-
Αλήθεια, Petros, τι σχέση έχει η σχεδίαση του εσωτερικού της 147 (που είναι άλλωστε καθαρά υποκειμενικό θέμα, διότι αν μιλήσουμε για υλικά/φινίρισμα ) με φλάτζες, λάδια κτλ.;
Λυπάμαι πάντως που θα σε απογοητεύσω αλλά έχω δει αρκετούς 65αρηδες/αρες με 156/147 αντίστοιχα, όπως καταλαβαίνεις λοιπόν τα περισσότερα αυτοκίνητα απευθύνονται σ'ένα ευρύ φάσμα ηλικιών...οι διαχωριστικές γραμμές δεν είναι πλέον σαφείς.
-
Στην Ελλαδα εχουν εξαφανιστει οι αρχιτεκτονες με αποψη και γουστο και στην Ιαπωνια οι σχεδιαστες που σχεδιαζουν και κατι στο χερι...
Πολυ αθλιοτητα, ακομα και το Φοκους χαλασε
-
Ο χρήστης VIRSS έγραψε:
...οι διαχωριστικές γραμμές δεν είναι πλέον σαφείς.Θα πρόσθετα... 'δυστυχώς'
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Αν κρινω παντως απο τις τιμες του 1,6 θελω το εσωτερικο τουλαχιστον ΕΠΙΧΡΥΣΩΜΕΝΟ
**Άσχετο **επειδή μπήκε στη συζήτηση το εσωτερικό των αυτοκινήτων : Επιχρυσωμένο μπορεί να είναι ,αλλά το εσωτερικό της 147 δεν θα το έχει χαλαρά κανένα αυτοκίνητο τουλάχιστον μέχρι τα 30.000 Ε
[list:2bp902py]Συμπεριλαμβανετε και η λειτουργια χριστουγενιατικων λαμπιδιων στο ταμπλω της 147? [/list:u:2bp902py][list:2bp902py]Ναι μαλλον εχεις δικιο, δεν το εχει κανενα αυτοκινητο [/list:u:2bp902py]
-
gatony έγραψε:
corsair έγραψε:
Αν κρινω παντως απο τις τιμες του 1,6 θελω το εσωτερικο τουλαχιστον ΕΠΙΧΡΥΣΩΜΕΝΟΆσχετο επειδή μπήκε στη συζήτηση το εσωτερικό των αυτοκινήτων : Επιχρυσωμένο μπορεί να είναι ,αλλά το εσωτερικό της 147 δεν θα το έχει χαλαρά κανένα αυτοκίνητο τουλάχιστον μέχρι τα 30.000 Ε
Πραγματικα εργονομικα εχει γινει μια προσπαθεια απο την Φιατ να φτιαχτει ενα εσωτερικο αυτοκινητου για ανθρωπο. Αλλα ειναι βλαχομπαροκ και ακαταλληλο για γρηγορη οδηγηση. Αληθεια φιλοι της Alfa, πως αλλαζετε ταχυτητες? το χερακι δεν βρισκει καθολου στον τεμπελη?
επιτελους καταλαβετε οτι και φτηνη να ηταν η αλφα (που δεν ειναι πια) στην ουσια ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ γιατι κατασκευαστικα ακομα εχει πολλα φαουλ
Τουλαχιστον δεν εχουν χαλασει ακομα τον τροπο που στριβει (τέλειος)
Μη κρινετε λοιπον τα κοστη αλλων αυτοκινητων ετσι ευκολα...Οτι πληρωνεις παιρνεις....
Εσεις πηρατε κρατηματα και τιμονι και μπραβο σας που τα πληρωσατε. Ειστε οντως φανατικοι της οδηγησης.ε και εχετε δωρο μερικα αναπαντεχα, οπως διαβαζω κ στο forum της 147...
