-
Και βεβαια φιλε spiros κανεις λαθος οποτε σε διορθωνω.....
Η πιο φτηνη βενζινη εχει 69 δρχ/λτρ και η πιο ακριβη 73 δρχ/λτρ.Εκ Εκει που δεν μπορω να σε διορθωσω ειναι για τους φορους.Ενα ελαχιστο ποσοστο παει στις πετραιλαϊκες ενα εξισου μικρο στους βενζιναδες και το υπολοιπο στον 'μεγαλο αδελφο'που εχει και τις πιο πολλες 'αναγκες' -
Φίλε MDVQ, εννοείται ότι κανείς δε μιλούσε για ένα εργοστάσιο σε όλη την Ελλάδα αλλά σε εγκαταστάσεις πάρα πολύ λιγότερες από τον αριθμό των εταιριών διανομής. Τώρα αυτό που γράφεις για την βενζίνη που ήταν 97 οκτάνια δεν είναι κάτι που δημιουργεί έκπληξη καθώς οι προδιαγραφές της βενζίνης Eurosuper 95 RON είναι **κατ' ελάχιστον ** 95 RON.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Τι θα γίνει τελικά μήπως σε λίγο η Ultimate 100 γίνει η απλή και θα έχουμε νέα Super Ultimate 100+++ ?
Κανά αυτοκίνητο που να δουλεύει με νερό βρύσης δεν προβλέπεται από κανα επιστήμονα?
Φτιάξτε κανά σύστημα που να κάνει προσομοίωση υδατόπτωσης μέσα σε κινητήρα.
Α ξέχασα, τότε δεν θα είναι που θα πάει το νερό 3 Euro το λίτρο?
Όταν γεράσω μακάρι να βγω ψεύτης αλλά βλέπω πολέμους για το νερό και το πετρέλαιοΊσως θυμάστε μερικοί πριν από μερικές εβδομάδες κάποια εκπομπή όπου είχαν κάνει σύγκριση τιμής ανάμεσα σε ΝΕΡΟ και ΒΕΝΖΙΝΗ, αδειάζοντας ένα μπουκαλάκι από εμφιαλωμένο νερό και γεμίζοντάς το βενζίνη - από την πιο ακριβή μάλιστα. Το αποτέλεσμα? Το εμφιαλωμένο νερό ήταν ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ από τη βενζίνη, της οποίας η διαδικασία παραγωγής είναι απείρως πολυπλοκότερη!!! Τρελό, κι όμως αληθινό. Αλλά έχουμε συνηθίσει να μας πιάνουν τον κώλο ακόμα και για νεράκι του Θεού...
Anyway, για τη συγκεκριμένη BP100 το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι τη δοκιμάσαμε στο Audi S3 (turbo, 225 bhp) ενός φίλου που είναι πραγματικά ψείρας σε τέτοια θέματα πηγαίνοντας Αθήνα-Χαλκίδα και πίσω και φάνηκε τουλάχιστον ισάξια σε 'σπρώξιμο' με τη V-power racing (με την οποία κινείται συνήθως ο εν λόγω φίλος). Η μέση κατανάλωση που έγραψε το trip computer ήταν ακριβώς η ίδια με πριν.
-
Φιλε servmx σωστη η διευκρινηση σου και αναφερομενος και στην δικη μου (δηλ.ποσες 'πηγες'υπαρχουν ανα την Ελλαδα) εξηγηται και το γεγονος οτι πολλες φορες βαζοντας απο το ιδιο πρατηριο βλεπουμε καποιες διαφορες στην αποδοση του αυτοκινητου μας.
-
E0,9xxx την έχω δει εγώ σε Φορμίωνος και Μεσογείων.
