-
Ορίστε δύο σετ χαρακτηριστικών παραδειγμάτων. Δείτε στο πίσω μέρος διαφορά που έχει το κλείσιμο του πορτμπαγκάζ δεξιά και αριστερά. Αυτό είναι σε ένα απ' τα 308 της δουλειάς το οποίο έχω χρεωμένο. Και τα υπόλοιπα όμως έτσι είναι. Μάλιστα έχουν αντίστοιχες αστοχίες στο φινίρισμα από τις πόρτες εκεί που βρίσκουν με το μαρσιπιέ αλλά δεν σας έβγαλα φωτό γιατί είναι λερωμένα τα αμάξια και μόνο δια της αφής θα μπορούσατε να το αντιληφθείτε. Ευτυχώς το δικό μου αλλά και μιας οικογενειακής φίλης δεν έχουν τέτοια θέματα εξωτερικά.
Στο εσωτερικό στις χειρολαβές έχουμε ακριβώς το ίδιο θέμα σε όλα, ιδιωτικά και μη. Δείτε στις χειρολαβές εκεί που ενώνεται στο πατω μέρος με το αλουμινένιο διακοσμητικό. Είναι λες και κόπηκε με οικιακό σιδεροπρίονο και μπήκε κόλλα που λίγο 'ξερασε' ενώ στέγνωνε κατά την εφαρμογή.
Το καλό είναι ότι μέχρι στιγμής όλα τα αμάξια κρατάνε συναρμογή και δεν ακούγεται μέσα τίποτα μέχρι και 135χλμ όπου αρχίζουν να γίνονται πιο έντονοι οι αεροδυναμικοί θορύβοι από τους καθρέπτες. Δεν παύει όμως να με ξενερώνει αφάνταστα ως εικόνα.
Έχω και Octavia 15ετιας που δεν χάνει εξωτερικό φινίρισμα ούτε χιλιοστό ενώ έχει φάει διάφορα κοπανήματα στα 3/4 της περιφέρειάς του. Εσωτερικά δε τέτοια κακοτεχνία μέχρι σήμερα δεν έχω βρει.
Δείχνει τσαπατσουλιά αυτό στα Peugeot ενώ τα αμάξια έχουν εκ του αποτελέσματος πολύ καλή συναρμογή και αρκετά καλή για το κόστος τους ποιότητα υλικών....
-
Πολύ το ψάχνεις βρε Χρήστο μου. Μην σκας για τα χρεωμένα... αν καθόμουν να σκάσω εγώ για τους αρμούς των παρακάτω...
Ένεκα της ημέρας:
https://i.postimg.cc/bwN4VW4J/100-0139.jpg
https://i.postimg.cc/GmG30DWZ/11.jpg
Να δούμε αν έχουμε κανένα αρματιστή εδώ: Γιατί έχουν τα Leo 1 το πυροβόλο τους ελαφρώς στραμμένο (περί τις 12 μοίρες) προς τα αριστερά (ώρα 11) κατά τον διαμήκη άξονα του σκάφους;
-
Αντιστοίχως λένε για τα diesel στις πόλεις όπου οι καταλύτες τους σπανιως φτάνουν σε θερμοκρασίες λειτουργίας και πολλοί ρύποι ξεφεύγουν ιδιαίτερως μέχρι τα Euro 6 temp. Καλα για τα προηγούμενα Euro 5 δεν το συζητώ.... Κινούμενοι ρύποι ήταν, μέχρι που τους έπιασαν. Βέβαια εκατομμύρια τέτοια diesel euro5 κυκλοφορούν καθημερινά στους δρόμους των πολεων και μολυνουν περιοχές που ζουν παιδιά και ηλικιωμένοι (το δραματοποιω και εγω) αλλά δεν τρέχει κάστανο.... Στα phev όμως τρέχουν να βρουν το λάθος.
Ειναι πλήρως υβριδικα οχήματα με συστήματα εν σειρα, φορτιζει η μπαταρια τους κανονικότατα. Απλα είναι πιο μεγάλη η μπαταρια και δεν μπορούν κατά την κίνηση να την φορτισουν μέχρι το 100%. Ποσο βάρος προσθέτει τα εξτρα κελιά της μπαταρίας, δεν ξέρω... Ίσως όσο ένας καταλύτης με σύστημα adblue...