ετσι για να ειστε σε εγρηγορση. Στο μεταξυ κοιταξτε μη σας περασει απο πανω κανα ταπεινο skodaki με βελτιωμενη αναρτησουλα...Δεν ειναι cuore sportivo αλλα τη δουλεια του τη κανει (και φτηνοτερα ε?) -
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Συμπεριλαμβανετε και η λειτουργια χριστουγενιατικων λαμπιδιων στο ταμπλω της 147? [/list][list:18bcu2ek]Ναι μαλλον εχεις δικιο, δεν το εχει κανενα αυτοκινητο [/list:u:18bcu2ek]Μάκη το καταλαβαίνω πως δεν μπορείτε να χωνέψετε πως η Alfa έχει κάνει άλματα προόδου (γενικότερα) παίζοντας στα ίσια τον όποιο ανταγωνισμό!
Τώρα για το εσωτερικό απλά θεωρώ ότι έχεις χιούμορ ,αλλά να τώρα που το λες καταλαβαίνω γιατί σου ήρθε στο μυαλό τα χριστουγενιάτικα λαμπίδια : είσαι επηρεασμένος από το χρώμα και την φωτεινότητα του πίνακα οργάνων των VW που είναι ακριβώς ίδιο με τα...'πιτσιληστήρια' κάποιων αυτοκινήτων ή ακόμα χειρότερα με τις λάμπες νέον που έχουν κάποια άλλα από κάτω
Αλλα ειναι βλαχομπαροκ και ακαταλληλο για γρηγορη οδηγηση. Αληθεια φιλοι της Alfa, πως αλλαζετε ταχυτητες? το χερακι δεν βρισκει καθολου στον τεμπελη?
Κάποιοι έχουν το στοιχειώδες μυαλό να πατήσουν το κουμπάκι και να σηκώσουν τον τεμπέλη (εξαφανίζοντας τον σχεδόν) αφήνοντας παντελώς ελεύθερο το χώρο για το δεξί χέρι
Στο μεταξυ κοιταξτε μη σας περασει απο πανω κανα ταπεινο skodaki με βελτιωμενη αναρτησουλα...Δεν ειναι cuore sportivo αλλα τη δουλεια του τη κανει (και φτηνοτερα ε?)
Όση ώρα εγώ θα σηκώνω τον τεμπέλη και θα αναρωτιέμαι πόσο κομπλεξικοί είναι κάποιοι, εσύ μπορείς με το ταπεινό skodaki σου και την αναρτησούλα σου να ψάχνεις τα υποψήφια θύματά σου εκεί έξω(περνόντας τα από πάνω) προσπαθόντας να καταλάβεις και να ψάχνεις γιατί δεν είναι cuore sportivo το skodaki....αλλά μάταια.
Καλή τύχη-ψάξιμο.
-
Ας τους ρε gatony να γράφουν ότι θέλουν! Η αλήθεια είναι βέβαια ότι αποτελεί μέγιστη εμπάθεια να περιγράφεται με τον τρόπο που είδα εδώ το εσωτερικό της 147 ('χριστουγεννιάτικα λαμπίδια'). και γενικά το ύφος αυτό δεν συνάδει με αυτό που επικρατεί γενικώς στο forum. Η 147 έχει άλλα μειονεκτήματα τα οποία προφανώς είμαστε διατεθημένοι να συζητήσουμε, αλλά όχι σε οπαδικό ύφος
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
Πραγματικα εργονομικα εχει γινει μια προσπαθεια απο την Φιατ να φτιαχτει ενα εσωτερικο αυτοκινητου για ανθρωπο. Αλλα ειναι βλαχομπαροκ και ακαταλληλο για γρηγορη οδηγηση. Αληθεια φιλοι της Alfa, πως αλλαζετε ταχυτητες? το χερακι δεν βρισκει καθολου στον τεμπελη?
επιτελους καταλαβετε οτι και φτηνη να ηταν η αλφα (που δεν ειναι πια) στην ουσια ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ γιατι κατασκευαστικα ακομα εχει πολλα φαουλ
Τουλαχιστον δεν εχουν χαλασει ακομα τον τροπο που στριβει (τέλειος)
Μη κρινετε λοιπον τα κοστη αλλων αυτοκινητων ετσι ευκολα...Οτι πληρωνεις παιρνεις....
Εσεις πηρατε κρατηματα και τιμονι και μπραβο σας που τα πληρωσατε. Ειστε οντως φανατικοι της οδηγησης.ε και εχετε δωρο μερικα αναπαντεχα, οπως διαβαζω κ στο forum της 147...
ετσι για να ειστε σε εγρηγορση. Στο μεταξυ κοιταξτε μη σας περασει απο πανω κανα ταπεινο skodaki με βελτιωμενη αναρτησουλα...Δεν ειναι cuore sportivo αλλα τη δουλεια του τη κανει (και φτηνοτερα ε?)Αντε πάλι!
Ρε Ανδρέα, πάλι θα τα λέμε; Γιατί προκαλείς πάλι και μάλιστα σε άσχετο θέμα; Ποιος είπε ότι τα Σκόντα είναι ταπεινά; Αν τραβάς ζόρι με τις Άλφα έλα (πάλι) να μας τα χώσεις στο 'Άλφα 147 φόρουμ' (και να πάρεις και τις κατάλληλες απαντήσεις) αλλά άσε ήσυχο αυτό το θέμα, έτσι;
-
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι αποτελεί μέγιστη εμπάθεια να περιγράφεται με τον τρόπο που είδα εδώ το εσωτερικό της 147 ('χριστουγεννιάτικα λαμπίδια'). και γενικά το ύφος αυτό δεν συνάδει με αυτό που επικρατεί γενικώς στο forum. Η 147 έχει άλλα μειονεκτήματα τα οποία προφανώς είμαστε διατεθημένοι να συζητήσουμε, αλλά όχι σε οπαδικό ύφος
επιτελους!! Καποιος σχολιασε το 'ΟΠΑΔΙΚΟ' υφος.
βασικα δολωμα εριξα, γιατι διαβαζοντας το φορουμ 147, νομιζα οτι μπηκα σε φορουμ για τον ολυμπιακο! Δεν εχω εμπαθεια απλα τα αλφα δεν ειναι στις επιλογες μου για δικους μου λογους. Ουτε skoda εχω
οποιος δει τι εχω γραψει στο φορουμ147 θα καταλαβει...
Το θεμα ειναι οτι αρκετοι νομιζουν οτι ολοι οι υπολοιποι που αγοραζουν αλλα αυτοκινητα εκτος απο το δικο τους ειναι κοροιδα και αυτο θελω να καυτηριασω. Και οταν τους τελειωνουν τα επιχειρηματα για τη δικη τους επιλογη αρχιζουν τις χαζομαρες, ιδιως οταν στερουνται γνωσεων...
Αυτο κατα κορον το εχω δει στο φορουμ 147...
Διαβαζοντας το κανεις θα νομισει οτι οι 'γρηγοροι' αν δεν εχουν λεφτα για φεραρι πρεπει να οδηγουν αλφα αλλιως ειναι μεγαλα κοροιδα. Η' αλλιως θα ανηκουν στη κατηγορια λιγα λεφτα αρα ιαπωνικο για να μη χαλαει, οποτε τους συμποναμε τους καημενους...
αυτα εχω να πω και οποιος καταλαβε, καταλαβεκαι δεν εχω εμπαθειες, μονο προτιμησεις...
-
Νομίζω ότι δεν ισχύει αυτό για το forum της 147. Επειδή όμως δεν μου αρέσει να μιλάω 'στον αέρα', να αναφέρεις συγκεκριμένα παραδείγματα επί των οποίων μπορούμε να συζητήσουμε αν και αυτό δεν είναι το κατάλληλο topic. Απ' ότι θυμάμαι πάντως κανένας δεν έχει εκφέρει απόψεις που να δικαιολογούν τα συμπεράσματά σου
-
Σωστό αυτό που λέει ο aleng. Δεν θέλω να γράψω τίποτα παραπάνω επειδή χαλάμε το θέμα, αλλά αυτό το 'ρίχνω δολωμα' δεν μου άρεσε καθόλου. Αν θέλεις να κάνεις την πλάκα σου βρες κάτι πιο δημιουργικό, αν θέλεις να πεις κάτι πραγματικό και όχι λόγια του αέρα πήγαινε στο θέμα με την 147. Μπορείς να μην έχεις εμπάθειες για τα αυτοκίνητα αλλά με αυτά που γράφεις τις δημιουργείς στα μέλη. Και αυτό τον οπαδισμό που αναφέρεις δεν το βρίσκω βάσιμο. Σιγά να μην γίνω οπαδός του αυτοκινήτου που αγόρασα. Με έχουν απλά πελάτη, όπως και η Renault που είναι το άλλο αυτοκίνητο.
Συγνώμη για την άλλαγή του θέματος , δεν θα ξαναγίνει.
-
cmarin και aleng,
αν οντως δε βλεπετε οπαδικο υφος στο φορουμ 147 τοτε ΟΚ, εχουμε διαφορετικη αντιληψη για την εννοια του ορου.
Δε θελω να σπασω πλακα. Την εμπαθεια μερικων θελω να επισημανω. Αλλα οκ το κοβω, αφου ειμαι ο μονος που τη διακρινει.
εξαλλου ειναι λαθος topic.
αλλα στο φορουμ 147 ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ αισθανομαι σαν παναθηναικος σε εξεδρα ολυμπιακων και δεν προκειται να μπω. -
Βγήκαν και οι τιμές για το νέο Mazda 3.Ένα θα σας πώ, στην πλούσια έκδοση στα 1.6cc είναι ποιο ακριβό και απο το Mazda 6!!! Άντε να δούμε και το Golf που έρχετε...
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Βγήκαν και οι τιμές για το νέο Mazda 3.Ένα θα σας πώ, στην πλούσια έκδοση στα 1.6cc είναι ποιο ακριβό και απο το Mazda 6!!! Άντε να δούμε και το Golf που έρχετε...Dear interland.gr,
οι τιμες του 3αριου ειναι μια χαρα εως πολυ καλες...
http://www.autopress.gr/dnews/show.asp?ID=3706Το διλιτρο κανει 22 με 24 χιλιαρικα και το 1.6 ξεκιναει απο 16500 μεχρι 18500... δεν ειναι και ασχημα! Αυτη η κατηγορια ουτως αλλως εχει ανεβει πλεον στην τιμη... και που να δεις την τιμη του GOLF, το οποιο ειναι αρκετα ποιο ακριβο αν κρινω απο τις γερμανικες τιμες!
Κατσε να δεις και τις τιμες του νεου Αστρα και Focus και τα ξαναλεμε παλι σχετικα με το ποια ειναι ασχημη τιμη και ποια οχι
Καλως η κακως παντως ενα για ενα καλο μικρο πρεπει να σκασεις πλεον 15 χιλιαρικα... και για ενα μικρομεσαιο γυρω στο 20αρικο... Σημεια των καιρων και των ευρων
-
*Υψηλότερες των αναμενόμενων είναι οι τιμές πώλησης του νέου Mazda 3, το οποίο ήδη φιγουράρει στις εκθέσεις ορισμένων αντιπροσωπειών στην Ελλάδα, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η διάθεσή του σε όλο το δίκτυο. Το μικρομεσαίο της ιαπωνικής εταιρείας διατίθεται σε δύο τύπους αμαξωμάτων, πεντάθυρο και τετράθυρο, με κινητήρες των 1.600κ.εκ. και 2.000κ.εκ. των 105 και 150 ίππων αντίστοιχα.