Προσωπικά χρησιμοποιώ 98άρα Shell (όχι V-Power), από τσεκαρισμένο για την ποιότητά του βενζινάδικο, στο ανέβασμα προς Καρεά (από Αργυρούπολη), λίγο πριν τα φανάρια του Καρέα δεξιά. Σούπερ αμόλυβδη τη λέει και είμαι πολύ ευχαριστημένος (πολύ καλύτερη -εννοείται- και από τη V-Power, αλλά και από την 98άρα της BP). Την πληρώνω κάτι παραπάνω Ε0,8xx αλλά χαλάλι της, έχει καλό λόγο τιμής/απόδοσης. Racing δεν έχω δοκιμάσει γιατί το Astra δεν είναι έτσι κι αλλιώς racing τουτου και ΔΕΝ πληρώνω 1.09x.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Α ξέχασα, τότε δεν θα είναι που θα πάει το νερό 3 Euro το λίτρο?
χθες, πριν μπω στο ηρωδειο για τη συναυλια των jethro tull το μισο λιτρο νερο εκανε 70 λεπτα !!!!!
ισως γι αυτο να εχουμε και ακριβες βενζινες! επειδη το νερο ειναι ακριβο!
-
Εγώ για να παω στους Jethro Tull έκαψα μπόλικη βενζίνη, αλλά δεν θυμάμαι τι βενζίνη
-
Εγώ πάλι μια φορά μονίμως απλή βάζω παιδιά και απο τον Βερόπουλο μάλιστα!(0.65/lt στα Γιάννενα) Σας πληροφορώ πως κανένα απολύτως πρόβλημα δεν έχει προκύψει. Οκ μπορεί να δουλέυει λίγο καλύτερα με τις Super Plus, V Power, V Power+ και λοιπές αλλά δεν καίγομαι και τόσο πολύ...Στο κάτω-κάτω άμα έχεις πολλή δύναμη, τι να σου κάνει τόση λίγη ακόμα;:P:P:P:P
Και για όσους είναι ψείρες και σαφώς δεν φοράνε καταλύτη ας δοκιμάσουν 5%o(τοις χιλίοις ηταν αυτό) Τολουόλη και μετά ας ακούσουμε τις απόψεις τους περι σωστής λειτουργείας του κινητήρα τους. -
η τουλούλη προκαλεί καρκινογόνους ρύπους...
-
Πέραν της αίσθησης οτι το αυτοκίνητο πηγαίνει καλύτερα, μερικές μετρήσεις που εκανα με την νέα βενζίνη και το AP22 επιταχυνσιόμετρο το επιβεβαιώνουν.
http://www.gtc.gr/forum/viewtopic.php?p=4959#4959
Οντως σε εμένα προσφέρει (12-13 αλογα).
ΥΓ. Sorry για το Χ-post
ΥΓ2. Δεν ετυχε να κάνω μετρήσεις με την shell99+ - θα κάνω ισως μελλοντικά, αλλα νομίζω οτι θα εχει το ιδιο αποτέλεσμα με την BP100.
Τουλάχιστο σε αίσθηση ειναι το ίδιο. -
Τα είδα τα διαγράμματα αλλά 12-13 άλογα μου φαίνονται πάαραα πολλά!!!
-
Σύμφωνώ αλλα ειναι αλήθεια.
Αυτό συμβάινει για τί ο συγκεκριμένος χάρτης του αβανς που εχω τώρα ειναι λίγο 'τραβηγμένος' για τις συνθήκες (ζέστη) και το setup (πίεση τουρμπο) και ετσι με την 98αρα χάνω ισχύ λόγω του ignition retard που επιφέρει το knock sensing system. -
Η Ultimate βγήκε και εκτός Αθηνών.Χθές την είδα σε βενζινάδικο BP επι της Εθνικής οδού στο Μώλο Φθιώτιδας (αυτό που είναι πάνω στην κλειστή στροφή) και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή (0.90 νομίζω).
Την δοκίμασα κι εγώ βάζοντας απο βενζινάδικο μετά τα πρώτα διόδια προς Λαμία πριν τη Μαλακάσα και οι εντυπώσεις είναι απλώς...άριστες.