@Lap-η μου,. πραγματικά πρέπει να έχεις κάποιο θεματακι, δεν διαβάζεις, ή δεν καταγράφεις τις πληροφορίες που διαβάζεις. Το έχω παρατηρήσει σε πολλά ποστ σου αυτό.
Ανέφερα παραπάνω ότι το Grandland diesel με PheV έχει 450-500 κιλά διαφορά. Τεράστια διαφορά κατά τη γνώμη μου.
-
Ποσο βάρος προσθέτει τα εξτρα κελιά της μπαταρίας, δεν ξέρω... Ίσως όσο ένας καταλύτης με σύστημα adblue...
Οχι ρε συ, καμία σχέση. Προσθέτουν 200 με 300 κιλά!! Μιλάμε για μεγάλο βάρος που πρέπει να το κινήσει υπο συνθήκες μόνο ο θερμικός κινητήρας. Αυτό είναι το πρόβλημα σε όλα όσα έχουν μια μορφή ηλεκτροκίνησης: ότι το 'καύσιμο' (η αποθήκευσή του) έχει τεράστιο βάρος το οποίο είναι σταθερό (δεν μειώνεται όσο αδειάζει) και το οποίο αυξάνει την κατανάλωση συνεχώς. Το ηελκτρικό μοτέρ είναι πολύ καλύτερο (σε τεχνολογία, βάρος και απόδοση) από το θερμικό...οι μπαταρίες είναι το πρόβλημα και η τεχνολογία τους που είναι 100 χρόνια πίσω.
-
Lap wrote
Ποσο βάρος προσθέτει τα εξτρα κελιά της μπαταρίας, δεν ξέρω... Ίσως όσο ένας καταλύτης με σύστημα adblue...
Οχι ρε συ, καμία σχέση. Προσθέτουν 200 με 300 κιλά!! Μιλάμε για μεγάλο βάρος που πρέπει να το κινήσει υπο συνθήκες μόνο ο θερμικός κινητήρας. Αυτό είναι το πρόβλημα σε όλα όσα έχουν μια μορφή ηλεκτροκίνησης: ότι το 'καύσιμο' (η αποθήκευσή του) έχει τεράστιο βάρος το οποίο είναι σταθερό (δεν μειώνεται όσο αδειάζει) και το οποίο αυξάνει την κατανάλωση συνεχώς. Το ηελκτρικό μοτέρ είναι πολύ καλύτερο (σε τεχνολογία, βάρος και απόδοση) από το θερμικό...οι μπαταρίες είναι το πρόβλημα και η τεχνολογία τους που είναι 100 χρόνια πίσω.
Το ξαναλέω, 400κιλα διαφορά περίπου βρήκα όταν το κοίταξα χθες (ελπίζω να μην με πρόδωσαν τα σάιτ, όπως με το ύψος του Focus Active!) μεταξύ Grandland diesel και PHEV. Το απλό βενζίνης ίσως να είναι και λιγότερο;
Είπαμε, the worst of two worlds για μένα τα PHEV. Τσάμπα κουβαλάει άδειες μπαταρίες ή/και Μ.Ε.Κ με κιβώτια και τα τοιαύτα πρωτόγονα.
Από το κειμενακι, που ποσταρα παραπάνω και κανείς δεν διάβασε, ο Γάτος σαν γάτος που είναι το έχει πιάσει.
Plug-in hybrids are heavily subsidised by the state to create incentives for switching to climate-friendly mobility. The German government in Germany spends more than 500 million euros in subsidies for hybrid vehicles. However, according to Stef Cornelis, Director Germany at T&E, these are not produced to be truly climate-friendly. 'Plug-in hybrid vehicles are not built for clean road traffic operation, but to make full use of state subsidies and to meet European fleet limits.
Για να κινείται το νεο-φιλελε χρήμα με λίγα λόγια (δεν το λέω για κακό), και όπως λέει η έρευνα, τα εταιρικά (δηλαδή τα περισσότερα από αυτά) λειτουργούν σαν ηλεκτρικά ΜΟΝΟ το 20% του χρόνου λειτουργίας τους. Το υπόλοιπο 80% κουβαλάνε 300-600 κιλά (ανάλογα το μοντέλο) χωρίς κανέναν λόγο.
