-
Θα διαφωνησω ότι το ΖF αυτοματο είναι τοσο αξιοπιστο οσο νομιζεις. Βεβαια οσο μικροτερος είναι ο κινητήρας τοσο καλυτερα είναι γιατι η πολύ ροπη τα ταλαιπωρει τα κιβωτια. Αυτό που βλεπω είναι πολλα αυτόματα πανε για επισκευή στην Αγγλια και αυτό που ξερω είναι σε καποια στιγμη θα χρειαστεί rebuild. Βεβαια αρκετος κοσμος θα το εχει πουλησει το αμαξι μεχρι τοτε. Επισκευή και ειδικα στην Ελλαδα δεν είναι κατι ευκολο αλλα βεβαια γινεται με μεγαλο κοστος, 2 χιλιαρικα.
Θα συμφωνησω όμως ότι ειδικα στην Αθηνα είναι πολύ ευκολοδηγητο με το αυτοματο και ισως να αλλαζα μερικα εξτρα για να εβαζα αυτοματο αν παραγγελνα παλι.
-
Η επισκευή και αλλαγή αυτόματων κιβωτίων είναι σύνηθες φαινόμενο. Ρωτήστε ας πούμε ταξιτζήδες με μεγάλες αυτόματες Μερκ να σας πουν...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Θα διαφωνησω ότι το ΖF αυτοματο είναι τοσο αξιοπιστο οσο νομιζεις. Βεβαια οσο μικροτερος είναι ο κινητήρας τοσο καλυτερα είναι γιατι η πολύ ροπη τα ταλαιπωρει τα κιβωτια. Αυτό που βλεπω είναι πολλα αυτόματα πανε για επισκευή στην Αγγλια και αυτό που ξερω είναι σε καποια στιγμη θα χρειαστεί rebuild.Δεν έχω στατιστικά στοιχεία, μόνο προσωπική εμπειρία:
-
330xi (e46) με 185.000 χλμ και το κιβώτιο δεν έχει κάνει κιχ (συντήρηση στα 120.000χλμ). Εάν ήταν χειροκίνητο, με αυτό το μοτέρ, την 4κίνηση και το συχνό τράβηγμα βάρκας και ρίξιμο-βγάλσιμο στην γλύστρα θα είχαμε αλλάξει τουλάχιστον 2 φορές συμπλέκτη (πάνω από €1.500 κόστος)
-
330xi (e46 touring) μέχρι τα 150.000χλμ που καταστράφηκε από ατύχημα και με κίνηση κατά 90% στην πόλη (όχι καλό για το κιβώτιο) και με αρκετό σκίσιμο, επίσης κιχ.
-
Η Ζ4 μου (2.5si) στα 80.000χλμ που την έδωσα, επίσης κανένα πρόβλημα.
-
318i (ε36) στα 195.000χλμ που την πουλήσαμε κανένα πρόβλημα με συντήρηση του κιβωτίου στα 120.000χλμ.
-
Η 116i μου έχει 72.000χλμ, επίσης χωρίς κανένα θέμα από το κιβώτιο.
Rebuild, εφόσον γίνεται σωστή χρήση και συντήρηση, συνήθως χρειάζονται στα 250-300.000χλμ. Υπάρχουν και στην Ελλάδα 2-3 μάστορες που το κάνουν και πολύ καλά.
-
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η επισκευή και αλλαγή αυτόματων κιβωτίων είναι σύνηθες φαινόμενο. Ρωτήστε ας πούμε ταξιτζήδες με μεγάλες αυτόματες Μερκ να σας πουν...Αυτό είναι δημιουργία του Greek Mechanic που έκανε oil flush στο κιβώτιο (τακτικά και με μεράκι πάντα) χωρίς να ακολουθεί το πρόγραμμα συντήρησης. Κανονικά δεν έχουν προβλήματα αυτά τα κιβώτια παρά μόνο στην Ελλάδα.
...και έβγαινε από πάνω ο ΈΛΛΗΝΑΣ 'εγώ του τα άλλαζα τα λάδια συνέχεια και παρ'όλα αυτά χάλαγε συνέχεια'
Που να καταλάβει ότι του άλλαζε τα φώτα! -
Πάντα οδηγούσα χειροκίνητα αυτοκίνητα και σε κάθε αλλαγη οδήγησης με αυτόματο απλά σταματούσα και το έδινα στον ιδιοκτήτη του.
Δεν μπορώ να οδηγήσω αυτόματο. Αν δεν μπορώ να αποφασίσω εγω πως να χρησιμοποιήσω τη ροπή του αυτοκινήτου μου απλά δεν οδηγώ.
Και τα kickdown είναι ότι χειρότερο σε κατανάλωση . -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Αναβιώνω το νήμα για να ρωτήσω ποια είναι η γνώμη σας για τα αυτόματα το 2016.
Εν έτη 2016 είναι μονόδρομος....δεν κατανοώ τον λόγο που ακόμα υπάρχουν χειροκίνητα κιβώτια (μιλάω για καθημερινά αυτοκίνητα και όχι 'εξωτικά').
Οχι βεβαια...
-
Τι αφορισμοί είναι αυτοί? Υπάρχουν και ελεεινά αυτόματα κιβώτια, τα οποία καλύτερα να μην τα βάλεις ούτε και δωρεάν. Επίσης, το αυτόματο έχει κόστος. Και αρχικό, και συντήρησης (μικρό συνήθως), και έκτακτο (επισκευές που καίνε). Επίσης αυξάνει σε αρκετές περιπτώσεις την κατανάλωση, μερικές φορές αισθητά. Ενώ σε άλλες ρίχνει τις επιδόσεις.
Μην πεταχτεί κανένας βλακάκος και μου πει για το τάδε κιβώτιο με τις 19 σχέσεις που κάνει παπάδες. Αυτό κάνει πολλά χιλιάρικα, δεν μπαίνει σε λαικά, ουτε καν μεσαία αμάξια, και βάρδα να μην σου χαλάσει.
Και εν πάσει περιπτώσει, πάρτε και ένα παράδειγμα πρόσφατο. Γνωστός μου, με μεσαία οικονομικά, αγόρασε αμάξι. Μένει στην επαρχία, κινείται χαλαρά σε άδειους δρόμους χωρίς κίνηση ή φανάρια, κάνει λίγα χλμ. το χρόνο, το εξουσιοδοτημένο του νομού είναι της σε επίπεδο νάιντις και απέχει 60 χλμ. από το σπίτι του.
Γιατί αυτός ο άνθρωπος να κάνει τη λαμακία να αγοράσει αυτόματο εν έτει 2016? Για πείτε μου και μένα να του το πω. -
Γιατι πρέπει να θεωρούμε δεδομένο οτι το αυτόματο κιβώτιο θα χρειαστει επισκευή;
Με την ιδια λογική γιατι να αγοράζουμε turboμοτέρ; Μπορει να χρειαστούν αντικατάσταση τα περιφερειακά του turbo. Έχουν και αυτά τεράστιο κόστος...Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ποιός το θεωρει δεδομένο? Γράφω 'βάρδα να μην σου χαλάσει' , 'έκτακτα έξοδα' .
-
Προσωπικά δε βλέπω κάποιο σοβαρό μειονέκτημα σε DSG. Αν το οδηγήσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να προτιμήσεις χειροκίνητο. (προσωπική άποψη αλλά νομίζω εκφράζει άνω του 80% των οδηγών).
Σαφώς πιο εύκολο στην οδήγηση, ήσυχο στο ταξίδι (με τα τούρμπο μπορείς να είσαι με 7η και 1500-2500σαλ και είναι σαν 5η σε ατμοσφαιρικό) και βέβαια δε θέλει καθόλου συντήρηση από ότι ξέρω. Ούτε καν κάποιο λάδι τα ξηρού συμπλέκτη.
Επίσης, θα δυσκολευτεί πολύ κάποιος να πετύχει καλύτερη κατανάλωση με το χειροκίνητο.
Το οδήγησα σε Polo με το βασικό τούρμπο μοτέρ των ~90 ίππων και μπορώ να πω ότι ταίριαζε στο μοτέρ 100%. Πρώτη φορά οδηγούσα κιβώτιο που δε μου φάνηκε κοντό στο ταξίδι. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Προσωπικά δε βλέπω κάποιο σοβαρό μειονέκτημα σε DSG. Αν το οδηγήσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να προτιμήσεις χειροκίνητο. (προσωπική άποψη αλλά νομίζω εκφράζει άνω του 80% των οδηγών).
Σαφώς πιο εύκολο στην οδήγηση, ήσυχο στο ταξίδι (με τα τούρμπο μπορείς να είσαι με 7η και 1500-2500σαλ και είναι σαν 5η σε ατμοσφαιρικό) και βέβαια δε θέλει καθόλου συντήρηση από ότι ξέρω. Ούτε καν κάποιο λάδι τα ξηρού συμπλέκτη.
Επίσης, θα δυσκολευτεί πολύ κάποιος να πετύχει καλύτερη κατανάλωση με το χειροκίνητο.
Το οδήγησα σε Polo με το βασικό τούρμπο μοτέρ των ~90 ίππων και μπορώ να πω ότι ταίριαζε στο μοτέρ 100%. Πρώτη φορά οδηγούσα κιβώτιο που δε μου φάνηκε κοντό στο ταξίδι.Δεν νομιζω να μιλας σοβαρα? Τα κιβωτια της συγκεκριμένης εταιρειας εχουν βγαλει αρκετα προβλήματα και πολύ ακριβα στην επισκευή. Περα από το αυξημενο κοστος και βαρος αν υποθεσουμε ότι δεν βγαζουν προβλήματα (που δεν ισχυει βεβαια για Βαγκ) φυσικα και είναι ποιο ανετα στην οδηγηση και πιθανον ποιο οικονομικα αν εχουν μακρυτερες ταχύτητες.
Το αυτοματο βαση σχεδιασης θα χρειαστεί ανακατασκευή σε καποιο σημειο της ζωης του πιθανον όμως αν είναι πολύ αξιοπιστο να ξεπερασει και την ζωη του κινητηρα. Το χειροκινητο τις περισσοτερες φορες μονο συμπλεκτη χρειαζεται.
-
Προσοχη τα Borg Wagner κιβώτια του ομίλου είναι εξαιρετικά. Τα φασον είναι τα χρεπια. Παράδειγμα 7αρι ξηρό στα 1.6 άστα να πάνε , 6αρι (χλωρό!!) στα διλιτρα φτιαγμένο από BW απλά εξαιρετικό.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
Το έψαξα λίγο στο net.
Φαίνεται πως και το 7άρι 'ξηρό' έχει λιπαντικό μέσα, απλά είναι lifetime. Βρήκα πολλές αναφορές προ 3ετίας-4ετίας για βλάβες όπου έγινε αλλαγή λιπαντικού από την VW με άλλο τύπο χωρίς σχόλια έκτοτε (από το 5 λεπτο google search μου)
Υποθέτω τόσα χρόνια μετά θα έχουν αντιμετωπίσει τα προβλήματα. -
Τα περισσότερα σύγχρονα αυτόματα κιβώτια συμπεριλαμβανομένων των DSG δουλεύουν σε αγορές πολύ μεγαλύτερες από την Ελλάδα με πολλαπλάσιες απαιτήσεις σε χιλιόμετρα και δεν υπάρχουν προβλήματα που να αποτρέπουν τους αγοραστές. Στην Αμερική το DSG, τα διπλοσύμπελκτα αυτόματα της BMW και της Merc πουλάνε σε αναλογία 10 προς 1 σε σχέση με τα χειροκίνητα και δεν υπαρχει προκατάληψη ότι θα σου μείνουν στο χέρι.