Η μικρότερη έκδοση διαθέτει τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού. Το βασικό κοστίζει 16.490 ευρώ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τέσσερις αερόσακους, ABS και EBD, air condition, κεντρικό κλείδωμα, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα και ραδιόφωνο με τέσσερα ηχεία.
Στο αμέσως επόμενο, στο Touring το οποίο στοιχίζει 17.890 ευρώ, προστίθενται η δερμάτινη επένδυση του τιμονιού και του επιλογέα ταχυτήτων, τα χειριστήρια του ραδιοφώνου στο τιμόνι και το κεντρικό υποβραχιόνιο. Με 1.000 ευρώ επιπλέον το Mazda 3 εξοπλίζεται με αυτόματο κλιματισμό, ζάντες με ελαστικά διαστάσεων 205/55 R16, προβολείς ομίχλης και υπολογιστή ταξιδίου (επίπεδο εξοπλισμού Touring Clima). *
Και εγω ειμαι της αποψης οτι ειναι σχετικα ακριβο. Το αν τα επερχομενα Golf, Astra, Focus ειναι και εκεινα ακριβα ειναι κατι διαφορετικο και μενει να το δουμε. Μη ξεχναμε οτι μερικες φορες το αυξημενο κοστος μπορει να δικαιολογηθει μεσω των κανοτομιων που παρουσιαζει το καθε μοντελο
Το περιεργο ειναι πως ολες οι αυτοκινητοβιομηχανιες ενω κανουν τεραστια προσπαθεια εξοικονομησης χρηματων μεσω συγχωνευσεων, χρησης κοινων υλικων, πατωματων κτλ , καταφερνουν τελικα και προσφερουν μοντελα τα οποια διαφερουν τοσο πολυ σε τιμη απο αυτα που αντικαθιστουν!
-
να περιμένετε πάντως την ποιότητα των υλικών στο 3 να είναι χαμηλότερη από τα αντίστοιχα Astra, Golf..η Mazda για να κρατήσει το κόστος χαμηλά έμαθα πως έχει κάνει αρκετές παραχωρήσεις στο εσωτερικό..αν κάποιος μπορεί να το επιβεβαιώσει άυτο? το έμαθα από αξιόπιστο άνθρωπο αλλά ας έχουμε και μια δεύτερη γνώμη
-
Ο χρήστης theios έγραψε:
να περιμένετε πάντως την ποιότητα των υλικών στο 3 να είναι χαμηλότερη από τα αντίστοιχα Astra, Golf..η Mazda για να κρατήσει το κόστος χαμηλά έμαθα πως έχει κάνει αρκετές παραχωρήσεις στο εσωτερικό..αν κάποιος μπορεί να το επιβεβαιώσει άυτο? το έμαθα από αξιόπιστο άνθρωπο αλλά ας έχουμε και μια δεύτερη γνώμηΣε λιγη ωρα παω να το δω απο πολυ κοντα... θα εχεις και την δευτερη γνωμη! Παντως και γω δεν περιμενω να ειναι class leader... αλλα απο την αλλη who cares αν το πλαστικο ειναι λιγο καλυτερο η λιγο χειροτερο? Σημασια εχει να ειναι καλοβαλμενα και να μην τριζουν
-
Ωραιααααα.... πηγα και το ειδα!
Ομορφο αμαξακι με δυναμικο design εξωτερικα και εσωτερικα. Καθαρες γραμμες και ο ποπος που με φοβηζε λιγακι, τελικα ειναι καλος... και τωρα μπαινοντας μεσα...
Εμμμ ρε, Mazda outside Alfa inside? Φυσικα κοιτωντας τα οργανα η πρωτη σκεψη ητανε η Αλφα 147 Πολυ ωραια οργανα, πολυ καλη εργονομια και η κεντρικη κονσολα πληρης και γεματη με κουμπακια! Ολα τα κουμπακια ειναι ωραια σε αισθηση, μαλακα και με σαφηνεια. Εχει ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ντουλαπακι συνοδηγου... οπως επισης και ενα μεγαλο αποθηκευτικο χωρο στο υποβραχιονιο.