Μεσοβεζικη λύση που θα πεθάνει πρώτη κατά τη γνώμη μου. Επίσης ως επί το πλείστον τα PHEV είναι τεράστια οχήματα που κατά κύριο λόγω εξυπηρετούν ταξίδια/οικογένειες (λίγοι θα πάρουν 4.5m για να παρκάρουν στην Πανόρμου κάθε μέρα για δουλειά, ή Κυψέλη που είναι το πατρικό διαμέρισμα), οπότε εκεί θα κουβαλάς τα κιλά τσάμπα μετά από 30-40 πραγματικά χλμ που βγάζουν τα περισσότερα.
Άσε να πατήσεις και κάνα πόδι καταλάθος!
Σε 4-5 χρονακια βέβαια, ο Γάτοζς, και οι λοιποί γάτοι, θα τα στείλουν και θα πάρουν, και πολύ σωστά, το επόμενο φρούτο που θα έχει φυτρώσει τότε (μάλλον καθαρό ηλεκτρικό τότε), απλά να δω τι θα τα κάνουν οι εταιρείες τα έρμα τέρατα μίας μεσοβεζικης εποχής που διήρκησε ούτε 5ετια!
Σημείωση: σόρρυ για τις προσωπικές αναφορές Γάτε μας, απλά είσαι το τέλειο παράδειγμα για τη συγκεκριμένη άσκηση εργασίας. Το αυτοκίνητο είναι τέλειο για την περίπτωσή σου, και είχα χαιρετήσει την επιλογή σου αν θυμάσαι! Εγώ μιλάω γενικά, και για άλλους τύπους ανθρώπων (ή ζώων!). Φυσικά εκφράζω προσωπικές απόψεις και ουδεμία σχέση έχω με τις οικογένειες που ελέγχουν την αυτοκίνηση. Ή μήπως όχι;!
-
Το ξαναλέω, 400κιλα διαφορά περίπου βρήκα όταν το κοίταξα χθες (ελπίζω να μην με πρόδωσαν τα σάιτ, όπως με το ύψος του Focus Active!) μεταξύ Grandland diesel και PHEV. Το απλό βενζίνης ίσως να είναι και λιγότερο;
Από το κειμενακι, που ποσταρα παραπάνω και κανείς δεν διάβασε, ο Γάτος σαν γάτος που είναι το έχει πιάσει.
To διάβασα το κείμενο και είναι ενδιαφέρον.
Από την άλλη 400 κιλά είναι πολλά για τόσο μικρό αυτοκίνητο. Εδώ ολόκληρη Καγιέν, είναι 'μόνο' 300 κιλά παραπάνω. Πάντως έχει ενδιαφέρον το τεστ της Καγιέν....δεν είναι τόσο χάλια, μπορεί να κάνει πραγματική οικονομία.
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-porsche-cayenne-e-hybrid
Όσο μεγαλώνει το αυτοκίνητο, τόσο μεγαλύτερο νόημα έχει γιατί το έξτρα βάρος - ως % - είναι μικρό σε σχέση με το συνολικό οποτε φαίνονται και τα οφέλη. Άλλο +300 κιλά σε αυτοκίνητο βάρους 1.200 κιλών και άλλο +300 κιλά σε αυτοκίνητο βάρους 2 τόνων.
-
Dublin wrote:
To διάβασα το κείμενο και είναι ενδιαφέρον.
Από την άλλη 400 κιλά είναι πολλά για τόσο μικρό αυτοκίνητο. Εδώ ολόκληρη Καγιέν, είναι 'μόνο' 300 κιλά παραπάνω. Πάντως έχει ενδιαφέρον το τεστ της Καγιέν....δεν είναι τόσο χάλια, μπορεί να κάνει πραγματική οικονομία.
