-
Μερσεντακια τι εννοεις αποστατες;;;.
Αυτά που μοιάζουν σαν τις μασέλες που βάζουν οι αθλητες;;;
Μειώθηκαν και οι θορυβοι;;
https://a.aliexpress.com/_dVa8bdT
Πηρα μπροστα πισω.Αλλο αμαξι πραγματικα.Θορυβοι απο ξερα κοπανηματα και τερματισμα ναι εφυγαν.Θορυβοι με χαμηλες ταχυτητες σε τραχυ οδοστρωμα οχι αφου ειναι απο τα top mount.Γενικα για 40€ κανουν απιστευτη δουλεια πηρα και λιγο υψος για αγροτικες δουλειες οποτε τελεια.
-
Α, μπράβο αυτά......
Το σκεφτόμουν και εγώ.... τα έβαλες μόνος σου;;;
Ποσό κρατούν αυτα;;; Πόσο καιρό τα εχεις;;
-
Α, μπράβο αυτά......
Το σκεφτόμουν και εγώ.... τα έβαλες μόνος σου;;;
Ποσό κρατούν αυτα;;; Πόσο καιρό τα εχεις;;
Τα βαλα μονος.Παιδευτηκα απιστευτα ,εγινε μαχη με οτι μπορεις να φανταστεις ........το προβλημα ηταν οτι η διασταση που ταιριαζε στο γκολφ επρεπε να μπει σφηνωτα στο ελατηριο,κοινως να ανοιξει επιπλεον το ελατηριο.Αν η διασταση ταιριαζει σωστα η φαση ειναι κυριλε.Τα εχω 1 μηνα,δεν εχουν σημαδια κοπωσης,δεν νομιζω να με προβληματισουν ποτε..
Προσοχη ομως με τελωνειο πλεον !!!
-
να εισαι καλα σε ευχαριστω!
Τωρα την ειδα την απαντηση!
Πως θα τις βρω αυτες τις προσθηκες που μπαινουν αναμεσα στα ελατηρια και ψηλωνουν το αυτοκινητο στο αλιεξπρες; Να φανταστεις δεν ξερω πως τις λενε στα Αγγλικα!
-
onyx !':w6s6s8e3 wrote:
Καλύτερα αμορτισέρ και αν με λίγο τύχη ταιριάξουν με το αυτοκίνητο μπορεί όντως να μεταμορφώσουν ένα αυτοκίνητο. Μπορεί να βελτιώσεις την ποιότητα κύλισης, τα βουλιάγματα και τα σηκώματα σε επιβραδύνσεις και επιταχύνσεις, το φρενάρισμα και τα σπινιαρίσματα, την αντίδραση στο τιμόνι (πιο άμεση) κλπ κλπ αλλά την μέγιστη κλίση που θα πιάσει σε στροφή όχι. Μπορεί να μην προλάβει να γείρει σε αλλαγή λωρίδας ή σε απότομη κίνηση αλλά σε παρατεταμένη στροφή η μέγιστη κλίση εξαρτάται όχι από το αμορτισέρ αλλά από τα ελαστικά μέσα. Τα αμορτισέρ θα επηρεάσουν τον ρυθμό μεταβολής της κλίσης και όχι το μέγιστο βαθμό αυτής.
Πάρα πολύ σωστά όλα αυτά που λες και να συμπληρώσω ότι με καλύτερα αμορτισέρ μειώνεται η στιγμιαία μέγιστη κλίση που παίρνεις όταν κόβεις πολύ απότομα το τιμόνι, λόγω της μικρότερης ταχύτητας με την οποία πέρνει την κλίση το αμάξωμα (γωνιακή ταχύτητα γύρω από το διαμήκη άξονα, η οποία μηδενίζεται τη στιγμή που έχεις τη μέγιστη κλίση).
onyx !':w6s6s8e3 wrote:
Πάντως ακόμα και με μεγάλες κλίσεις μπορεί το αυτοκίνητο να έχει εξαιρετική πρόσφυση. Αν εξοικειωθείς μπορείς να γέρνεις αλλά να μην μασάς.
Μου έχει ρίξει τρελό προσπέρασμα σε παρατεταμένη κατηφορική στροφή με +30χλμ αρχαίο Citroen GSA με παρανοϊκή κλίση και λάστιχο 145/80-15 και δεν το πίστευα!
Προφανώς, γιατί το GSA έχει υδροονευματικη, άρα εξ ορισμού μπορεί να κρατηθεί πολύ περισσότερο στο δρόμο από οποιαδήποτε μεταλλική ανάρτηση, όση κλίση και να έχει!
-
Καλησπέρα σας. Ελπίζω να είστε όλοι καλά και ασφαλείς σ'αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε αυτές τις ημέρες. Έχω ένα Seat Toledo του 2014, 1,6 ΤDI 105 PS. Το αγόρασα μεταχειρισμένο πέρυσι, διότι λόγω έλευσης παιδιού στην οικογένεια, ήθελα κάτι ευρύχωρο, πρακτικό και οικονομικό και το συγκεκριμένο ήταν εντός budget. Διαβάζοντας κριτικές τόσο στα ελληνικά όσο και σε βρετανικά σάιτ αξιολόγησης αυτοκινήτων το σημαντικότερο μείον του αυτοκινητου ήταν η σφιχτή ανάρτηση του και η οχι και τόσο άνετη βόλτα του εντός πόλης. Όντως η ανάρτηση είναι σφιχτή λόγω ημιάκαμπτου άξονα πίσω και χαμηλού προφίλ εργοστασιακών ελαστικών (215/45/2016) με αποτέλεσμα στους άθλιους δρόμους του Ηρακλείου Κρήτης να κοπανάει το αμάξι και γενικά να μην είναι πολύ ευχάριστη η βόλτα. Εθνική σε ταχύτητα όλα καλά, το αμάξι δεν έχει κλίσεις και εμπνέει εμπιστοσύνη. Αλλά 80% της οδήγησης μου είναι εντός πόλης. Τώρα που λόγω της κατάστασης βρήκα χρόνο σκέφτομαι να αλλάξω τα αμορτισέρ σε κάτι πιο μαλακό σε αναζήτηση άνεσης. Το αμάξι έχει τα εργοστασιακά του ακόμη τα οποία, οπως με εμημερωσαν απο την αντιπροσωπεία,είναι Sachs. Υπάρχει κατι πιο μαλακό σε aftermarket από αυτά;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
-
Λογικά σε monroe πρέπει να πας. Δεν υπάρχει μαλακό η σκληρό αμορτισέρ όταν αγοράζεις αμορτισέρ ΟΕΜ , γύρω από το γνησιο τριγυρίζουν όλα, ...απλά τη φήμη του κάπως πιο μαλακού την έχει η Monroe.
Μια άλλη λύση είναι να αλλάξεις διαστασεις ελαστικών και να πας σε ότι πιο υψηλό προφίλ υπάρχει στις εκδόσεις του μοντέλου.
Η Κρήτη είναι για αγροτικό όχημα. Σε καταλαβαίνω έχω ζήσει πολλά χρόνια στο νησι
-
Λογικά σε monroe πρέπει να πας. Δεν υπάρχει μαλακό η σκληρό αμορτισέρ όταν αγοράζεις αμορτισέρ ΟΕΜ , γύρω από το γνησιο τριγυρίζουν όλα, ...απλά τη φήμη του κάπως πιο μαλακού την έχει η Monroe.
Μια άλλη λύση είναι να αλλάξεις διαστασεις ελαστικών και να πας σε ότι πιο υψηλό προφίλ υπάρχει στις εκδόσεις του μοντέλου.
Η Κρήτη είναι για αγροτικό όχημα. Σε καταλαβαίνω έχω ζήσει πολλά χρόνια στο νησι
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Χεχε, όντως έχουμε καρόδρομους εδώ. Ναι το σκέφτηκα με τα ελαστικά και θα τ' αλλάξω και αυτά. Δυστυχώς η πιο αντίστοιχη διάσταση σε βαθύ προφίλ είναι η 185/55/16 αλλά 185 πλάτος σε 16αρα ζάντα μου φαίνεται λίγο. Εχω ήδη αποφασίσει να πάω σε 195/50/16 ecocontact6 που ειχα στο corsa μου και είναι αρκετά μαλακά. Έσχατη λύση αν δεν δω διαφορά είναι, αφου τα φάω τα νέα, να κατέβω σε 15αρα ζάντα με 185/60/15 αλλά θα προτιμούσα να μην το κάνω για αισθητικούς λόγους συν οικονομικούς (αγορά νεας ζάντας).
-
Και γιατι οχι 195 65 15 ή 205 60 15?Ζαντες υπαρχουν ενα σωρο.
