-
Από την πρώτη ΧΑΝΤΙΑ που είχες, εγώ έχω ακόμα την δεύτερη του 1998, προφανώς 12 χρόνια μετά το Α3 ήταν άλλο αμάξι.
Ε τώρα τι να σου πω. Με την ξανθιά στην Εθνική με 120 έτρεμε όλο τ' αμάξι. Γράπωνα το τιμόνι και με τα 2 χέρια για να μένει σταθερό όποτε ήθελα να τρέξω.
Μετά παίρνω το α3, μόλις είχε γίνει το κομμάτι της Αττικής οδού προς Ελευσίνα. Συνηθισμένος από την ξανθιά πήγαινα συντηρητικά. Άρχισα να το ανοίγω σιγά-σιγά όμως, 120-130-140-150-160 και δεν καταλάβαινα τίποτα, τρένο το αυτοκίνητο. Έκοψα γιατί λέω θα με σκίσουν οι μπάτσοι άμα με πιάσουν, οι άλλοι γύρω μου ήταν σα σταματημένοι.
Ε, αυτό ήταν, όταν κατάλαβα τι παίζει με το audάκι το γλέντησα μετά στην Εθνική. Ήταν μεγάλες οι διαφορές στα αυτοκίνητα εκείνη την περίοδο, είχαν φύγει μπροστά οι Γερμανοί. Τώρα έχουν εξισοροπήσει και οι άλλοι, μόνο στα μεγάλα premium έχουν την πρωτοκαθεδρία οι Φρίτσιδες.
-
Οχι βρε συ. Η ΧΑΝΤΙΑ ήταν τρένο. Από το 98 μέχρι το 2002 που την έδωσα στην μητέρα μου, γιατί πήρα Τζιπ, είχα κάνει 80000 χλμ με πολλά ταξίδια και μεγάλες ταχύτητες. Το είχα 200αρίσει κάποιες φορές. Είναι το 1.8 με 117 άλογα.
Μάλλον θέμα με τα λάστιχα θα είχες.
Γενικά η ΧΑΝΤΙΑ έχει εξαιρετική φήμη στον δρόμο, ακόμα και σήμερα.
-
Ποια Xantia παιδιά;
Το BX είχε τότε η Citroen τότε.Αυτό ηταν το εσωτερικό του Golf , ολά μαλακό αφρώδες πλαστικό στο μισό πάνω μέρος μέχρι και το ντουλαπάκι , και στις πόρτες.
Έβαλε ο @cruiser ένα βασικό για να το συγκρίνει με τα άθλια των citroen.Και σε πάτημα , κράτημα, ποιότητα κύλισης το MK2 ήταν αποκάλυψη σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Μην τρελαθούμε τελείως , ένα απο τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα στην ιστορία της αυτοκίνησης.
Μην κρίνετε απο τις μπαχαντέλες που έφερναν εδώ τότε με προδιαγραφές τριτοκοσμικής χώρας , στην υπόλοιπη Ευρώπη και ΗΠΑ , Καναδά , έβγαινε με τον 1.8 σε διαφορες ιπποδυνάμεις , και G60 και Syncro , και με ένα καταπληκτικό δίλιτρο.
Ο βασιλιάς της κατηγορίας και ο μπαμπας σας στους δρόμους πάντα ήταν και θα έιναι όσο υπάρχουν ακόμη hatch αυτοκίνητα.
-
Πόσο γατάκι είσαι. Ένα γατάκι που νιαουριζει και νομίζει οτι βρυχάται.
Εδώ το golf r32 vs xantia activa. Η citoren του έριξε περισσότερα από 6 δλ σε πίστα. Η διαφορά σε χρόνους πίστας ειναι έτη φωτός. Και όχι gti και π@π@ριες....το R32!!!
https://www.activa-club.fr/une-xantia-activa-cest-quoi/
Το καλύτερο αυτοκίνητο που φτιάχτηκε στην εποχή του και όχι μόνο. Δεν ξαναβγαίνει τέτοιο αυτοκίνητο. Δεν ξανακάνουν το ίδιο λάθος.
-
Πόσο γατάκι είσαι. Ένα γατάκι που νιαουριζει και νομίζει οτι βρυχάται.
Εδώ το golf r32 vs xantia activa. Η citoren του έριξε περισσότερα από 6 δλ σε πίστα. Η διαφορά σε χρόνους πίστας ειναι έτη φωτός. Και όχι gti και π@π@ριες....το R32!!!
https://www.activa-club.fr/une-xantia-activa-cest-quoi/
Το καλύτερο αυτοκίνητο που φτιάχτηκε στην εποχή του και όχι μόνο. Δεν ξαναβγαίνει τέτοιο αυτοκίνητο. Δεν ξανακάνουν το ίδιο λάθος.
Βρε δεν είπα τίποτα για την Xantia Activa , απίστευτο αυτοκίνητο , φωτοβολίδα όμως όπως όλα τα υδροπνευματικά CX , BX κλπ που ακόμη και σήμερα είναι πιο άνετα και απο S class του 2023.
Αν μπορούσαν ας τα έφτιαχναν και σήμερα.
Για το Mk2 Golf είπα , ένα αυτοκίνητο σταθμό στην ιστορία που πάτε να το βγάλετε άχρηστο. -
Οχι βρε συ. Η ΧΑΝΤΙΑ ήταν τρένο. Από το 98 μέχρι το 2002 που την έδωσα στην μητέρα μου, γιατί πήρα Τζιπ, είχα κάνει 80000 χλμ με πολλά ταξίδια και μεγάλες ταχύτητες. Το είχα 200αρίσει κάποιες φορές. Είναι το 1.8 με 117 άλογα.
Ο θείος μου πάντως με ΧΑΝΤΙΑ ενός χρόνου στις στροφές της Ρεντινας τούμπαρε και μας έλεγε ότι δεν περίμενε τέτοια αντίδραση από καινούργιο αμάξι. Ευτυχώς βγήκαν όλοι καλά από μέσα.
Ολική καταστροφή και αγορά xcara.
Σκορπούσε από την αρχή ... -
-
Ποια Xantia παιδιά;
Το BX είχε τότε η Citroen τότε.Αυτό ηταν το εσωτερικό του Golf , ολά μαλακό αφρώδες πλαστικό στο μισό πάνω μέρος μέχρι και το ντουλαπάκι , και στις πόρτες.
Έβαλε ο @cruiser ένα βασικό για να το συγκρίνει με τα άθλια των citroen.Και σε πάτημα , κράτημα, ποιότητα κύλισης το MK2 ήταν αποκάλυψη σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Μην τρελαθούμε τελείως , ένα απο τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα στην ιστορία της αυτοκίνησης.
Μην κρίνετε απο τις μπαχαντέλες που έφερναν εδώ τότε με προδιαγραφές τριτοκοσμικής χώρας , στην υπόλοιπη Ευρώπη και ΗΠΑ , Καναδά , έβγαινε με τον 1.8 σε διαφορες ιπποδυνάμεις , και G60 και Syncro , και με ένα καταπληκτικό δίλιτρο.
Ο βασιλιάς της κατηγορίας και ο μπαμπας σας στους δρόμους πάντα ήταν και θα έιναι όσο υπάρχουν ακόμη hatch αυτοκίνητα.
Γελάσαμε με το εσωτερικό του γκόλφ.
Αυτό το εσωτερικό ήταν μόνο για τις διαφημίσεις στο τζιτιαι.
Σαν να κάνει ένα γκόλφ σήμερα 45000 € βάζοντας όλα τα έξτρα.Αυτά που αγοράζαμε εδώ ήταν αυτά που έβαλα.
Τέτοιο είχα και στο δικό μου γκόλφ 1 με το ταχύμετρο μόνο και βέβαια χωρίς δεξιό καθρέπτη, γιατί μόνο τα L είχαν. Το εσωτερικό με στροφόμετρο και 2 όργανα ήταν ειδική παραγγελία.
Τώρα το τι έφερναν στον Καναδά δεν μας νοιάζει, γιατί σιγά μην ζούσα στον Καναδά και έπαιρνα γκόλφ, αντί για αμερικάνικο. Θα με βάζαν στα ανέκδοτα.
-
Υπήρχε και ένα ακόμη εσωτερικό αλλά πρέπει να το ψάξω. Με λευκά καθίσματα ειδική έκδοση
-
To πρώτο γκολφ που πραγματικά είναι εντυπωσιακο ήταν αυτό.
-
@gtsartsal said in VW FORUM:
Ο θείος μου πάντως με ΧΑΝΤΙΑ ενός χρόνου στις στροφές της Ρεντινας τούμπαρε και μας έλεγε ότι δεν περίμενε τέτοια αντίδραση από καινούργιο αμάξι. Ευτυχώς βγήκαν όλοι καλά από μέσα.
Σκορπούσε από την αρχή ...Εντάξει τι να πω. Εδώ υπάρχει ακόμα κλάμπ χρηστών ΧΑΝΤΙΑ με αμάξια με εκατοντάδες χιλιάδες χλμ και όλοι λέγανε για το κράτημα τους.
Βέβαια τους νόμους της Φυσικής δεν μπορείς να τους υπερνικήσεις, ιδιαίτερα όταν ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι είσαι και οδηγάρα.
Αυτή είναι η 24χρονη δικιά μου...
-
Είναι γνωστό ότι οι Γερμανοί ως βασικές εκδόσεις έχουν ένα τιμόνι, πλαστικό βέβαια και 4 ρόδες.
Ολα τα άλλα είναι έξτρα.
Μέχρι πριν λίγα χρόνια τα αμάξια που έρχονταν εδώ ήταν βασικές εκδόσεις και με τα έξτρα ανέβαιναν πολύ.
Θυμάμαι όταν αγόρασα το 2005 το C4 exclusive στα 20000, για να πάρω με τον ίδιο εξοπλισμό φόκους, ήθελα 26000, γκόλφ 28000 και 116 στα 32000.
Οπότε ο κόσμος που αγόραζε γκόλφ στα 20000, έπαιρνε βασικές εκδόσεις.
-
το MK2 ήταν αποκάλυψη σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Το πιο ωραίο γκολφ που βγήκε ποτέ.
Συμφωνώ, γιατί το είχα όπως έχω γράψει, MkII Gti 16V με 139 άλογα! Μετατροπή βέβαια (όπως το 99%, μόνο 1-2 γνήσια κυκλοφορούσαν) στην Powerteam (Karenta), αλλά δυστυχώς χωρίς τον ψηφιακό πίνακα που ήθελα ώς νέος και επηρεασμένος από τον ΚΙΤΤ.
Εξαιρετικό αυτοκίνητο, απίστευτα γρήγορο και σταθερό είχαν κάνει τρομερή δουλειά οι Γερμανοί. Αυτοκίνητο σταθμός για πολλούς λόγους. Το Golf III και IV σκέτη απογοήτευση συγκριτικά.
-
Πάντως το 90 % των γκόλφ 2 που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα τότε, ήταν με τα τρομερά 55 άλογα, που ήταν 5 περισσότερα από αυτά του γκόλφ 1.
-
Πάντως το 90 % των γκόλφ 2 που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα τότε, ήταν με τα τρομερά 55 άλογα, που ήταν 5 περισσότερα από αυτά του γκόλφ 1.
Εννοείται!! Τα λεφτά ήταν πολλά για κάτι άλλο....όμως υπήρχε η Powerteam που τα έκανε 70 άλογα και 1.300cc. Από την άλλη για να τα λέμε όλα, και ο ανταγωνισμός τόσα άλογα είχε στα 1.000-1.100cc. δεν ήταν τίποτα πύραυλοι. Ασε που το βάρος ήταν κάπου 800-900 κιλά. Σήμερα έχουμε κάτι ατμο 82αρια με 1.200 κιλά που σέρνονται όπως η γκόλφο τότε...ονόμα δεν λέμε!
Γενικά άλλες εποχές όπου τα 130 άλογα των διλιτρων μας φαινόντουσαν διαστημικές ιπποδυνάμεις. Θυμάμαι φίλο του πατέρα μου με Πόρσε 924 (γιαλατζί δηλαδή) με 150 ή 160 άλογα και νόμια ότι είχα μπει F16!!
-
Τα άλλα είχαν 60-70.
-
Τα άλλα είχαν 60-70.
60 ναι, 70 όχι. Και το 55 με το 60 δεν είναι και καμια διαφορά να γράψεις στο σπίτι για αυτήν!! Και είπαμε το Γκόλφ γινόταν εύκολα 70....Powerteam. Όπως και η Λάντισα έκανε την Δέλτα 1.300 ή 1.500 (από 1.100 που ερχόταν) εδώ, γιατί αλλιώς οι δασμοί ήταν τεράστιοι.
-
Το GTI 5 ήταν το καλύτερο golf που έβγαλε η VW.
Τα πρώτα κομμάτια είχαν πολύ καλή ποιότητα σε υλικά και συναρμολόγηση.
Οι επόμενες παρτίδες είχαν μεγάλη διαφορά σε απτή ποιότητα. Είχαμε στην παρέα 2 αυτοκίνητα και οι διαφορές ήταν αρκετές. -
Σκορπούσε από την αρχή ...Ο θείος σου , πιθανό να υπερεκτημισε τις ικανότητες του, αλλά και του αυτοκινήτου.
Μου θύμισε το ατύχημα που είχε πελάτης μου με c180 του 90, όπου πήγε να ανέβει τα Χάνια με χιόνια χωρίς αλυσίδες και βρέθηκε αγκαλιά με ένα πλατάνι.
Ακόμα απορεί γιατί δεν φρεναρε το αυτοκίνητο στα χιόνια αφού είχε abs....... -
VW FORUM