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-porsche-cayenne-e-hybrid
Όσο μεγαλώνει το αυτοκίνητο, τόσο μεγαλύτερο νόημα έχει γιατί το έξτρα βάρος - ως % - είναι μικρό σε σχέση με το συνολικό οποτε φαίνονται και τα οφέλη. Άλλο +300 κιλά σε αυτοκίνητο βάρους 1.200 κιλών και άλλο +300 κιλά σε αυτοκίνητο βάρους 2 τόνων.
https://www.ultimatespecs.com/car-specs/Opel/118623/Opel-Grandland-X-12-Turbo-Auto.html
1293 το βενζίνης, και 1335 το diesel
Και 1867-1875 δεν λέει παρακάτω το PHEV; Βάζω όλες τις τιμές ότι έχουν απόκλιση, εις βάρος(sic) του βάρους του PHEV (δηλαδή υπέρ του κάνω την διόρθωση!), θυμάμαι και 2-3 άλλες περιπτώσεις που είχα τσεκαρει, γι' αυτό έβαλα 300-600 κιλά διαφορά (για γενικά).
-
Ορίστε δύο σετ χαρακτηριστικών παραδειγμάτων. Δείτε στο πίσω μέρος διαφορά που έχει το κλείσιμο του πορτμπαγκάζ δεξιά και αριστερά. Αυτό είναι σε ένα απ' τα 308 της δουλειάς το οποίο έχω χρεωμένο. Και τα υπόλοιπα όμως έτσι είναι. Μάλιστα έχουν αντίστοιχες αστοχίες στο φινίρισμα από τις πόρτες εκεί που βρίσκουν με το μαρσιπιέ αλλά δεν σας έβγαλα φωτό γιατί είναι λερωμένα τα αμάξια και μόνο δια της αφής θα μπορούσατε να το αντιληφθείτε. Ευτυχώς το δικό μου αλλά και μιας οικογενειακής φίλης δεν έχουν τέτοια θέματα εξωτερικά.
Στο εσωτερικό στις χειρολαβές έχουμε ακριβώς το ίδιο θέμα σε όλα, ιδιωτικά και μη. Δείτε στις χειρολαβές εκεί που ενώνεται στο πατω μέρος με το αλουμινένιο διακοσμητικό. Είναι λες και κόπηκε με οικιακό σιδεροπρίονο και μπήκε κόλλα που λίγο 'ξερασε' ενώ στέγνωνε κατά την εφαρμογή.
Το καλό είναι ότι μέχρι στιγμής όλα τα αμάξια κρατάνε συναρμογή και δεν ακούγεται μέσα τίποτα μέχρι και 135χλμ όπου αρχίζουν να γίνονται πιο έντονοι οι αεροδυναμικοί θορύβοι από τους καθρέπτες. Δεν παύει όμως να με ξενερώνει αφάνταστα ως εικόνα.
Έχω και Octavia 15ετιας που δεν χάνει εξωτερικό φινίρισμα ούτε χιλιοστό ενώ έχει φάει διάφορα κοπανήματα στα 3/4 της περιφέρειάς του. Εσωτερικά δε τέτοια κακοτεχνία μέχρι σήμερα δεν έχω βρει.
Δείχνει τσαπατσουλιά αυτό στα Peugeot ενώ τα αμάξια έχουν εκ του αποτελέσματος πολύ καλή συναρμογή και αρκετά καλή για το κόστος τους ποιότητα υλικών....
Νόμιζα ότι αυτά τα θέματα, τουλάχιστον τα οφθαλμοφανη, είχαν λυθεί στα σύγχρονα αμάξια.
Μου θυμίζει τη ΖΧ που είχαμε όταν ήμουν πιτσιρικάς που στον αρμο της 5ης πόρτας από την αριστερή μεριά δε χωρούσε το μικρό σου δαχτυλάκι και από τη δεξιά έμπαινε ο αντίχειρας, ο δείκτης και το μισό κωλοδακτυλο.
Πάντως στα δικά μου scala και fiesta mk7 δεν έχω παρατηρήσει τέτοιες αστοχίες.
-
παμε παλι να κατανοησουμε τι ειναι το φευ
ειναι λοιπον ενα οχημα για κατοικο και εργαζομενο σε πολη. που περναει 2 εβδομαδες πηγαινοντας στη δουλεια του, στα ψωνια του, κοντινες βολτες καπου 500 χιλιομετρα και καθε 2 κατα μεσο ορο εβδομαδες, το παιρνει και πηγαινει ενα ταξιδι αλλα 500 χιλιομετρα. στη πολη καιει σχεδον αποκλειστικα ρευμα με τιποτενιο κοστος. και στο ταξιδι εχει μια μεση καταναλωση στα 8 λιτρα με βαση το γεγονος οτι τα 50 απο αυτα ειναι παλι με ρευμα αλλα και με βαση οτι εχει καποια εστω και ελαχιστα χαρακτηριστικα και εχει φροντιστει απο τις εταιρειες αναλογα ο κινητηρας και τα συστηματα ανακτησης ενεργειας ωστε να μην υπαρχει σοβαρη αποκλιση απο τα μη φευ αναλογα μοντελα. μεση καταναλωση λοιπον στα 4 και κοστος σαν να εκαιγε 5-5.5. τιποτε.
σε αυτη τη χρηση, οσο κανει καποιος περισσοτερα απο τα 500 στη πολη τον συμφερει παρααααα πολυ ενω ελαχιστα αλλαζει το γεγονος αυτο αν κανει μεγαλυτερα ή συχνοτερα ταξιδια μεχρι ενα οριο ομως, δηλαδη αν καποιος συνεχεια ειναι σε ταξιδι στην επαρχια δεν εχει νοημα.
τα ηλεκτρικα θα αργησουν πολυ λογω υποδομων. και επειδη θελουν τουλαχιστον 30 λεπτα για ανεφοδιασμο. αυτο δημιουργει τρελλο θεμα και κοστος εγκαταστασεων. θα αλλαξουν τα πραγματα οταν ωριμασει η τεχνολογια. στη 10ετια και βλεπουμε.
οι βενζινες σημερα εχουν ενα νοημα, τα μαζουτια καμμια. οι βενζινες θα υποστουν και αυτες διωγμο αλλα σε 2η φαση. αμεσα θα κυνηγησουν τα μαζουτια. ο διωγμος θα ειναι της μορφης αποκλεισομυ απο κεντρο μεγαλων πολεων και στο καπακι και απο κεντρο μιρκομεσαιων πολεων. καποια στιγμη τα μαζουτια μεχρι το 25 βλεπω να επιτρεπονται μονο σε εο, επαρχιακους και μικρες πολεις χωρις περιφερειακο και να αποκλειονται απο ολοκληρους νομους οπως αττικης, θεσ/νικης και μονο στα ορια της πολης σε λαρισα, ηρακλειο, πατρα, γιαννενα, καλαματα κλπ. οι βενζινες θα ακολουθησουν 3-5 χρονια μετα. τα φευ θα παραμεινουν για 10-15 χρονια. δεν υπαρχουν πια τα περιθωρια για οχηματα 20ετιας. καπου στο 30 θα πουλιουνται μονο ηλεκτρικα και ολα κιτρινα: ταξι θα ειναι με αυτονομη οδηγηση.
-
Συμφωνώ κι εγώ, κάπως έτσι νομίζω πως θα πάει.
Ως φανατικός ντιζελακιας, που δεν είχε ποτέ του ντίζελ, φοβάμαι περισσότερο την αύξηση της τιμής του ντίζελ και όχι τόσο τις απαγορεύσεις.
-
Συμφωνώ με γάτο, αλλά στο greece βάλτε +5 έτη (προσωπική εκτίμηση) λόγο μη εύκολης εφαρμογής υποδομών φόρτισης κυρίως.
-
Θα τα δούμε όλα αυτά. Καλά να είμαστε. Εκτός από το μέλλον υπάρχει και το τώρα όμως, που είναι το μόνο βέβαιο και οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές από ότι περιγράφετε.
Έχω εκφράσει την θέση μου τριακις πλέον για τα PHEV. Μόλις/αν αλλάξει κάτι θα σας ενημερώσω.
-
Και το κορυφαίο είναι ότι όταν θα έχουμε την αυτόνομη οδήγηση , θα συζητάμε για στροφιλίκια και κρατήματα.....
-
Νόμιζα ότι αυτά τα θέματα, τουλάχιστον τα οφθαλμοφανη, είχαν λυθεί στα σύγχρονα αμάξια.
Προφανώς και δεν έχουν λυθεί. Βλέπεις γραμμές παραγωγής όπου οι εργαζόμενοι είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί και δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω και τα εργοστάσια είναι σύγχρονα και βλέπεις άλλα εργοστάσια με γραμμές παραγωγής όπου:
-
εργαζόμενοι φοράνε ακουστικά, ακούνε μουσική και λικνίζονται
-
εργαζόμενοι αντί για έλεγχο συζητάνε και κάνουν χαβαλέ.
-
εργαζόμενοι που βιάζονται να προλάβουν την γραμμή παραγωγής επειδή εκτελούν αργά τις εργασίες που τους αναθέτουν.
-
εργαζόμενοι που εμφανέστατα βαριούνται.
-
τα ρομποτικά μηχανήματα είναι λίγα και η συναρμολόγηση γίνεται κυρίως από ανθρώπινο χέρι
-
εργαζόμενοι που συναρμολογούν χωρίς να ελέγχουν αν μπαίνουν σωστά αυτά που τοποθετούν.
-
τελικός ποιοτικός έλεγχος που γίνεται στο πόδι και κάποιες φορές μόνο με το μάτι.
Δεν είναι αναμενόμενο λοιπόν να υπάρχουν αστοχίες και χαμηλή ποιότητα;
Και αν έχουν υπάρξει και ατέλειες στην μελέτη και στον σχεδιασμό του αυτοκινήτου, τότε ακόμη χειρότερη η κατάσταση.
-
-
Όταν τα λέει ο γάτος γλυφετε και ναι μεν αλλά και σουξου-μουξου μανταλάκια, όταν τα λέει ο γύρος στάζετε χολή και ειρωνεία. Να τα βλέπεις γατε να ξέρεις με ποιους έχεις να κάνεις.
Διαφωνω στο περί ιδιοκτησίας. Είναι άλλο το μοντέλο της δύσης και πλέον και της Ασίας. Είναι ιδιοκτησία το όχημα. Δεν βλέπω να καταργηθεί απλά διαφορά αρθα που το λένε αναφερουν σκέψεις και ποθους κάποιων.
-
δε καταλαβα ρε συ γυρο...
γιατι καποιος να γλυψει γατο? ακομη και τα μιλφατα θελουν πληρωμη για να το κανουνε....
για φυσιολογικη εξελιξις εμιλησα. που ναι ειναι στο στοχαστρο τα μαζουτια και μετα οι βενζινες. ειτε με περιορισμους σε κυκλοφορια ειτε με αυξηση τιμης καυσιμου και εμμεσο περιορισμο και πιθανοτατα και με τα δυο μαζι, θα τα κοψουν σγα-σγα. και με βασικη αιτια οχι τη μολυνσις φυσικα αλλα το γυριζμα χρηματος. τα περι κιτρινων τα παρεξηγησες. ειναι και που τα μιλφατα που λεγαμε που γλυφουν δεν δουλευουν με τον κορωνη και δεν ομιλω την καθαρην. προφανως ιδιοκτητα θα ειναι, γυριζει ετσι καλυτερα το χρημα και αλλαζει χερια, αλλα θα ειναι ενδιαφεροντα οσο μια κουρσα κυψελη-κατω πατησια με οκταβια 19 χρονωνε. κιτρινο με οδηγο το θυμιο ή τη κορτανα, το ιδιο ειναι.
-
εύκολα. Όλος ο πολιτισμένος κόσμος θα πάει σε car sharing - το Spring έχει ειδική τέτοια έκδοση.
Θα πρέπει να είσαι πολύ πάνω από τον μέσο όρο για να είσαι ιδιοκτήτης το 2030.
1ον, στον πολιτισμένο κόσμο τα Μ.Μ.Μ και τα σταθερής τροχιάς είναι άψογα, ο περισσότερος κόσμος δεν ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ καν αυτοκίνητο (σχεδόν όλοι οι φίλοι μου έξω, με 2/3/4/5λασια εισοδήματα από εμένα δεν κατέχουν αυτοκίνητα, ή αν έχουν, είναι να έρθουν Ελλάδα με το Audi Α5 (αυτοί νομίζουν ότι είμαστε ακόμη στο 80 Ελλάδα), ένας έχει ένα Impreza έτσι, γιατί το είχε καημό από Ελλάδα (είδε Accent εδώ!).
