-
Αυτό που λες είναι πολύ βοηθητικό. Άρα η ερώτηση είναι αν τα Koni τα πορτοκαλί STR.T performance είναι τόσο σκληρά λοιπόν.
Εγώ τηλεφωνικά με τον rella είπα ότι ήθελα κάτι ενδιάμεσο. Ούτε κούτσουρο αλλά ούτε και νεράκι.προφανως έγινε κάποιο λάθος στην εκτίμηση.
Θα τεστάρω τα πίσω αμορτισέρ να δω αν δουλεύουν ενδεχομένως να τους κάνω και ένα τεστ σε ΚΤΕΟ και αν είναι πλήρως λειτουργικά τότε απλά ζητήσω από το μαγαζί να τα κάνω ανταλλαγή με κάποια άλλα.τα λέω σωστά ;
-
Αυτό που λες είναι πολύ βοηθητικό. Άρα η ερώτηση είναι αν τα Koni τα πορτοκαλί STR.T performance είναι τόσο σκληρά λοιπόν.
Εγώ τηλεφωνικά με τον rella είπα ότι ήθελα κάτι ενδιάμεσο. Ούτε κούτσουρο αλλά ούτε και νεράκι.προφανως έγινε κάποιο λάθος στην εκτίμηση.
Θα τεστάρω τα πίσω αμορτισέρ να δω αν δουλεύουν ενδεχομένως να τους κάνω και ένα τεστ σε ΚΤΕΟ και αν είναι πλήρως λειτουργικά τότε απλά ζητήσω από το μαγαζί να τα κάνω ανταλλαγή με κάποια άλλα.τα λέω σωστά ;
Καταρχάς ο καθε ανθρωπος εχει διαφορετικη αντιληψη και διαφορετικα γουστα.Ακομη το καθε αμαξι εχει διαφορετικη αναρτηση και διαφορετικο προσανατολισμο.Μετρηση των αμορτισερ και δη σκληρων δεν προκειται να σε κανει σοφοτερο.Κοιτα τις πιεσεις των ελαστικων σου αν ειναι σωστες που ειναι το Α και το Ω .Το αμαξι σου μπορει απλα να ειναι ετσι με σκληρα αμορτισερ.
-
Δες αν σου έχουν βάλει τα σωστά για το punto 1.4, η ΚΟΝΙ δεν προσδιορίζει αν είναι για το Tjet, υπάρχουν κωδικοί, έλεγξε αν είναι οι σωστοί γιατί είναι άλλοι οι κωδικοί για εμπρός - πίσω και διαφορετικοί για το κίτ, τα STR είναι αυτορυθμιζόμενης σκληρότητας
-
-
σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Οι κωδικοί τους τσέκαρα είναι οι σωστοί. Ότι αναγράφει στο σαιτ της κόνι αυτό αναγράφει και στο σαιτ του Ρέλλας.
Επίσης έχω φάει τη χτεσινή μέρα με τα λαστιχα, εβαλα τον αέρα που λεει ο κατασκευαστής, δοκίμασα να ρίξω την πίεση 0,5 με 1 μπάρ πίσω μπας και πατήσει καλύτερα, το ίδιο δοκίμασα μπροστα, τα εκανα μπρος πίσω, ολα κατέλειξαν στο ίδιο αποτέλεσμα. Το αμάξι να χοροπηδάει σε ολόισιους δρόμους.
μετά απο πολύ ψαξιμο, μιλητό με πολλα άτομα, και τις απόψεις εδω, κατέλειξα σε 2 πραγματα:
-
ελαττωματικά απο μαμα (την αλλη βδομαδα θα το πάω στον Ρέλλα να το αναλάβει με την Κόνι ο ίδιος)
-
τα αμορτισέρ ειναι οκ, και απλα στο αμάξι αυτό έχουν τετοια συμπεριφορα η οποία εμενα δεν μου αρέσει ενω σε άλλον μπορει να αρέσει.
Οπότε μία η αλλη θα την βρώ την άκρη. Αν παρελπίδα έχει κανείς αλλος καποια αλλη σκεψη θα χαρώ να την ακούσω
Ευχαριστώ
-
-
Πρόσφατα αγορασα ενα mazda 6 2005 και θέλει αλλαγή αμορτισέρ. Η προφανής επιλογή kyb ecxel g ή και αντίστοιχο σε monroe. Το θέμα είναι οτι σε πρoηγούμενα αυτοκίνητα είχα βάλει τα kyb και τα monroe και δεν ήμουν ευχαριστημένος απο το κράτημα ,αλλά και απο τις συμπεριφορά γενικά στις λακούβες κ.τ.λ.
Προφανώς και δεν θέλω να είναι κούτσουρο το αμάξι και γι'αυτο θα κρατήσω τα μαμίσια ελατήρια. Ανάμεσα στα 2 ποιο θα διατηρήσει εστω ανεκτά επίπεδα άνεσης; Το κονι σε soft setting ή το bilstein b6?
Οι τιμές νομίζω κυμαίνονται στα 500-600ε
-
Τα str είναι το γνωστό αυτορυθμιζομενο που σκληραίνει όταν αντιλαμβάνεται γρήγορες μεταβολές το καλάμι από τις ανωμαλίες του δρόμου? Αν ναι , τότε αυτή είναι η λειτουργία του. Διαβάζει το ανάγλυφο του αυτοκινητόδρομου , που ποτέ δεν είναι ισιο , σκληραίνει και αρχίζει να διαβάζει τα πάντα από το δρόμο. Σε πιο ανώμαλο δρόμο δεν τρέχεις και έτσι δεν το κάνει. Ίσως έτσι να λειτουργεί , ίσως να είναι ελαττωματικά και να πετρωνουν στην σκληρή τους κατάσταση τουςοταν αυτορυθμιστουν, ενώ δεν θα έπρεπε.
Σε κάθε περίπτωση έχει ελεγχθεί η σωστή τοποθέτηση? Όσο απλό και να ακούγετε υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες. Έχεις ρωτήσει σε κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο για αναρτήσεις ??
Οι γνώσεις /ευθύνη του Ρελλα η του Μυρωνίδη και οποίου αλλού εξειδικευμένου εμπόρου σταματούν στο να εισάγει ποιοτικά προϊόντα να τα υποστηρίζει και να ταιριαζει στο αμάξι μας αυτό που θα μας πουλησει. Σε καμία περίπτωση δεν βασιζόμαστε σε απόψεις τους για το πώς θα δουλέψει το κάθε μοντέλο ανάρτησης στο δικό μας αμάξι. Δεν γίνεται να τα γνωρίζουν όλα. Βοηθάνε όσο μπορούν στο περίπου όμως.
-
Αυτορυθμιζόμενο είναι τπ FSD και όχι STR
-
Σωστά τα fsd είναι αυτορυθμιζόμενα τα είχα στο mondeo st-220 σχεδόν 70000 χλμ μαλακά στις περισσότερες περιπτώσεις σκληραίνουν στην γρήγορη οδήγηση , πρόσφεραν άνεση και δεν είχα περίεργα φαινόμενα παρά το 40άρι προφίλ , θα τους έδινα άριστα αν είχαν πιο 'γεροδεμένη ' κατασκευή , μου στράβωσαν τα δυο μπροστινά σε λακκούβες που τα εργοστασιακά sachs δεν κατάλαβαν τίποτα και είχαν αρχίσει να σκουριάζουν εξωτερικά από την 2η χρονιά .
-
σιγουρα δεν ειναι αυτορυθμιζομενα το ξερω αυτο.
Κοίταξε όχι δεν το εχω παει σε 'ειδικό' γιατι δεν ξέρω καποιον tuner. Στον μηχανικό μου το έχω πάει που εχω εναν εδω κοντα που τον εμπιστεύομαι στο οτι δεν εβαλε κάτι λαθος ή στραβά, αλλα δεν τον κόβω να έχει γνώση απο τέτοιες αλλαγες.
Σκεύτομαι να παω στον Mini tech που έχω ακούσει καλα λόγια να μου πεί μια γνώμη.
Κατα τα αλλα εχω καταλήξει απο παρα πολλα ατομα που έχω ρωτήσει οτι φταίει ο συνδυασμος σκληρά αμορτισέρ σκληρά ελατήρια μαζί. οπότε πρέπει να αλλαξω το ένα απο τα δύο, το οποίο και θα κάνω οταν αποκλείσω μαζι με τον Ρέλλα το ενδεχόμενο να έχουν κάποιο θέμα απο εργοστάσιο.
Δέν του ρίχνω ευθύνη εντάξει, απλά πιστεύω οτι θα έπρεπε να ήξερε οτι στο συγκεκριμένο αμάξι με αυτά τα ελατήρια (τα οποία τα πουλάει και ο ίδιος) υπαρχει αυτο το φαινόμενο, αφού κιόλας μονος του μου είπε οτι εχει πουλήσει 10δες τέτοιους συνδυασμούς.
-
Κοίταξε όχι δεν το εχω παει σε 'ειδικό' γιατι δεν ξέρω καποιον tuner. Στον μηχανικό μου το έχω πάει που εχω εναν εδω κοντα που τον εμπιστεύομαι στο οτι δεν εβαλε κάτι λαθος ή στραβά, αλλα δεν τον κόβω να έχει γνώση απο τέτοιες αλλαγες.
Σκεύτομαι να παω στον Mini tech που έχω ακούσει καλα λόγια να μου πεί μια γνώμη.
Κατα τα αλλα εχω καταλήξει απο παρα πολλα ατομα που έχω ρωτήσει οτι φταίει ο συνδυασμος σκληρά αμορτισέρ σκληρά ελατήρια μαζί. οπότε πρέπει να αλλαξω το ένα απο τα δύο, το οποίο και θα κάνω οταν αποκλείσω μαζι με τον Ρέλλα το ενδεχόμενο να έχουν κάποιο θέμα απο εργοστάσιο.
Δέν του ρίχνω ευθύνη εντάξει, απλά πιστεύω οτι θα έπρεπε να ήξερε οτι στο συγκεκριμένο αμάξι με αυτά τα ελατήρια (τα οποία τα πουλάει και ο ίδιος) υπαρχει αυτο το φαινόμενο, αφού κιόλας μονος του μου είπε οτι εχει πουλήσει 10δες τέτοιους συνδυασμούς.
Με το ιδιο αμορτισερ αλλα με πιο σκληρο ελατηριο το αμαξι γινεται σε καποιες περιπτωσεις και πιο μαλακο.Αν το αμορτισερ σου δινεται για το χαμηλωμα αυτο δεν φταιει ο ρελλας.Αν δεν υπαρχει θεμα με τα αμορτισερ απλα φταιει η φθηνη πισω αναρτηση του αυτοκινητου.
-
Σιγουρα εχει πουλησει 100αδες τετοια προιοντα , αλλα δεν οδηγει το καθε ενα αμαξι ξεχωριστα. Το feedback ειναι καθαρα απο οτι του πει ο καθε πελατης, εαν τον ξανασυναντησει και η αποψη θα ειναι υποκειμενικη. Εμενα πχ σε οτι οχημα με coil over εχω μπει ακομη και στη τερμα μαλακη ρυθμιση μου φενεται πετρα. Δεν μου αρεσει καθολου αυτου του ειδους αναρτηση σε καθημερινη χρηση.
Εναν που προτεινω να πας, εφοσον εχω παει και εγω και ειναι καλος, ειναι ο drosos car geometry ψηλα στους αγιους αναργυρους, νομιζω πιανει μενιδι εκει. Ασχολειται μονο με αναρτησεις και ελαστικα και εχει αρκετη εμπειρια . Δεν χανεις τιποτα να ρωτησεις.
-
Αμορτησερ dennkermman σε Α4 Β5 , οικονομική νορμάλ λύση ή πέταμα χρημάτων;;
-
Πολωνέζικα είναι, προσωπικά την άκουσα 1η φορά.
-
Καλησπέρα και καλώς σάς βρήκα
Έχοντας αλλάξει τα μαμά αμορτισέρ στα 88000 χλμ με τα koni fsd έκανα 130000 καταπληκτικά χιλιόμετρα. Δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή εκείνα τα λεφτά. Το αυτοκίνητο έγινε κάτι εντελώς άλλο. Ωστόσο ήρθε η ώρα για αλλαγή. Δεν σκοπεύω να βάλω τα ίδια σε ένα αυτοκίνητο 13 ετών με 215000 χιλιόμετρα για πολλούς λόγους και κυρίως για τα χρήματα. Μετά από κουβέντα με αρκετούς φίλους κάποιοι από αυτούς μηχανικοί κατέληξα σε kyb excel g, sachs, και bilatein b4 όλα με πάνω κάτω την ίδια τιμή 230 τοποθετημένα. Θα ήθελα την βοήθεια σας ιδιαίτερα αν κάποιος έχει εμπειρία. Αυτό που ψάχνω είναι κάτι που να είναι πιο σφιχτό από τα εργοστασιακά χωρίς να είναι πολύ σκληρό. Ανοιχτός και για οποιαδήποτε άλλη πρόταση στα ίδια λεφτά 180 ευρώ η τετράδα χωρίς τοποθέτηση.
Ευχαριστώ
-
Να αποφύγεις τα σπορ Bilstein, παρουσιάζουν γρήγορα προβλήματα (χτύπο) και δεν βγάζεις άκρη στα συνεργεία ... σε παλιό αυτοκίνητο τα θεωρούν όλα ύποπτα (κρεμαγιέρες, ακρόμπαρα κλπ).
-
Το Fabia εχει φτασει τις 380.00(με απιστευτη κακομεταχειριση και φουλ σπορ οδηγηση) και εχει αλλαξει 2 φορες αναρτησεις.η πρωτη ηταν monroe reflex ,που ειχε ανεση και καλο κρατημα,αλλα εχασε γρηγορα τις ιδιοτητες του περιπου μετα τις 20.000 και το δευτερο σετ ηταν zachs.
Ελατηρια δεν εχω αλλαξει ποτε και σκεφτομαι να κανω μια αλλαγη,με τα πισω να μπουν λιγο πιο ενισχυμενα λογω μπουκαλας υγραεριου 50 λιτρων και το αμαξι ειναι μονιμα φορτωμενο με εργαλεια και υλικα.Οπτικα το αμαξι δεν εχει κατσει αλλα μηπως εχουν μαλακωσει τα ελατηρια και ζοριζεται περισσοτερο η αναρτηση?
Αν εκινησω σε ανηφορα ακομα και με λαστιχα καινουργια το αμαξι δεν παταγε και λογικο ειναι γιατι ελαφρωνει μπροστα..Εχω απορια αν θα δω διαφορα με τα καινουργια ελατηρια...Ειχα διαβασει εδω ενα παλιο αρθρο οτι αν μετρηθει το παλιο και το καινουργιο με μηχανημα σε λιμπρες δεν θα ξερεις ποτε..
Εχω σκεφτει να δοκιμασω τα Monroe oespectrum που ειναι ψιλο-αυτορυθμιζομενο.Μαζι με ενα σετ ελατηριων και περαστικα ειναι στα 330 η αλλαγη.Θα αλλαχτουν μαζι ενοειται top mount και ρουλεμαν αλλα αυτα τα εχω αγορασει εγω.
Το αμαξι κοπαναει παρα πολυ και εχω εντοπισει οτι μεγαλο θορυβο ερχεται απο τις πορτες.Πρεπει να τσεκαρω κλειδαριες και ρυθμιση του αγκιστρου πανω στο σασι?ειδικα η πορτα του συνοδηγου αν την κουνησω απο το χερουλι μεσα εχει λιγο τζογο.
-
Αγορασα ενα golf mk4 και δεν θελω να ριξω λεφτα.Η αναρτηση σουπα και αμορτισερ τελειωμενα.Εβαλα μπροστα πισω στα ελατηρια αποστατες μεταξυ των σπειρων του ελατηριου.40€ συνολο το αμαξι ψηλωσε λιγο αλλα εγινε οδηγησιμο αυτοκινητο.Κανονικα θελει αμορτισερ για να γινει σωστο.
-
( ... ) .Μαζι με ενα σετ ελατηριων κ... .Θα αλλαχτουν μαζι ενοειται αλλα αυτα τα εχω αγορασει εγω.
Το αμαξι κοπαναει παρα πολυ και εχω εντοπισει οτι μεγαλο θορυβο ερχεται απο τις πορτες.Πρεπει να τσεκαρω κλειδαριες και ρυθμιση του αγκιστρου πανω στο σασι?ειδικα η πορτα του συνοδηγου αν την κουνησω απο το χερουλι μεσα εχει λιγο τζογο.
Αλλάζοντας τα ελατήρια και τα αμορτισέρ εκτιμώ ότι θα βελτιωθεί πολύ η πρόσφυση και η ελκτικότητα των τροχών. Αλλάζοντας και τα top mount και ρουλεμαν θα εξαφανιστούν οι θόρυβοι και τα κοπανήματα που νομίζεις τώρα ότι προέρχονται από τις πόρτες. Είχα την ίδια εντύπωση κι εγώ στο δικό μου (mercedes w201) και μόλις άλλαξα τα μπροστινά top mount εξαφανίστηκαν οι θόρυβοι ' από τις πόρτες' .
-
Μερσεντακια τι εννοεις αποστατες;;;.
Αυτά που μοιάζουν σαν τις μασέλες που βάζουν οι αθλητες;;;
Μειώθηκαν και οι θορυβοι;;
Περί Αναρτήσεων