-
@michaelv said in Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων:
Γεια χαρα ξέρει κανείς τι αυτόματο κιβώτιο έχει το Mitsubishi Colt 1.3 του 2007 και αν είναι αξιόπιστο?
Με μια λέξη: άθλιο!! Αυτοματοποιημένο χειροκίνητο, δλδ μια μπουρδα και μισή.
-
Για ξεκούραστη οδήγηση μέσα στην πόλη είναι ΟΚ. Αν αποφασίσεις να ανέβεις στο βουνό, θα το γυρίσεις στο χειροκίνητο.
Ελπίζω να έχει αλλάξει δίσκο συμπλέκτη ο προηγούμενος, γιατί 15 χρόνια μετά θα έχει σίγουρα φαγωθεί! -
@fanis75 said in Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων:
Με μια λέξη: άθλιο!! Αυτοματοποιημένο χειροκίνητο, δλδ μια μπουρδα και μισή.
Εγώ που το οδήγησα μου φάνηκε οκ αλλά πάλι πρώτη φορά οδήγησα αυτόματο.Απλά λίγο αργό ίσως στις αλλαγές.Χρήση μέσα στην πόλη ως επί το πλήστον μου φαίνεται μια χαρά βολικό.Τώρα για τον δίσκο συμπλέκτη θα το μάθω αν έχει αλλαχθεί.
Κατά τα άλλα το αμάξι φαίνεται σε καλή κατάσταση.Λέτε να το ξανασκεφτώ?Έχουν παρουσιάσει προβλήματα γενικά στα αυτόματα τα Colt? -
To αυτοματο κιβωτιο,ποσο μαλλον το διπλοσυμπλεκτο και ακριβο ειναι να το αγορασεις και οταν ληξει η εγγυηση του αυτοκινητου,θα πρεπει να εχεις στην ακρη μια καβαντζα απο λεφτα γιατι μετα τις 100.000 θα χρειαστει ανακατασκευη η επι μερους επισκευη,εκτος αν πληρωνεις προληπτικα συχνη συντηρηση και επιβλεψη για να παρατεινεις την καλη λειτουργεια.
Ειναι πως οταν παιρνεις μια ωραια 17-18 ιντσων ζαντα και ερχεται η στιγμη να αλλαξεις λαστιχα στην 4ετια,οταν μαθαινεις το κοστος που πρεπει να πληρωσεις για την 4αδα,εκει μετανιωνεις την ωρα και την στιγμη που δεν το ειχες αγορασει με καμια 15αρα.
-
Όχι πως τα συμβατικά κιβώτια δεν είχαν θέματα μετά από τόσα χρόνια και χιλιόμετρα, αν αυτά γινόταν σε δύσκολες συνθήκες.
-
@ken11 said in Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων:
To αυτοματο κιβωτιο,ποσο μαλλον το διπλοσυμπλεκτο και ακριβο ειναι να το αγορασεις και οταν ληξει η εγγυηση του αυτοκινητου,θα πρεπει να εχεις στην ακρη μια καβαντζα απο λεφτα γιατι μετα τις 100.000 θα χρειαστει ανακατασκευη η επι μερους επισκευη,εκτος αν πληρωνεις προληπτικα συχνη συντηρηση και επιβλεψη για να παρατεινεις την καλη λειτουργεια.
Ειναι πως οταν παιρνεις μια ωραια 17-18 ιντσων ζαντα και ερχεται η στιγμη να αλλαξεις λαστιχα στην 4ετια,οταν μαθαινεις το κοστος που πρεπει να πληρωσεις για την 4αδα,εκει μετανιωνεις την ωρα και την στιγμη που δεν το ειχες αγορασει με καμια 15αρα.
Επειδή μιλάμε για το Colt αυτό έχει διπλοσύμπλεκτο?;Όχι φαντάζομαι...Το συγκεκριμένο σασμαν με ενδιαφέρει
-
This post is deleted! -
@ken11 said in Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων:
Ειναι πως οταν παιρνεις μια ωραια 17-18 χρονών γκόμενα, και σου πίνει και το μεδούλι.
Το διόρθωσα.
-
Kάπου διάβασα -σε ξένο site- πως στα διπλοσύμπλεκτα εκτός από τα βασικά 2-3 πράγματα που πρέπει να προσέχεις, επιπλέον δεν πρέπει να πατάς το φρένο ενώ ανεβάζεις ταχύτητα στο κιβώτιο.
Μου φαίνεται περίεργη οδηγία αυτή, γιατί όσο και να προσπάθησα να σκεφτώ ένα τέτοιο σενάριο στην καθημερινή οδήγηση με manual, δεν μου έρχεται.. -
@panormus772 said in Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων:
Kάπου διάβασα -σε ξένο site- πως στα διπλοσύμπλεκτα εκτός από τα βασικά 2-3 πράγματα που πρέπει να προσέχεις, επιπλέον δεν πρέπει να πατάς το φρένο ενώ ανεβάζεις ταχύτητα στο κιβώτιο.
Μου φαίνεται περίεργη οδηγία αυτή, γιατί όσο και να προσπάθησα να σκεφτώ ένα τέτοιο σενάριο στην καθημερινή οδήγηση με manual, δεν μου έρχεται..σκεψου πολλοι εν δυναμει ταξιτζηδες, την ωρα που πανε για φαναρι ανεβαζουνε ταχυτητα για να μην το αφησουν σε νεκρο ή στην ταχυτητα που ηδη εχουν.
-
Ωπα!, τι κόλπο είναι αυτό; Ανεβάζουν;
Εγώ ξέρω το ταξιτζήδικο που βγάζουν σε νεκρά για να τσουλαει. Κάνουν seiling που λένε σε άπταιστα ταξιτζήδικα.
-
Ποιά η λογική, να ανεβάσεις ταχύτητα, ενώ χρειάζεται επιβράδυνση και ακινητοποίηση;
Βάζοντας νεκρό και τσουλώντας, μόνο το φρένο σε απασχολεί. -
@bassstarlet said in Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων:
Ποιά η λογική, να ανεβάσεις ταχύτητα, ενώ χρειάζεται επιβράδυνση και ακινητοποίηση;
Βάζοντας νεκρό και τσουλώντας, μόνο το φρένο σε απασχολεί.οχι οταν δεν κραταει ρελαντι ή ειναι πολυ χαμηλα. οπως τα ρημαδια οκταβια γυρω μας.
-
@panormus772 said in Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων:
Μην διαβάζεις για άχρηστα κιβώτιο ντοκ και μην κάνεις κάνα λάθος να πάρεις τέτοιο....φτου κακά!!
-
Αυτο ειναι κύριοι κιβώτιο ταχυτήτων!!!!
λίγο ακριβούλι βεβαια αλλά μιλάμε για το τέλειο.
-
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ!...
Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων