-
Συμφωνώ με αρκετά από αυτά που λες...
Όμως αυτό που λες είναι πολύ καμμένο και άκυροΟ χρήστης cpp έγραψε:
**95% των περιπτώσεων είμαι πελάτης της BP, δεν κοιτάω ποτέ τιμές!!!! **Μόνο αν βάζεις σε συγκεκριμένο πρατήριο δικαιολογείται...
Πρέπει να έρθεις στην Πάτρα.Σε 400m έχει 3 ΒΡ.Αξιοσημείωτος είναι ο 'τελευταίος' από τους 3 βγαίνοντας από Πάτρα, ο οποίος την πουλάει πανάκριβα και την 95άρα και την 100στάρα σε σημεία που φτάνει την V-power και V-power racing.
Σε όλες τις μάρκες βενζίνης (τουλάχιστον στην Πάτρα είναι έντονο το φαινόμενο) βλέπω αρκετές αποκλίσεις στις τιμές και στις 95 και στις 100 ίδιας εταιρίας.Δεν ξέρω τι να υποθέσω.
Γι'αυτό η φιλική μου συμβουλή είναι να κοιτάς την τιμή και όχι μόνο το τι πρατήριο είναι.ΥΓ:Ρε παιδιά στην κρήτη προχθες είχε την racing 1.385
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Συμφωνώ με αρκετά από αυτά που λες...
Όμως αυτό που λες είναι πολύ καμμένο και άκυρο**95% των περιπτώσεων είμαι πελάτης της BP, δεν κοιτάω ποτέ τιμές!!!! **
Μόνο αν βάζεις σε συγκεκριμένο πρατήριο δικαιολογείται...
Πρέπει να έρθεις στην Πάτρα.Σε 400m έχει 3 ΒΡ.Αξιοσημείωτος είναι ο 'τελευταίος' από τους 3 βγαίνοντας από Πάτρα, ο οποίος την πουλάει πανάκριβα και την 95άρα και την 100στάρα σε σημεία που φτάνει την V-power και V-power racing.
Σε όλες τις μάρκες βενζίνης (τουλάχιστον στην Πάτρα είναι έντονο το φαινόμενο) βλέπω αρκετές αποκλίσεις στις τιμές και στις 95 και στις 100 ίδιας εταιρίας.Δεν ξέρω τι να υποθέσω.
Γι'αυτό η φιλική μου συμβουλή είναι να κοιτάς την τιμή και όχι μόνο το τι πρατήριο είναι.ΥΓ:Ρε παιδιά στην κρήτη προχθες είχε την racing 1.385
-
[quote='aserf']
Πρώτα απ΄ όλα ΝΑΙ θεωρώ πολύ σημαντική μια διαφορά στην τιμή της τάξεως του 10%, ειδικά όταν αυτά τα βενζινάδικα είναι της ίδιας εταιρίας. Αυτό το μηδενισμό του χρήματος με την έννοια του έλα μωρέ ένα ευρώ θα κερδίσω δεν την καταλαβαίνω. Λεφτά δεν είναι; Άσε που με 10% διαφορά στην τιμή στα 20 -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
VPower racing απο συγκεκριμένο πρατήριο πάντα.
Για το Astra 1600; Νομίζω ότι πετάς χρήματα.
Θεωρώ ότι κατά ένα ποσοστό εξασφαλίζω καθαριότητα εντός του μοτέρ και καλή καύση.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Θεωρώ ότι κατά ένα ποσοστό εξασφαλίζω καθαριότητα εντός του μοτέρ και καλή καύση.
μπορείς να την εξασφαλίσεις και με την ΕΚΟ95+ Kinitron η οποία πωλείται στην τιμή απλής αμόλυβδης. (απλή αμόλυβδη είναι αλλά με καθαριστικά)
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Αν δεν σκοπεύεις να κρατήσεις το αυτοκίνητο 15+ χρόνια, δώσε τα έξτρα χρήματα για πιο ποιοτικά τρόφιμα. Θα κάνεις μεγαλύτερο καλό στον εαυτό σου, αντί σε ένα μοτέρ.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Φίλε μου, διαφορά 10% είναι αρκετά μεγάλη (πχ 0,9 και 1 ευρώ) και δεν νομίζω να μπορείς (ΟΚ, εύκολα) να την πετύχεις σε πρατήρια στην ίδια περιοχή. Εξ άλλου, εγώ βάζω σχεδόν πάντα ΕΚΟ, οπότε είμαι ούτως ή άλλως 'οικονομικός', και το συγκεκριμένο πρατήριο είναι αρκετά φθηνό.Πιο ρεαλιστική διαφορά βρίσκω το 5%, γι' αυτό μίλησα για 1 ευρώ +- στα 20.
Έχεις δίκιο στο ότι μια διαφορά της τάξεως του 5% είναι πιο λογική-πιθανή, έλα μια βόλτα από την Πάτρα όμως να δεις κάτι διαφορές να τρελαίνεσαι
Πάντως, αν το βενζινάδικο είναι στο δρόμο μου ή ελάχιστα έξω από αυτόν προτιμάω να πάω σ' αυτόν που την έχει 5% φθηνότερα ακόμα και αν κάψω τη διαφορά στη διαδρομή απλά για να τον 'στηρίξω'.Επίσης, το 'σκαμπανέβασμα' εμπεριέχει τις έννοιες τόσο της ανόδου όσο και της καθόδου.. δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να πέσει η τιμή 5% σε μερικές ημέρες.. τουλάχιστον, δεν είναι πολύ δυσκολότερο από το ν' ανέβει 5%. Δεν λέω ότι βάζοντας 20-ράκια θα γλυτώσω τίποτα τρελά λεφτά, έτσι;
Ναι, σίγουρα με το σκαμπανέβασμα μπορείς να βγεις και κερδισμένος (τουλάχιστον παροδικά), απλά τον τελευταίο καιρό με τις συνεχείς ανατιμήσεις μάλλον όλοι χαμένοι βγαίνουμε
Για τη νοθεία, ΠΟΤΕ δεν ξέρεις τι γίνεται! Εγώ πάντως γεμίζω ΜΟΝΟ όταν είναι να ταξιδέψω αμέσως. Η όποια 'σούπα' να φύγει, χωρίς να αφήσει πολλά-πολλά.
Όσο ζω ελπίζω... έχω επιλέξει συγκεκριμένα βενζινάδικα και ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχω συμπτώματα κακής βενζίνης.
Όσο για τις επιδόσεις, αδελφέ μου 1600-ράκι είναι.. δεν πάει βήμα! Ό,τι μπορώ να κάνω, το κάνω!!
Που να δεις εμένα που είναι και 1400άρι με 72 άτια και έχω και πλήρη εξοπλισμό στο πορτ-μπαγκάζ. Προσωπικά πάντως και να χάνω κάποια δέκατα στις επιταχύνσεις από το βάρος της βενζίνης προτιμάω να έχω γεμάτο ντεπόζιτο παρά να παίζω μεταξύ 3/5 και 1/5
Υ.Γ. Σόρρυ για το ύφος μου πριν αν φάνηκε επιθετικό...
-
Πιο ρεαλιστική διαφορά βρίσκω το 5%, γι' αυτό μίλησα για 1 ευρώ +- στα 20.Χμ...και πάλι όμως στα 20 γεμίσματα έχεις 'κερδίσει' ένα γέμισμα.Και μη σου φαίνονται πολλά τα 20 γεμίσματα...Σε ένα χρόνο έχεις κάνει κατά μέσο όρο σίγουρα πάνω από 20 γεμίσματα.
Επίσης, το 'σκαμπανέβασμα' εμπεριέχει τις έννοιες τόσο της ανόδου όσο και της καθόδου.. δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να πέσει η τιμή 5% σε μερικές ημέρες.. τουλάχιστον, δεν είναι πολύ δυσκολότερο από το ν' ανέβει 5%. Δεν λέω ότι βάζοντας 20-ράκια θα γλυτώσω τίποτα τρελά λεφτά, έτσι;
Δεν έχεις σκεφτεί το πιθανότερο σενάριο όμως.Η τιμή της βενζίνης στο 90% των περιπτώσεων αυξάνεται, οπότε αν βάλεις 20
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
[...]
Ναι, σίγουρα με το σκαμπανέβασμα μπορείς να βγεις και κερδισμένος (τουλάχιστον παροδικά), απλά τον τελευταίο καιρό με τις συνεχείς ανατιμήσεις μάλλον όλοι χαμένοι βγαίνουμε
[...]Αυτό είναι το θέμα! Μιλάμε, όταν είδα το 1 ευρώ/λ για την απλή αμόλυβδη μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι!!
Σόρρυ για το ύφος μου πριν αν φάνηκε επιθετικό...
Όχι βρε!
[quote='Κάβουρας']
[...]
Δεν έχεις σκεφτεί το πιθανότερο σενάριο όμως.Η τιμή της βενζίνης στο 90% των περιπτώσεων αυξάνεται, οπότε αν βάλεις 20 -
Τέλος πάντων, πιστεύω ότι ό,τι και να κάνει κάποιος ΔΕΝ μπορεί πάντα να κερδίζει, είτε γεμίζει ή όχι, είτε ψάχνει τα πρατήρια. Μακάρι να είχαμε σπίτια μας μια μικρή δεξαμενή - πχ του κυβικού - που θα γεμίζαμε όποτε θα μας συνέφερε! Έτσι θα εξαρτιόμασταν σαφώς περισσότερο από τη μέση τιμή της βενζίνης, η οποία παρουσιάζει τις ουσιαστικές μεταβολές, και να βγαίνουμε ουσιαστικότερα κερδισμένοι.Έτσι όμως μέχρι να χρησιμοποιήσειςόλη τη βενζίνη, δε θα έχει μπαγιατέψει?
Άρα μάλλον όλο αυτό το θέμα με την αναζήτηση είναι χαμένο από χέρι και ίσως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθούμε το σκεπτικό που βολεύει στη δική μας συνείδηση και σκέψη, αφού σε κάθε περίπτωση αν όχι χαμένοι βγαίνουμε, τουλάχιστον όχι κερδισμένοι. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Έτσι όμως μέχρι να χρησιμοποιήσειςόλη τη βενζίνη, δε θα έχει μπαγιατέψει?
Άρα μάλλον όλο αυτό το θέμα με την αναζήτηση είναι χαμένο από χέρι και ίσως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθούμε το σκεπτικό που βολεύει στη δική μας συνείδηση και σκέψη, αφού σε κάθε περίπτωση αν όχι χαμένοι βγαίνουμε, τουλάχιστον όχι κερδισμένοι.Δεν χαλάει βρε η βενζίνη, εξατμίζεται όμως σε χρόνο dt, άρα θέλεις ένα αεροστεγές δοχείο.
Συμφωνώ απόλυτα με το συμπέρασμά σου, το οποίο είναι και αυτό που ήθελα να πω από την αρχή της συζήτησης: Το ψάξιμο των πρατηρίων δεν μπορεί να εγγυηθεί το κέρδος. Περισσότερο έχουμε την εντύπωση ότι κερδίζουμε, παρά ουσιαστικό κέρδος.
Υπάρχουν βέβαια και κάποια πρατήρια που έχουν συστηματικά χαμηλές τιμές (πχ η ΒΡ στην Καποδιστρίου), οπότε αν σε βολεύουν μπορείς να έχεις κάποιο κέρδος. Άντε να τα βρούμε όμως...
Μήπως έχει κάτι το bloka;; Θα μπω να κοιτάξω.
-
Παιδιά, έχει το bloka link σε μια σελίδα του υπουργείου ανάπτυξης με τα φθηνότερα πρατήρια ανά περιοχή και τύπο καυσίμου!
-
Παιδιά, έχει το bloka link σε μια σελίδα του υπουργείου ανάπτυξης με τα φθηνότερα πρατήρια ανά περιοχή και τύπο καυσίμου! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Παιδιά, έχει το bloka link σε μια σελίδα του υπουργείου ανάπτυξης με τα φθηνότερα πρατήρια ανά περιοχή και τύπο καυσίμου!
Ωραίος!!
-
παιδια εμενα το αμαξι μου (γκολφ 4 1.4)μου το εδωσε ο πατερας μου οταν πηρε καινουριο πριν ενα χρονο. του εβαζε μονο 95αρα απλη και ακουγοντουσαν τα πυρακια συνεχεια. απο τοτε εγω του εβαζα 100αρα συνεχεια και δεν ακουγονται. ολοι μου λενε τσαμπα βαζεις 100αρα κλπ δεν εχει καμια διαφορα στο αμαξι σου και τετοια. αυτη δεν ειναι σημαντικη διαφορα απο μονη της?
-
Eκείνο που θα έπρεπε να αναρωτιέσαι είναι γιατί χτυπάει πυράκια με 95αρα.
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Eκείνο που θα έπρεπε να αναρωτιέσαι είναι γιατί χτυπάει πυράκια με 95αρα.Σωστό.
Για δες τα μπουζί σου σε τι κατάσταση είναι, άμεσα θα έλεγα.
Επίσης, για απλή αμόλυβδη, δοκίμασε να αλλάξεις πρατήριο. -
Δεν ήξερα σε ποιο θρεντ να το βάλω, αλλά πρέπει να μπει κάπου για να μην χαθεί :
Αξίζει να αναφερθεί ότι την Ελλάδα το ποσοστό πωλήσεων των καυσίμων V-Power είναι 48,5%, που είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, και αντιπροσωπεύουν το 12% όλης της αγοράς.
Greece, like NO other
Χώρα σε διαρκή κρίση -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Αξίζει να αναφερθεί ότι την Ελλάδα το ποσοστό πωλήσεων των καυσίμων V-Power είναι 48,5%, που είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, και αντιπροσωπεύουν το 12% όλης της αγοράς.
Φαντάζομαι εννοούν την 97αρα. Πάντως σε ένα εταιρικό ΜΥΡΤΕΑ με το γινάτι σου βάζουν 97αρα και είχαν αρχίσει να μου τη δίνουν με το να καθόμαστε 1 λεπτό μπροστά στην αντλία και να θέλει να με πείσει να βάλω αυτήν. Δεν ξέρω αν το κάνουν γενικά στα εταιρικά τους αλλά στο συγκεκριμένο πλέον δεν ξαναπατάω καθώς μετά από αυτό μου έκαναν και μια μικροζημιά, αθώα μεν αλλά σίγουρα ήταν μια επιπλέον πρόφαση.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Φαντάζομαι εννοούν την 97αρα. Πάντως σε ένα εταιρικό ΜΥΡΤΕΑ με το γινάτι σου βάζουν 97αρα και είχαν αρχίσει να μου τη δίνουν με το να καθόμαστε 1 λεπτό μπροστά στην αντλία και να θέλει να με πείσει να βάλω αυτήν. Δεν ξέρω αν το κάνουν γενικά στα εταιρικά τους αλλά στο συγκεκριμένο πλέον δεν ξαναπατάω καθώς μετά από αυτό μου έκαναν και μια μικροζημιά, αθώα μεν αλλά σίγουρα ήταν μια επιπλέον πρόφαση.
Γενικά το κάνουν. Και με ξέρεις πως γίνομαι όταν με εκνευρίζουν...
TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????