Αν δεν νοθευτεί θα αποτελεί αιτία να μην ξαναβάλουμε την πανάκριβη Racing της Shell! -
Ρε παιδιά δεν ξέρω αν είναι και ψυχολογικό αλλά εγώ είδα διαφορά με την Ultimate. Δεν το έχω μετρήσει αλλά απο τότε που την χρησιμοποιώ έχω την εντύπωση ότι το αμάξι τραβάει καλύτερα και γεμίζει πιό γρήγορα στις ψηλές στροφές.
Το αμάξι είναι ενα 307 SW 1.6 και πραγματικά η διαφορά μου φαίνεται σημαντική (αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο κινητήρας είναι οριακός για το αμάξι).Σημειωτέον δέ ότι δοκίμασα και την v-power racing για 2-3 ρεζερβουάρ παλιά αλλά δεν κατάλαβα διαφορά.
Γιατρέ μου είναι σοβαρό
-
Τωρα με την τιμη του νερου υπαρχει και ενα σημαντικο πλεονεκτημα:
**Οποιος προσπαθησει να νερωσει την βενζινη θα του κοστισει πολυ ακριβοτερα!! ** -
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
Ρε παιδιά δεν ξέρω αν είναι και ψυχολογικό αλλά εγώ είδα διαφορά με την Ultimate. Δεν το έχω μετρήσει αλλά απο τότε που την χρησιμοποιώ έχω την εντύπωση ότι το αμάξι τραβάει καλύτερα και γεμίζει πιό γρήγορα στις ψηλές στροφές.
Το αμάξι είναι ενα 307 SW 1.6 και πραγματικά η διαφορά μου φαίνεται σημαντική (αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο κινητήρας είναι οριακός για το αμάξι).Σημειωτέον δέ ότι δοκίμασα και την v-power racing για 2-3 ρεζερβουάρ παλιά αλλά δεν κατάλαβα διαφορά.
Γιατρέ μου είναι σοβαρό
Δεν ειναι σοβαρό . Από οτι φαίνεται η BP Ultimate κανει καλή δουλειά. Για οικονομια δεν μπορώ ακομα να πώ γιατί προσφατα έκανα μετατροπες στο αυτοκινητο και η κατανάλωση εχει αυξηθεί ετσι και αλλιώς αλλά ακούω απο γνωστούς που βάζουν οτι κατάβασαν τη μικτή κατανάλωση κατα κατα μεσο όρο 0,5 - 1 λίτρο / 100km.
-
Στο αυτοκινητο δεν την δοκιμασα ακομα αλλα σε ενα μηχανακι που εβαλα ειδα πολυ καλυτερη αποκριση στις μεσαιες και αλλαξε και ο ηχος απο το μοτερακι του!!!Εχετε παρατηρησει οτι βγαζει και μια ιδιαιτερη μυρωδια η ειναι ιδεα μου???
-
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΚΡΙΣΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΜΥΡΩΔΙΑ (ΑΝΑΘΥΜΙΑΣΕΙΣ)
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΑΔΕΙΑ ΤΣΕΠΗ !!!
-
Η άδεια τσέπη δεν είναι απόλυτο να συμβεί, αφού με την 100άρα ο κινήτηρας κάνει καλύτερες καύσεις άρα και οικονομία αφού ουσιαστικά το αμάξι καίει λιγοτερο. Για να το δείς θα πρέπει να μετρήσεις πόσα χλμ κάνεις με Χ λίτρα απλή αμόλυβδη και πόσα με τα ίσια λίτρα Ultimate.
-
Filtate synadelfe GTZ eixame er8ei apo ta merh sou to prohgoumeno Sabbato kai kaname mia episkepsh ston Xatzhtsopanh.......
Eipe pws 8a mou brei pisw diskofrena......
H ultimate einai ontws kalyterh apo thn Racing.Bebaia twra pou einai kalokairi oi diafores pou parathrountai einai mikroteres apo tis diafores pou 8a exoume to xeimwna alla egw sto diko mou exw dei kalyterh apokrish sto gkazi kai enan ka8arotero hxo apo ton kinhthra...
ΒΕΝΖΙΝΗ 100 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡ ?