-
Δεν γνωρίζεις τη δουλειά κανενός από τις 3 περιπτώσεις φαναρτζιδων που ανέφερες κάθε κουβέντα είναι ατοπη σχετικά με την ποιότητα εργασίας. Παίζει και η τιμή ρόλο βέβαια όταν είναι τραγικά χαμηλή. Γενικά θεωρώ ότι εκτός αντιπροσωπειών υπάρχουν αρκετοί που σέβονται τη δουλειά τους. Σε πια πόλη εισαι;;
Ευχαριστώ για την απάντηση. Εννοείται πως δεν γνωρίζω τίποτα και δεν μπορώ να κρίνω κάποιον χωρίς να ξέρω την δουλειά που μπορεί να κάνει. Απλά και εγώ προσπαθώ να παίξω όσο πιο safe μπορώ, γιατί οκ λαμαρίνες είναι αλλά θέλω να μπει καλό χρώμα να γίνει όσο κοντά στην πρότερη κατάσταση κτλ.
Αλεξενδρούπολη μένω, καταγωγή έχω από Θεσσαλονίκη, αν δεν υπήρχε η καραντίνα θα το είχα πάει Θεσσαλονίκη σε άνθρωπο που ξέρω.
Σήμερα πήγα σε ακόμη έναν μάστορα, ο οποίος θεωρώ πως είδε το αμάξι πιο διεξοδικά από τους περισσότερους, και αυτό με προβλημάτισε για το πόσο είδαν σωστά την συνολική ζημιά οι υπόλοιποι και φοβάμαι μήπως μετά μου πουν άλλα. Αυτός μου είπε περίπου 500 ευρώ και ανταλλακτικά ή θα πάρει από την αντιπροσωπεία (ίδια τιμή δλδ με τα παραπάνω) ή να του πάω εγώ αν θέλω να ψάξω και να τα βάλει.
Επειδή το ψάχνω και δεν έχω καταλήξει κάπου, ξέρεις/ξέρετε κάποιο μαγαζί να απευθυνθώ (να στέλνει αποστολές) μήπως βρω τα ανταλλακτικά εκτός αντιπροσωπείας; βρήκα ένα από το car αλλά δεν μου έχει απαντήσει ακόμη.
-
Αν η αντιπροσωπεία έχει σοβαρό φανοποιείο κι όχι απλά κάποιον τυχαίο υπεργολάβο και η τιμή είναι με γνήσια ανταλλακτικά και απόδειξη, και φυσικά πρόκειται και για εργασία με εγγύηση, δεν είναι υπερβολική η τιμή σε σύγκριση με 'μάστορα στο χωριό' που θα βάλει το αμάξι στην αποθήκη του και θα ασχολείται όποτε βρει ευκαιρία κι όποτε του λείπει μι βίδα ή κλιψάκι θα κάνει πατέντα ή θα πρέπει ν πάει 40 λεπτά μακριά να το βρει και θα το βάψει όπως μπορεί κι όχι όλο το κομμάτι σε φούρνο...
η διαφορά που περιγράφεις είναι περίπου 200€ δηλαδή μάλλον όσο είναι το ΦΠΑ που δεν θα πληρωθεί, οπότε προσπάθησε να πιέσεις για άλλα 50-100€ σκόντο στην αντιπροσωπεία και ζήτησε να σου εγγυηθούν την τελική τιμή, να μη βγάλουν κι άλλα μετά, και πήγαινέ το εκεί. Εγώ αυτό θα έκανα.
-
Όπου και να πας κάνε δύο πράγματα:
-
δες δουλειά του σε άλλον
-
ξεκαθάρισε του ότι αν δεν βγει σωστό θα το βάφει μέχρι να βγει ο ήλιος από τη Δύση.
-
-
Παντού, όπου και αν ρώτησα οι τιμές εργασίας είναι χωρίς ΦΠΑ. Μόνο τα ανταλλακτικά έχουν γιατί δεν γίνεται αλλιώς.
Για τα ανταλλακτικά περιμένω μια απάντηση και από εναν γνωστό στην Θεσσαλονίκη που θυμήθηκα ότι ασχολείται με αυτά.
Επειδή δεν θα κοπούν αποδείξεις κτλ πως εξασφαλίζεις την 'εγγύηση' του αν θα πάει κάτι καλά; Επίσης, αυτό το δεύτερο που γράφεις φίλε @W202 πως του το λες;
Συγνώμη αν κάνω χαζές ερωτήσεις, αλλά μέχρι τώρα ήμουν στη φάση πάω το αυτοκίνητο για σέρβις και αυτό σε πολύ δικό μου άνθρωπο στο 90% των περιπτώσεων. Οπότε δεν έχω ιδιαίτερη επαφή με εντελώς άγνωστους τεχνικούς/μάστορες κτλ.
-
Ο χριστός και η παναγία, τόσο μαύρη δεν είναι ούτε η κόλαση
-
Σκέτη αηδία.. Δείχνει σαν αυτοκόλλητη μεμβράνη βελουτέ που συναντάς σε Smart με αυτοκόλλητο σήμα μηλαράκι της Apple.. Όσο άντεξα να το διαβάσω κάτι έγραφε για βάση plasti dip ..
-
Είναι ένα φανοποιείο - βαφείο στα Γιάννενα που έχει βρει το απόλυτο μαύρο σε γυαλιστερό κιόλας , Ο ιδιοκτήτης πέρσι μου είχε δείξει φωτο από ένα Ε30 BMW που είχε βάψει με εντολή του πελάτη να είναι το απόλυτο μαύρο ,στις φωτογραφίες έδειχνε όπως το παραπάνω EVO αλλα σε γυαλιστερό . Μου είχε πει και την εταιρεία παραγωγής (την ξέχασα) αλλά και το κοστολόγιο που είχε ξεπεράσει τις 3000€ ! Υπάρχουν πολλοί που μόνο μαύρα αυτοκίνητα αγοράζουν και αν δεν μπορούν να το βρουν πληρώνουν και αλλάζουν χρώμα .
-
Περί ορέξεως...κολοκυθόπιτα.
-
Χαχαχα
Το ειχε βγαλει και η bmw σε μια concept εκδοχη του χρωματος πανω σε μια x6.
Αντε μετα να το δικαιολογησεις στην ασφαλιστικη οτι ο αλλος εφταιγε που δεν βλεπει μπροστα του το βραδυ.
-
γειά σας παιδιά! Επισκέφτηκα σήμερα φανοποιείο για μία ζημιά που έχω στο αμάξι λόγω όμως ότι δεν έχω εμπειρία δεν μπορώ να ξέρω αν με πιάνει κορόιδο ή όχι. Η ζημιά που έχω αποτελείται κυρίως από ξύσιμο και ένα μικρό βαθούλωμα, και πιάνει Αν και μικρή γενικά τρία σημεία του αυτοκινήτου προφυλακτήρα φτερό και πίσω πόρτα. Το κόστος που μου είπε αυτός είναι γύρω στα 550 ευρώ το οποίο αναλύεται σε 350 ευρώ στα έξοδα βαφής και 200 ευρώ τα εργατικά του τύπου βάλε-βγάλε συναρμολόγηση και λοιπά. Ομολογουμένως μου φάνηκαν πολλά καθώς μιλάμε για το 1/4 ουσιαστικά της επιφάνειας του αυτοκινήτου και επίσης έχω ακούσει από δεξιά και αριστερά τιμές να λένε για 100 κάτι ευρώ ανά μέρος αυτοκινήτου. Γνωρίζει κάποιος ενδεικτικά ποιο είναι το μέσο κόστος στην αγορά για τέτοιου είδους ζημιά? ουσιαστικά κυρίως βαψιμο δηλαδή σε προφυλακτήρα πίσω πόρτα και φτερό. ευχαριστώ!
-
Τα 200 της συναρμολόγησης είναι παράλογα συνήθως στην τιμή που δίνουν περιλαμβάνεται....Τα 350€ μου φαίνονται λογική τιμή
-
@thodoris91 said in Γενικά περί βαφής αυτοκινήτου !:
Τα 200 της συναρμολόγησης είναι παράλογα συνήθως στην τιμή που δίνουν περιλαμβάνεται....Τα 350€ μου φαίνονται λογική τιμή
Μαρεσει που κρινετε την τιμη χωρις να εχετε δει τη ζημια.
-
350€ κόστισε αντικατάσταση προφυλακτήρα και βαφή σε focus mk4
-
@ilias-a said in Γενικά περί βαφής αυτοκινήτου !:
@thodoris91 said in Γενικά περί βαφής αυτοκινήτου !:
Μαρεσει που κρινετε την τιμη χωρις να εχετε δει τη ζημια.
Με 600€ το καλοκαίρι αγορά προφυλακτήρα μπροστά και βάψιμο, αγορά Φαναρίου και βάψιμο μπροστινού φτερού...τόσα χρόνια και διαφορετικά φανοποιεια χρήματα για συναρμολόγηση δε μου έχουν πάρει ..με 800€ περίπου ξεκινάνε οι ολικές βαφές
-
Με 600€ το καλοκαίρι αγορά προφυλακτήρα μπροστά και βάψιμο, αγορά Φαναρίου και βάψιμο μπροστινού φτερού...τόσα χρόνια και διαφορετικά φανοποιεια χρήματα για συναρμολόγηση δε μου έχουν πάρει ..με 800€ περίπου ξεκινάνε οι ολικές βαφές
Θοδωρη ολα αυτα ναχες ναλεγες ειναι, αυτο το μικρο βαθουλωμα που λεει ο John123, σε περιπτωση που δεν ειναι τοσο μικρο και ειναι στο πισω φτερο και για να σφυρηλατηθει χρειαζεται να βγουν ολα τα πλαστικα απο το μπαγκαζ + προφυλακτηρας + λαστιχα πισω πορτας (υποθεση κανω και εγω γιατι δεν εχω δει τη ζημια) και χωρις να ξερεις καν μαρκα και μοντελο αυτοκινητου, εκρινες την τιμη που εδωσε καποιος φανοποιος ο οποιος τα ειδε ολα αυτα.
Σοβαρεψου, καλο θα ειναι να σκεφτεσαι πριν γραψεις. -
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας !! το βαθουλωμμα είναι όσο ένα διευρω σε διαμετρο και 0,5 εκ βάθος. προφυλακτήρας φτερό και πόρτα θα βγουν ούτως ή άλλως για να πάνε για βαψιμο . για την ακρίβεια μου είπε 350 ευρώ τα χρώματα με πολύ παζάρι στο φανοποιειο, δηλαδη η πρωτη υλη καγαλαβαινω εγω, και 200 ευρώ τα δικά του + το κόστος του φανοποιειου. επομένως τα 350 μπορούν να γίνουν και 400 , όπως το καταλαβαίνω πάλι, και τα 550 600 στρογγυλά και να τα ρίξουμε στο ότι ήταν ακριβό το χρώμα. δεν έχω ιδέα γι αυτο ρωτάω.
-
@ilias-a said in Γενικά περί βαφής αυτοκινήτου !:
Θοδωρη ολα αυτα ναχες ναλεγες ειναι, αυτο το μικρο βαθουλωμα που λεει ο John123, σε περιπτωση που δεν ειναι τοσο μικρο και ειναι στο πισω φτερο και για να σφυρηλατηθει χρειαζεται να βγουν ολα τα πλαστικα απο το μπαγκαζ + προφυλακτηρας + λαστιχα πισω πορτας (υποθεση κανω και εγω γιατι δεν εχω δει τη ζημια) και χωρις να ξερεις καν μαρκα και μοντελο αυτοκινητου, εκρινες την τιμη που εδωσε καποιος φανοποιος ο οποιος τα ειδε ολα αυτα.
Σοβαρεψου, καλο θα ειναι να σκεφτεσαι πριν γραψεις.Εσύ που σκέφτεται πριν γράψεις δεν σου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να τον είδε ότι δεν ξέρει και να θέλει να τον γδυσει? Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να πάρει κι από αλλού προσφορές και να κρίνει
-
@john123 said in Γενικά περί βαφής αυτοκινήτου !:
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας !! το βαθουλωμμα είναι όσο ένα διευρω σε διαμετρο και 0,5 εκ βάθος. προφυλακτήρας φτερό και πόρτα θα βγουν ούτως ή άλλως για να πάνε για βαψιμο . για την ακρίβεια μου είπε 350 ευρώ τα χρώματα με πολύ παζάρι στο φανοποιειο, δηλαδη η πρωτη υλη καγαλαβαινω εγω, και 200 ευρώ τα δικά του + το κόστος του φανοποιειου. επομένως τα 350 μπορούν να γίνουν και 400 , όπως το καταλαβαίνω πάλι, και τα 550 600 στρογγυλά και να τα ρίξουμε στο ότι ήταν ακριβό το χρώμα. δεν έχω ιδέα γι αυτο ρωτάω.
Το πίσω φτερό δεν αφαιρείται σε μεγάλες ζημιές πρέπει να κοπεί και να μπει άλλο στη θέση του, αλλά προφανώς δε μιλάμε για τέτοια περίπτωση...καλό θα ήταν να πάρεις κι άλλες προσφορές και να κρίνεις.
-
@john123 said in Γενικά περί βαφής αυτοκινήτου !:
Υπάρχουν μάστορες που κάνουν πολύ καλή δουλειά γιατί κάνουν σωστή προετοιμασία (ξύσιμο, στοκάρισμα, αστάρωμα κλπ) έχουν καλό χέρι, καλά μηχανήματα και για αυτό ζητάνε παραπάνω από ότι οι άλλοι.
Υπάρχουν μάστορες που δεν κάνουν καλή δουλειά και ζητάνε όσα περίπου οι άλλοι ή ζητάνε λιγότερα και σου βγαίνει το βάψιμο διπλό γιατί ή θα σου θαμπώσει κάποια στιγμή το χρώμα ή θα ξεφλουδίσει.
Από τα λίγα που ξέρω (μπορώ όμως να μάθω αν έχεις απορίες).
Ο φούρνος έχει φίλτρα για να μην υπάρχει σκόνη όταν βάψει ο μάστορες και γεμίσει μπιμπίκια η μπογιά. Τα αλλάζει ο μάστορας τα φίλτρα όταν πρέπει; Αφήνει το αυτοκίνητο όσο χρόνο πρέπει στο φούρνο ή λιγότερο για να έχει περισσότερο κέρδος.
Ανάμεσα στα χέρια που θα περάσει, αφήνει τον χρόνο που πρέπει για να περάσει το επόμενο χέρι ή βιάζεται με αποτέλεσμα να μην προλάβουν οι διαλύτες από το προηγούμενο χέρι να εξατμιστούν και μετά να δημιουργηθούν προβλήματα στη βαφή;
Θα σου καθαρίσει καλά το π.χ. φτερό από σιλικόνες που μπορεί να έχει; Αν μείνει σιλικόνη θα έχεις θέμα με το χρώμα μετά. Πρέπει να είναι πεντακάθαρο το π.χ. φτερό ειδικά από σιλικόνη.
Είναι θέμα Εμπειρίας, χαρακτήρα (αν είσαι ψείρας και με ανοιχτό μυαλό ή αν είσαι τσαπατσούλης, εγωιστής, στραβό κεφάλι) και μηχανημάτων και φυσικά υλικών.
Το αν είναι καλό το βάψιμο πολλές φορές το καταλαβαίνεις σε βάθος χρόνου εκτός αν στο έβαψε κανένας "κανίβαλος". Εκεί θα δεις με την προϋπόθεση πως έχεις καλά υλικά αν ήταν καλή και η δουλειά. Αλλιώς κάποια στιγμή θα δεις θαμπάδες και ξεφλουδίσματα. Ένα κακό βάψιμο ΔΕΝ διορθώνεται με αλοιφές, αλοιφαδόρους κλπ.
Ξαναπάς για βάψιμο. Απλά πράγματα. Και καλά κάνεις και ρωτάς για να ξέρεις. Την καλύτερη μπογιά να βάλεις, αν δε γίνει σωστή προετοιμασία θα την κλαις. Κατά τη γνώμη μου πάντα. Μπορεί να κάνω και λάθος.
Ας το προσθέσω εδώ για να μην γράφω καινούργιο post.
Αν έχεις προφυλακτήρα, μόνον ο πλαστικοποιητής στο μισό κιλό ενδεικτικά κάνει 50 ευρώ. Μπορεί να υπάρχει και καλύτερος και ακριβότερος.
https://gpcolors.gr/product/1208-elastikopoiitis-maxmeyer/ -
@monman2 said in Γενικά περί βαφής αυτοκινήτου !:
Είναι ένα φανοποιείο - βαφείο στα Γιάννενα που έχει βρει το απόλυτο μαύρο σε γυαλιστερό κιόλας ,
Δεν είναι.. ελαφρώς αντιφατικό, να είναι και γυαλιστερό και τελείως μαύρο;
Γενικά περί βαφής αυτοκινήτου !