Αν σε παιρνει απο θολους κτλ. βαλε 205 55 16 σε κανενα μαλακο λαστιχο.
Κοιτα με σωστο οργανο τις πιεσεις στα λαστιχα σου μην κοπαναει για αυτο. Το 99% των κοινοχρηστων οργανων δειχνει επικινδυνα 0,3-0,4bar κατω απο την πραγματικη τιμη.......εγκληματιες.
-
Πολύ περίεργη διάσταση, ιδίως για ένα μοντέλο diesel με απλώς αποδεκτή απόδοση και μάλιστα οικογενειακό.
Τώρα, δεδομένου ότι ο κανόνας αλλαγής ελαστικών προτείνει η διαφορά να είναι μικρότερη από 3%, το 205/50/16 είναι μια διάσταση που θα πρέπει να δεις.
Αν ανέβεις σε 215/40/17 θα είσαι στα 604mm διάμετρο ζάντας, δηλαδή πολύ κοντά στα 600mm που έχει το 215/45/16 που έχεις αλλά εδώ μιλάμε για ακόμα μεγαλύτερο κόστος και χειρότερη άνεση.
Η 205/50/16 είναι στα 611mm διάμετρο ζάντας.
Το 50αρι προφίλ θα σου δώσει αυτό που ζητάς.
Όσον αφορά την ανάρτηση, μην τα κάνεις και τα δύο μαζί.
Άλλαξε πρώτα τα ελαστικά και αν δεν καλυφθείς, προχωράς και στην ανάρτηση.
Πρωτού αποφασίσεις όμως για αλλαγή έλεγξε πρώτα αν είναι εφικτό τα χιλιόμετρα που έχουν κάνει, αν δουλεύουν σωστά τα αμορτισέρ, αν τα ελατήρια είναι οκ, ή μήπως έχουν αλλαχθεί από τον προηγούμενο για οποοδήποτε λόγο, ένα μαγαζί που ειδικεύεται σε ευθυγραμμμίσεις του group θα σε κατατοπίσει και θα σε καθοδηγήσει σωστά αν χρειαστεί... Θα κοιτάξει επίσης και τα ελαστικά μέρη της ανάρτησης και άλλα πραγματάκια...
Εάν όμως χρειαστεί να προβείς σε αλλαγή αμορτισέρ, δες και τα Bilstein B4, που είναι πολύ μαλακά και φθηνά.
-
Πολύ περίεργη διάσταση, ιδίως για ένα μοντέλο diesel με απλώς αποδεκτή απόδοση και μάλιστα οικογενειακό.
Τώρα, δεδομένου ότι ο κανόνας αλλαγής ελαστικών προτείνει η διαφορά να είναι μικρότερη από 3%, το 205/50/16 είναι μια διάσταση που θα πρέπει να δεις.
Αν ανέβεις σε 215/40/17 θα είσαι στα 604mm διάμετρο ζάντας, δηλαδή πολύ κοντά στα 600mm που έχει το 215/45/16 που έχεις αλλά εδώ μιλάμε για ακόμα μεγαλύτερο κόστος και χειρότερη άνεση.
Η 205/50/16 είναι στα 611mm διάμετρο ζάντας.
Το 50αρι προφίλ θα σου δώσει αυτό που ζητάς.
Όσον αφορά την ανάρτηση, μην τα κάνεις και τα δύο μαζί.
Άλλαξε πρώτα τα ελαστικά και αν δεν καλυφθείς, προχωράς και στην ανάρτηση.
Πρωτού αποφασίσεις όμως για αλλαγή έλεγξε πρώτα αν είναι εφικτό τα χιλιόμετρα που έχουν κάνει, αν δουλεύουν σωστά τα αμορτισέρ, αν τα ελατήρια είναι οκ, ή μήπως έχουν αλλαχθεί από τον προηγούμενο για οποοδήποτε λόγο, ένα μαγαζί που ειδικεύεται σε ευθυγραμμμίσεις του group θα σε κατατοπίσει και θα σε καθοδηγήσει σωστά αν χρειαστεί... Θα κοιτάξει επίσης και τα ελαστικά μέρη της ανάρτησης και άλλα πραγματάκια...
Εάν όμως χρειαστεί να προβείς σε αλλαγή αμορτισέρ, δες και τα Bilstein B4, που είναι πολύ μαλακά και φθηνά.
Το αμάξι, όπως και το skoda rapid, είναι μια επιμηκυμένη έκδοση του προηγούμενου ibiza, polo, fabia. Γι αυτό μοιράζεται μαζί τους τις ιδιες ζάντες κια διαστάσεις ελαστικών. Και όχι μόνο είναι περίεργες διαστάσεις είναι και πανάκριβες. Τα 195/50/16 εχουν διάμετρο 602 mm και μου είπε ο λαστιχας μου ότι είναι ιδανικά για αυτή τη διάσταση με 2η επιλογή τα 205/50/16 στην οποία ομως δεν βγαίνουν τα ecocontact.
Είχα σκεφτεί να ελέγξω αν θέλουν αλλαγμα.τα αμορτισέρ απλά σκέφτηκα ότι ειτε λειτουργούν μια χαρά οπότε θα τ αλλάξω για ποιό μαλακά, είτε θα τα έχουν φάει τα ψωμιά τους οπότε πάλι θα τ'αλλαξω. Δεν ειχα σκεφτεί ομως για ελατηρια. Το αμάξι το πηρα από τη Βελμαρ που μου είπαν ότι ήταν εταιρικό και μου έδωσαν πλήρες ιστορικό συντήρησης οπότε γενικά δεν σκέφτηκα να κοιτάξω για κάτι άλλο.
Ωραία monroe και bilstein. Εχω τώρα κατι για να ξεκινήσω.
-
Και γιατι οχι 195 65 15 ή 205 60 15?Ζαντες υπαρχουν ενα σωρο.
Αν σε παιρνει απο θολους κτλ. βαλε 205 55 16 σε κανενα μαλακο λαστιχο.
Κοιτα με σωστο οργανο τις πιεσεις στα λαστιχα σου μην κοπαναει για αυτο. Το 99% των κοινοχρηστων οργανων δειχνει επικινδυνα 0,3-0,4bar κατω απο την πραγματικη τιμη.......εγκληματιες.
Δεν πολυ θέλω να πάω σε 15αρες γιατί θα δείχνει πολυ άσχημο το αμάξι μετά. Ήδη και οι 16αρες δείχνουν μικρές και γενικά το αμάξι μοιάζει ψυγείο σε ρόδες. Γκουγκλαρε να δεις πόσο άσχημο είναι. Αλλά έχει πορτ-μπαγκάζ 550λιτρα και για τους πίσω έχει πολυ περισσότερο χώρο από οτι πχ το insignia του 2011 του πατέρα μου. Το 205/55/16 φεύγει πολύ περισσότερο απο την αποδεκτή απόκλιση του 3% και μάλλον θα βρίσκει στους μπροστά θόλους.
Ευτυχώς το βενζινάδικο μου έχει ηλεκτρονικό μηχάνημα που πατάς την πίεση και τη βαζει αυτόματα. Βαζω 32psi μπροστά και 30 πίσω.
-
Για τα λάστιχα πάρε ένα απλό αναλογικό ρολογακι μπαρομετρο να μετράς ο ίδιος. Είτε ηλεκτρονικό είτε αναλογικό στα πρατήρια κατά πλειοψηφία δείχνουν λάθος.
-
Χριστός Ανέστη χρόνια πολλά..Λοιπον έχω ένα corolla hatchback 2006 1400cc και ήρθε ο καιρός ύστερα από 14 χρόνια και 410000χλμ να αλλάξω αμορτισερ (όχι ελατήρια), δυστυχώς δεν το κατέχω το άθλημα οπότε τι θα μου προτείνατε?
Υ. Γ:Το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ στο χαλαρό όχι στροφιλικια και γκαζιες.
-
Κρίμα δεν είναι να τα αλλάξεις τόσο νωρίς, ενώ βρίσκεσαι κοντά στο ορόσημο του μισού εκατομμυρίου χιλιομέτρων; Εγώ στη θέση σου θα τα κράταγα άλλα 3 χρονάκια να πιάσω το ορόσημο. Που ξέρεις, μπορεί να ενδιαφερθεί και η Toyota να πάρει τα αμορτισέρ σου για το μουσείο της και να σου δώσει καινούρια τζάμπα!
Σοβαρά τώρα, νομίζω ότι για τα ιαπωνικά η ΚΥΒ είναι μια ασφαλής επιλογή, οπότε εκεί θα κοίταζα πρώτα για να δω τι υπάρχει διαθέσιμο για το αυτοκίνητο σου.
Υ.Γ.: Μην με παρεξηγήσεις για το χιούμορ μου. Απλώς εντυπωσιάστηκα από το νούμερο των χιλιομέτρων...
-
Κρίμα δεν είναι να τα αλλάξεις τόσο νωρίς, ενώ βρίσκεσαι κοντά στο ορόσημο του μισού εκατομμυρίου χιλιομέτρων; Εγώ στη θέση σου θα τα κράταγα άλλα 3 χρονάκια να πιάσω το ορόσημο. Που ξέρεις, μπορεί να ενδιαφερθεί και η Toyota να πάρει τα αμορτισέρ σου για το μουσείο της και να σου δώσει καινούρια τζάμπα!
Σοβαρά τώρα, νομίζω ότι για τα ιαπωνικά η ΚΥΒ είναι μια ασφαλής επιλογή, οπότε εκεί θα κοίταζα πρώτα για να δω τι υπάρχει διαθέσιμο για το αυτοκίνητο σου.
Υ.Γ.: Μην με παρεξηγήσεις για το χιούμορ μου. Απλώς εντυπωσιάστηκα από το νούμερο των χιλιομέτρων...
όχι ρε φιλεφίλε ίσα ίσα και γω γέλασα. Ερώτηση τα αμορτισερ τα βάζω σε συνεργείο ή σε μαγαζί με ελαστικά?
-
Καλησπέρα σας. Ελπίζω να είστε όλοι καλά και ασφαλείς σ'αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε αυτές τις ημέρες. Έχω ένα Seat Toledo του 2014, 1,6 ΤDI 105 PS. Το αγόρασα μεταχειρισμένο πέρυσι, διότι λόγω έλευσης παιδιού στην οικογένεια, ήθελα κάτι ευρύχωρο, πρακτικό και οικονομικό και το συγκεκριμένο ήταν εντός budget. Διαβάζοντας κριτικές τόσο στα ελληνικά όσο και σε βρετανικά σάιτ αξιολόγησης αυτοκινήτων το σημαντικότερο μείον του αυτοκινητου ήταν η σφιχτή ανάρτηση του και η οχι και τόσο άνετη βόλτα του εντός πόλης. Όντως η ανάρτηση είναι σφιχτή λόγω ημιάκαμπτου άξονα πίσω και χαμηλού προφίλ εργοστασιακών ελαστικών (215/45/2016) με αποτέλεσμα στους άθλιους δρόμους του Ηρακλείου Κρήτης να κοπανάει το αμάξι και γενικά να μην είναι πολύ ευχάριστη η βόλτα. Εθνική σε ταχύτητα όλα καλά, το αμάξι δεν έχει κλίσεις και εμπνέει εμπιστοσύνη. Αλλά 80% της οδήγησης μου είναι εντός πόλης. Τώρα που λόγω της κατάστασης βρήκα χρόνο σκέφτομαι να αλλάξω τα αμορτισέρ σε κάτι πιο μαλακό σε αναζήτηση άνεσης. Το αμάξι έχει τα εργοστασιακά του ακόμη τα οποία, οπως με εμημερωσαν απο την αντιπροσωπεία,είναι Sachs. Υπάρχει κατι πιο μαλακό σε aftermarket από αυτά;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
Δεν μπορεί να είναι αυτή η διάσταση. Και μάλιστασ αφού το πήρες μεταχειρισμένο μπορεί να την έκανε την παπαριά του ο προηγούμενος. Η διάσταση σου είναι σίγουρα 205/55/16. Ψάξε να βρεις ταμπελάκι με στοιχεία στις πόρτες η στο μάνουαλ .
-
-
KYB ιδίως τα EXCEL G (μαύρα) είναι μία εξαιρετική επιλογή και από πλευράς κόστους - διάρκειας.....να ελέγξεις και τα top mount...με τόσα χλμ.... σίγουρα δεν θα θες μόνο αμορτισέρ....
-
Δεν μπορεί να είναι αυτή η διάσταση. Και μάλιστασ αφού το πήρες μεταχειρισμένο μπορεί να την έκανε την παπαριά του ο προηγούμενος. Η διάσταση σου είναι σίγουρα 205/55/16. Ψάξε να βρεις ταμπελάκι με στοιχεία στις πόρτες η στο μάνουαλ .
Κι όμως η διάσταση 215/45/16 είναι η πλέον συνήθης σε Toledo και Rapid. Καλό είναι να μην μιλάς με τόση βεβαιότητα, όταν έχεις άγνοια...
Περί Αναρτήσεων