To J.D. power είχε βγάλει μια στατιστική ότι το 5% των οχημάτων στην αμερική είναι πλέον διπλοσύμπλεκτα. Ας μη συζητήσουμε τι χιλιόμετρα γράφει στην Αμερική κάθε χρόνο ο μέσος οδηγός που οδηγεί για πλάκα 40 μίλια με το καλημέρα.
Νομίζω ότι δηλώσεις όπως 'το αυτόματο θα χαλάσει', 'έχω ένα φίλο που πήρε στεγαστικό δάνειο για να πληρώσει το μάστορα', 'πετάχτηκε το γρανάζι της 7ης με τόση φόρα που μπήκε σε τροχιά' είναι τοπική παραφιλολογία όπως και πολλές άλλες πρόσκαιρες προκαταλήψεις όπως αυτή που υπήρχε εδώ μέσα περίπου 2005 ως 2008 ότι 'τα μικρά τούρμπο είναι πιεσμένα και θα σκάσουν' ενώ 5 χρόνια αργότερα όλοι οδηγούσαν μικρά τούρμπο με απόδοση 100 ίππους στο λίτρο και βάλε.
Καλώς ή κακώς η χώρα μας αντιπροσωπεύει το 0.0001% των παγκοσμίων πωλήσεων και δεν ευσταθεί να κρίνουμε τεχνολογίες που δοκιμάζονται σε παγκόσμια κλίμακα χρησιμοποιώντας δείγματα του τύπου 'είδες τι έπαθε η Μερσεντές του περιπτερά που είχε πολλά ηλεκτρικά μπλιμπλίκια, άρα πάρε zastava'.
Προσωπικά είμαι τόσο ευχαριστημένος από το DSG που αν αγόραζα αμάξι στο μέλλον δεν υπήρχε περίπτωση να μην είναι αυτόματο (όχι απαραίτητα VAG).
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
'πετάχτηκε το γρανάζι της 7ης με τόση φόρα που μπήκε σε τροχιά'Έγραψε
-
Για τα πιεσμένα τουρμπομοτέρ πολλοί ακόμα το πιστεύουν
-
Βασικά στις ΗΠΑ η αναλογία ΙΧ με αυτόματα κιβώτια στο σύνολο της αγοράς είναι στην περιοχή του 95-96% εδώ και χρόνια. Προφανώς και κάποια λίγ αεξ αυτών εξ' αυτών θα είναι διπλοσύμπλεκτα. Το ότι αυτά βγάζουν αυτή τη στιγμή πυ είναι στο ξεκίνημά τους περισσότερα προβλήματα σε σχέση με τα κλασσικά αυτόματα δεν υπάρχει αμφιβολία.
-
Αν ρωτησουμε,εν ετη 2016,εναν ταριφα σε μεγαλουπολη με φουλ κινηση,σταματα ξεκινα,στενακια κλπ,τι θα προτιμουσε να οδηγει σε καθημερινη βαση,ενα octavia χειροκινητο η ενα octavia αυτοματο dsg,ποσοι θα απαντουσαν το χειροκινητο κιβωτιο?
Πιστευω οτι η υποθεση οικογενειακο-ντιζελ-διπλοσυμπλεκτο αυτοματο τεινει να γινει η πρωτη επιλογη,πιο ακριβο μεν,χαριζει ανεσεις απο την αλλη.Βεβαια αν πας να επιλεξεις ενα clio dci 110ps με κιβωτιο edc,θα σου βγει 18.000...
Αν καποιος εχει ενα αυτοκινητο και ειναι της αποψης οτι εγω θελω να εχω τον ελεγχο του αυτοκινητου μου,εγω να αποφασιζω ποσο θα στροφαρω,που θα ανεβασω η θα κατεβασω ταχυτητα,βολευται με το κλασσικο χειροκινητο.
-
Οι περισσότεροι ταρίφες θα σου πούνε χειροκίνητο διότι το DSG βγάζει πολλές κι ακριβές βλάβες. Αυτά από φίλο ταξιτζή...
-
8 στα 10 ταξί που εχω μπει ειναι αυτόματα. Και 9 στα 10 octavia ταξί ειναι dsg.
Στάλθηκε από το C6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων