-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:1jjdnshg]Γιατι ρε παιδια ψαρωνετε με διαφιμησεις?[/list:u:1jjdnshg][list:1jjdnshg]Γιατι τσιμπατε σε 'χλιδατα' πρατηρια?Σας αρεσει τη διαφορα τιμης ανα λιτρο να την πληρωνετε και για χαρη των ευγενικων 'γκομενακιων'? Αισθανεστε ποιο ανεβασμενοι με το 'καλωσηρθατε' εε?'Και τι θα θελατε' και 'να σας πλυνουμε και τα ρουχα, ειναι δωρεαν' και λοιπα συναφη ΔΟΛΩΜΑΤΑ [/list:u:1jjdnshg][list:1jjdnshg]ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΖΑΝΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ [/list:u:1jjdnshg][list:1jjdnshg]Ποτε θα το καταλαβετε?Ολα τα υπολοιπα ειναι ΠΡΟΣΘΕΤΑ που τα βαζουν οι εταιριες.Η διαφορα ειναι οτι σας απαλασουν απ τα........wynns.Η καλυτερα απ τον κοπο να το τοποθετηστε μονοι σας.[/list:u:1jjdnshg]Με 5 ευρώ το μπουκαλάκι (για περίπου 60 lit βενζίνης).
Δοκιμάστε 2 τέτοια στο 'φουλάρισμα' και ... τα λέμε !!!
ΜΟΝΟΝ , ΠΡΟΣΟΧΗ , αυτού του είδους τα πρόσθετα καυσίμου περιέχουν
κηροζίνη , με συνέπεια η συμπίεση να ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ !!!!!!!!!!!Αποστόλης.
-
[list:ye7oxcie]Αποστολη, ειμαι ΚΑΤΑ σε καθε ειδους χημικο βελτιωτικο.Το προσθετο οκτανιων το αναφερα για να κατανοηθη η πονεμενη ιστορια των ποιοτικων καυσιμων [/list:u:ye7oxcie][list:ye7oxcie]Στο κατω κατω με ρωτανε εμενα εαν θελω προσθετα στα καυσιμα ΜΟΥ?Αυτο που απαιτω εγω ως καταναλωτης ειναι περα απ το δυιλιστηριο, ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ.Το συν πλην των 2 οκτανιων σε κοινη αναφλεξη το παιζεις με το αβανς, και σε καινουρια μοτερ που η αναφλεξη ειναι χαρτογραφημενη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. [/list:u:ye7oxcie]
-
Αποστόλη,η κηροζήνη είναι καθαρό πετρέλαιο.Είσαι σίγουρος γιά αυτό πού λές;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αποστόλη,η κηροζήνη είναι καθαρό πετρέλαιο.Είσαι σίγουρος γιά αυτό πού λές;Ναι αλλά 100 οκτανίων (άλλη ονομασία: '100LL' ή 'Avgas'. Το οποίο περιέχει μόλυβδο αλλά φαντάζομαι υπάρχουν και μη μολυβδούχες παραλλαγές)
Αυτό που δεν κατάλαβα από αυτά που λέει ο Apostolis είναι πως τα πρόσθετα αυξάνουν τη συμπίεση ? Δεν μειώνεται ο όγκος του θαλάμου καύσης, άρα πως αυξάνει η συμπίεση ?
Αν τώρα εννοείς πως έχουν extra ενεργειακό περιεχόμενο, είτε σε μορφή καυσίμου (πχ. τολουόλες, μεθανόλες κτλ.) είτε σε μορφή οξυγόνου (αλά νίτρο), ΟΚ.
-
Η V-power 99+ σίγουρα δεν βγαίνει από το ίδιο καζάνι γιατί έρχεται από Γαλλία έτοιμη. Γι αυτό και κοστίζει περισσότερο. Επίσης βενζίνες στα 99+ οκτάνια και βενζίνες με καθαριστικές ιδιότητες ετοιμάζουν και άλλες εταιρείες ( η ΕΚΟ-ΕΛΔΑ για παράδειγμα) αφού η Shell ήταν η μοναδική από τις μεγάλες που πέρσι και φέτος αυξάνει τα μερίδια αγοράς της παρόλο που είναι από τις ακριβές. Άσχετο αλλά τα λιπαντικα Mobil εισάγονται και πάλι κανονικά.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επιτρέψτε μου να επαναλάβω τι διαπίστωσε φίλος με ΚΤΜ 620 (μηχανή εντούρο) όταν κάτω από παράξενες συνθήκες γέμισε βενζίνη FIA 102 οκτανίων από το ρεζερβουάρ του Μακρέι (χωρίς πλάκα καμία διαφορά στην τελική ταχύτητα (= απόλυτη ιπποδύναμη) αλλά πολύ πιο 'γεμάτες' μεσαίες, πολύ καλύτερες ρεπριζ και γενικά απόκριση και ταυτόχρονα καλύτερη κατανάλωση.μα αυτο ακριβως λεει και η θεωρια περι οκτανιων
δεν ειναι δυνατο να περιμενουμε κατι παραπανω...ΥΓ. η συμπιεση προφανως δεν αλλαζει και νιτρομεθανιο να βαλουμε
η κηροζινη στο δεντρο των πετρελαιωειδων βρισκεται αναμεσα σε πετρελαιο κινησης και βενζινη
θα προσπαθησω να μαθω περισσοτερο για ταχυτητα αναφλεξης και μεταδοσης φλογας -
Δεν θα ήταν δυνατό να καταλάβει κανείς διαφορα από 98 στα 100 οκτάνια!!!
Από την άλλη, οφείλω να πω ότι η Racing αποδίδει καλύτερα από κάθε άλλη βενζίνη αν έχετε ανεβασμένο αβάνς. Ξεκάθαρα, αν και δεν ξέρω για την ΒΡ.
-
Από την άλλη, οφείλω να πω ότι η Racing αποδίδει καλύτερα από κάθε άλλη βενζίνη αν έχετε ανεβασμένο αβάνς. Ξεκάθαρα, αν και δεν ξέρω για την ΒΡ.
ΠΡAΓΜΑΤΙ
σε ταξίδι πέρσυ τον Αύγουστο έβαλα racing στο ibiza 1,6 101hp
που είχα (είχε προγραμμα με ανεβασμένο αβάνς) το αμάξι
κυριολεκτικά είχε μεταμορφωθεί αν και φορτωμένο και με 35-40
βαθμούς εξωτερικά. Ο κινητήρας μου εδινε την εντύπωση ότι
ηταν πολύ πιο δυνατός απο πριν ενω οι ταχύτητες γέμιζαν πιο γρήγορα
και οι προσπεράσεις παιχνιδάκι....την ΒΡ 100 την είδα 0,92 στην Γλυφάδα... ακριβουτσικη
-
Οφειλω και εγω να πω οτι για πρωτη φορα δοκιμασα V-power racing (1,09 Ε ανα λιτρο αν θυμαμαι καλα) στη μηχανη και οχι στο τουτου που ακομα δεν το εχω συνηθισει απολυτα και εχω την εντυπωση πως πραγματικα υπαρχει μια βελτιωση στην αποκριση απο χαμηλα και μεσαια. Δηλαδη η μηχανη 'αρπαζει' λιγο καλυτερα. Βεβαια καμια φορα η αυθυποβολη κανει θαυματα
-
Κι εγώ είχα κάποια μικρή βελτίωση στο τράβηγμα στις μεσαίες στροφές στο Υ10 μου, αλλά... 1.1 ευρώ το λίτρο; Δε λέει.
-
Η κηροζίνη δεν αυξάνει την συμπίεση αυτό είναι σίγουρο. Επίσης δεν μετριέται σε οκτάνια και είναι όντως (ή JP8 που χρησιμοποιείται στα σύγχρονα αεροσκάφη) μεταξύ πετρελαίου και βενζίνης σε εκρηκτικότητα. Δεν εκρήγνυται π.χ. αν πετάξεις τσιγάρο σε γεμάτο κουβά, αντίθετα σβήνει το τσιγάρο. Τα 100LL που αναφέρθηκαν είναι βενζίνη που χρησιμοποιείται για τα εναπομείναντα στρατιωτικά εμβολοφόρα αεροσκάφη (δεν ξέρω για τα αντίστοιχα πολιτικά αν χρησιμοποιείται η ίδια) όπως τα Ντορνιέρ και οι Ντακότες. Αυτή όντως είναι πολύ δυνατή. Η πρόσμιξη βενζίνης με κηροζίνη θα δημιουργούσε υποδεέστερο από άποψη απόδοσης μίγμα. Εγώ πάντως αυτό που θα ήθελα είναι καθαρή ανόθευτη βενζίνη με μικρή περιεκτικότητα θείου και να έχει τα οκτάνια που διαφημίζουν ότι έχει. Α και να μην πολλαπλασιάζεται η τιμή της με διακόσιους φόρους.
Μη ξεχνάτε ακόμα ότι εδώ κάτω την πληρώνουμε τουλάχιστον δέκα λεπτά ακριβότερα από ότι στην Αθήνα. -
- Πληροφοριακά ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΖΑΝΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ όπως έγραψε και ο G60 POWER.
- Το πρόβλημα είναι καθαρά στη διανομή αυτών των καυσίμων όπου η κατάσταση είναι πολύ προβληματική.
- Είναι βέβαιο ότι αν τα πρατήρια πουλούσαν καθαρή βενζίνη Eurosuper 95 RON, κανείς δε θα έψαχνε για τις πανάκριβες βενζίνες τύπου power, plus κλπ.
- Όσον αφορά τα διάφορα πρόσθετα, η χρήση αυτών πολλές φορές δεν έχει πάρει καν έγκριση τύπου. Το σημαντικότερο πρόβλημα με τα πρόσθετα είναι ότι πολλές φορές αυτά δεν είναι συμβατά μεταξύ τους. (Ρωτήστε τεχνικούς injection-τροφοδοσίας για το σχηματισμό μιας περίεργης άσπρης ''σαπουνάδας'' στο κύλωμα τροφοδοσίας.)
- Κάποιες παρατηρήσεις:
α) Σε καμμία περίπτωση η κηροζίνη δε μπορεί να χαρακτηριστεί πετρέλαιο,
β) Η 100LL έχει όντως αρκετά πρόσθετα που είχαν να κάνουν περισσότερο με την αντιπαγωτική της συμπεριφορά και την ομοιογένεια της σαν καύσιμο στα ύψη που κινείται το αεροσκάφος,
γ) Η χρήση διαφορετικών προσθέτων δεν αλλάζει τη συμπίεση του κινητήρα του αυτοκινήτου, απλά μεταβάλλει την ικανότητα συμπίεσης του καυσίμου μίγματος μειώνοντας την προπορεία ανάφλεξης.
-
Και να κοπεί ο βήχας σε όσους νοθεύουν τα καύσιμα. Αν είναι, ας το κάνουμε κι εμείς! Ας δημοσιεύουμε ποια πρατήρια μας πούλησαν νεράκι αντί για βενζίνη, να φτιάξουμε μια μαύρη λίστα, την οποία θα κοινοποιήσουμε και όπου χρειάζεται και να δούμε τότε αν θα έχουν δικαιολογίες να μην τους βάλουν χέρι.
-
Aγαπητοι φιλοι θα ηθελα να σας πληροφορησω οτι ολες οι βενζινες ΔΕΝ ειναι απο το ιδιο καζανι αλλα η κατασταση εχει ως εξης.
Υπαρχουν βενζινες που βγαινουν απο τα διυλιστηρια που ειναι στο Ασπροπυργο, βενζινες που βγαινουν στην Μοτοροιλ στην Κορινθο,βενζινες που βγαινουν(λιγες) στην Εκο στην θεσσαλονικη,βεννζινες εισαγομενες απο την Πετρολα στα διοδια Ελευσινας και τελος η εισαγωμενη racing 99+ που ερχεται απο Γαλλια.Θεωριτικα τα καλυτερα διυλιστηρια ειναι αυτα στον Ασποροπυργο αλλα το θεμα καλης βενζινης εχει να κανει και με την εισαγωμενη πρωτη υλη.Παντως σε μια προσφατη αναλυση απο βενζινη Ασπροπυργου ειχε η απλη αμολυβδη 97 οκτανια!!.Φυσικα αυτο ηταν μια σπανια ευχαριστη εκληξη και δεν ειναι ο κανονας.Το καλυτερο θα ηταν να εχετε εμπιστοσυνη στο βενζιναδικο που εχετε και οχι να ψαχνετε μετα μανιας τα πολλα οκτανια(οχι οτι κανουν κακο βεβαια).Στο 307 που εχω δοκιμασει ολες τις βενζινες δεν εχω δει καμμια ουσιωδη διαφορα στις επιδοσεις οποτε βαζω απο τσεκαρισμενο πρατηριο απλη αμολυβδη.Και' ετσι' για ψυχολογικους λογους μια φορα το διμηνο το φουλαρω και με μια 'καλη'. -
Η όλη κίνηση της BP έχει σαν αποτέλεσμα να καταργηθεί τελικά η βενζίνη 95 οκτανίων και να πάμε τελικά σε αυτή των 100 οκτανίων. Έτσι δικαιολογείται νέα αύξηση της τιμής με την βενζίνη 100 Ultimate τουλάχιστον στο δικό μου βενζινάδικο να κοστίζει 92 λεπτά το λίτρο (για να μην ξεχνιόμαστε 313,4 δρχ το λίτρο) ΗΜΑΡΤΟΝ.
Όπότε την βενζίνη επιδόσεων την ξεχνάμε.
Πάμε στην φθηνή λοιπόν με 79 λεπτά το λίτρο (για να μην ξεχνιόμαστε 269 δρχ.). Κάνω 55 χλμ (Γλυφάδα - Μαρούσι) κάθε ημέρα με μέση ωριαία ταχύτητα 22 χλμ/ ώρα και πήρα αυτοκίνητο που καιεί 8,8lt/ 100km.
Συνεπώς 4,84 lt κάθε ημέρα ή 3,82 euro κάθε ημέρα (για να μην ξεχνιόμαστε 1,300 δρχ/ημέρα). Και έχω αυτοκίνητο 1,300cc. Φαντάσου να είχα πιο μεγάλο ή σύμφωνα με τις επιταγές της μόδας SUV (Αυτοί τι πληρώνουν για βενζίνες άραγε ? ).
Τι θα γίνει τελικά μήπως σε λίγο η Ultimate 100 γίνει η απλή και θα έχουμε νέα Super Ultimate 100+++ ?
Κανά αυτοκίνητο που να δουλεύει με νερό βρύσης δεν προβλέπεται από κανα επιστήμονα?
Φτιάξτε κανά σύστημα που να κάνει προσομοίωση υδατόπτωσης μέσα σε κινητήρα.
Α ξέχασα, τότε δεν θα είναι που θα πάει το νερό 3 Euro το λίτρο?Όταν γεράσω μακάρι να βγω ψεύτης αλλά βλέπω πολέμους για το νερό και το πετρέλαιο
-
Για να μην ξεχνιομαστε, **η βενζινη στις ΗΠΑ εχει 0,25ευρω/λιτρο!!!! **
Η πραγματικη τιμη της βενζινης ειναι περιπου 80δεχ/λιτρο, τα υπολοιπα ειναι φοροι του κρατους!!!
Ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος!
-
ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΜΠΑΝΑΝΑΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ! ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ. Η ΒΕΝΖΙΝΟΥΛΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ -ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ- ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ HOT MIX! ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Κ Ρ Α Τ Ο Σ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΛΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΒΑΖΕΙΣ ΒΕΝΖΙΝΗ, ΠΑΕΙ ΤΟ ΟΧΗΜΑ? ΞΑΝΑΒΑΖΕΙΣ.. ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ...
ΣΤΑ TURBO ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΟΚΤΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, -ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ- ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ. -
απο την στιγμή που δεν υπάρχει σωστός έλεγχος και δεν
υπάρχουν κυρώσεις και το κυριότερο συνείδηση ψάχνουμε
να βρούμε τον σωστό επαγγελματία σε κάθε μας βήμα.Ο βενζινοπώλης φταίει μόνο ? ή οι έλεγχοι του υπουργείου ?
Γιατί αν κάποιος στην Γερμανία πχ πουλήσει νοθευμένα καυσιμα
μήπως κινδυνεύει να μείνει χωρίς δουλειά ? Πρόστιμο αφαίρεση
αδείας κλπμη ρωτήσει κανείς για προστασία του καταναλωτή στην Ελλάδα...
-
Ο χρήστης TONY PAP έγραψε:
απο την στιγμή που δεν υπάρχει σωστός έλεγχος και δεν
υπάρχουν κυρώσεις και το κυριότερο συνείδηση ψάχνουμε
να βρούμε τον σωστό επαγγελματία σε κάθε μας βήμα.Ο βενζινοπώλης φταίει μόνο ? ή οι έλεγχοι του υπουργείου ?
Γιατί αν κάποιος στην Γερμανία πχ πουλήσει νοθευμένα καυσιμα
μήπως κινδυνεύει να μείνει χωρίς δουλειά ? Πρόστιμο αφαίρεση
αδείας κλπμη ρωτήσει κανείς για προστασία του καταναλωτή στην Ελλάδα...
Μα γιατί?????? Φίλε μου μην ξεχνάς ότι στην Ελλάδα έχουμε ένα πολύ δυνατό Ινστιτούτο Καταναλωτών το γνωστο INKA . Στο εξωτερικό έτσι και μπεις στην μαύρη λίστα των αντίστοιχων ινστιτούτων ατύχησες το έχεις κλείσεις υτο μαγαζάκι σε μια ώρα.
Τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα συντηρούν την οικονομία χώρας. Οι τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων επιβαρύνονται από 35% - 88% , βάλε και τους φόρους της βενζίνης, κλήσεις κλπ και είμαστε θεοί .
-
Τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα συντηρούν την οικονομία χώρας.
Χρήστο συμφωνώ απόλυτα ...
Πριν τις εκλογές κάτι θα ακούσουμε πάλι ....
περί φτηνών αυτοκινήτων ...μείωση φόρων κλπκαι μετά αντί να φτιάχνονται δρόμοι και Parking να
ρίχνουνε κλήσεις !!!!
ΒΕΝΖΙΝΗ 100 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡ ?