρήγορη τότε...
Κατά τα άλλα όπως ξαναέγραψα ότι αν είναι αντικειμενικά γρήγορο ή αργό ένα αυτοκίνητο κρίνεται από τα ανταγωνιστικά του ίσης αξίας. Εγώ κι εσύ μπορεί να είμαστε ευχαριστημένοι και με 60hp ή να μην μπορούμε να κάνουμε δίχως 300+. Μικρή σημασία έχει.
-
Τα ίδια αυτονόητα, απλά και λογικά πραγματάκια λέμε. Τώρα ντάξει αν υποψιαστώ ότι και η C4 (η 1.4 γιατί ή 1.6 είναι σίγουρα ) πιο γρήγορη τότε...
Κατά τα άλλα όπως ξαναέγραψα ότι αν είναι αντικειμενικά γρήγορο ή αργό ένα αυτοκίνητο κρίνεται από τα ανταγωνιστικά του ίσης αξίας. Εγώ κι εσύ μπορεί να είμαστε ευχαριστημένοι και με 60hp ή να μην μπορούμε να κάνουμε δίχως 300+. Μικρή σημασία έχει.
Για την 1.6 μιλάω...
-
edit mod
-
edit mod
-
Stefan147 για σένα μπορεί να είναι απελπιστικά αργό το 6άρι όπως και για μένα μπορεί να είναι απελπιστικά αργό το Q5 που έγραψες ότι έχεις... Πέρνοντας σαν βάση το σκεπτικό σου λοιπόν, η 147 που επίσης έγραψες ότι έχεις είναι και αυτή ένα απελπιστικά αργό αυτοκίνητο όπως είναι και η 156**f/l ** 1,6lt-1,8lt. Αρκετοί λοιπόν δεν θεωρούν απελπιστικά αργές τις παραπάνω alfa romeo (όπως προφανώς θεωρείς εσύ), ομοίως και το mazda 6 που οι επιδόσεις του κινούνταν αρκετά κοντά σε αυτές. Και μιας που μιλάμε για ρεπρίζ, ενδεικτικά μια 156 f/l 1.6lt κάνει 60-100km/h με 4η σε 13,8s και 80-120km/h σε 20,9s όταν το mazda 6 κάνει 10,8s και 18,2s αντίστοιχα. Η 1.8lt κινούνταν πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα με το σημερινό 6άρι. Η μόνη που ξέφευγε οριακά από αυτό το απελπιστικά αργό επίπεδο (σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό σου) ήταν η 156 1,8lt προ-f/l, η οποία ήταν μακράν το γρηγορότερο μεσαίο 1,8lt της εποχής του, αλλά αφενός πρέπει να ζουν ελάχιστες πλέον και αφετέρου δεν ταιριάζει σαν ενδεικτικό παράδειγμα προς σύγκριση καθώς κανείς από αυτούς που διαφωνείς δεν ισχυρίστηκε ότι το 6άρι ήταν ποτέ το γρηγορότερο της κατηγορίας. Επίσης γράφεις με έκπληξη ότι το 6άρι είναι πιο αργό (όπως και όλα τα παραπάνω φυσικά) σε ρεπρίζ από το 500 twinair των 900+κάτι κιλών και των 15kg ροπής στις 2000rpm. Το συγκεκριμένο παίζει να'χει καλύτερες ρεπριζ και απο 2λιτρα ατμοσφαιρικά μεσαία που προφανώς και αυτά σύμφωνα με το σκεπτικό σου είναι απελπιστικά αργά.
Φαντάζομαι πως αντιλαμβάνεσαι ότι με αυτή τη μηδενιστική προσέγγιση είναι αναπόφευκτο ο διάλογος να εξελίσσεται σε καφενειακού επιπέδου κουβέντα. Την γνώμη μου για το 6άρι και τους κινητήρες του την έχω γράψει παλαιότερα και είναι αυτή.
Και μόνο το γεγονός ότι χρησιμοποιείς ένα αυτοκίνητο του 1997 και 200κε λιγότερων αποδεικνύει το point μου. Σημασία επίσης δεν έχει ούτε τι πιστεύω εγώ, ούτε τι πιστεύεις εσύ. Το αν είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ αργό ή όχι το 6αρι το καθορίζουν τα ανταγωνιστικά μοντέλα ίσης αξίας.
Οι διάφορες παραθέσεις περί τεχνολογιών κτλ δεν εντυπωσιάζουν κανέναν γιατί πολύ απλά κανείς δεν διαφωνεί. Άλλο είναι το θέμα. Κρίμα είναι πάντως να γίνεται τόση φασαρία για τόσο αυτονόητα και αυταπόδεικτα πράγματα.
Είναι προφανές ότι συμφωνούμε. Η ένστασή μου (και κάποιων άλλων) όπως θα κατάλαβες αφορούσε τον δικό σου και μερικών άλλων μηδενιστικό τρόπο γραφής και μάλλον τίποτα άλλο. Θα το ξαναγράψω λοιπόν ότι το 6άρι 1.8lt είναι αντικειμενικά αργό εν έτη 2012 σύμφωνα με τα δεδομένα της κατηγοριάς. Να σημειώσουμε όμως πως πρόκειται για μοντέλο του 2007 (5 χρονών δλδ) και τότε και για μερικά χρόνια έπειτα ελάχιστα ήταν τα turbo αυτοκίνητα στην κατηγορία. Ο αντικαταστάτης του είναι ήδη στα σκαριά και πρόκειται για το επόμενο μοντέλο που θα παρουσιάσει η mazda.
Υ.Γ:Η αναφορά μου σε μοντέλα του παρελθόντος έγινε έπειτα από δική σου (και άλλων) αναφορά σε αυτά, και με γνώμονα την παλαιότητα του - προς αντικατάσταση - mazda 6, όπως είδες δεν είχα κάνει καμιά αναφορά στο αρχικό μου post όπου και περιγράφω την άποψή μου.
-
Ο χρήστης mak έγραψε:
Να σημειώσουμε όμως πως πρόκειται για μοντέλο του 2007 (5 χρονών δλδ) και τότε και για μερικά χρόνια έπειτα ελάχιστα ήταν τα turbo αυτοκίνητα στην κατηγορία.Αν δεν απατώμαι όμως το 6αρι υπέστη βαριά ανανέωση πρόσφατα. Αν ήταν καμιά άλλη εταιρία, πχ Φάουβε, θα το δήλωναν ως εξ' ολοκλήρου νέο μοντέλο. Επομένως η ηλικία του δεν αποτελεί δικαιολογία για μένα. Πολλά αυτοκίνητα αλλάζουν κινητήρες κατά τη διάρκεια της εμπορικής τους ζωής ώστε να παραμένουν φρέσκα. Εκεί το χει χάσει εδώ και χρόνια το παιχνίδι η Mazda και υποτιμά η ίδια το προϊόν της.
-
Ο χρήστης mak έγραψε:
Πέρνοντας σαν βάση το σκεπτικό σου λοιπόν, η 147 που επίσης έγραψες ότι έχεις είναι και αυτή ένα απελπιστικά αργό αυτοκίνητο όπως είναι και η 156**f/l ** 1,6lt-1,8lt. Αρκετοί λοιπόν δεν θεωρούν απελπιστικά αργές τις παραπάνω alfa romeo (όπως προφανώς θεωρείς εσύ), ομοίως και το mazda 6 που οι επιδόσεις του κινούνταν αρκετά κοντά σε αυτές. Και μιας που μιλάμε για ρεπρίζ, ενδεικτικά μια 156 f/l 1.6lt κάνει 60-100km/h με 4η σε 13,8s και 80-120km/h σε 20,9s όταν το mazda 6 κάνει 10,8s και 18,2s αντίστοιχα.Τέτοια κάθεστε και συζητάτε στο forum σας?
-
Να σημειώσουμε όμως πως πρόκειται για μοντέλο του 2007 (5 χρονών δλδ) και τότε και για μερικά χρόνια έπειτα ελάχιστα ήταν τα turbo αυτοκίνητα στην κατηγορία.
Αν δεν απατώμαι όμως το 6αρι υπέστη βαριά ανανέωση πρόσφατα. Αν ήταν καμιά άλλη εταιρία, πχ Φάουβε, θα το δήλωναν ως εξ' ολοκλήρου νέο μοντέλο. Επομένως η ηλικία του δεν αποτελεί δικαιολογία για μένα. Πολλά αυτοκίνητα αλλάζουν κινητήρες κατά τη διάρκεια της εμπορικής τους ζωής ώστε να παραμένουν φρέσκα. Εκεί το χει χάσει εδώ και χρόνια το παιχνίδι η Mazda και υποτιμά η ίδια το προϊόν της.
To 6άρι υπέστη επιδερμικό f/l στις αρχές του 2010 όπου έγιναν ελάχιστες αλλαγές με εξαίρεση την αντικατάσταση του 2.0lt μοτέρ με αντίστοιχο άμεσου ψεκασμού και λίγο καλύτερη απόδοση. Είναι γεγονός ότι η mazda δεν έχει την ευελιξία που έχουν οι ευρωπαικές φίρμες όσων αφορά την γκάμα της στην ευρώπη διότι δίνει περισσότερη βάση σε άλλες αγορές. Οπότε αν οι εξελίξεις την προλάβουν συνήθως αργεί να ανταποκριθεί.
-
Ο χρήστης mak έγραψε:
Να σημειώσουμε όμως πως πρόκειται για μοντέλο του 2007 (5 χρονών δλδ) και τότε και για μερικά χρόνια έπειτα ελάχιστα ήταν τα turbo αυτοκίνητα στην κατηγορία.
Αν δεν απατώμαι όμως το 6αρι υπέστη βαριά ανανέωση πρόσφατα. Αν ήταν καμιά άλλη εταιρία, πχ Φάουβε, θα το δήλωναν ως εξ' ολοκλήρου νέο μοντέλο. Επομένως η ηλικία του δεν αποτελεί δικαιολογία για μένα. Πολλά αυτοκίνητα αλλάζουν κινητήρες κατά τη διάρκεια της εμπορικής τους ζωής ώστε να παραμένουν φρέσκα. Εκεί το χει χάσει εδώ και χρόνια το παιχνίδι η Mazda και υποτιμά η ίδια το προϊόν της.
To 6άρι υπέστη επιδερμικό f/l στις αρχές του 2010 όπου έγιναν ελάχιστες αλλαγές με εξαίρεση την αντικατάσταση του 2.0lt μοτέρ με αντίστοιχο άμεσου ψεκασμού και λίγο καλύτερη απόδοση. Είναι γεγονός ότι η mazda δεν έχει την ευελιξία που έχουν οι ευρωπαικές φίρμες όσων αφορά την γκάμα της στην ευρώπη διότι δίνει περισσότερη βάση σε άλλες αγορές. Οπότε αν οι εξελίξεις την προλάβουν συνήθως αργεί να ανταποκριθεί.
στα λόγια των πολλών έρχεσαι... το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό σαν σύνολο αλλά το 1800αρη μοτέρ είναι ΑΡΓΟ... ούτε κακό είναι αυτό ούτε υποτιμητικό για τον εκάστοτε χρήστη... εδώ και σελίδες συζητάμε το προφανές... εν έτη 2011 + λοιπόν που ο ανταγωνιμσμός προσφέρει την άρτα και τα γιάννενα η αγορά του 6αριου είναι περισσότερο προβληματικη
-
ποιος θυμαται την λαγκουνα 1.8λτ με την εξωπραγματικη ιπποδυναμη των 95 αλογων?πρεπει να ηταν ο ορισμος του αργου οχηματος..ηδη απο την τριτη σχεση δυσκολευοταν να επιταχυνει!!
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
στα λόγια των πολλών έρχεσαι... το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό σαν σύνολο αλλά το 1800αρη μοτέρ είναι ΑΡΓΟ... ούτε κακό είναι αυτό ούτε υποτιμητικό για τον εκάστοτε χρήστη... εδώ και σελίδες συζητάμε το προφανές... εν έτη 2011 + λοιπόν που ο ανταγωνιμσμός προσφέρει την άρτα και τα γιάννενα η αγορά του 6αριου είναι περισσότερο προβληματικηΠολύ σωστά, δεν έχω να προσθέσω κάτι. Από το πρωτο μου post όπου αναλύω την άποψη μου και μέχρι τώρα δεν λέω κάτι διαφορετικό.
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
ποιος θυμαται την λαγκουνα 1.8λτ με την εξωπραγματικη ιπποδυναμη των 95 αλογων?πρεπει να ηταν ο ορισμος του αργου οχηματος..ηδη απο την τριτη σχεση δυσκολευοταν να επιταχυνει!!Σου έχω και καλύτερο... Audi 80 1600 ---> 75 ασυγκράτητα! Τι γέλιο έριχνα με έναν φίλο που το είχε όταν το μεσαίο 1600άρι που οδηγούσα τότε είχε 40 άλογα παραπάνω!
-
Δυστυχώς η mazda (έχουμε κ ένα 6 μκ1) έχει μείνει πίσω κ δεν βλέπω και μέλλον ρε γμτ. Δλδ τι περιμένει να βγάλει ένα 1.6Τ πχ? Τόσο δύσκολο είναι? Δεν είναι καμιά εταιριούλα που δεν μπορεί να το πετύχει.
Εγώ πολύ θα θελα ένα 1.6Τ για το 6άρι και ένα 1.4Τ/1.6Τ για το μχ.
εδιτ: σε νορμάλ τιμή πάντα!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ποιος θυμαται την λαγκουνα 1.8λτ με την εξωπραγματικη ιπποδυναμη των 95 αλογων?πρεπει να ηταν ο ορισμος του αργου οχηματος..ηδη απο την τριτη σχεση δυσκολευοταν να επιταχυνει!!
Σου έχω και καλύτερο... Audi 80 1600 ---> 75 ασυγκράτητα! Τι γέλιο έριχνα με έναν φίλο που το είχε όταν το μεσαίο 1600άρι που οδηγούσα τότε είχε 40 άλογα παραπάνω!
Αν θυμάμαι καλά, έβγαινε και το πρώτο οκτάβια με τον συγκεκριμένο κινητήρα στην αρχή.
-
Καλά θυμάσαι Ντίνο. Q Cars λέμε!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Δυστυχώς η mazda (έχουμε κ ένα 6 μκ1) έχει μείνει πίσω κ δεν βλέπω και μέλλον ρε γμτ. Δλδ τι περιμένει να βγάλει ένα 1.6Τ πχ? Τόσο δύσκολο είναι? Δεν είναι καμιά εταιριούλα που δεν μπορεί να το πετύχει.Εγώ πολύ θα θελα ένα 1.6Τ για το 6άρι και ένα 1.4Τ/1.6Τ για το μχ.
εδιτ: σε νορμάλ τιμή πάντα!
Δεν τίθεται θέμα μεγέθους εταιρείας ή δυσκολίας του εγχειρήματος. Πρόκειται για θέμα επιλογών και προτεραιοτήτων. Το ζήτημα έχει να κάνει με τις αγορές. Στις αγορές λοιπόν που η mazda δίνει προτεραιότητα (λόγω όγκου πωλήσεων) δεν τίθεται ζήτημα υπεροχής των υπερτροφοδοτούμενων βενζινοκινητήρων. Δεν λέω ότι δεν είναι ανταγωνιστικοί στις αγορές αυτές, λέω ότι δεν είναι μονόδρομος όπως είναι εδώ στην Ελλάδα (λόγω φορολογίας) και ίσως σε κάποιες αγορές της Ευρώπης. Το εγχείρημα με τους κινητήρες υψηλής συμπίεσης (skyactiv) είναι πολλά υποσχόμενο, αρκετά πρωτοποριακό και καινοτόμο. Είναι βέβαιο όμως πως αφού δεν υιοθετεί την λογική του downsizing η ανταγωνιστικότητα του στην ελληνική αγορά δεν πρόκειται να αλλάξει δραματικά την εικόνα.
-
αντικειμενικα ΔΕΝ ειναι κακο οχημα...καθε αλλο μαλιστα...
http://en.wikipedia.org/wiki/Mazda6
απλως εκαναν το ιδιο λαθος με το PRIMERA....(το οποιο μεχρι που ειδα τις επιδοσεις ειχα παντα την απορια γιατι δεν συνεχισε η παραγωγη...)
κολλησαν στα ιδια οταν οι αλλοι με τα ιδια λεφτα εδιναν περισσοτερ αλογα και ροπη....
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σου έχω και καλύτερο... Audi 80 1600 ---> 75 ασυγκράτητα! Τι γέλιο έριχνα με έναν φίλο που το είχε όταν το μεσαίο 1600άρι που οδηγούσα τότε είχε 40 άλογα παραπάνω!
71 δεν εβγαζε το καταλυτικο?
MAZDA 6