2ον θα είναι πολύ πιο συμφέρον (από όλες τις απόψεις, χώρου, οικονομικά, από άγχος, οτιδήποτε) να νοικιάζεις για οπότε χρειάζεσαι.
-
Ούτε εγω ξέρω το γιατί.
Εγώ καυτηριαζω πως για την ίδια ανάπτυξη ιδεών έχουμε διαφορετική αποδοχή. Εμ ceo σου λέει ο άλλος... Δεν είναι ίσα και όμοια,δεν ξέρεις πότε. Να πονηρευτείς, πολλές φορές το έχω εντοπίσει από πολλούς αλλά τώρα το αναφέρω, διοτι ανέπτυξες κάτι που σχολιάζω και εγω. Στα άλλα δεν μου πέφτει λόγος.
Ααα, τώρα κατάλαβα τι εννοςι για την μετακίνηση. Ίσως υπάρχουν και τότε οδηγό κεντρικά έστω με με επικουρικό manual χειρισμό! Όταν κάτι λείπει από την αγορά θα αποτελέσει selling point από μόνο του.
-
Αυτά dublin τα ανέπτυξαν κάποια άρθρα διοτι εξέτασαν τις μπαταρίες με υλικά από σπάνιες γαιες και τον χρόνο φόρτισης. Οπότε η λύση στο πρόβλημα αυτό ήταν sharing αυτοκινήτων ώστε να γίνει εξοικονομιση υλικών και χρόνου φόρτισης. Πλεον, αλλάζουν τα δεδομένα με τα υλικά των μπαταριων και της φόρτισης με νέες τεχνολογίες μπαταριων.
Μαλιστα ανεφεραν πως αναπτύσσεται μπαταρία που δεν θέλει φόρτιση ποτέ! Κια θα εχει αρκετα χαμηλό κόστος. Ήδη είναι σε πειραματικό στάδιο όπως λένε αρθα του ειδικού τυπου
-
Αυτά dublin τα ανέπτυξαν κάποια άρθρα διοτι εξέτασαν τις μπαταρίες με υλικά από σπάνιες γαιες και τον χρόνο φόρτισης. Οπότε η λύση στο πρόβλημα αυτό ήταν sharing αυτοκινήτων ώστε να γίνει εξοικονομιση υλικών και χρόνου φόρτισης. Πλεον, αλλάζουν τα δεδομένα με τα υλικά των μπαταριων και της φόρτισης με νέες τεχνολογίες μπαταριων.
Μαλιστα ανεφεραν πως αναπτύσσεται μπαταρία που δεν θέλει φόρτιση ποτέ! Κια θα εχει αρκετα χαμηλό κόστος. Ήδη είναι σε πειραματικό στάδιο όπως λένε αρθα του ειδικού τυπου
Στο σύγχρονο κόσμο των μεγαλουπόλεων η ιδιοκτησία αυτοκινήτων θα είναι περιττή και εξαιρετικά κοστοβορα.
Στην Κίνα υπάρχουν ήδη πάνω από 10πολεις των 10.000.000 (και 4 των 20 και πάνω!) Και αυτή η τάση επιβεβαιώνεται σε παγκόσμια κλίμακα.
Η ιδιοκτησία θα αποκτήσει γενικά διαφορετική έννοια αργότερα στην εξέλιξη του ανθρώπου, αρκεί να εξελιχθεί και δεν πάει σε φάση Mad Max!
Σκέψου να υπάρχουν 20 χώροι στην Αττική με 100 Ami σε καθέναν από αυτούς, πας έρχεσαι, κάνεις τη δουλειά σου, το παρατάς εκεί και φεύγεις..σε 10 χρόνια σκέψου 50 τέτοιους σταθμούς, σε 20 χρόνια 100 σταθμούς με 200 τέτοια, και σούπερ Μ.Μ.Μ, και Hertz/Avis να έχουν στρατιές με μεγαλύτερα για μεταφορές ή ταξίδια, και τα λοιπά. Τα παιδιά μας θα έχουν ιδιόκτητο όχημα μόνο ότι τους αφήσουμε με κληρονομιά μάλλον.
PEUGEOT FORUM