Τα καθισματα ειναι πολυ ομορφα, με φυσιολογικη σκληροτητα και φαινεται πως θα εχουν αρκετα καλη πλευρικη στηριξη. Η θεση οδηγησης ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ εφαμιλλη των Ιταλικων... το τονιζω αυτο γιατι συνηθως οι Ιαπωνες σχεδιαζουν την θεση τελειως λαθος για τα Ευρωπαικα ανθρωπομορφικα δεδομενα Οι χωροι ειναι πολυ καλοι για ολους και το πορτ μπακαζ ηταν αρκετα καλο σε μεγεθος.
Στα τις ποιοτητας... Λοιπον, οι υφασματινες επενδυσεις ηταν υπερανω κριτικης, και οσον αφορα τα πλαστικα η εικονα ηταν αρκετα καλη. Τα πλαστικα ειναι μεν σκληρα, αλλα ποιοτικα. Ειναι καλοβαλμενα ολα στα μικρα τεστ κοπανηματος που τα υπεβαλλα Στα σουτια που εφαγε η κεντρικη κονσολα δεν εβγαλε ιχνος τριγμου (θετικο αυτο). Οσον αφορα το ραδιοCd αν και ειχε μονο 4 ηχειακια, παραυτα ο ηχος ηταν καλος και δεν παραμορφωνε στα ψηλα.
Σε γενικες γραμμες η στατικη δοκιμη μου αφησε την αισθηση ενος στιβαρου και ποιοτικου αμαξιου. Το αν αξιζει τα λεφτα του, θα φανει απο το τι εντυπωσεις θα αφησουν και οι ανταγωνιστες του.
Ενδεικτικα η διλιτρη εκδοση παει 22000 ευρω και περιλαμβανει:
- 6 αεροσακους
- ηλεκτρικα παραθυρα μπρος-πισω
- Θερμαινομενοι ηλεκτρικοι καθρεπτες
- Κεντρικο κλειδωμα ασφαλειας
- 16αρι ζαντικο
- Δερματινο τιμονι-λεβιες ταχυτητων-χειροφρενο
- προβολεις ομιχλης
- 4 ηχεια με RDS RadioCD + χειρηστηρια στο τιμονι
- υποβραχιονιο
- ABS
- Αυτοματο κλιματισμο
- Τrip Computer
- ESP με αντισπιν
Αυτααααααααα......
-
Είναι 'τσιμπημένες' οι τιμές του Mazda 3, αλλά υποθέτω ότι στις ίδιες (ή και υψηλότερες) τιμές θα κυμανθούν και τα επερχόμενα μοντέλα της 'μικρομεσαίας' κατηγορίας. Το καλό είναι ότι διαθέτει αρκετά επίπεδα εξοπλισμού (4 συνολικά) στα 1600cc.
-
Πήγα και εγώ και το είδα από κοντά. Η αίσθηση που μου άφησε? Καμία! Μπήκα το κοίταξα απο εδώ, το κοίταξα απο εκεί και είπα: καλό.
Για αυτούς που αγοράζουν αυτοκίνητα που είναι καλά ίσως να είναι μια καλή επιλογή για τους άλλους... παρακάτω.
Άλλο να πιανεις το πόδι σου και άλλο της συνοδηγοπιπινιού σου. Άλλη αίσθηση, που δυστηχώς δεν την βρήκα ούτε μαι στιγμή στο 3.Και για την Mazda θα έλεγα:
Το Mazda 6 είναι το νέο μεσαίο της mazda.
To Mazda 3 είναι το ανανεωμένο 323 της Mazda.Τελικά δεν μπόρεσε η Mazda να κάνει το άλμα που ξεκίνησε με τo 6... κρίμα!
Νέο Ford Focus vs Opel Astra vs VW Golf vs Mazda 3